Perspektiver og muligheder for fremtidig udbygning af den digitale infrastruktur i Region Midtjylland? v/ Jens Jørn Justesen, formand for EnergiMidt.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Katalog over nationale standarder på sundhedsområdet.
Advertisements

Energiens Fremtid i Region Sjælland 5. Marts 2014.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
Oplæg ved Jens Chr. Birch, kommunaldirektør i Næstved Kommune og formand for Kommunaldirektørforeningen i Danmark Arendalkonferencen Den 9. juni 2010.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Jens Krieger Røyen 11. oktober 2012 Den digitale vision for Danmark - en fælles udfordring.
Christian Plaschke, Den Digitale Taskforce
Carbon 20, Herning Coach Janne Uldall 19. juni 2012
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
E-inklusionens udfordringer – hvordan gør vi det endnu bedre? Stig Langvad, formand for DSI.
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
FBUs visionsplan 2015.
Automatisering af tværorganisatoriske processer
Innovation OECD definerer innovation som implementeringen af et nyt eller væsentligt forbedret produkt (vare eller tjenesteydelse), en ny.
Samarbejde om opgaveløsningen - udfordringer og muligheder Med udgangspunkt i hverdagen og fremtiden i Guldborgsund kommune.
Tillid Temadag for AMIR
Grunddataprogrammet.
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
Spørgeskemaundersøgelse feb. – marts
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Oplæg v./ Karin Gaardsted, 1. viceborgmester, Viborg Kommune
Open-source software i det offentlige - hvad nu? Christian Lanng Kontorchef, It og Telestyrelsen Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling Torsdag.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
RegionsMEDudvalget Seminar juni 2010 Resultater fra evalueringen af MEDaftalen 2010.
Midtjyske virksomheder om efteruddannesle Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
Offentlige data i spil Konference i DGI Byen Torsdag den 4. februar 2010 Kim Lindskov Knudsen Områdechef Anvendelse & Rådgivning Kort & Matrikelstyrelsen.
SÅDAN LIGGER LANDET… - tal om landbruget 2011.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Cloud i det offentlige - der sker faktisk noget!
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Pressemeddelelse om - Mobilt bredbånd og internet på mobilen Tal fra Q danskere har deltaget i undersøgelsen.
Den digitale vision for Danmark - muligheder og udfordringer for finansielle virksomheder Forsikringsforeningen, 8. oktober 2013 Direktør Lars Frelle-Petersen.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek DEF 03/056.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
Et regionalt perspektiv på Strategi for Velfærdsuddannelserne 1. næstformand i regionsrådet Bente Nielsen Temadag og workshop:
Stedet som indgang til digital forvaltning
Indsæt billede her Samordningsstrukturen på geodataområdet Arne Simonsen Geografisk Infrastruktur, Kort & Matrikelstyrelsen.
Business to Business På den JYSKe måde…...
Flere vækstiværksættere i Danmark Oplæg på rådgiverkonference den 20. november 2008 V/ Lars Nørby Johansen Formand for Danmarks Vækstråd.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Ny regering, nye tider – dag 1
Telemedicin i sårbehandlingen  Def: Levering af sundhedsfaglige ydelser over afstand.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Det regionale samspil med VEU- centrene Lotte Holten-Møller Kontorchef, Kontor for regional udvikling og EU.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Produkt præsentation Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Hvordan implementerer vi fremtidens telepolitik? Vicedirektør Katrine Winding 7. april 2015, København.
Handicapråd i Ballerup Kommune - af Servicedirektør Ole Nielsen
SAMMEN ER VI STÆRKE.... Silkeborg under pres SITUATIONEN Et stærkt erhvervsliv er forudsætningen for en stærk by!
Bedre udbytte af it i skolen Undersøgelse af erfaringer og perspektiver.
Virksomhedernes vurderinger af AMU- udbuddet - Status i 2011 og udviklingen siden 2007 Oplæg for VEU-Rådet onsdag den 22. juni 2011 ved områdechef Tue.
Sæt medarbejdere, fag og opfindsomhed fri – innovation? LO’s arbejdsmarkeds-, uddannelses- og erhvervspolitiske konference 25. november 2014 Pia Gjellerup.
Bredbånd til alle - også på landet Kaj Møldrup Christensen – formand for Panel for Udvikling i Landdistrikter og Fiskeriområder.
1 Undersøgelse blandt tekniske forvaltninger i kommunerne Dansk Energi oktober 2010.
3.14 X AXIS 6.65 BASE MARGIN 5.95 TOP MARGIN 4.52 CHART TOP LEFT MARGIN RIGHT MARGIN Gallup for Region Sjælland © TNS 17. marts
ELBILSNETVÆRKSMØDE - Opladning i det offentlige rum og intelligent opladning Torsdag den 25. november 2010 Kenn H. B. Frederiksen.
Mobil- og bredbåndsdækning
Indkøb Ved AU.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Hvordan implementerer vi fremtidens telepolitik?
Vurderingsramme for vagtplanlægning på sygehuse
Præsentationens transcript:

Perspektiver og muligheder for fremtidig udbygning af den digitale infrastruktur i Region Midtjylland? v/ Jens Jørn Justesen, formand for EnergiMidt

Dagsorden Lidt om EnergiMidt Danmark i digital forandring

Fakta om EnergiMidt Et moderne energi- og bredbåndsselskab Stiftet Andelsselskab ejet af kunderne Bestyrelse på 11 medlemmer udpeget af et repræsentantskab bestående af 100 medlemmer Hovedkontor i Silkeborg Kunde- og driftscentre i Silkeborg, Herning og Skive kunder i det midtjyske område

Mission EnergiMidt er – med udgangspunkt i at øge husstandens komfort og optimere virksomhedernes drift – den pålidelige, lokale leverandør af fiberbredbånd, el og andre forsyningsarter. Samtidig ønsker vi at skabe merværdi for kunden gennem stærk markedsorientering og nytænkning. EnergiMidt er med sine handlekraftige, kompetente og ansvarlige medarbejdere kundernes naturlige valg. EnergiMidt er ud fra et forretningsmæssigt grundlag med til at sikre en samfundsmæssig udvikling i lokalområdet.

Danmark i digital forandring For at omsætte ord til handling: Juni 2010: Regeringen offentliggør sin bredbåndsmålsætning - udarbejdet af Højhastighedskommissionen - om 100 megabit til alle senest i (Inspireret af Dansk Energis og energiselskabernes bredbåndsvision fra marts 2009) Januar 2011: Dansk Energi og Fibernetudvalget udarbejder et katalog med anbefalinger og forslag til en ny og fremtidsorienteret it- og telepolitik: Danmark i digital forandring.

Uddrag af anbefalinger og forslag Ændring af sygehusenes budgetstruktur til fremme af telemedicinske løsninger Etablering af landsdækkende videotolkning Den offentlige sektors digitaliseringspotentiale skal udnyttes Ophæv tilslutningspligt til antenneforeninger Konkurrencen på bredbåndsmarkedet skal styrkes Indførelse af en varedeklaration på bredbåndshastigheder Forbrugertilliden og – gennemsigtigheden på teleområdet skal forbedres

Sådan kommer en række anbefalinger og forslag allerede til udtryk hos EnergiMidt i dag…

Telemedicin Udgør et strategisk fokuspunkt for EnergiMidt, idet telemedicin ligger direkte op af visionen for fiberbredbånd i forhold til at sikre udviklingen i regionen. Denne udvikling understøtter EnergiMidts infrastruktur i høj grad.De første pilotforsøg i Danmark har vist gode resultater. EnergiMidt har dialog med mange interessenter på både leverandør- og brugerside.

Etablering af landsdækkende videotolkning Samlet set anslås der at forekomme op imod en halv mio. tolkesituationer pr. år i den offentlige sektor i Danmark (primært indenfor sygehusvæsenet, retsvæsenet, politiet, folkeskolerne og borgerservicecentre). Benyttelse af fremmødte tolke er sjældent omkostningseffektiv og er anledning til et stort ressourcespild, eksempelvis på grund af lang transporttid og manglende fremmøde. Aktuelt eksempel hos EnergiMidt: Et translationsbureau i regionen er koblet op med Viborg Sygehus, som får formidlet kontakt til den enkelte tolk via internettet.

Tilslutningspligt til antenneforeninger Stavnsbindinger har givet forringede markedsvilkår, hvilket har resulteret i utilfredse og frustrerede borgere. EnergiMidt følger problematikken tæt, fordi den også berører borgere, som ønsker at blive kunder hos os.

Indførelse af en varedeklaration på bredbåndshastigheder EnergiMidts udgangspunkt: Det er kun rimeligt, at kunderne ved, hvad de køber – ligesom det gør sig gældende ved alle andre varekøb. De tiltag, der har været indtil nu, har ikke været vidtgående nok og har derfor ikke talt nok ind i kundernes behov. Derfor arbejder energiselskaberne på et oplæg, som tydeligt tilkendegiver præcise produktoplysninger, herunder eksempelvis angivelse af den reelle internethastighed og ikke blot en teoretisk mulighed for samme.

Tak for opmærksomheden

Trådløse vs. faste netværk For mange virksomheder handler det ikke om ENTEN-ELLER men BÅDE-OG. Trådløs teknologiFiberforbindelser StyrkerSvaghederStyrkerSvagheder Stor mobilitetMange masterSuveræne up- og download- hastigheder Relativt store etableringsom- kostninger Hurtig udrulning Delte båndbredder Stor datasikkerhed Manglende fleksibilitet