Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Fælles Akutmodtagelse, Århus Sygehus
Advertisements

Resultater og opfølgningsmuligheder for LUP 2009 – kommunikation og patientinddragelse Specialkonsulent Trine Østerbye Web- og kommunikationsmedarbejder.
Validering af spørgeskemaet til Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP) November 2009 Evalueringskonsulent Mette Foged.
Baggrund for projektet
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
”Nu skal I få kreative ideer – som I kan og vil gøre noget ved”
Ergoterapi til patienter på hospitalets akutafdelinger
BIOANALYTIKERES KERNEFAGLIGHED OG PROFESSIONSIDENTITET
Hvad gør man i primær/ praksissektoren og hvad bør man gøre?
Fra inkontinensproblem til bevilling
Notatteknik.
Projekt Socialsygeplejerske
TERM modellen Introduktion til øvelse
”Der er ingen sår der ser godt ud”
Identifikation af spild
Ringe – Hjem projekt Medicinsk afd. O Herlev hospital
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Sygeplejerske Lone Woelders
Hjemmebehandling af medicinske patienter
3 eksempler på, hvordan sundhed.dk hjælper borgerne
Sundhedsprofessionelles forståelser af patientinddragelse
’I patientens fodspor’ - test af en app. Hvad går det ud på? ●’I patientens fodspor’ består af to muligheder: ●At gå fysisk i en patients fodspor ●At.
Velkommen Introduktion.
Følge- Op.
Lisa Falk ØNH Sønderborg
Brugerdialog FS SASMO kongres , Vejle Center Hotel
Velkommen Introduktion.
Anni Skou Jens Oluf Pedersen Akut Medicinsk Modtageafsnit A4 Medicinsk afdeling M1.
Temadage Akutafdelingen DNV-Gødstrup Akutkonceptet som bærende ide Oktober + 1. november 2011.
Oplæg vedr. ambulante funktioner i Psykiatrien, Region Nordjylland
Mette Faber, Strategi- og Planchef, overlæge, marts 2010
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Geriatrisk Afdeling, AUH
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
HJERTEREHABILITERING
Apopleksi patientforløbet på Neurologisk afdeling N
spørgsmål hvor mange apopleksier er der i Danmark pr år ?
” Samarbejde i snitfladen” - Ældreudvalgets møde 4. maj 2010.
At tale om sexualitet.
Arbejdsgange med udredningsret på Medicinsk Afdeling, Hospitalsenheden Horsens V. Stine Jørgensen, Medicinsk Afdeling, og Hanne Hansen Rützou, Sundheds-IT,
Patienters oplevelser på færøske sygehuse 2010 Spørgeskemaundersøgelse blandt 886 indlagte patienter Enheden for Brugerundersøgelser på vegne af det færøske.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Velkommen til Hospitalsenheden Vest
SAMARBEJDE I PALLIATIV MEDICIN
Velkommen Introduktion.
Hospitalsenheden Vest Velkommen til Hospitalsenheden Vest Afsnit for patienter med hoftenære brud – mulighed for ”fast-track forløb”? Oplæg af: Marianne.
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Hvordan forestiller vi os overskuelige enheder i Masterplanen
Tromboseprofylakse Selvinjektion af Innohep
Akutberedskabet Ulrich Fredberg –Formand for Regionsspecialerådet i Intern Medicin –Næstformand i Regionsspecialerådet i Reumatologi –Ledende overlæge,
Omstillinger - mere end besparelser
Samspillet mellem akutafdelingerne og den kliniske basisuddannelse UAO Hanne Arildsen, PKL for FAM i Region Midt Møde i Det Regionale Råd for Lægers Videreuddannelse.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former for teknologiunderstøttelse ved etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette.
Velkommen Formålet med denne workshop er At teste forskellige former at teknologiunderstøtte etablere af samarbejde på hospitaler. Målet med dette er:
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Hvad er Tobs og hvorfor TOBS ? Implementering og evaluering af TOBS.
FREMTIDENS INDSATS FOR ÆLDRE MEDICINSKE PATIENTER EMNE:FREMSKUDT VISITATION.
Hjerterehabilitering i Danmark lige nu! v/Lene Joensen Akademisk medarbejder Sundhed og Forebyggelse.
Anvendelsen af Waste identification tool Er det muligt at reducere ”spild” og samtidig forbedre patientsikkerheden? Direktør Jonatan Schloss og klinisk.
Akutteamets målgruppe
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
FAM – Esbjerg - Grindsted
Nyt fra neurologisk afdeling
Demens set fra Geronto- /Neuropsykiatrisk Ambulatoriums perspektiv
Netværksdage for Sygehusbyggeri August 2017
"De er jo så søde alle sammen"
Organisationsdiagram for Fysio- og Ergoterapien, Hvidovre Hospital
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Sydvestjysk Sygehus, Esbjerg Fælles Akut Modtagelse

FAM – lige nu AMC (Akut modtagecenter og skadestue) Kirurgisk modtagecenter – 18 senge Skadestuen – 7 stuer AMMA (Akut medicinsk modtageafsnit) Afd. 272 - 33 senge SVS i alt 461 disponible senge

Formålet Bedre patientoplevelse Få personalekontakter – special-læger i front Skal kun være et sted Hurtigere – bedre – med højere kvalitet modtagelsen undersøgelserne udrednings- og behandlings-planer udskrivelsen 3

Ergo- og fysioterapeut på FAM AMMA står for Akut Medicinsk Modtageafsnit Medicinske patienter fra afdelinger, hvor vi i forvejen vurderer og behandler patienter; Lunge - Hjerte – Neurologisk – Almen medicin. Selvfølgelig skal vi vurdere patienterne. Det plejer vi jo at gøre. Startede 1. marts 2009 Vi ser i vores elektroniske patient-cardex, hvem er kommet siden i går, kunne de have behov for en terapeutisk vurdering. Vi ser primært efter apopleksi–patienter, men vurderer også andre patienter. 4

Hvordan? – som vi plejer… Kognitiv vurdering Orientering, tid, sted, egne data, brug din terapeutiske ”sunde fornuft” og vurder yderligere eller send pt på neurologisk afd hvis det ikke ser rigtigt ud. FOTT Indirekte, direkte synkevurdering, ansigtsmimik, tunge, mund og vurdering af spise og drikke konsistens. Sensibilitet i mund og svælg. ADL-vurdering Sensomotorisk undersøgelse Motorik, sensibilitet, styring, kraft, osv 5

Hvornår ser vi patienten? Patienten er vurderet af for og bagvagt. Patienten er scannet (er det apopleksi eller en blødning?) Der er set kliniske tegn på et infarct. Vi hører plejepersonalet hvad de har set og oplevet. I feb 2011 begyndte vi også at vurdere pt. om lørdagen. Det kan ses på vores NIP-tal. I 2013 bliver AMMA fysisk flyttet sammen med AMC. Til den tid har vi uden tvivl også søndagsarbejde. 6

Kom lige og se på denne patient, jeg forstår det ikke… Neurologisk bagvagt og fys havde vurderet og undersøgt pt. Ældre forvirret dame. Indlagt med nedsat kraft i højre arm. CT viste intet. Fys syntes armen var blevet spastisk. De kunne ikke forstå det. Jeg undersøgte den ældre dame. Hun var lidt dehydreret og havde en klar radialis-parese. Jeg udlånte en skinne og udfærdigede en genoptræningsplan og kvinden blev udskrevet efter at være blevet tanket op. Neurologisk bagvagt havde vurderet og undersøgt pt. Ældre dame. Forvirret, usammenhængende, med apraxi om morgenen. Senere på formiddagen virkede hun helt upåfaldende og hendes forklaringer var på et meget højt intellektuelt plan. Jeg undersøgte kvinden. Efter en lang samtale fandt jeg frem til at der var tale om en pt. med multi-infarkt syndrom, med begyndende demens-lignende symptomer. Pt.s læge fik brev med forslag om at henvise pt til geronto-psyk.

Hvad sker der med patienten? Patienten remitterer på AMMA og kan komme hjem Patienten har lette symptomer, kan komme hjem med hjælp og en genoptræningsplan Patienten kan komme hjem med en opfølgende tlf. samtale eller ambulant besøg i ergoterapien. eller Patienten overflyttes til afdeling mhp yderligere udredning. Der tages stilling til om patienten skal videre til neuro-rehabilitering, genoptræning i kommunen, aflastning eller andet. 8

FAM hvorfor er vi vigtige der? Vi ser patienten med andre øjne De venter på vores vurdering Vi kan udfærdige en genoptræningsplan med det samme. Vi er meget værdsatte samarbejdspartnere Vi har en stor stemme 9

Det ser lyst ud for os på FAM ! 10