Forældremøde på Outrup Skole

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Folkeskolereformen Hvad og hvorfor?.
Folkeskolereformen Et fagligt løft af folkeskolen.
Læringsreformen En stor forandringsproces er i gang i folkeskolen. Det handler ikke blot om implementering af en ny lov. Det handler om omstilling og udvikling.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Information om folkeskolereformen tirsdag den 29. april 2014 mellemtrinnet.
Skolereformen på Peder Syv Skolen
Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Skolebestyrelsens opgaver
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Et væksthus for børn og voksne
Folkeskole-reformen August 2014.
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 31/10 – 2013.
På vej mod folkeskolereformen
Folkeskolereform Et fagligt løft af folkeskolen.
Forældremøde X årgang.
Ændringerne Understøttende undervisning Uge-struktur ??
Skolereformen Overordnede mål:
Skolereform august 2014………………
Informationsmøde, onsdag d. 14. maj kl – 18.00
Folkeskolereform 2013 Hammerum Skole.
Møde vedr. Ny Skolereform og Ny Struktur i SFO
0.-6. årg., Haderslevreformen og Folkeskolereformen Juni 2014
Formålet med aldersblandede hold & rullende skolestart
Skolebestyrelsens årsmøde for forældre på Hillerødsholmskolen
FOLKESKOLEREFORMEN Ellekærskolen.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Folkeskolereform på Ørum Skole 2014
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Fælles forældremøde klasse om 2014 Mål: At forældrene går fra mødet med et klart billede af deres børns skole- og fritidsdag fra skoleåret 14/15.
Folkeskolereform Version 1.0
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Ændringer i forbindelse med reformen Med den nye reform indføres følgende ændringer af timefordelingen i udskolingen : Dansk i klasse får eleverne.
Velkommen - Informationsmøde om kommende skoleår.
Udvikling af skole/hjemsamarbejdet på Højmeskolen
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Folkeskolereformen på vores skole
Folkeskolereform på Vestre Skole 2014
HVAD BETYDER SKOLEREFORMEN FOR MIG SOM FORÆLDER PÅ NORDBYSKOLEN? Som forælder på Nordbyskolen vil du til næste skoleår møde nye ting, men det meste vil.
Folkeskolereform 2014.
Informationsmøde tirsdag den 10. juni Reformen - formål 1.Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de bliver så dygtige, de kan. 2.Folkeskolen.
Kollerup Skole Informationsmøde om reformen
Reformen på Stavnsholtskolen. Folkeskolen skal udfordre alle elever, så de udnytter deres potentialer optimalt Folkeskolen skal mindske betydningen af.
INDSKRIVNINGSMØDE.
Folkeskolereformen Lystrup Skole. Dagsorden Reformen generelt Skolehverdagen i børneperspektiv Skole-hjemsamarbejdet.
Folkeskolereform Camilla: Velkomst.
Velkommen til informationsmøde for kommende 0. kl. Type Navn
Informationsmøde 17. juni Forældre Skolereformen på Rønneskolen.
Indskrivning for nye bh.klassesbørn Frederiksværk Skole Skoleåret d. 29. oktober 2012.
Hylleholt skole ”Vi vil den gode skole”
Program Velkomst Digital indskrivning Forårssfo på Holluf Pile Skole
Møde for nye forældre på Åløkkeskolen d. 11. november 2014
Om forældre som rollemodeller
Velkommen til forårs SFO på Hunderupskolen
Velkommen til Fyraftensmøde 26.marts 2014 på Rosendalskolen
Folkeskolereform august 2014 Velkommen til oplæg om implementeringen af folkeskolereformen på Haldum-Hinnerup Skolen.
 1. Velkomst og præsentation  2. Kort gennemgang af reformen  3. Hvordan bliver reformen udmøntet på Byskolen  4. Skolebestyrelsen  5. Farvel Velkommen.
Skolebestyrelsens forældremøde tirsdag d. 4.marts Den nye skolereform - rammen Ved Kirsten Brønd 2. Fremtiden for Høsterkøb Skole Ved bestyrelsen.
Sædding/Ådalens lokalskole
Læringsreformen Hvad er formålet med reformen? – Formålet er: – at alle elever skal blive så dygtige, som de kan blive – at mindske betydningen af den.
Informationsmøde for forældre til kommende børnehaveklassebørn
Hvilken indflydelse har forældre på elevernes trivsel og læring?
Velkommen til Vestervangsskolen
Aftenens program Kl – 19.15Velkomst på torvet – Forældre sidder på stole og elever står op. Kl. ca Elever går med lærere til teamlokaler.
Velkommen til orientering om folkeskolereformen 10.juni 2014 på Arden Skole Program: 1. Information om den nye folkeskolereform 2. Hvordan gennemfører.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Præsentationens transcript:

Forældremøde på Outrup Skole Onsdag den 13. august 2014

Forældremødets indhold Skoletanterne (- og onkler?) Kontakt, mødetider, mv. Lektiecafé (og fagligfordybelse) Bevægelsesbånd Punkt fra skolebestyrelsen Sundhedsprofiler – Varde Kommune Tilfredshedsundersøgelse – Varde Kommune Øvrige informationer (Juniorklub, SFO mv.) Samarbejde

Onsdag kl. 8.30 – 14. Tors- og fredag kl. 8. 30 – 11.30 Kontakt til skolen Kontaktlærere – ikke klasselærere – besked i klasserne Kontakt til skolens kontor – sekretær 12 timer/ugen Onsdag kl. 8.30 – 14. Tors- og fredag kl. 8. 30 – 11.30 Mødetid er kl. 8.30 – opsyn med eleverne 10 min. før Busserne kører efter lektiecafeernes ophør – navne på elever, der ikke er kørselsberettigede til kontaktlærere

Sundhedsprofiler Pilotprojekt Skolesundhedsprofiler 2012-14 Fra 1. august bruges på alle Varde Kommunes skoler – samtidig tilknyttes en sundhedsplejerske (6-15 år) til alle skoler Profilerne lever op til folkeskolens krav om trivselsmålinger Forældrene udfylder for bh. klasse 1. – 3. klasse senest 1. marts 2015 4. – 6. klasse senest 15. juni 2015

Sundhedsprofiler Mål: Valide sammenlignelige data om sundhedstilstand Data bruges til kvalificering af det tværfaglige samarbejde Opleves bedre trivsel og sundhed på skolerne Data kan anvendes på kommunalt niveau som beslutningsgrundlag i prioriteringen af sundhedsindsatsen for børn og unge

Sundhedsprofiler Succeskriterier: Svarprocent på mere end 85% Data giver konkrete beslutninger på alle niveauer På 4 ud af 5 skoler opleves bedre trivsel og sundhed Årsrapporten anvendes som beslutningsgrundlag i prioriteringen af sundhedsindsatsen for børn og unge

Sundhedsprofiler Skolerne: Indhenter forældreaccept til at gennemføre undersøgelsen på alle klassetrin. Det er frivilligt, men hvis profilerne skal kunne anvendes til forbedring af børn og unges sundhed og trivsel, er det vigtigt, at så mange som muligt deltager (kun sundhedsplejen, der har adgang til data på individniveau) Lærere og sundhedsplejersker aftaler afvikling og efterbehandling

Tilfredshedsundersøgelse Varde Kommune udsender en tilfredshedsundersøgelse i perioden 25. august til 24. oktober 2014 (offentliggørelse omkring januar 2015) Udsendes kun til én forælder pr. mail – moderen. Personlige breve modtager skolerne i uge 33 Computere til rådighed på skolen Tolkeservice Alle forældre bør deltage (ønskes en svarprocent på over 60)

Samarbejde Den privatpraktiserende kultur Den samarbejdende kultur ”Jeg passer mit, og du passer dit” Forældre/lærere/pædagoger opfatter sig om et ”jeg” og ”mit barn/min klasse/mit fag” Den samarbejdende kultur Forældre og lærere/pædagoger opfatter sig som et ”vi” og tager fælles ansvar for elever, klasser – hele skolen ”Her løfter vi i flok”

Det ved vi om den samarbejdende kultur Bedre læring hos eleverne – både faglig og social læring Et bedre læringsmiljø Mindre belastning af lærerne og pædagoger Bedre elevadfærd Forældrene føler sig mere inddraget Forældrene tager medansvar for andre forældre og deres børn

Forældrestøtte i forhold til eget barn Vise engagement og interesse for skolegangen Være positive og tale positivt om skolen Signalere, at skolen er vigtig som aldrig før Spørge ind, rose, opmuntre, hjælpe med lektier Forældrerollen – udvise autoritet og lederskab Forældrene er lærernes vigtigste støtte Skolen har aldrig været vigtigere end nu Unge uden ungdomsuddannelse får et dårlige liv som voksne At forældrene sidder på nøglen til den gode klasse eller skole De voksne som rollemodeller er altafgørende

Forældres betydning – andres børn Børn trives kun, når de andre børn også trives Børn trives kun, når de voksne trives Trivsel og inklusion afspejles i sproget Vi er den historie, som fortælles om os, for sproget skaber virkelighed Du kan være den, der gør en forskel for et barn i klassen Derfor: ”Har vi aldrig med et andet menneske at gøre uden, at vi holder noget af dets liv i vore hænder”

Hvad kan forældrene gøre? Vise interesse for fagene og skolearbejdet Være aktive i skole-hjem-samarbejdet Tale elever, klasse, lærere og skolen op Være tolerante overfor forskellighed og ’vinkler’ Tage ansvar for hele klassen – alle elever Tage hånd om de elever og forældre i klassen, som har det svært Åbne hjemmet for alle klassens elever Være positive rollemodeller – Tag autoriteten på jer Være åbne og anerkendende

Hvad kan skolen gøre? Formidle vigtig viden til forældrene Arbejde for ligeværdighed i samarbejdet Tale elever, forældre og klassen op ’Feed forward’ – drøfte problemer i fredstid Være åbne og anerkendende Være tolerante overfor forskellighed og ’vinkler’ Igangsætte og organisere forældresamarbejdet Sætte fokus på værdier og ’den gode klasse’ Arbejde på at få alle forældre med Dele ansvaret med forældrene Være positive rollemodeller – Tag autoriteten på os

Til overvejelse… Kan voksne tale et barn ud af en klasse? Kan voksne tale et barn ind i et fællesskab? Kan voksne tale en hel klasse ’ned’? Kan du rumme ALLE børn i dit barns klasse? Kan du rumme alle forældre i dit barns klasse? Hvordan kan sprog være med til at skabe virkeligheden? Har vi kun særlige udfordringer med drenge? Hvordan når vi alle forældre? Hvordan skaber vi i fællesskab Vardes bedste skole?

”Alt det andet” Udviklingsprogram for Fælles Mål – vi ansøgt om deltagelse i Børnehaveklasse – Humanistiske fag (engelsk og tysk) samt de Praktisk-musiske fag (håndværk og design samt idræt) – både lærerne i fagene samt ledelsen Deltagende skole i evaluering af reformen – over 5 år (ansøgt og fået) 200 skoler – elever 4. og 6. klasse samt lærere Forsøgsprogram om modersmålsbaseret undervisning Almen sprogforståelse 5. klasse – kontrolgruppe 4. kasse Testafprøvning 8. – 26. september – kun opgaverne – én årgang opgaver til én test (op til tre opgavesæt svarende til ca. tre lektioner)