Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
V./ Leif Tøfting Kongsgaard, Væksthuset
Advertisements

Medarbejderudviklingssamtalen
Tid til ledelse Henrik Leslye.
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Forældremøde Lærkebo. Mariagerfjord Kommune.
Gode råd i forbindelse med mundtlig eksamen
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
©Jenny Bohr – Til underviserne Her er valgt at vise filmen ”et liv i kaos”. Hvis kursisterne er unge, kan man vælge en anden film eks. ”det.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Har du nogen sinde tænkt over hvad dine kæledyr laver, når du er på arbejde?
? At sige NEJ Vrede uden autopilot Integritet & Samarbejde
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Læringsstile og lektier
I dag er temaet Visualisering
FOKUS! På vores udvikling.
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Lederudvikling.
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Kastanjehaven - Sand Trivsels Agent Opsamlingsdagen 6. juni 2013
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
MIN skabelon MIN generalisering! MIN specielle virkelighed!
Mentaltræning Målsætning
8 tips til succesfuld ledighed Med Christina Janns.
Refleksionsopgave Succesruten: Hvad har været motiverende for jer i denne proces? Hvad skete der? Hvem tog ansvar? Hvordan var humøret/stemningen? Hvordan.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
at arbejde med ledernes psykiske arbejdsmiljø?
Velkommen.
Stress og ledelse.
Det er sjovere at yde en indsats, når vi arbejder godt sammen!
Fortællinger fra kanten
Boligsocial årskonference 2012 Bag om nyhederne, 1. oktober 2012 Troels Mylenberg Ansv. chefred. Fyns Amts Avis.
Gør det simpelt Trænings planlægning.
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
- En rigtig god idé! Bevægelse i hverdagen på Høje Gladsaxe skole
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Mestring af ADHD som voksen.
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Survey Organisering og styregruppehåndtering. Spørgsmål 1 62,5 % mener de har stor indflydelse på tilpasning af egen projektorganisation! Hvis projektorganisationen.
Midtvejsseminar den november Disposition  Kort om undersøgelsen  Psykisk sårbare og rygestop  Rygestoprådgiveren  Rygestopkurset som.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op
Refleksioner og opsamling ift. i går
Din Økonomi Dit Valg Dit Mål.
Teamledelse og personlighedsmodeller
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Arbejdsmiljøet skabes hver dag i relationen og dialogen – det skal arbejdsmiljøarbejdet i Faxe Kommune afspejle Sikkerhedsleder/arbejdsmiljøkonsulent.
MANGLER BØRN GRÆNSER – eller mangler de voksne?
Uafhængige LifeWave Distributører
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Michael Elbo Ditte-Lene Betina
© due & partners Template 2: Telefonmodel for permission Introduktion til samtalen Salgsargumentationen samt ”call for action” Afslutning på samtalen.
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
FORSIDE FARVESKIFT Skift farve i supergrafikken ved at gå til Designfanen i topmenuen og vælg anden farve. HVORDAN FAGPROFESSIONELLE PÅVIRKES AF NEDSKÆRINGER.
Herren burde måske lette måsen, og løbe en tur i stedet
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Mærk dig selv.
Når det perfekte bliver det normale Niels Ulrik Sørensen Brandbjerg Højskole 18. marts 2016.
17. – 25. august Kl : Velkomst Kl – 17.00: Orientering og dialog om aktuelle forhold og politiske indsatser v/ Dorte Andreas og Claus.
Synliggør dit lederskab med et nyhedsbrev. Dette er værktøjet for dig, der vil Sikre at dine medarbejdere har fokus på de vigtigste emner eller udfordringer.
GEB (Guidet egen beslutning) til hæmodialysepatienter
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Hvordan får jeg indflydelse?
RELATIONS KOMPETENCE SOM LEDELSESGREB I BØRNEFORTÆLLINGEN
Værktøj 10: Forandringer og stress - Arbejdsgruppen
Præsentationens transcript:

Det handler om at følges med nogen og skabe resultater

 Altid ledet noget….spejder, håndbold, arbejde…og så 4 børn.  Er jeg en god leder????  ”Hvad ved jeg om det?”  Skaber jeg resultater? Ja  Hvordan ?  Det kommer an på…………

 Identitet og arbejde  Ansat i en kommune – som ældrechef  Mine mål er rettet mod: Borgerne, økonomien og medarbejderne  Ledelse af forskellige fag - fagprofessionelle  Ledelse på tværs af fag  Ledelse på tværs af sektorer  Ledelse af personer. Ledere og medarbejdere

 Møder

 Der er mange møder – er der for mange møder?  Der er for mange møder uden resultater. Det skyldes mødelederen eller deltagerne.  Nogle møder leder jeg – kræver stor forberedelse. Hvordan møder ledes i den enkelte organisation siger noget om kulturen. Kulturen skabes også i mødeledelsen. Det smitter.  Nogle møder deltager jer i. Jeg forbereder mig til de punkter, hvor jeg/ min organisation har behov for indflydelse. Andet er jeg blot forberedt på.  Som du leder møder – sådan leder du nok også din organisation. At lede ledere via bevidst mødekultur

 De fire R’er.  Lederskab og følgeskab

 Teorier om ledelse

 Retning  Rammer  Redskaber  Resultater

 Opfang ting i omgivelserne på det rette tidspunkt for netop min organisation – er din organisation first mover eller second mover?  Opfatte tendenser – politisk og fagligt. Skabe fit mellem det politiske og det faglige. Hvordan kan det politiske italesættes i de faglige felter og hvordan kan det faglige italesættes i de politiske fora? Løbende dialogen mellem fag og politik.  Jeg gør det ved at kende min organisation og sætter en dyd i at vide, hvad der foregår. Sparring med mig er altid gensidig.  Være sammen med nogen – skab det perfekte lederteam – mindre kan ikke gøre det. Skab det team, som man gerne vil være en del af.  Retningen skal italesættes. Igen – igen - igen  Retning hænger sammen med mål.

 Økonomi fylder og skal fylde i hele organisationen.  Er rammen ved at udvides? – er rammen ved at blive indskrænket.  Sund økonomi = masser af kontroller. Fundet simple former for opfølgninger.  Faglig ramme – er det op til den enkelte sygeplejerske / terapeut eller vil vi fagligt lede fagene?  Timing – hvornår skal vi gøre hvad? Ikke en lineær beslutning – en kompliceret sag at udarbejde en lineær tidsplan, når kompleksitet er et vilkår.

 Erfaring – mit vigtigste værktøj  Teoretiske redskaber – ”bare vi er kloge nok – blive vi gode” – Jeppe Åkjær  Dig selv – bliv dig selv i samspil med dine medspillere.  Optimer andres mulighed følgeskab – arbejdsgrupper, nøglepersoner etc.

 Du får din løn - Så gør din pligt  Processer fylder meget i dag – husk resultatet  Resultater skal i talesættes – man kan let glemme – ”for så man gik i gang med noget andet.”  Resultater skal i talesættes - Det er en pligt at nå resultater  Skab traditioner, hvor resultater fejres.

 Involvering  Innovation  Information Vigtige i alle indsatser. Hvad er graden og meningen med involvering? Er det innovation, vi går efter – og hvilken type? Information – fokuseret og målrettet

 At flyve højt og bevare jordforbindelse  Det handler om at følges med andre og være klar i mælet – både når jeg er sikker og usikker  Et vilkår at være på – ikke fordi der stilles krav om, men fordi jeg ikke kan lade være.

 Kost  Relationer  Afslapning  Motion

 Perioder med dårlig søvn  Perioder med for lidt motion  Perioder med for dårlig kost  Perioder med høj puls og overfladisk vejrtrækning  Perioder hvor verden er lettere uden de andre IKKE EN VARIG TILSTAND - ALTID KUN PERIODER

 Bedst, som jeg har fat i mig selv, så kommer der noget andet ud af munden – end det jeg tænkte lige før.  Leder = livslang læring i følgeskab med andre

 Det er en livsstil for mig.  Private gøremål balanceret i forhold til lederjobbets udfordringer. Timing.  En blandt mange måder at give sit arbejdsliv mening på.  Tænker nogen gange på – kan andre måder give mig mening? Så længe svaret er Nej – Så lever jeg som leder – og vil bruge og bruges.

 En sang…………. Af Anne Dorte Michelsen  I må gerne synge – nynne med.