Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op"— Præsentationens transcript:

1 Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op

2 Styr på tankerne Mentaltræning

3 Indhold Hvorfor træne mentalt? Afspænding Indre dialog Den mentale film

4 Hvorfor træne mentalt? Man kan være en god skytte til træning, men hvis man ikke kan præstere det samme til konkurrence, kunne det være det mentale det ikke var på plads. Det at kunne bevare roen og holde fokus i pressede situationer, betyder alt hvis man gerne vil vinde. At træne det mentale kræver rigtig meget fokus, men er det først på plads, er der ingen grænser for hvor man kan bruge det. Det vil smitte af på dagligdagen, du vil kunne bruge det til f.eks. I forbindelse med eksamener og job samtaler.

5 Afspænding Det går i alt sin enkelhed ud på, at man lærer at afspænde alle muskler og skabe ro i kroppen. Der findes et hav af afspændingsprogrammer. Men du kan også selv lave dem. Det handler om at du afspænder en muskelgruppe af gangen. Sæt noget beroligende musik på og træk vejret dybt ned i maven. Når du kan mærke roen i kroppen, koncentrer du dig om en muskelgruppe f.eks. i denne rækkefølge: Arme Skulder Ben Nakke Osv. Når du har ro i hele kroppen bliver du i den i 5min. Hvorefter du vågner igen.

6 Indre dialog Den indre dialog er den samtale du har med dig selv. Mange har tendens til at lave denne samtale negativ, når det sker, slider den hårdt på det mentale overskud. Husk derfor at være god ved dig selv. Eksempel på en indre dialog, hvor skytten er på vej til en vigtig skydning. Positiv dialog: ”Det bliver godt nok spændende det her, nu giver jeg den alt hvad jeg har.” Negativ dialog: ”Nu har du bare at tage dig sammen, jeg vil ikke skyde dårligt.”

7 Den mentale film At være tryg ved en situation betyder alt for, at man præsterer optimalt. Derfor kan den mentale film eller visualisering som det hedder, være et godt redskab. Det går ud på, at du skal se dig selv i den konkurrence, du skal skyde. Du skal se hvordan du gennemfører konkurrence og skyder godt. Ved at opleve denne film igen og igen, bliver du mere og mere klar på opgave og tryg ved situationen. Når dagen kommer hvor du skal til konkurrencen, er du tryg ved situationen, fordi du har stået i den så mange gange før.


Download ppt "Slå lyden til, hvis du vil have præsentationen læst op"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google