Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Flashcard-spil Kost - kostråd
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
Information om Nøglehullet 2011
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Måltidssammensætning
Nyt projekt ”Nordisk sundere mad på farten”
Hjertevenlig kost i praksis
Tallerken-modellen til konkurrencesvømmere
Svømmetalenter og optimal kost
Mad til unge på høj- og efterskoler
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Information om Nøglehullet 2011
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Nem planlægning af børnemad
Hvordan kan julemaden blive sundere?
Menu teori.
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Stimuliord Sten Dukke Gris Sværd Gaffel.
VITAMINER OG MINERALER
Nedsætter fedtindholdet
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Nye produkter i økologisk grøntsagsproduktion Ole Bloch Engelbredt, Frugt og Grønt Rådgivningen Tirsdag d. 13/ Planteproduktion 2004.
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Havefrø – er det kun spinat? Havefrømarkedet
Sensorik Struktur: Møde på midten. Opgaven er :”Hvad er sensorik ?”
Session 7 – Livsstil Undervisere:
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Morgenmad Ligesom vi fylder det rigtige brændstof på vores biler, er det lige så vigtigt, at vi fylder det rigtige brændstof på os selv og vores børn.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Kost til gravide Kendskab til de ernæringsmæssige behov til gravide.
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Mineraler – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Vitaminer – Eksempler på fødevarer som kan anprises med højt indhold af/betydelig mængde.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Landbrug & Fødevarer VIDSTE DU, AT… 2895 KJ = 690 kcal2961 KJ = 705 kcal 150 g popcorn indeholder flere kalorier end en stor portion brunch, som vist på.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2961 KJ = 705 kcal
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Hvor kommer kulhydrat fra?
VIDSTE DU, AT… 2095 KJ = 505 kcal 2415 KJ = 575 kcal
Blomkål/gulerods-salat Kikærte broccoli tagine
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Frokostmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Silkeabe Mike og Mananda.
Morgenmåltid Mellemmåltid
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvor kommer kulhydrat fra?
Natur Ud i naturen Mystik Fare vild, sove ude i naturen
Præsentationens transcript:

Carl Warner, en engelsk fotograf, lavede den følgende billedserie. Alle fotomodeller er fødevarer..

Træerne består af broccoli, ærter og hvidløg.. Bjergene er lavet af brød, skyerne af blomkål..

Italiensk menu: vognen af lasagneplader, marker af mel, Skyer af mozzarella, træer af persille og grøn peber. Landsbyen i baggrunden er lavet af ost..

Hulen: havets frugter og gulerod-stalakitter. Klipperne er lavet af brød.

Ris, kokosnødder, kornsorter; himlen er et kålblad.

Kålblade, søde kartofler, karse, brød.

Havet er en laksefilet, klipperne er brød og stenene er kartofler..

Champignoner, sesamfrø og andre kornsorter.

Persilleskov og kartoffelbjerge.

Husene er lavet af ost. Kasserne og parasollerne er lavet af pasta.

Italiensk køkken: grønsager, tør og frisk pasta, ost.

Bjerge af brød.

Luftskibe af frugter og grønsager,træer af broccoli, sten af kartofler,landsbyen af ost, kirkespiret er en gulerod.

Skinke, kød, salami

Skinke: himlen, bjergene, floden. Brød: klipperne. Grissini: husets vægge og broen. Salami: husets tag.

Alpesceneri: mager skinke, osteterninger, fed skinke, brød og grissini.