Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Arbejdsdeling mellem kommuner og region på psykiatriområdet
Advertisements

Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Praksiskoordinator Brian Errebo Jensen, Ribe Amt,
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Måling og dokumentation – i Kolding Kommune Odense, 18. juni 2007
Sundhed på tværs - og relationel koordinering
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Tillid Temadag for AMIR
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Politisk temamøde om Kommunal Sundhed KKR Nordjylland 6
Sundhed og Bæredygtig Udvikling
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Sundhedspolitik for Favrskov Kommune Sundhedsambassadører i landsbyerne i Favrskov Sundhedskonsulent Christina Rasmussen-Rubæk.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Organisering af Tværsektorielle teams Team integreret indsats Borger.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Specialeplanlægning – status og udfordringer Forårsmøde i Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering 6. maj 2009 Adm. direktør Jesper Fisker, Sundhedsstyrelsen.
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Patienten i centrum for den bedste europæiske behandling Morten Freil Direktør
Årskursus for visitatorer 2009 Et blik i krystalkuglen på visitatorernes fremtidige arbejdsområde.
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Oplæg om den danske kommunalreform v/ Ole Glahn, Det Radikale Venstre
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
De første erfaringer – og udfordringer?. De første erfaringer – og udfordringer?
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hovedpunkterne i en ny strategi
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
Sygehus perspektiv Afgiftning og motivation af misbrugere.
Indhold, indsatser, implementering
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Velkommen til Temadag for Gerontologiske og Geriatriske sygeplejersker
KL´s visioner for kroniske patienter
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Organisering og styring af den kommunale sygepleje
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Jørgen Feldbæk Nielsen Professor, overlæge dr.med
Anja Laursen, Kreds Midtjylland Nye paradigmer i sundhedsvæsenet - nye sygeplejefunktioner og roller?
Sundhedsområdet.
AKUT TEAM ”Hvad kan sygeplejersker byde ind med for at inddrage borgere og patienter i relation til den akutte sygdom” v/Gitte Nørgaard, Chef for Sygepleje.
Velkommen til topmøde for ledere og mellemledere i Ældreområdet 18. og 19. Marts 2015 Ved ældrechef Lilian Jørgensen.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
KØBENHAVNS KOMMUNE Sundheds- og Omsorgsforvaltningen 27. Maj 2009 Fremtidens kommunale indsatser for ældre medicinske patienter Direktør Anne.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
1 90 % Det nære sundhedsvæsen 10 % Sygehusvæsen Den kommunale sundhedsopgave FAS årsmøde 2014 Anders Kjærulff Direktør for Kultur og Sundhed Holstebro.
Sundhedsaftalernes betydning for bedre sektorovergange Det sammenhængende sundhedsvæsen – set fra regionernes perspektiv Kontorchef Janet.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Fælles akutmodtagelser og sammenhængende patientforløb for den ældre sårbare medicinske patient – er der en modsætning ? Jørn Munkhof Møller.
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Værdibaseret styring i Hjertecentret Sundhedsudvalgsmøde 20. juni 2017
det nationale kvalitetsprogram på sundhedsområdet
Tandlægernes rolle i det nære sundhedsvæsen
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Politisk tilrettelæggelse af plejeboligens rammer og det gode liv for svækkede ældre Ulla Skjødt 19. marts FFSK.
Mere sundhed i det nære På borgernes præmisser Vision:
Status, udfordringer og muligheder i den akutte sundhedsindsats
Brobyggerordningen mellem Esbjerg Kommune og FAM-SVS
Præsentationens transcript:

Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested Konsekvenser af den ændrede opgavefordeling mellem sygehus og kommune

Hvad er der sket og hvorfor? Demografiske og samfundsmæssige udfordringer Opgave og strukturreformen En ny sundhedslov – et fælles sundhedsvæsen Større krav og færre ressourcer til et effektivt sundhedsvæsen

Fakta Udvikling i antal sengedage

Opgave- og strukturreformen Fra 13 amter til 5 regioner Fra 271 til 98 kommuner Størrelse og bæredygtighed i fokus Én indgang for borgerne – nærhed contra stordrift Klarhed om ansvarsfordelingen mellem regioner og kommuner– bedre kvalitet og sammenhæng i ydelserne

En ny sundhedslov – også en væsentlig reform Ét fælles sundhedsvæsen – et fælles ansvar Første lovgivning indenfor sundhedsfremme og forebyggelse To nye begreber – den borgerrettede og den patientrettede – hvem har opgaven og ansvaret Finansieringsreform: medfinansiering som incitament til større kommunal involvering

Større krav, færre ressourcer og høj effektivitet Massiv omlægning fra stationær til ambulant virksomhed LEON-princippet Den teknologiske udvikling Flere nye og mere komplekse pleje- og behandlings opgaver ud til kommunerne (gælder både somatik, kirurgi og psykiatri) Fokus på evidens, sundhedsøkonomi, ”value for money”

Hvad betyder det for kommunerne? Kommunerne skal finde deres sundhedsfaglige identitet Dokumentation lokalt og nationalt er en mangelvare Forskellige paradigmer skal finde sammen i en fælles faglighed Den traditionelle organisering er udfordret En generalist organisation med behov for specialistkompetencer Mange sektorer i den kommunale organisering Den akutte indsats i fokus Den individuelle indsats - stordriftsfordelene De kommunale faglige kompetencer er udfordret

Den ældre medicinske patient i fokus Kommunerne prioritere indsatsen højt. Uklarheder på rollefordelingen mellem sygehuse og kommuner – ex. hvilke specialistkompetencer skal være hvor? Hvordan sikrer vi de gode indlæggelses- og udskrivningsforløb? hvordan bliver vores erfaringer til ny viden?

Flere og mere komplekse plejeopgaver Ny sygehusstruktur påvirker kommunerne Opgaveglidning er kommet for at blive Der er behov for kontinuerlig udvikling af de faglige kompetencer Den kommunale organisering skal: medvirke til at sikre det rette match mellem borger og medarbejder Sikre kontinuitet og sammenhæng i opgavevaretagelsen

Hvad kan vi sammen gøre? Definere rammer, opgaver og ansvar Sætte den geriatirske patient på dagsordenen Sundhedsaftalerne er et vigtigt værktøj Faglig anerkendelse og respekt på tværs af sektorerne Demensindsatsen er et godt eksempel

Hvor der er vilje er der vej - og blandt de faglige aktører findes der masser af vilje