Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Status for de lokale uddannelsesudvalgs rolle efter lovforslag om VEU-centre på Konference for Lokale Uddannelsesudvalg og repræsentanter fra udbydere.
Advertisements

Kompetencebalancen FLASKEHALSE EFTERSPØRGSEL UDBUDMARGINALISERING.
NVF Seminar Innovativa samverksanslösningar, Stockholm 23 april 2013
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
Borgernes barrierer for brug af IT
Kan Netværkstedet drives som socialøkonomisk virksomhed?
Tirsdag d. 20. august 2013 Reformer på arbejdsmarkedsområdet.
Mercantec NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
Fredag den 23. august 2013 ”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” og ”RKV i Region Midtjylland”
Kommunens forventninger til, at UU er med til at opfylde 95 % målsætningen Ved Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør, Næstved Kommune.
Velkommen til - Infomøde for projektstillere til Operation Dagsværk
Talentudvikling gennem transferspor
Administrative pejlemærker i BUF
EU Socialfondsprojektet
Planproces - Forudsætninger •Det forudsættes, at kommunalbestyrelsen som ejer tager stilling til alternativ A, B, C eller en kombination heraf i juni 2012.
 Projektets ordinære målgruppe var ældreområdet  Efter at have foretaget interviews med ældrechefer i Vordingborg og Næstved, stod det klart, at projektet.
Baggrund, status og udrulning
Vurdering af basale færdighed, FVU og IKV i AMU
Inspiration og viden i din hverdag RANDERS BIBLIOTEK.
Dato - Dok.nr.1 Engrosmodellen - Kort status Dialogforum
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: Innovation i 1. linje – Praksisnær Lederuddannelse Navn på institution: VEU Center Øst.
Hvad er AMU’s placering i uddannelsessystemet? Hvem laver AMU?
Dagsorden for seminar den Velkomst Formål med dagen Om projektet – Praksisnær ledelse i det offentlige Udfordringer Udbytte Udvikling af tillægsmodul.
Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Praksisnær offentlig ledelse i Syddanmark Erhvervsakademi Sydvest, Esbjerg og Sønderborg.
Hvordan kan budget og regnskabstal anvendes i praksis?
Midtvejsevaluering 3. April FORMÅL: Et udviklingsprojekt med det formål at udvikle og styrke samarbejdet mellem Jobcentre, Uddannelsesinstitutioner.
Samarbejde og koordineret indsats Kompetencerådsmøde den 4. marts 2011
. Præsentation af Handicapområdets udviklingsproces.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Pædagogisk ledelse af erhvervsuddannelser
Talent i ledelsesperspektiv Oplæg under temaet: ”Bedre resultater på elevniveau” – med fokus på ledelsesrolle, -motiv og kompetence v/ John Vinsbøl Udviklings-
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Udbud på Biler foråret 2013 Orienteringsmøde den 7. maj 2012
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
Søren har gået på specialskole hele sin skoletid og blev derefter indskrevet på et beskyttet værksted Han har nu været beskæftiget på værkstedet i en årrække.
Børn og Palliation Fagligt Selskab for Palliationssygeplejersker
Uddannelsescenter Holstebro
Resultater, erfaringer og overvejelser! Praktikpladscentrene Syd-Øst Sjælland og øerne.
11. december 2014 Workshop D Motivation og barrierer for virksomhedernes brug af VEU - bidrag til analysegrundlaget for Trepartsudvalgets arbejde udarbejdet.
Afprøvning og dokumentation af Åben Dialog som metode
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
Oplæg fra EPOS på Augustseminar 2014 Nyborg 15. august
”Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært” ”RKV i Region Midtjylland” Mandag den 24. november 2014.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Velkommen til Temamøde i SCKK den 8. oktober 2008 Kompetencestrategi - hvordan?
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Punkt 14 Eventuelt nyt domicil. Status nu FU har diskuteret og fået foretaget en sammenligning af omkostninger FU er positiv Denne præsentation giver.
Landsbyudvalg Bidrager til at igangsætte og understøtte udviklingstiltag i Skive Kommunes landsbyer og landområder - med fokus på, at der sker en udvikling.
Erhvervsakademiloven VISION: Udvikling af KVU og VVU Stærke KVU-miljøer med Faglig tyngde Forankring af ansvar, herunder for økonomi Ledelsesmæssig kapacitet.
Undgå, at de ældre brænder ud, og at de unge dropper ud!
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Uddannelseskommissorium Intention med uddannelse er at skabe konsensus i DAI. Konsensus skal forankres, videreføres og forøges i DAI’s grene.
DIF inklusive specialforbundene har behov for at forberede sig til næste spillelovgivning skal forhandles i DIF har koncentreret udviklingsmidler.
Dialogmøde den 24. januar 2014  Kl Velkommen og intro til dagens program v/Thomas Hey  Kl Velkomst ved Marie Nørgaard Laursen – om.
Oplæg til LO Torsdag den 30. august 2007 Bedre vejledning og rådgivning.
Introduktion Seminar 9. maj 2012  Det videre forløb for de støttede udviklingsprojekter  Muligheder for støtte til realisering DET GODE BOLIGLIV støtter.
Slke.dk Grønlandske Handels Plads - Et nyt byrum på Christianshavn.
IT og Telestyrelsens arbejde med offentlige kampagner Initiativtager til kampagnegruppe – både deltagere fra branchen og offentlige institutioner. - Formål.
Randers Kommune Evaluering af Randers Modellen 2. December 2009.
Uddannelse med perspektiv FREDERICIA GYMNASIUM FREDERICIA GYMNASIUM 24. oktober oktober 2011.
Dette er starten på et lille slideshow, der kan præsenteres på minutter. Slideshowet bygger alene på de materialer, der er udleveret i ’Pårørende-kittet’
1 Strukturreformens konsekvenser for kompetenceudvikling i Region Midtjylland Tinghallen 21. september 2006 Bent Hansen.
Bilag 1. Forandringsteori TUP-projekt Én fælles VEU-center tilgang til IKV i AMU 1. Problembeskrivelse VEU-center Nords udbydere mangler en tværgående.
”En indgang til voksen og efteruddannelse” - et oplæg til temamøde i beskæftigelsesregionen 12. maj 2010 – Temamøde, Roskilde v/ VEU centerchef.
LUU konference d. 20. oktober 2009 Oplæg v. Gitte Vind, formand for EPOS Samarbejdet mellem EPOS og de lokale uddannelsesudvalg.
NU forstår jeg det! Gennem bedre faglig læring til større faglig forståelse Mercantec.
AP-Møller projekt: Øget læring og inklusion gennem synlige mål og kvalificering af praksis i skolen – Læring, der ses Pia Gelardi og Julie Aarø-Hansen.
VEU-centre og voksenvejledning
Præsentationens transcript:

Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1 Kort statusopgørelse til styregruppen Efterår 2013 Projekttitel: 1. linjelederen i det offentlige Navn på institution: LeaderLab v/VEU Center Midt Øst

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Fakta om projektet: Projektet vil afdække de behov, en førstelinje leder har for kompetenceudvikling via en interviewrunde i 3 kommuner(Viborg-Nord- og Syddjurs). Det er tanken, at projektet skal afdække de behov nuværende offentlige 1. linjeledere har i deres jobfunktion, og det gap der er mellem nuværende kompetencer og ønskede kompetencer og ikke mindst, grundlaget for at udvikle et nyt tillægsmodul til Den Grundlæggende Leder Uddannelse (GLU), der fokuserer på de særlige ledelsesmæssige udfordringer, en førstelinje leder i det offentlige mødes af. Samarbejdspartnere er Viborg Kommune, Nord- og Syddjurs Kommune, FOA, HK og 3F Projektet ændrede fokus sommeren 2013, da vi inddrog målgruppen Social- og Sundhedsassistenter. Vi oplevede et manglende fokus på en stor gruppe af 1. linjeledere i plejesektoren, der kunne være relevante at indfange Status økonomi: Budget: kr. 650.000 (Bevilling kr. 500.000 + egenfinansiering kr. 150.000) Forbrug pr. 30.09 2013: kr. 493.675 (kr. 137.877 heraf egenfinansiering) Rest i alt pr. 30.09 2013: kr. 156.325 (kr. 12.123 heraf egenfinansiering)

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Mål/ gennemførte aktiviteter / planlagte aktiviteter: Mål: Interview + analyser +sammenfatning af resultater Udvikle et tillægsmodul til GLU Udbyde og gennemføre tillægsmodul Gennemførte aktiviteter: Etablere samarbejde med Viborg Kommunes HR afdeling Gennemføre interview med 1. linjeledere i teknisk afdeling Viborg Kommune+ Nord- Syddjurs Kommune Gennemføre interview med 1. linjeledere i plejesektoren Viborg Kommune+ Nord- Syddjurs Kommune Analyse af interviews og sammenfatning/tendenser Planlagte aktiviteter (fremdriftsplan) Seminar om interviewdata samt udvikling af endeligt indhold til tillægsmodul – 25.10.13 Udbud og gennemførelse af modul – primo 2014

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Resultater af udviklingsprojektet: Et solidt analysegrundlag for at kunne målrette indhold på uddannelsesmodul til 1. linjelederen i det offentlige Et tættere samarbejde med faglige og offentlige institutioner Et samarbejde mellem offentlig og privat udbyder af uddannelse (COK og Mercantec) Ændringer fra juni 2013 og betydning for det konkrete outcome.: Et større og bredere kvalitativt data grundlag på baggrund af interviews at udvikle et målrettet uddannelsesmodul Anbefalinger vi vil give videre og af disse ønsker institutionen at arbejde videre med?: At inddrage så mange forskellige samarbejdspartnere i udvikling af nyt uddannelsestilbud – faglige/ og andre organisationer + Kommuner, evt. virksomheder Og ikke mindst spørge/interviewe/undersøge behov hos den planlagte målgruppe for at kvalificere uddannelsesudbud

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Status Vi har nu foretaget omkring 30 interview med 1. linjelederen i det offentlige på det tekniske område samt inden for plejesektoren Udarbejdet en analyse og udvalgt ønskede behov for opkvalificeringsønsker hos 1. linjelederen Tendenser peger mod følgende områder: Økonomisk forståelse, politisk tæft, organisationsforståelse Afholder seminar den 25.10.13 : Hvor vi fortæller om vores analyser af interview med 1. linjeledere i Viborg, Nord- og Syddjurs kommuner – foretaget i et samarbejde mellem COK og LeaderLab. Vi vil samtidighed gerne sammen indbudte (HR Viborg Kommune, FOA Viborg-Skive, HK Midtvest, 3F Viborg, LeaderLab – en del af Mercantec, VEU Center Midtøst, COK, 1. linjeledere i Nord- Syddjurs kommune samt Viborg Kommune) udvikle indhold til et kursusmodul tilrettet de ønskede behov for lederen i det offentlige.

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Resultater og effekt På baggrund af interview og analyse kan vi se tendenser der peger mod følgende områder: Økonomisk forståelse, politisk tæft, organisationsforståelse Disse områder ønskes opkvalificeres gennem efteruddannelse (underbygges i data fra interview) Viborg Kommunes HR afdeling har fået data fra vores interview og vil på baggrund af disse til hensigt at tage aktion på 1. linjelederens ønsker/behov

1. linjelederen i det offentlige - LeaderLab v/VEU Center Midt Øst Anbefalinger og forankring Vi håber, at det kommende tillægsmodul vil blive et forankret ekstra modul til GLU – eller bare et modul som 1. linjelederen i det offentlige vil have gavn at deltage på Vi, fra projektets side, vil gøre vores til at dele de erfaringer, vi får ved at gennemføre tillægsmodulet samt være sparringspartner med andre erhvervsskoler om indhold og udbud.