Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Sådan laver Du et POWER POINT program.
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Book-trailer i 5.a Læringsmål Hvad skal eleverne lære?
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
Præsentation af materialer på personalemøde
SÆT MEDBORGERUNDERVISNING PÅ SKOLESKEMAET!
5 IT-didaktiske principper
”Mange måder at forstå og lære på”
Bevidst undervisning i billeder
Struktur: ”Quiz og byt”
Kreativitet og innovation i ALT
Læringsstile og lektier
Roskilde Tekniske Skole
Udarbejdelse af poster
GODE IWB RÅD TIL UNDERVISNINGEN  Det skal ikke (kun) være lærerens tavle  Altid være på nettet – så der er plads til at være impulsiv og søge på nettet,
Hvordan kan forældre støtte op om barnets skoleliv?
Indhold Projekt legende innovation Teknologi til leg og læring
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
©Jenny Bohr – Til underviserne Denne kursusgang er planlagt som den første. Den skal bruges til introduktion og præsentation. Det er meningen.
Workshop 1 Styrket forældresamarbejde og elevinddragelse.
AT-1 - efterspil 2013.
Dansk på SOSU-STV Metoder og indhold.
Henriette Lungholt Uge Kreative metoder.
Velkommen 8C Velkommen 8C Håber I har haft det godt- Håber I har haft det godt- Det har jeg, som I får at se...
Introduktion til Blackboard og netmedieret kommunika-tion
Taktil – Røre børnene Jeg er god til at huske noget, hvis jeg tegner, mens jeg får det forklaret Jeg er god til at lytte, hvis jeg må pille ved noget imens.
Klasseledelse og cooperativ learning
Poster præsentation I modsætning til Power Point præsentationer er en poster et enkelt Billede, der skal fange med det samme. (Ligesom en annonce VS en.
Kollegavejledning - indgange • Fag, medier og Faghæfte 48 • Skolekultur og mediekultur • Skolekultur og vejlederkultur • Skolebiblioteket som rum og funktion.
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Overgang fra børnehave til skole/fritidshjem Hyltebjerg Skole
Notesbog Notesbogen er interaktiv.
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Astrup Skole 1. august 2014 Fritidsmodul – frivillig og gratis undervisning Alle skoledage kl
Mundtlig fremlæggelse
Vor børn skal trives og det kan vi forældre være med til at styrke Formålet er at skabe et kontinuerligt og fremadrettet skole/hjem samarbejde der sikrer.
Overskrift Max 1 linje Forside dias Der findes 4 farveskemaer at vælge mellen: Marker det / de slides du vil have en anden farve på, Vælg ”Design” / ”Farver”
Præsentationer og pitches How to do når man har 10 min.
Præsentation af materialer på personalemøde
DREJEBOG: Titel på drejebog skrives her
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
- et bedre sted at lære ”EUD-banditten… …..en kommende studerende”
D i g i t a l R e t o r i k 2 2 / 2. D i g i t a l R e t o r i k Problemer med Wordpress? -Så hiv fat i Lisbeth eller mig efter denne power point.. Ugens.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
Uffe Sørensen – Projektleder – LærIT.dk. Hvorfor alt det besvær med mobiltelefoner? Skolen skal afspejle den virkelighed, som eleverne deltager i. Vi.
De seks bedste billeder fra gruppen
Glogster Nu er det muligt at udskifte plancher og andre præsentationer i undervisningen med en digital præsentation, der kan kombinere tekst, lyd, billeder.
1 Læringsstil, samt Projektplanlægning og projektstyring Mål: At i får kendskab til jeres egen læringsstil. At I får et grundlæggende kendskab til projektplanlægning.
Overvejelser for elevernes brug af IT og mobiltelefoner på Østervangsskolen.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Hvorfor bruge flere medier i undervisningen?. Hvorfor bruge medier i undervisningen? 1.Bekendtgørelsen kræver det: ”It er en integreret del af tyskundervisningen,
0. Kl 2016/2017.  I bh.kl skal undervisningen tilrettelægges og udføres således at eleven får kompetencer inden for:  1)Sprog  2)Matematisk opmærksomhed.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Video i Undervisningen Hvorfor anbefales dette supplement til undervisningen / uddannelsen ??
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Modul 3.3 – At arbejde med læring
TEMA 6 Præsentation: Sælg idéen
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017 De 17 verdensmål
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
Præsentationsportfolio
VELKOMMEN TIL B-BOX! Power Point Slides.
Den gode tone Lse.
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Den gode tone Lse.
Kære lærer Her har du undervisningsmaterialet til CAMPUS+ Denne vejledning er din guide til undervisningen til at få mest muligt ud af CAMPUS +. Opgaverne.
VELKOMMEN TIL ENGINEERING DAY 2018
Præsentationens transcript:

Tips & tricks Lærings-stile og it – den helt rigtige kobling Ny PIXI Microsoft.dk/ls Tips & tricks Ressourcer og skabeloner Praksis-eksem-pler It kan gøre arbejdet med læringsstile nemmere.

Læringsstile og it Her vil lærere få tips og tricks til, hvordan de kan organisere brugen af it i undervisningen, så det understøtter læringsstile. Byg på den viden og praksis du har i forvejen, og sæt det skridt for skridt ind i en læringsstils-sammenhæng. God fornøjelse

Citat fra Pixibogen Læringsstile og IT ”Enhver underviser ved, at børn er meget forskellige. Lige så forskellige børn er, lige så forskellig er deres måde at lære på. Børns læringsstil er individuel. IT er et IT er et fantastisk værktøj til at understøtte børns mange måder at lære på, samtidig med at IT er et læringsmedie alle børn i skolen er fortrolige med”

Hvordan laver man en lærerig præsentation? Hvis man planlægger en power point som en del af en fremlæggelse, bør man tage højde for at modtagernes forskellige læringsstile tilgodeses. Både lærer og elever bør have denne bevidsthed. Nogle lærer bedst trin for trin, mens andre skal kende helheden og rammerne, før de kan forstå enkelthederne. Start derfor altid først med helheden og uddel kopi af dias-oversigten. Nogle lærer bedst ved at se billeder: fotos, tegninger, grafik, video mv. Mange har brug for selv at sætte ord på det de oplever, så der skal være små pauser (1-2 min.) hvor der kan stilles spørgsmål eller tænkes højt med sidemanden. Husk Uddel udskrift af dias-oversigten. Forklar først helheden. Er der grafik der kan understøtte indholdet? Brug farver overskueligt. Giv tid og rum til at lære.

Send på flere kanaler Husk Til en præsentation i power point kan man bruge mange forskellige input,: video, billeder, lyd, video mv., og dermed tilgodese flere forskellige læringsstile. En power point er organiseret logik fremad-skridende og tilgodeser nemt analytiske. Med en helhedorienteret introduktion og inddragelse af farver, billeder og lyd kan de globale også blive tilgodeset. I power point kan man indtale kommentarer i sin præsentation, så elever der finder det svært at stå overfor klassen, kan indspille præsentationen – og nemt øve flere gange. Når materiale bliver præsenteret på flere forskellige måder, er der størst chance for at flest lærer mest. Husk Mediernes ligeværd: en god speak er lige så god som en tekst. Alle læringsstile er ligeværdige. Det skal være sjovt at lære – og undervise!

Forbered det kreative arbejde Du kan som lærer gøre meget for, at de fysiske rammer ikke modarbejder elevernes læringsstile. Du bør sikre at der er mulighed for at arbejde i ro/med musik/ med bevægelse. Flere rum er godt, men headsets ekstra lamper og brug af udenoms arealer (uderum) løser modsatrettede interesser. Interaktive whiteboards giver mulighed for at kinæstetiske lærerende bruger kroppen i arbejdet med it. Vær nysgerrig – lad ikke din egen læringsstil sætte grænser for andre. Prøv det af, måske er det bedst for nogen beholde jakken på i klassen. Måske er musik ikke forstyrrende med fokuserende. Husk Hvilke områder uden for klassen kan inddrages i læringsmiljøet? Hav headsets og ekstra lamper til udlån. Book lokalet med IWB Vær nysgerrig.