Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Bedre udbytte af it i skolen Noter fra lærernes selvevaluering af emne 2.
Advertisements

OMRÅDESELVRANSAGELSE OG PLANLÆGNING
Mennesker gør det rigtige – Hvis de kan!!
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
SPØRGESKEMA HARDSYSSEL DISTRIKT Oktober Der afholdes årligt Sysselfejde for bæverne, hvad synes du om konceptet for dette arrangement?
Større Skriftlig Opgave
Lablæring Uddannelsesforum 2011 Projekt i Sosuuddannelsen
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
Roskilde Tekniske Skole
Trin 1: Find kvitteringer
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Introduktion til Det Praktiske Projekt Det Praktiske Projekt Udvikling og skriveproces.
Vækst Den attraktive spejdergruppe Jakob Braad, 34 år, spejder i 24 år
Fastholdelse af medlemmer
DT-ledermøde Kongeå Distrikt 26. maj 2011 FamilieSpejd.
JobPAS – En gennemgang PAS-koncepter og Basiskurser v. Steen Hilling, psykolog
Rekruttering af frivillige ledere MBU’s Årsmøde 2007.
PETS 2004 Hjørring, lørdag den 20. marts Strategi for D 1440.
Den Attraktive Spejdergruppe Den største og mest grundige undersøgelse af en friluftsorganisation nogensinde.  Undersøgelsen Den Attraktive Spejdergruppe.
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
Åben skole i Århus Muligheder og myter ved skolesamarbejde.
Grænser for rummelighed
Forældremøde Ellepilen 11. April Hvem er vi?
Teenage Coaching Dagnæsskolen.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Leder APV v/ arbejdsmiljøkonsulent Maj-Britt Stobberup
Relationer – børn og voksne
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
- Hvad kan I forvente som forældre?
Randers Ungdomsskole De unge tager magten! At kysse himlen!
Rekruttering og fastholdelse Projekt fra 2006 – 2010 Flere delprojekter omhandlende : Samarbejde Image Elevers læring Lederuddannelse Kompetenceudvikling.
Procesværktøjer.
Omgangstone og kollegialitet
Valhalla, integreret daginstitution Nyborg
1 Du er leder At være formand er at være leder Men jeg er frivillig – og det er resten af bestyrelsen også! Lederen sætter rammen – sammen med de øvrige.
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
5 års planer Forebyggende arbejde er bedre end ”hovsa”-løsninger!
Industrien som karrierevej -Et tre-årigt tværfagligt projekt i Herning Kommune -Industrifremmende loge 12. december 2014.
MOBILITY MANAGEMENT INTRODUKTION MOBILITY MANAGEMENT & BEVIDSTHED INTRODUKTION.
Omrejsende ledere - Svendborg Kommunes interne konsulentkorps.
Læring, kommunikation og samarbejde
Velkommen til Fællesledermøde. Program for i dag.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Gruppeledelse Brokholm naturcenter Workshop – gruppeledelse 8. Oktober 2011.
Kortdage 2004 Omlægningerne i de offentlige GI/GIS relaterede forvaltninger. Hvordan håndterer man de menneskelige og organisatoriske omstillingsprocesser?
Implementering i Region Midt
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
LEDERFORUM 18. januar december Fokuseringerne i 2009 har vi samlet i 5 punkter :  Service- og kvalitetspolitik anvendes  Effektivisering.
Den attraktive spejdergruppe
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Skolespor – SPOR.DK Kom ud i virkelighedens landskaber.
Fra handling til forvandling Hele Vejen Rundt Fra handling til forvandling Ideen er skabt Susanne Løkke & John Mejlgren © 2011.
Skab engagement som coach Dette er et værktøj for dig, som vil Skabe motivation, engagement og ejerskab Sikre bedre performance Skabe udvikling og læring.
VELKOMMEN TIL MELLEMTRINNET 4. KLASSE, 5. KLASSE OG 6. KLASSE.
Årskursus i Hjertemotion
Samarbejdsaftale Badminton
Del 2 - Synliggørelse af hvordan vi hver især bidrager til løsningen af kerneopgaven. Til proceslederen: Inden du gennemfører processen med medarbejderne,
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
[klik og indsæt kommunenavn]
A tool for the assessment of strengths and weaknesses in NGOs
Begynderrejsen – et redskab til rekruttering og fastholdelse af nye medlemmer i kano- og kajakklubber Klub Dato Konsulent navn.
Motivation af frivillige
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Trivselsmodel Et adhoc udvalg har i 2018 arbejdet med ideer til, hvordan ÆS lokalafdelinger kan fremme trivsel blandt frivillige. I foråret 2019 overdrog.
Præsentationens transcript:

Gruppeudvikler konceptet v/ Thea Björklund Larsen

Hvorfor er vi her? Vi er 19 gruppeudviklere over hele landet, der står klar til at aflaste både distrikter og udviklingskonsulenter med at styrke gruppeudviklingsindsatsen. Primært formål: At få flere medlemmer Vi tror på at bedre lederskab afspejler en god kultur i grupperne.

Hvordan får vi flere medlemmer? Flere medlemmer kan skaffes enten - ved at fastholde medlemmerne i længere tid - ved større tilgang (kommunikation, PR, aktiv rekruttering) - og aller helst ved en kombination af de to.

Vi kan tilbyde jer En hjælpende hånd –Vi hjælper og støtter de selvkørende grupper, der ønsker at blive flere medlemmer. –Det sker gennem en proces, hvor grupperne sætter sine egne mål, planlægger og gennemfører de forandringer de mener der skal til. –Det tager et år fra vi starter til vi slipper en gruppe igen.

Forløb

HVAD GØR EN SPEJDERGRUPPE ATTRAKTIV?

GRUPPEUDVIKLER KONCEPTET

Holdånd Lederne oplever sig som en del af en samlet ledergruppe – og ikke kun som leder i en enhed. Lederne i gruppen laver aftaler på tværs af enhederne – og aftalerne bliver holdt. Ledergruppen mødes regelmæssigt, både fagligt og socialt.

Ambitioner Høje ambitioner er en del af traditionerne i gruppen. Gruppen gennemfører store projekter, og deltagernes selvtillid og motivation øges efter at have deltaget i disse projekter. Gruppen/enhederne rejser af og til på lejr i udlandet.

Forenkling Lederne i gruppen oplever at der er gode rutiner på alt som skal gøres. Spejdermateriellet er nemt at finde, er vedligeholdt og der er ryddet op i depotrum mm. Gruppen har et arkiv med færdige mødeoplæg, turbeskrivelser, pakkelister, tjeklister for årlige arrangementer osv.

Ledelse Der indkaldes jævnligt til ledermøder – og alle deltager aktivt i disse. Gruppelederen (og meget gerne resten af gruppeledelsen) har ikke andre lederjobs i gruppen. Administrationen af gruppens praktiske opgaver fungerer godt.

Det lederne gør!

Vores fremgangsmåde Anerkendende tilgang Kommer i teams ud til grupperne, hver gang. Vi bruger 5D-modellen til at skabe positiv forandring i grupperne, således at grupperne får konkrete værktøjer til blive større og bedre.

Anerkende tilgang Fysiske systemer Sociale systemer Analysere problemet Finde årsagen Identificerer løsning Implementere løsning Udforske emnet når det fungerer bedst Identificere faktorer der skaber succes Forestille sig det idelle Identificere første skridt

Kan jeres gruppe få et Gruppeudviklingsforløb? Gruppeudviklingsforløbet er for grupper som ønsker at få en styrket ledelse og blive flere medlemmer. For at Gruppeudviklerne kan hjælpe, skal gruppen have mindst tyve spejdere og tre ledere, fordelt på mindst to enheder. Vilje til forandring.

Hvordan ansøger vi om et Gruppeudviklingsforløb? Skriv lidt om jeres gruppe Hvorfor I vil deltage i et gruppeudviklingsforløb Send til

Yderlige informationer se/Gruppeudvikler.aspxhttp:// se/Gruppeudvikler.aspx