Velkommen til De Offentlige Tandlægers kursus i vågen sedation.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Advertisements

Psykiatrisk patient dør af lungeemboli efter bæltefiksering
Rygevaneundersøgelsen
Sprogvurdering & Sprogindsatser
Journalisering- dokumentation af fysioterapi
Den Danske Kvalitetsmodel
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
København, 25. november Dias 1 Patienters berettigede forventninger til informationsniveau og informationsmåde – en udfordring for sundhedsvæsenet Professor,
Spørgemøde - Udbud af Mekanisk sikring til KomUdbud 7. maj
Mindreåriges patientrettigheder
Udvikling af tilbud om tværfaglig og tværsektorielt koordineret indsats til børn med cerebral parese - organiseret i et samarbejde mellem Kolding Kommune,
Godkendelse af lægemidler til børn
Forældreindflydelse ift. børn med psykiatriske vanskeligheder
februar februar 26. marts januar – festsalen set fra fysiklokalet 22. januar – festsalen set mod scenen 6.
Mere viden, klare retningslinjer, mere kontrol
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Lovgivning og etik i forhold til unge og deres retsstilling
VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013
Konsulent Niels Philip Jensen
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv.
Misbrugende sundhedspersoner Addiktiv Sygepleje Landskursus 2012
Delegering af sygeplejerskeopgaver – hvis ansvar?
Vejledning om fravalg af livsforlængende behandling, herunder genoplivningsforsøg, og om afbrydelse af behandling, uden for sygehuse TR Kommunalt møde,
LÆGEORDINERET HEROIN Love og regler
Lægelig behandling for stofmisbrug
Tandlægebranchen -udviklingen inden for erhvervet
Temadag Bloklæger, Region Sjælland 17. maj 2011
AT9 - 2g April-maj 2007 Formalia 16 moduler 4 timers elevtid Der arbejdes individuelt, i par eller i grupper (max 4 medlemmer) Individuel fremlæggelse.
Ubrudt behandlingskæde for selvmordstruede børn og unge
Hvordan håndterer lægen børns deltagelse i forsøg? Pediatric Research and Ethics Søren Pedersen, Dr. Med. Professor, Overlæge Pædiatrisk forskningsafsnit.
’SEAL – DK’ Metode Formål Mere om ’SEAL’ Baggrund SEAL
SÅDAN GØR VI I PRAKSIS Procedurer og erfaringer i forbindelse med vågen sedation med benzodiazepiner Katja Kirk / Susanne Buus Thomsen.
SÅDAN GØR VI I PRAKSIS Procedurer og erfaringer i forbindelse med vågen sedation med lattergas Katja Kirk / Susanne Buus Thomsen.
Sygeplejersker/bioanalytikeres juridiske ansvar 14. marts 2012 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
Gør drømmen til virkelighed i KFUM og KFUK i distrikt nord/vestjylland.
Info-møder – P-vejledning og Regneark - proces.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Lederforum – budget høring. Basisbudget
Sygeplejerskers juridiske ansvar mv. 21. September 2011 Souschef, cand. jur., Anna Murphy Tilsyn og Patientsikkerhed, Sundhedsstyrelsen.
PRAKSISRESERVELÆGER REGION HOVEDSTADEN
De følsomme unge sind, som alle fik stjålet modet. For vore børn, de sov ind med hjernemedicinen i blodet - sig at det ikke er sandt! Vi græder så mange.
Globaliseringsredegørelsen 24.mar. 14 Figurer fra Danmark tiltrækker for få udenlandske investeringer i Sådan ligger landet
FORSIDEVARIANT 2 SYGEPLEJERSKERS JURIDISKE RETTIGHEDER VED SELVSTÆNDIGE OPGAVER FAGLIGT SELSKAB FOR GASTROENTEROLOGISKE SYGEPLEJERSKER KOLDING DEN 21.
TUR’s gaffeltruckkonference 2010 Indlæg fra Arbejdstilsynet
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Præcisering Oplægget baserer sig på den indstilling, der er på vej til byrådets behandling Indstillingen har været i høring i perioden 20/ /1-14.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Kommunalt, Lægeligt samarbejde Claus Malta Nielsen Almen medicin 2001 Kommunallæge, Frederikssund.
ADHD indsatsen i Region Sjælland Den 18.september 2012.
Kommunalt, Lægeligt samarbejde Claus Malta Nielsen Almen medicin 2001 Kommunallæge, Frederikssund.
Kvalitetssikring af den lægelige stofmisbrugsbehandling Helle Petersen Tilsyn, Sundhedsstyrelsen Fælles årsmøde 2009 for Servicestyrelsen og Sundhedsstyrelsen.
Nyt fra Sundhedsstyrelsen Netværk for forebyggelse af medicineringsfejl 15. November 2012 Marianne Søborg.
Barnets Reform Ledernetværk Juridisk konsulent Annette Baun Knudsen KL November 2011.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Opgaveglidning – hvor langt kan man gå? 2. oktober 2008 Ved juridisk specialkonsulent Anna Murphy Sundhedsstyrelsen.
SÅDAN GØR VI I PRAKSIS Procedurer og erfaringer i forbindelse med vågen sedation med benzodiazepiner Katja Kirk / Susanne Buus Thomsen.
Farmakologi og medicinhåndtering 1608
Sneplovsbeslag Reglerne er nu ændret, så der kan anvendes sneplovsbeslag i perioden 15. september til den 15. maj: Bil kan i perioden fra den 15. september.
HL7-FHIR DK profilering – governance?
Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Årshjul for vintertjeneste Vej- og trafikteknisk ordbog
SÅDAN GØR VI I PRAKSIS Procedurer og erfaringer i forbindelse med vågen sedation med lattergas Katja Kirk / Susanne Buus Thomsen.
SÅDAN GØR VI I PRAKSIS Procedurer og erfaringer i forbindelse med vågen sedation med benzodiazepiner Katja Kirk / Susanne Buus Thomsen.
Sådan administrerer vi § 82a – samspillet med § 82
Tvang i somatikken Præsentation af os 27. September 2018.
Hvorfor rammedelegation
§ 18-teamet Socialforvaltningen Center for Socialpolitik og Udvikling
Præsentationens transcript:

Velkommen til De Offentlige Tandlægers kursus i vågen sedation

Kursus i vågen sedation Indhold:  Baggrund for Sundhedsstyrelsens vejledning og DOFT’s kursus i vågen sedation  Tilblivelse af Sundhedsstyrelsens vejledning og DOFT’s procedurebeskrivelse  Retsvirkning af Sundhedsstyrelsens vejledning  Indholdet i Sundhedsstyrelsens vejledning og betydningen heraf

Kursus i vågen sedation Baggrund:  Hvorfor udarbejder Sundhedsstyrelsen pludselig en § 17 vejledning og, hvorfor udbyder DOFT et kursus i vågen sedation

Kursus i vågen sedation Tilblivelse:  16. april udkast til vejledningen fra Sundhedsstyrelsen  22. april 2013 DOFT udsender udkastet til høring i de kommunale tandplejer  21. maj 2013 DOFT afgiver høringssvar til Sundhedsstyrelsen

Kursus i vågen sedation 21. maj 2013 DOFT afgiver høringssvar DOFT lægger vægt på: Vejledning unødvendig, men hvis …….. så  mangler der en afgrænsning af hvilke midler, der dækkes af vejledningen  mangler der en differentiering af sundhedstilstanden hos børnene herunder retningslinjerne for hvornår konsultation af læge er nødvendig  mangler der præciseringer af krav til efteruddannelse og til sikkerhedsudstyr samt præcisering af uddannelseskrav til det personale, der skal overvåge.  at overvågningskravene var helt ude af proportion i forhold til risiko DOFT anmoder om møde

Kursus i vågen sedation Tilblivelse:  11. juni 2013 DOFT holder møde med Sundhedsstyrelsen

Kursus i vågen sedation 11. juni 2013 afholdes møde med Sundhedsstyrelse Sundhedsstyrelsen præciserer at det ikke er en faglig vejledning  Sundhedsstyrelsen ændrer titlen på vejledningen  Sundhedsstyrelsen ændrer formuleringerne omkring information og samtykke,  Sundhedsstyrelsen fastholder den skærpede informationspligt i forhold til off-label brug af medikamenter  Sundhedsstyrelsen opgiver, at alle børn, der skal i vågen sedation skal være undersøgt og vurderet af en læge. Tandlægen gøres ansvarlig for at sikre og vurdere at barnet og den unge er hjerte-lunge rask.  Sundhedsstyrelsen fjernede tidsangivelsen – sædvanligvis 3 timer eller mere - for en sundhedspersons vedvarende observation af barnet eller den unge, men fastholdt den 12 timers tilsynsperiode, hvor barnet eller den unge skal være under vedvarende voksent tilsyn

Kursus i vågen sedation Tilblivelse:  26. juni 2013 Sundhedsstyrelsens vejledning offentliggøres DOFTS hovedbestyrelse besluttet at udforme procedurebeskrivelse samt organisere kursus, der kan imødekomme Sundhedsstyrelsens krav.  1. juli 2013 træder vejledningen i kraft  november 2013 DOFT søger at få Sundhedsstyrelsen til at tolke på vejledningen  25. marts 2014 DOFT får et folketingsmedlem til at rejse spørgsmål til Sundhedsministeren  2. juni 2014 procedurebeskrivelse er tilgængelig på DOFTs hjemmeside og 1. kursus i vågen sedation afholdes

Kursus i vågen sedation Retsvirkning  Sundhedsstyrelsen udarbejder, når der er et særligt behov for dette, vejledninger til læger og andre sundhedspersoner. Vejledningerne er Sundhedsstyrelsens fortolkning af lovgivningen.  Sundhedsstyrelsens vejledninger er en præcisering af autorisationslovens (§ 17) krav om, at en autoriseret sundhedsperson er forpligtet til at udvise omhu og samvittighedsfuldhed under udførelsen af sit virke.autorisationslovens (§ 17)

Kursus i vågen sedation Indhold:  informeret samtykke (mundtligt eller skriftligt) efter sundhedslovens almindelige procedurer –  skærpet informationspligt når lægemidler anvendes off-label  sikre og dokumentere at barnet / den unge er hjerte-lungerask  vurdere om der er kontraindikationer ved brug af det valgte lægemiddel og den valgte administrationsvej  Tandlægenskal have dokumenteret viden og erfaring med vågen sedation indikationer og kontraindikationer, dosering og administrationsmåde af medicin, observation før, under og efter behandling, herunder observation med pulsoximetri.  basal livreddende førstehjælp, der skal genopfriskes på kursus 1xårligt  Relevant og alderssvarende genoplivningsudstyr skal være til stede på klinikken  observation af sundhedsperson fra sedation påbegyndes til effekt er aftaget væsentligt eller ophørt  Det anbefales at anvende pulsoxiometer ved overvågningen  barnet ikke må være alene, men skal være under vedvarende voksent tilsyn de følgende 12 timer. Dette gælder også for lattergas