Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl"— Præsentationens transcript:

1 Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl
fredag d. 12. april 2013 kl

2 Agenda Velkomst v/Anne-Marie Vangsted
Håndtering af bivirkninger i Sundhedsstyrelsen v/ Helle Harder, Lægemiddelovervågning, Sundhedsstyrelsen Sidste nyt fra Sundhedsstyrelsen Frokostpause Sidste nyt fra Patientombuddet ved Pia Knudsen, Patientombuddet Brug af stregkoder samt barriere herved i sekundær sektor ved Hanne Fischer, Amgros Eventuelt herunder dato for næste møde – forslag torsdag den 14. november 2013

3 Sidste nyt fra SST

4 Detrusitol Retard skifter styrkeangivelse
SST er opmærksomme på, at skift af styrke angivelse fra 1,4 mg til 2 mg og fra 2,8 mg til 4 mg på produkter indeholdende tolterodintartrat vil skabe problemer, og det er derfor, at der er sat en tillægsmærkning på produkterne. Årsagen til, at der er skift af styrkeangivelse, er at Detrusitol i sin tid er godkendt med styrkerne 2 og 4 mg i alle andre lande end Danmark, hvor styrken blev 1,4 mg og 2,8 mg. Det er nøjagtig det samme produkt, med samme mængde indhold i produktet ligegyldigt om det er angivet med 1,4 mg eller 2 mg og 2,8 mg eller 4 mg. Forskellen kommer af, om man angiver styrken i forhold til Tolterodin eller Tolterodintartrat.

5 Skærpet fortolkning af §11 (mærkningbekendtgørelsen)
Sundhedsstyrelsen kigger i dag både på virkning og bivirkning, når det vurderes, om et lægemiddel kan have langtidsvirkende effekt. Ved vurderingen af lægemidlets langtidsvirkende effekt indgår, at brugen af lægemidlet ikke må være forbundet med risiko for bivirkninger, der kan optræde efter patienten har forladt lægen/hospitalet. Patienten i dag udskrives før end tidligere, og derfor er det særdeles vigtigt for patientsikkerheden, at patienten har adgang til indlægssedlen. QRD skabelonen for indlægssedlen i forbindelse med ikrafttrædelse af den nye pharmacovigilance lovgivning er opdateret, med henblik på at få patienter og pårørende til at indberette bivirkninger. Dette krav kan ikke imødekommes, såfremt indlægssedlen ikke eksisterer.

6 På vej i høring Høring over ”Guideline on Nordic Packages” en mærkningsvejledning udarbejdet med henblik på at afhjælpe mærkningsproblemer i forbindelse med fælles nordiske pakninger. Høring over vejledningen til mærkningsbekendtgørelsen Høringsportalen:


Download ppt "Netværk for Forebyggelse af Medicineringsfejl"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google