Chefanalytiker, Oxford Research

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
IPad, en naturlig del af lege- og læringsmiljøet i Daginstitutionen Mariehønen i Jelling  Mariehønen i Jelling er en aldersintegreret Daginstitution med.
Advertisements

Set i forældreperspektiv
EN SAMTALE OM VOLD I NÆRE RELATIONER
Forandringsteori for Frue i Eget Liv / Indvandrerkvindecenteret 2013
Målrettet og forsvarlig træning af børn og unge Ledertræf på tværs De gode idrætsoplevelse – engagerede forældrene på sidelinjen DBU´S bud -på involvering.
Intro til kommende praktikanter og praktikvejledere
KAN MAN VÆKSTE PÅ DET SPECIALISEREDE SOCIALOMRÅDE MED RESPEKT FOR KVALITET OG SAMARBEJDE?
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
EN HELHEDSORIENTERET UNGEINDSATS? ERFARINGER FRA NULPUNKTSANALYSEN AF ROUTE 25 V/ANNE MØLGAARD, RAMBØLL Alternative title slide.
Præsentation af mig selv
Ny Førtidspension og fleksjob reform
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Omsorg sundhed eller samvær? Rehne Christensen filosofisk firma
Albanigade 54E, 1. sal ● 5000 Odense C ● tlf: ● Frivillighed og foreningsliv sat på spidsen Hjerteforeningen, Region Midt.
Junior til Junior Konceptet
Inddrag nu kredsformandsmøde den 8 marts 2011
”Udsatte unge med Sjældne Diagnoser” Oplæg til Sjældne Diagnosers repræsentantskabsmøde d. 15.september 2006.
Formål •At børn og unge finder et ståsted og et tilhørsforhold i tilværelsen. •At der er fritidstilbud til alle •At der kommer et øget fokus på og ansvar.
Ventilen - på biblioteket Ventilen Danmark –
Alle har ret til en aktiv fritid -uanset social status.
10 punkts programmet •Der skal sikres alle børn og unge et alsidigt tilbud om fritidsvirksomhed •Kommunen skal samordne fritidsforanstaltninger, der iværksættes.
Workshop I KLIKOVAND 6. December 2012 Et bud på godt samarbejde.
Muligheder og barrierer for sundhedsfremme i et socialt udsat boligområde – ’Motion og Afslapning i Vand kun for Kvinder’ som case Fredericia Kommune Anita.
Arbejdet i foreningen Sindslidendes Vilkår siden 1999
Kvalitet i arbejdet med anbragte børn og unge
4K-pårørendegruppe Lyngby-Taarbæk, Gladsaxe, Gentofte, Rudersdal
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
SFO – mellem skole- og fritidspædagogik
3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.
Relationer – børn imellem
Leder af Frivilligcenter Aarhus
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
Glade Dage Undervisningscase i Entrepreneurship Faglig klipper/redaktør: Jesper Piihl Videoproduktion: Govisual Finansieret af:
HVAD ER UDSATTE BØRN OG UNGE? Børn og unge med: Økonomiske Sociale Kulturelle forhold som gør, at de ikke kan deltage i foreningslivet på lige fod med.
Forældre involvering Kørselsordning eller mere? Sisu/MBK.
Red Barnet Kalundborg FRITIDSKONTOEN
Vækstplan Høje-Taastrup Henrik Mahncke Vicedirektør Oxford Research Danmark Oxford Research A/S Falkoner Allé 20, 4. sal 2000 Frederiksberg C Danmark Oxford.
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Velkommen til Konference om rammeforsøgene: Studietid, Timepuljer og Studiefællesskaber 26. Februar 2013 Konference om rammeforsøg 26. februar
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Tværfagligt og tværsektorielt samarbejde omkring udsatte familier Aulum 26 november 2009.
Tine Jerris, projektleder i Kronikerprogrammet
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Den digitale kløft Professor Birgit Jæger Institut for Samfund og Globalisering Roskilde Universitet.
Haderslev Kommune Fokus på tilbud til alle borgere – også socialt udsatte!
Odense, d. 4. feb Kl Velkommen Kommissorium version 2 Kl Ny skole- og ny klubstruktur i Randers v. Henrik Bille, afd.leder, og Ina.
Fritidspas.
- Fritidsvejledning i Viborg Kommune
Præsentation af resultaterne fra casestudie
Repræsentantskabsmøde Idrættens Samråd Program for aftenens repræsentantskabsmøde Velkomst IS beretning for året der er gået Debat om beretningen.
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Samarbejde på tværs Baris Atak Integrationskoordinator
Pårørende er dem, som har den tætte relation til den sindslidende  Den nære familie  Far, mor, søskende og børn  Andre familiemedlemmer  Arbejdskollega.
Stenderup Kirke Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål Stenderup Menighedsråd Visioner og mål Visioner og mål.
Projekt ”Unge med psykiske vanskeligheder – overgang fra barn til voksen” Vingsted den 18.marts 2015.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Veje til deltagelse Unge i Fælleskaber Damir Balalic.
COWI PowerPoint design manual# Datagrundlag for rapporten  Registeranalyser fra DREAM, Danmarks Statistik  Sagsgennemgang af 338 sager fra Århus, Ringkjøbing/
Lige muligheder i livet Strategi for børn og unge i udsatte positioner.
Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet Samarbejde mellem UU Aarhus og helhedsplanen i Vandtårnsområdet - Når UU er en integreret.
Breddekonsulent Kirsten Leth. DBF-Midtjylland. Herning Badminton Klub Mandag 24.september 2007.
Oxford Research A/S Falkoner Allé 20, 4. sal 2000 Frederiksberg C Danmark Oxford Research AB Box Malmö Sverige Oxford Research AS Kjøita 42.
Godkendt af bestyrelsen den 5. november 2015 Barnets perspektiv EGMONT FONDENS STRATEGI FOR BØRNE- OG UNGEINDDRAGELSE.
Frivillig - Alle vil elske dig…også kommunen.
Fundraising i Propa Inspiration til en fremtid med flere indtægter til projekter og aktiviteter I udgaven af Propa Nyt vil.
Præsentationens transcript:

Chefanalytiker, Oxford Research Erfaringer fra forsøg med fritidspas Konference om udsatte børn og unges fritidsliv torsdag den 26. august 2010 Nina Middelboe Chefanalytiker, Oxford Research Oxford Research A/S Falkoner Allé 20, 4. sal 2000 Frederiksberg C Danmark Oxford Research AB Box 582 201 25 Malmö Sverige Oxford Research AS Kjøita 42 4630 Kristiansand Norge

Disposition Kort om Oxford Research Kort om evalueringens formål og metoder Evalueringens hovedresultater Evaluators anbefalinger

Oxford Research Oxford Research A/S Stiftet i 1995 af prof. Kim Møller Skandinavisk konsulentfirma 40 ansatte Specialister inden for analyser, evaluering og strategiudvikling inden for den offentlige sektor – herunder det sociale område Nina Middelboe Chefanalytiker, cand.scient.adm. Projektleder for Evaluering af forsøg med fritidspas i perioden 2008-2009.

Kontingentstøtte eller fritidsvejledning? Evalueringens formål og metode Kontingentstøtte eller fritidsvejledning?

Evalueringens formål og metode Metoder: Registreringsskemaer udfyldt løbende af projektlederne Spørgeskemaundersøgelser til børn/unge, forældre og foreninger Kvalitative interview i alle projekter Kvalitative interview med sagsbehandlere i kontrolkommuner Dialogseminarer

Evalueringens hovedresultat Kontingentstøtte eller fritidsvejledning? – både og!

Evalueringens hovedresultat

Evalueringens hovedresultat

Anbefalinger

Anbefalinger Målgrupper Organisatorisk forankring Modeller for fritidsvejledning Profil for fritidsvejledere Til foreninger

Anbefalinger Målgrupper Eksempel: Hvilke målgrupper skal være i fokus? Børn/unge i gråzonen Stærkt socialt udsatte børn og unge Børn/unge med anden etnisk baggrund end dansk Geografisk afgrænsede områder Forældre . Eksempel: ”De børn, der ligger midt imellem ”normaliteten” og en b&u-sag, er dem der har det værst. De har nogle meget fattige liv, som ikke berettiger dem til en b&u-sag. Disse børn er helt udelukket fra et fritidsliv Det er ikke blot et spørgsmål om at få dem i tale. Det er også et spørgsmål om at betale. Og for mange vedkommende: at de har en voksen til at løbe dem i gang i starten”. (Citat: Socialkoordinator)

Anbefalinger Eksempel: Organisatorisk forankring Organisatorisk forankring i den del af forvaltningen, der varetager fritidsområdet Her er kontakten til foreningerne, som er en forudsætning for at få flere udsatte børn og unge ind i fritidslivet Uanset organisatorisk forankring: tæt koordinering af indsatsen på tværs af forvaltninger og frontmedarbejdere Eksempel: ”Vi skal have foreningerne med. Vi skal have dem til at tage ejerskab, og de skal have flere frivillige.Som kommune vil vi gerne have foreningerne til at stille op ift. noget med sundhed, eller kriminelle eller noget tredje. Men det vi ikke bede dem om uden også at hjælpe dem….Vi kan lægge foreningerne ned, hvis vi bare fylder en masse børn og unge ind i dem”. Citat: Fritidskonsulent

Anbefalinger Modeller for fritidsvejledning Ikke én standardmodel for Hvordan skal der etableres kontakt til målgruppen? Hvordan skal der følges op på dem, der er startet? Hvordan skal samarbejdet med foreningerne foregå? Hvordan skabe et frugtbart samspil med offentlige klub- og fritidstilbud? Hvilke kriterier skal der være for økonomisk støtte? Hvordan skal indsatsen evalueres?

Anbefalinger Eksempel: Profil for fritidsvejledere Skabe relationer til: Børn/unge Foreninger Forældre Frontmedarbejdere i kommunen Og agerer ift.: Beslutningstagere mhp. evt. forankring Eksempel: ”Det er afgørende med synlighed, nærhed og tilstedeværelse. Det er vigtigt at komme ud i foreningerne, også uden egentlig anledning og opbygge relationer. Den nærhed hjælper, når man så kommer med et barn, selvom holdet er overtegnet…..meget er blevet rutine nu. I starten troppede jeg ofte selv op – nu kan jeg nøjes med at sende en mail. Der er mere gennemslagskraft, nu hvor man har trykket hinanden i hånden”. Citat: Fritidsvejleder

Anbefalinger Eksempel: Til foreninger Afklare hvad foreningen kan og vil i samarbejdet med kommunen Ikke stå alene med ansvaret – få opbakning fra kommune og landsdækkende organisationer Få øje på og støtte de trænere/frivillige, der brænder/har flair for målgruppen Eksempel: ”Når der er flere børn at fastholde, bliver der også behov for flere frivillige, fordi man også skal kunne tilbyde en vis kvalitet – vi skal have tid til at snakke med dem og kunne lave nogle sjove aktiviteter. Og det kræver kreativitet, når vi pludselig er 45 i hallen, hvor der egentlig kun kan spille 20.” Citat: Frivillig leder og træner

med de nye fritidspas-projekter Held og lykke med de nye fritidspas-projekter

Tak for opmærksomheden Nina Middelboe nmi@oxfordresearch.dk T: 33 69 13 11 Oxford Research A/S Falkoner Allé 20, 4. sal 2000 Frederiksberg C Danmark Oxford Research AB Box 582 201 25 Malmö Sverige Oxford Research AS Kjøita 42 4630 Kristiansand Norge