Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater."— Præsentationens transcript:

1 3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS

2 I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater

3 H ASH - OG KOKAINPROJEKTET 3-årigt projekt Udvikle ambulant gruppetilbud, 1 gang ugentligt Udvikle et ”arbejdskatalog” Implementering Dokumentation Effektmål og succeskriterier Retention i behandlingen: > 50% fastholdes i mere end 3 mdr. eller udskrives som planlagt Forbedring af den psykosociale situation: > 50% skal opnå en bedring på 40% ift. udgangsniveauet vurderet ved ASI Reduktion af misbrug: > 50% skal opnå en reduktion på > 40% vurderet ved ASI

4 G RUPPERNE Målgruppe Hash- og/eller kokain (samt andre ”fest-stoffer”) Ønske om forandring Relativt ressourcestærke Arbejde aktivt mellem sessionerne

5 GRUPPERNE Eksempel - Aktivt arbejde mellem sessionerne ” Ja. Jeg bruger som reglen hele ugen til at reflektere over det, og så er der nogle ting som sådan først lige pludselig når man sidder torsdag: ’Nå for fanden! Det er sådan...det er derfor at jeg gjorde sådan.’ Jeg bruger meget nogle af tingene. Især hvis der decideret kommer nogle værktøjer, de kommer altid lidt tilfældigt via folks erfaring. Så det bruger jeg helt sikkert i løbet af ugen.”

6 G RUPPERNE Formål Reduktion (eller stoffrihed) Udvidelse af handlerepertoire – særligt ift. trangaktiverende situationer Fælles problemløsning Erfaringsudveksling med henblik på fælles erfaringsdannelse Genkendelse Gensidig støtte Almengørelse Fastholde motivation mhp. en forandring af deres misbrug Opnåelse af individuelle mål

7 GRUPPERNE Opmærksomhedspunkter i dannelsen af en gruppe Overensstemmelse mellem psykosociale problemer (Asi-score 0,3) Overensstemmelse mellem behov for hjælp/fælles mål (reduktion/stop) Fælles oplevelse af udfordring Begrænset antal deltagere (max 8) Tilstrækkelig tid til rådighed  Medvirkende til at skabe interaktion, der fremmer gensidig identificering og gruppebånd (”vi-følelse”)  grobund for at opnå formålet med gruppen

8 G RUPPERNE Tilgang Åbne grupper Den kognitive forståelse af afhængighed Den løsningsfokuserede tilgang Den motiverende samtale Generelt fokus på afhængigheden Generelt anerkendende, ressourceorienteret mulighedsperspektiv Gruppen som udvidet erfaringsrum

9 UDVALGTE RESULTATER - kvantitative Fremmødeprocenten over de sidste 6 måneder har ligget omkring 60-65% 53% har reduceret mere end 40% ift. deres udgangspunkt i aftengruppen 45% har reduceret mere end 40% ift. deres udgangspunkt i dagsgruppen 19% har reduceret mindre end 40% (men reduceret) i aftengruppen 26% har forøget deres belastning ift. stoffer i aftengruppen

10 UDVALGTE CITATER – kvalitative Deltagernes bevidste refleksioner om udbyttet ” …vi er jo ikke så mange, men der er et par stykker af dem, som jeg har identificeret mig med, som jeg udelukkende har identificeret mig med udelukkende pga. det her, for vi er vidt forskellige mennesker, men hvor man godt kan sige okay, på trods af at man aldrig ville have initieret noget som helst med denne her person ellers, så kommer man faktisk meget godt ud af det …”

11 UDVALGTE CITATER (fortsat) ” … Der kommer jo på et eller andet tidspunkt sådan nogle hoved-ting ind, som vi alle sammen har været igennem. Det er jo også det, der er lidt sjovt. Man sidder og tænker: ’Nej, nu skal jeg sidde og høre på denne her fyr i den næste halve time’ og så lige pludselig ’hov, det er sgu da mig det der.’ Det er meget fedt. Så det er også det, jeg mener med, at man kan ligesom deltage lidt, selvom at man måske ikke er så aktiv, så kan man ligesom godt sådan deltage gennem de andre på en eller anden måde.”

12 UDVALGTE CITATER (fortsat) ”Historierne er jo alligevel flettet ind i hinanden på en eller anden måde, så får vi dem op på tavlen, og så kan man se at den ene person er her, og den anden person er her, og den tredje er her. Så er der jo en hel masse...men det meste er ens, der er lige nogle små forskelle. Den ene har en kone og den anden har en kæreste og den anden er flyttet ind hos hans mor. Det er grundlæggende de samme ting.”

13 UDVALGTE CITATER (fortsat) ”I gruppen sidder du ikke med dit eget, du sidder med syv andres også, der snakker om deres eget,…og nogle gange så kommer den der bare udefra, og så siger han måske noget, du ikke lige selv ville have tænkt over, og så starter det hele der.”

14 UDVALGTE CITATER (fortsat) ” Vi havde en, som vævede meget frem og tilbage, hvor jeg så sagde til ham: ’Du bliver nød til at gøre op med stofferne, en gang for alle. Enten så vil du eller så vil du ikke. Du kan ikke det der med måske og i tilfælde af.’ Og det blev han meget sur over først men kommer så tilbage og hen til mig senere – jeg har fulgt ham i lang stykke tid – og siger til mig: ’Det var det, der gjorde udslaget for mig. At du sagde sådan, for det gjorde virkelig, at jeg satte mig ned, og sagde hvad er det egentlig, jeg har gang i?’ Og det er jo...man bliver jo et par meter højere. Så det var meget positivt.”


Download ppt "3. N OVEMBER 2009 DØGNKONFERENCE, HORSENS. I NDHOLD Hash- og Kokainprojektet Grupperne Formål Målgruppe Tilgang Udvalgte resultater."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google