Nu er det Humletid.. Sept. 2008..også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
HUNDE SPEED km h 34,4 HUNDE SPEED km h 34,1 HUNDE SPEED km h 32,8 HUNDE SPEED km h 31,9 HUNDE SPEED km h 31,8 HUNDE SPEED km h 30,9.
Advertisements

Tietgen HG - Hvor er det vi ser, at skoen trykker i overgangen fra grundskole til ungdomsuddannelse?
Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
VMS data Geografisk og tidsmæssig udvikling af indsatsen i tobisfiskeriet v/ dataspecialist Josefine Egekvist Sekretariat for myndighedsbetjening.
Af Flemming Just Pedersen, 2008
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Forældrearrangement om folkeskolereform
Temaaften #2: Mæskning.
'Vis mig dit bryganlæg..' og 'Hvordan brygger jeg..'
Surdej til rugbrød.
Fokus på brændstof ! ”En hest er ikke bare en hest ” !!
Mr. Raggys prøveeksamen Gennemgang af svarene.
Læringsmiljø på hhx; kvaliteter og udfordringer Temaoplæg 2: IKT i undervisningen på hhx DEA, 13. Oktober 2010 Ph.d.-stipendiat, Arnt Louw Vestergaard.
Sining og eftergydning
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando i skole!
Kap. 2 Fiskeri med trawl 2.1 · En smakke med trawlet ude.
Kredsløbstræning
Portalintegrationsprojektet Claus Andreasen PL, portalintegrationsprojektet.
Boligforeningernes strategi for samarbejde med biblioteker og medborgercentre ……
Martin Mikkelsen Planteproduktion
  Diagnostik af urinvejsinfektion ved hjælp af urinstix hos kvinder i almen praksis.
Min hobby Fornuftig og relevant tekst af emnet:
Om vand med ioner (ioner generelt til at starte med)
Til finalen Lidt af hvert Vand I Vand II Reaktioner Opløsninger 100
En syre skal kunne afgive en H+ -ion (kravet til en syre) F
Rødkåls indikator Gruppe navne: Amanda Frederikke Camilla Rikke.
1 Går fra at vil maksimere dækning til at minimere omkostning Det kender vi fra den anden bog Omkostningen er afstanden gange antal enheder der skal transporteres.
Beslutningsreferat fra 1. smagning 04 oktober 2008: Navnet på forsamlingen blev fastsat til: Whiskylaug af 04 OKT Der gennemføres 119 smagninger,
22. september 2008 i Landstingssalen, Christiansborg Direktør Bjarne Hastrup Ældre Sagen Den gode genoptræning.
Introduktion til Access (Access, del 1)
Syrer og baser Repetition 2007.
Kvalitet og smag af dansk øl Ølentusiast & landskonsulent Jens Erik Jensen VFL.
Klik for næste billede eller vent 30 sek. Rando på Bakken.
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Øl fremstilling & smagning Øllets stamtræ.
Statistik om kvindelige iværksættere - udviklingen
DLF–TRIFOLIUM Græsfrøkonferencen 2008 Søren Halbye; Salgs- og marketingdirektør.
V/Karsten A. Nielsen Husdyrgødning på kvægbedrifter i Danmark og i udlandet Den Europæiske Union ved Den Europæiske Fond for Udvikling af Landdistrikter.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Effekt af tidlig såning af vintersæd på kvælstofudvaskningen
Øllets Forunderlige Verden
Claus Brabrand, ITU, Denmark Mar 10, 2009EFFECTIVE JAVA Effective Java Presentation Workshop Claus Brabrand [ ] ( “FÅP”: First-year Project.
Dansk Landbrugsrådgivning Landscentret | Dansk Kvæg S:\SUNDFODE\HBB\PowerPoint\Grovfoderseminar 2004.ppt Kaliumindhold i foderrationen til køer Grovfoderseminar.
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Grunde til at jeg elsker dig
OOMI Præsentation 28: Eksamen. Ingeniørhøjskolen i Århus Slide 2 af 6 Pensum Pensum har været noget fragmenteret (ny struktur for faget, nyt indhold og.
Timing og middelvalg ved bekæmpelse af ukrudt Landskonsulent Poul Henning Petersen, Landscentret, Planteproduktion.
Niels Pein Regelopdateringsseminar 2008.
Chefkonsulent Leif Knudsen DLBR, Landscentret, Planteproduktion
Flora og insekter i økologiske og konventionelle hegn Marianne Bruus 1, Knud Tybirk 2 og Erik Aude 2 Danmarks Miljøundersøgelser 1 Terrestrisk Økologi.
Objektorienteret Netværkskommunikation Præsentation 28: Eksamen.
Tørstof fra gylleseparering dur’ det i biogasanlæg?
Høst og opbevaring af kernemajs
Introduktion til Access (Access, del 1). RHS – Informationsteknologi – Fra design til udvikling Vi ved nu, hvordan vi finder et design for en database,
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Udsædsmængder og såtidspunkt i vinterbyg
1 Computersimuleringer af Molekylære Systemer Ulf Rørbæk Pedersen Ph.D. studerende ved Center for glas og tid Roskilde Universitetscenter.
Skabt som mand og kvinde
Halmnedmuldning og kvælstofudvaskning
2. Øvelse, 18.2 Heuristisk inspektion 1. Informanter til tænke højt forsøg 2. DFI-gruppe oplæg om kortsortering 3. Næste ugers oplæg 4. Dagens øvelse;
Kombinatorik, sandsynlighed og statistik
Brugertest Tænkehøjt test. Aftenens øvelse I har nu på plads:  Hvem skal deltage  De første 3 cases.
Bekæmpelse af rodukrudt i landbrugsafgrøder
Landskonsulent Martin Mikkelsen Landscentret Planteproduktion
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Landmænds forurening af drikkevand
Øl og mad tirsdag den 29. august 2017
SN – Fysik/Kemi – Hjemly Idrætsefterskole
Chinchilla Pels & kæledyr:
Præsentationens transcript:

Nu er det Humletid.. Sept også i haven! Erfa.møde om humle, DK-humle, humlearoma m.v.

© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold Winge Cascade.JPG

© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI First Gold 2008.JPG

© 2008 Humlehaven – uge 38-’08 Chr. Iversen’s CRI Cascade 2008.JPG

© 2008 Humle eksperiment Frisk humle Sørens Humle First Gold dværghumle Have humle Vejgaard - Østre Skole - Sportsplads Dansk II DSB Humle Der laves te på alle ovenstående humler Alle brygges på alm. postevand – pH 7,0-7,5

© 2008 Humle eksperiment Sørens humle Tørret 24 timer på fyret 1,8g i ½ l vand i 15 min Aroma: Frisk slået græs Bitterhed: Lav

© 2008 Humle eksperiment First Gold Dværghumle Frisk fra First Gold dværghumle fra Christian Iversens have 3,5g i ½ l vand i 30 min Aroma: let græs Bitterhed : Lav

© 2008 Humle eksperiment Svarrers have humle Frisk plukket 4,1g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

© 2008 Humle eksperiment VØS boldbane humle Frisk plukket 7,3g i ½ l vand i 20 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

© 2008 Humle eksperiment Dansk II - Nørholm Frisk plukket 6,9g i ½ l vand i 25 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

© 2008 Humle eksperiment Langs DSB baneareal v. Rustenborg Frisk plukket 8,3g i ½ l vand i 35 min Aroma: Svag græs Bitterhed : Høj

© 2008 Humle eksperiment Konklusion De ’vilde’ humler har alle samme karakteristika lav aroma (typisk ’ ’græsset’ og høj bitterhed, så der er formodentlig tale om samme humle Lav et bryg med humlen for at se hvorledes bitterheden tager sig ud i eks. en Pale Ale.

© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG

© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med dip tube.JPG

© 2008 Brygudstyr Chr. Iversen’s Kogekedel med tappehane.JPG

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.)

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling

© 2008 Humlekogning m/pellets Mini-skala forsøg Kogning af T90 pellets i alm. postevand • 1,2 ltr. vand • 3,5 gr. humle (= 73 gr./25 ltr.) Forsøg 2: Med Whirlpooling (drænet)

© 2008 Humlekogning m/pellets Konklusionen Te poser, mæskeposer, tubegaze anvendes som pose til at holde på pellets Pellets bundfældes efter ca. 10 min Whirlpooling fungere glimrende Konklusion : Lad pellets bundfælde i kogekaret og tag urten lidt over bundfaldet evt. med hævert

© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P°

© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af A – v/18C° ÷1,2 Bar

© 2008 Humlearoma forsøg Vaccumkogning Vaccumkogning af T90 pellets i 3 forskellige væsker • 500 ml. væske • 5 gr. Cacade 5,8% A: Postevand – pH 7,2 B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P° Vaccumkogning af C – v/18C° ÷1,2 Bar

© 2008 Humlearoma forsøg Konklusionen A: Postevand – pH 7,2  Aromatisk udtræk men også med højt udtræk af bitterhed (Antageligt Cohumulone) B: Postevand – ph 5,2 C: Urt – pH 5,2/1,9P°  Smagsprofilen for B og C er meget ens, men fælles for dem er at der stort set ingen bitterheden er i udtrækket. Konklusion: ph på 5.2 giver en renere humle aroma, med lavere astringent (mere behagelig) bitterhed