Ny værnepligt i Beredskabsstyrelsen Beredskabsstyrelsens Redningsspecialistuddannelse Orientering ved BRS beredskabscentre 28 OKT til 8 NOV 2013 – Oplæg.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Møde om Folkeskolereformen og idrætsforeningerne 4. December 2013.
Advertisements

Folkeskolereform 2014 En gennemgang af hvor vi på TDS er nu i forhold til forliget om ny folkeskolereform.
Samspil med den offentlige sektor er afgørende
KNALLERT Obligatorisk efteruddannelse okt.- nov VELKOMMEN.
Orientering fra bestyrelsen vedr. Redningsberedskabets Strukturudvalg
NOST Rigspolitiet, National Operations- og Beredskabscenter /LT.
Opbygning af kapacitet til det videre arbejde med tobaksforebyggelse blandt socialt udsatte borgere Resultater fra den eksterne evaluering af projekt Røgfrihed.
mellem Miljøministeriet og KL
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
Møde med KKR den 28. august 2012 Oplæg v/ Johannes Flensted-Jensen & Harald Mikkelsen.
Introduktion til Sprogpakken
REKRUTTERING AF BRANDFOLK
Skolereformen Trivsel Faglighed Læring.
Hvad er et nationalt videncenter? Centrene er knyttet til CVU-erne/professionshøjskolerne Centrene er støttet af Undervisningsministeriet i en tidsafgrænset.
Kontakt forældre møde 12. Oktober 2011.
[AFD og dato] Betragtninger om kompetenceudviklingsstrategi for forsvaret 1.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Modul 5 Videndeling, visitering og virksomheder. Kvalificeringsforløbets opbygning Modul 1.Udfordringen og kendskab til hinanden Modul 2.Praktisk viden.
Svømning i den danske folkeskole Pilotprojekt i tre danske kommuner Danmarks Idræts-Forbund og Dansk Svømmeunion.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Nanna Højlund, FOA, formand for PASS
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
En ambition for skolerne i Hillerød SB formændene i Hillerød Materiale fra mødet
1plan&miljø Plan og Miljø udannelsen Censorkontaktmøde 25. April 2003.
Kpartner på AU.
KL - Danske Regioner – FTF og Professionshøjskolernes Rektorkollegium præsenterer National strategi for velfærdsuddannelserne.
Rusmiddelundersøgelsen Ordrup Skole 9. klassetrin Skoleåret 2011 – 2012.
HVF
Præsentation til opstartsmøde for projektledere 12. oktober 2010.
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Roller og ansvar i forandringsnetværket
Disposition Indledning Hvad samarbejdes der om ?
20. november 2014 Internationalt Beredskab og personelpulje Det internationale beredskab Baggrund om personelpuljen Personelpuljen i dag Forventninger.
VEU-Centrenes rolle i løsning på voksen- og efteruddannelsesområde
State of the union INDKØB INFRASTRUKTUR FORMIDLING UDVIKLING.
Håndtering af utilsigtede hændelser på Århus Universitetshospital, Skejby og erfaringer fra Klinisk Biokemisk Afdeling Else Marie Vestergaard Afdelingslæge,
Ungeindsatsen Konference den 4. juni Baggrund UTA-projektet Politisk ønske Byrådsbeslutning april 2009 Etablering oktober 2009.
Det statslige redningsberedskab (Beredskabsstyrelsen), herunder Det statslige regionale redningsberedskab, (6 beredskabscentre) Det kommunale redningsberedskab.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
Stabskompagni Skive
Internationale Studier
Strategikort for MEF Samfunds- værdi (eksempler)
National strategi sammen med KL, Danske Regioner og Rektorkollegiet fordi: −Der er ubalance mellem den arbejdskraft, der er til rådighed, og arbejdsmarkedets.
26. MAJ 2011 AARHUS UNIVERSITY LIBRARY - idé og baggrund PRÆSENTATION AF METTE THUNØ AARHUS DEN AARHUS UNIVERSITET.
Strategi for Danmarks Elektroniske Forskningsbibliotek.
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Fokus på realkompetencer.
Nye akkredieringskriterier Input fra EVA i forbindelse med Erhvervskolernes konference sidste i april Kriterierne er endnu ikke godkendte i UVM Eksisterende.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
6 ugers selvvalgt kursus for nyledige pædagoger Med forbehold for ændringer i kursusplanen!
Sygepleje og fagidentitet
Erfaringer med at gennemføre en KVIK selvevaluering på SBi Susanne Tang Merit Statens Byggeforskningsinstitut.
Anbefalinger fra Vækstforum Hovedstadens task force om erhvervsuddannelser Vækstforum Hovedstadens møde den 21. juni 2012 v/ Klaus Nørskov,
Regionsmøder marts 2015 v/adm. direktør Kim Høgh.
Søg om støtte til et mere sikkert og rummeligt arbejde for alle Danielle Caspersen og Lærke Frøslev Bella Center, 15. april 2015.
Vision og Strategi for Forslag Vision og Strategi for Vision og indsatser i strategi.
Beredskabsforbundet Præsentation
A A R H U S U N I V E R S I T E T U N I V E R S I T Y O F A A R H U S Lauritz B. Holm-Nielsen| 2 Aarhus Universitets Strategi
Politisk forankring Koordinere med andre planer, politikker og udvikling Administrativ forankring i de enkelte centre, (successiv udbygning) implementering.
Udviklingen i bygge- og anlægsbranchen og strategi for indsatsen på området V. Palle Christiansen Beskæftigelsesregion Midtjylland.
Internationalisering og forhåndsmerit Ankomst og kaffe Velkomst og orientering om regeringsgrundlaget og de nye meritmuligheder v. undervisningsinspektør.
Strategi 2015 Svømmekonference 2012.
MTV af Demens: Organisation
Hvem har myndighedsansvaret for den akutte skadesafhjælpende indsats
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
En stærk pædagogprofession i bevægelse BUPL’s nye professionsstrategi
Velkommen til 2. og 3. Introdag Copenhagen Loud Festival
Fra folkeskole til faglært - Erhvervsuddannelser til Fremtiden
Præsentationens transcript:

Ny værnepligt i Beredskabsstyrelsen Beredskabsstyrelsens Redningsspecialistuddannelse Orientering ved BRS beredskabscentre 28 OKT til 8 NOV 2013 – Oplæg ved arbejdsgruppen for udvikling af ny 9 måneders uddannelse

Disposition Baggrund for BRS 9 måneders uddannelse. Fortællingen om den nye uddannelse. Uddannelsen til Redningsspecialist. Præsentation

Baggrund Politisk ønske om at sætte værnepligten i bero. Interne overvejelser i Beredskabsstyrelsen. Værnepligtsudvalget. Den politiske aftale om redningsberedskabet i 2013 og 2014.

Proces Vi kunne vælge at forlænge planerne fra den nuværende uddannelse ved en ”teknisk” indarbejdelse af relevante nye elementer – og fortsat have en værnepligtsuddannelse, dog uden mobiliseringselementet. eller Vi valgte at reflektere og benytte lejligheden til at redefinere vores syn på uddannelsen og dens samfundsmæssige rolle og betydning.

Fortælling om den nye uddannelse Professionshøjskolen Metropol har gjort det … Bygget bro imellem aftagere og uddannelses- systemet. Etableret en uddannelse – Katastrofe- og risiko- manager / Katastrofe- og risikotekniker. Attraktiv for aftagerne – også private virksomheder. Stor søgning og ringe frafald. Etablerer samarbejder med danske og udenlandske universiteter.

Fortælling om den nye uddannelse Københavns Universitet har gjort det … Gennemfører Master of Disaster Management for danske og udenlandske studerende. Samarbejder med nationale og internationale aftagere, interessenter og universiteter. Etablerer Copenhagen Center for Disaster Research (COPE). Iværksætter forskning.

Beredskabsstyrelsens Redningsspecialistuddannelse Nyttig - for samfundet Nyttig - for redningsberedskabet Nyttig - for den enkelte

Uddannelsen til Redningsspecialist Vores uddannelse skal … Kunne nyttiggøres og give værdi i forbindelse med andre uddannelser. Kunne give adgang til eller nyttiggøres i forbindelse med andre jobs. Være en uddannelse for redningsspecialistelever – redningsberedskabets praktikere. Have fokus på både personlig og faglig udvikling. Gennemføres som en egentlig uddannelse med tilknyttede beredskabsopgaver – ikke som en værnepligtsuddannelse.

Beredskabsstyrelsens vision Uddannelsen til Redningsspecialist skal … Kunne være en attraktiv uddannelse i sig selv og på lige fod med andre. Placere Beredskabsstyrelsen som bredt anerkendt uddannelsesinstitution. Placere Beredskabsstyrelsen som en dynamisk, tidssvarende og spændende uddannelsesinstitution og arbejdsplads.

Nogle skridt imod visionen Vi skal brande redningsspecialisterne i forhold til politikere, samarbejdsparter og beredskabsaktører. Vi arbejder for, at der kan opnås merit mv. på redderuddannelsen. Vi arbejder for, at uddannelsen giver fortrin ved ansøgning om ansættelse i Falck. Vi arbejder for, at der kan opnås merit og kvote 2 points på katastrofe- og risikomanageruddannelsen. Vi arbejder for, at uddannelsen giver fortrin ved ansøgning om ansættelse i NGO’er. ansøgning om optagelse i politiet.

Den nye uddannelse Udbygge Beredskabsstyrelsens status som en del af Danmarks katastrofeberedskab. Fast nationalt USAR beredskab. Udbygning rednings- og eftersøgningsopgaver i vand … også som en udbygning af bidrag til SAR. Opretholdelse af et konstant højt beredskabs-niveau. Måltallet for værnepligtige fastsat til 420 om året. Være et attraktivt og frivilligt valg for unge mennesker. Vi arbejder for, at gennemførelsen af uddan- nelsen er udviklende for den enkelte fagligt og menneskeligt. USAR Vand

Grund- og funktionsuddannelse INDSATS 74 148 222 KRED Kæderedning 8 Kode Fagområde Assistent Brandmand Rednings-specialist Uddannelsen afslutning Timer i alt Grunduddannelse GFUI Grund- og funktionsuddannelse INDSATS 74 148 222 KRED Kæderedning 8 FOOUDD Forebyggelses- og opmærksomhedsudd. 10 Statslig uddannelse USAR 14 20 196 36 266 CBRN 12 34 28 88 BRA Brand, store komplekse hændelser 16 52 76 KATFHJ Katastrofeførstehjælp 4 6 24 URTØV Udrykningstræning og øvelser 32 40 72 REOIV Rednings- og eftersøgningsopgaver i vand 42 STVKOM Stabsvirke og kommunikation 59 87 SPEBR Specialberedskab

OMSK Omskoling til specialkøretøjer 79 28 107 SAMBR Samfundets beredskab 8 INTOPN Internationale operationer 26 KOSTØ Kollegastøtte i hverdagen TAL Teknisk arbejdsleder 16 45 53 OBV/KOMP Operativ beredskabsvagt og kompensation 38 139 177 KATB Omskoling Kat B køretøjer 5 KATC Omskoling Kat C køretøjer MSRE Materielservice (og retablering) 4 60* 72* IDR Idræt 12 24 37 49 121 OS Organisation og samarbejde (tidl. TJF) 17 13 29 67 FERIE Ferie 59 I alt: 144 315 481 1421

For den enkelte Kompetencegivende uddannelse til brandmand. En specialistuddannelse inden for redningsberedskabet. 12 % ansættes efter UDD i et kommunalt RB. Civilt anerkendte kompetencer i Førstehjælp og Dansk Svømmeunions bassin og livredder. Alle får stort kørekort. En tredjedel får en lederuddannelse som teknisk arbejdsleder – sjakbajds Almene kompetencer i forebyggelse af naturskabte skader og sikring af og i egen hverdag. Personligt udfordrende og udviklende som individ og samarbejdspartner.

Det fortsatte arbejde Benævnelse af niveauerne i mellemledergruppen. Den fysisk afmærkning af VP kompetenceniveauer. Færdiggørelse af de sidste uddannelsesplaner mv. Implementering af den nye uddannelse for værnepligtige mellemledere. NBR’s fortsatte arbejde med kompetenceniveauer for vagthavende grupper, herunder disses grund- og special- kompetencer. Fortsat opkvalificering af vagthavende befalingsmænd og undervisere. Erfaringsopsamling på uddannelsen og konsolidering.