Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Tak for invitationen til Vandrådets møde
Advertisements

De seneste ændringer af jord-forureningsloven Ulla Højsholt Funktionsleder Jord & Affald Miljøstyrelsen.
Aktuelt nyt i udbudsretten, DFFU 9. juni 2010 Anders Birkelund Nielsen
Dialogmøde på skoleområdet – Planche 1 Tidsfrister  Første kvalitetsrapport omfatter skoleåret  Inden den 15. oktober 2007 skal Byrådet drøfte.
Tilsyn med og samarbejde om borearbejde
Richard Jensen Odense Kommune Landbrug og Grundvand
Mindreåriges patientrettigheder
Bly i drikkevandet I 2011 var embedslægen involveret i en sag i Tønder om bly i drikkevandet Embedslægen kontaktede bl.a. Sønderborg Kommune – havde.
Alternative Feltmetoder MIP-sonderinger og kerneboringer
Orientering fra Vandforsyningsmyndigheden Kontaktgruppemøder oktober og november 2013.
Indsatsplanerne for pesticider i drikkevand og deres betydning
Ungdomsuddannelse for unge med særlige behov STU-Træf 1. december 2009
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Vand- samarbejder Sanne.
Udnyttelse af miljøgodkendelser
Hvad kan din virksomhed gøre for at leve op til banker og leverandørers krav ? 6. oktober 2009.
Grundvandsforum Aarhus Kommune
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Orientering om Vandrammedirektivet
Hvad er en indsatsplan? En indsatsplan er en handleplan for grundvandsbeskyttelse Det er Vandforsyningsloven samt en tilhørende bekendtgørelse der beskriver,
VANDMILJØINDSATS I DANMARK – RESULTATER OG UDFORDRINGER
Begrundelsespligt? Advokat Henrik Holtse
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Sundhed og vandkvalitet Henrik L Hansen, Sundhedsstyrelsen Fremtidens drikkevand.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto VVM- redegørelsen retlig.
Fremtidens Drikkevand
Fælles vejlederdag 7. juni Indtil nu! 24. – 28. januar 2011: Besøg i Skotland. 24. marts 2011: Fyraftensmøde – inspiration. 8. – 9. august 2011:
Kloakering i den spredte bebyggelse
VELTEK medlemsmøde 22. januar 2008 DS Certificering A/S VA-godkendelser – nu og i fremtiden.
Udviklingen i pesticiders belastning af miljøet i perioden Kim Gustavson, DHI
Vedtaget af Byrådet den 7. oktober 2013
Rensning med aktiv kul, Hjørring Vandselskab A/S Konference Fremtidens drikkevand torsdag den 11. september 2014 Jan Østergård.
KO-kontrol Sikre overholdes af udvalgte miljøregler (Natur og miljø) Beskyttelse af grundvand og undergrund KO kontrol / KO anden kontrol KO kontrol.
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33
FORENINGEN AF VANDVÆRKER I DANMARK – – – TLF UV – anlæg på mindre vandværker.
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Vandrammedirektivets plancyklus
Miljøplanlægning 4. Kursusgang Mandag den 26. september 2005
Regler for gødskning i Danmark og vore nabolande
Industriens syn på de varslede glyphosatrestriktioner
Kommunernes behov (for pejledata og potentialekort) til planlægning og administration. Miljøingeniør Jens Christian Roesen Nielsen, Hjørring Kommune. Geolog.
Råstofindvinding under grundvandsspejlet –
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
NATURA 2000 STATUS – foreløbige erfaringer fra planproces og idéfase Miljøcenter Ringkøbing v. Karen Thingsgaard.
Jordvarme og grundvandsbeskyttelse – et spørgsmål om plads….
Gap! Forskelligt syn på sagsbehandlingen Andreas Jull Sørensen, sekretariatschef Det Centrale Handicapråd.
VANDFORSYNINGSPLAN 2016 ODENSE KOMMUNE. Vandforsyningslovens §14 Kommunalbestyrelsen udarbejder planer for, hvorledes vandforsyningen skal tilrettelægges,
13. december 2006, side 1 Bygningsinspektørmøde i Lejre 3. marts 2010 Gennemgang af Naturklagenævnsafgørelser 1.Håndhævelse af en privatretlig.
Samletanke.. Samletanke DS 432 Afløbsinstallationer med samletank   Samletanke må kun tilsluttes afløb, der ikke kan bortledes tilfredsstillende på.
Indsats over for pesticidforurening i indvindingsområder i Hjørring Kommune Indsats overfor pesticider, drikkevand Jens Chr. Ravn Roesen EnviNa Erfa –
Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
Vandrådsmøde Lejre 7. April 2016Pernille Weile. Fornyede indvindingstilladelser Indvindingstilladelser til drikkevandsforsyning gives for en periode af.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Envina indsatsplanmøde februar 2017
Problemer i kortlægningen, og hvad gør vi fremover
Kulfiltre i praksis Hvorfor, hvordan og hvor længe, illustrerede ved Bagsværd Vandværk Bo Lindhardt, Chef for Vand, Nordvand (Novafos efter 1.7)
Jupiter temadag den 30. maj 2007
METODER TIL AT PÅVISE KVANTITETEN AF STOFFER I VAND VANDKVALITET
Alle typer døgninstitutioner Private opholdssteder
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Ny husdyrregulering 2017 Konsekvenser for grundvandsbeskyttelsen
Foto: Coulorbox.
Den nye bekendtgørelse om kontrol med drikkevand – nr af 2017
Den nye bekendtgørelse om kontrol med drikkevand – nr af 27
Præsentation af Socialtilsyn Øst -orientering om årsrapport 2015 og evalueringen af lov om socialtilsyn Baggrund Socialtilsynets årsrapport skal fungere.
Kampen for rent drikkevand!
Bekendtgørelse om deponeringsanlæg
Præsentationens transcript:

Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen Smørumvang Vandværk Egedal Kommune: Mette Skougaard Mads Ærtebjerg Nielsen Dette er Egedals master for PowerPoint oplæg, som alle medarbejdere skal bruge, når de holder oplæg på vegne af Egedal Kommune. Den skal sikre har samme ensartethed og genkendelighed. Gem PowerPoint masteren på dit eget drev, før du går videre. Decentrale enheder og institutioner kan indsætte deres eget logo i øverste højre hjørne. Hvis muligt skal det gå helt til kant eller flugte med højre kant på Egedal logoet nederst på diaset. For at indsætte eget logo skal du gå ind i diasmasteren under menuen Vis vælg Master – Diasmaster. Slet teksten i boksen i øverste højre hjørne og indsæt eget logo. Logo indsættes ved at gå ind i menuen Indsæt vælg Billede – Fra fil og find logoet på eget drev, cd eller hvor du nu har gemt det. Du kan tilpasse størrelsen på logoet ved at klikke på det så det bliver aktivt og trække/skubbe med musen i hjørnet. Hvis du trækker/skubber på siderne risikerer du at forvrænge formatet. Du kan flytte rundt på logoet ved at klikke på boksen så den bliver aktiv og flytte den med musen Bundbjælken med logo og skriften Verdana er obligatorisk. Brug ikke skrifttypen Max i PowerPoint, da det vil medføre et meget stort dokument, som bliver tungt at arbejde med. Vi anbefaler, at du har dato på dine slides, men ønsker du at fjerne det, så vælg Sidehoved og sidefod i menuen Vis. Her kan du fjerne datoen eller vælge mellem en fast dato, du selv bestemmer, eller automatisk opdatering af dato til dags dato. Du kan også tilføje diasnummer. Du har mulighed for at skrive en bundtekst i fodnoten med fx begivenhed eller dit navn og enhed. For at skrive din egen bundtekst i fodnoten eller slette standartteksten, skal du gå ind i diasmasteren i menuen Vis. Vælg Master – Diasmaster og skriv din bundtekst i fodnoten. Placering af tekstbokse og billeder er ment som en hjælp – det kan ændres efter behov. Du må kun bruge farverne fra Egedals Designmanual til layoutet i diashowet. Find farvekoderne i Logo- og designmanualen på EgeNettet. Har du spørgsmål så kontakt Iben Trolle (lokal 6251) eller Eva Max Andersen (lokal 6256) i Udviklingsenheden.

Egedal Kommune er tilsynsmyndighed Påbud om at vandværket skal tilvejebringe tilfredsstillende Vandkvalitet, hurtigst muligt og senest den 11. august 2014. 2. gangs dispensation til overskridelse af kvalitetskrav for NVOC og farvetal. Stillet krav om at I skal indsende et projekt med de foranstaltninger som vandværket vil sætte i værk for at forbedre kvaliteten (tidsplan & økonomi).

Hvorfor har kommunen meddelt et påbud? Indholdet af NVOC (4-6,5 mg/l) og farvetal (10-20 mg pt/l) fra Smørumvang Vandværk overskrider Miljøministeriets kvalitetskrav til drikkevand (Bek. Nr. 1024 31/10 2011)

Hvorfor har kommunen meddelt et påbud - fortsat? Kommune har ifølge vandforsyningsloven (§62) ”Opfylder vandet i et alment vandforsyningsanlæg ikke de kvalitetskrav der er udsted í medfør af loven, drager kommunalbestyrelsen omsorg for, at årsagen hertil påvises og sørge for, at der hurtigst muligt træffes udbedrende foranstaltninger til genoprettelse af vandets kvalitet…”

Hvad er årsagen til det forhøjet indhold af NVOC og farvetal? Naturstyrelsen er i gang med kortlægning af grundvandet i området. Udvaskning af naturligt organisk stof. Generelt problem i området. Smørumvang Vandværk har de største problemer. Måske på grund af de mange moseområder i området, hvor vandværket henter sit vand.

Er indholdet af NVOC og farvetal farligt? Nej. Egedal Kommune har været i dialog med embedslægen som har tilkendegivet at det er ok at Egedal Kommune meddeler dispensation. GEUS har i 2005 forestået en generel udredning med det formål at vurdere konsekvenserne af at hæve kvalitetskravet for NVOC fra 4 til 6 mg/l. Rapportens konklusioner gav ikke grundlag for at nedsætte kvalitetskravet. Fandt usikker korrelation med kim-tal ved 22 grader. Smørumvang har haft 3-10. Under kvalitetskrav.

Kan Egedal Kommune ikke blot fortsætte med at meddele dispensation??? Nej. Lovgivningen giver Egedal Kommune mulighed for maksimalt at meddele dispensation to gange af 3 år. I ganske særlige tilfælde efter godkendelse af Naturstyrelsen og EU kan Kommunen meddele dispensation til yderligere 3 år.

Muligheder for forbedringer af vandkvalitet Ny kildeplads. Mindre sandsynlig for at finde vand med et lavt indhold af NVOC i nærområdet. Videregående Rensning f.eks. Aktiv kul, membran. Miljøprojekt 993. Problematisk for mindre vandværker, både økonomi og ekspertise. Tilslutning til andet vandværk. Fuldstændig overtagelse eller fortsætte som distributionsværk.

Videre forløb I skal bestemme hvordan at problemet skal løses. Aftalt med bestyrelsen at I inden den 1. august fremsender en plan for hvad I vælger at gøre.

Indsatsplan Værebro - møde med vandværker – 22. juni 2009.