Æbler har været populære i mange tusind år.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplysningstiden.
Advertisements

"Ting er ikke altid det, de synes at være."
At bruge disse to ord rigtigt
C ognitive A ffective T raining Peter 12 år: Sommersøndag •Forventningsfuld til 7 •Denne weekend er jeg på Strandbo. I går sagde de voksne, at vi skulle.
Nonne historie.
Livets Ord August 2009 "Han havde elsket sine egne, som var i verden, og han elskede dem indtil det sidste” (Joh 13, 1).
For mange hundrede år her på vor jord Uden for byen Damaskus. Gik en mand, fuld af had, på vej ind til byen den grusomme mand, det var Saulus.
Middelalderaften på Ikast Nordre Skole Skrevet af eleverne: Pernille Bjerg Iversen 5A og Mia Søndergaard Jepsen 5B.
Velkommen til vores side!!!
Fra en børneforkæmpers perspektiv. Børns sorg er et voksent ansvar OmSorg.
Med dejlige varme farver
Telefonen ringer.
Brobygning 9. og 10.klasse Efteråret 2011 UU Lolland-Falster.
Tekst: Ludvig Holstein, 1903
Menneskets fald og genoprejsning
Mia bliver væk Serpil og Aishe Her er historien om Mia.
Praktikprojekt 2008 Historie
- som i menigheden /det kristne fællesskab, ikke som i bygningen
En guddommelig vækkelse (4), Salomo
Munke og kloster.
Gud og penge Penge som en test på vores administration af ’de sande værdier’.
Den bestøvlede kat. Illustreret af I.C.
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Irak.
Hvem kommer på Perron 3 Hvilken profil har de? Hvad har fået dem til at komme?
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
”Religion er opium til folket”
Litteratur på mobilen Der er meget, vi ikke kan vide! Men alligevel meget der står mellem linjerne… hvorfor skriver hun ikke tilbage og hvad er det, der.
”Spænd hjelmen!” - Unges forhold til arbejdsmiljø og risiko i en krisetid Ph.d. Mette Lykke Nielsen
Dette diasshow er udarbejdet af:  Gitte Larsen  Charlotte Pedersen Fra O 27.
Mandag 19/9 mødtes vi i skolen.Vi fik at vide vi havde Naturuge og at vi skulle en tur i skoven. Vi gik vi gik og vi gik, men alligevel sagde lærerne at.
At vente på Guds time.
Kristus er opstanden! ”Efter sabbatten, da det gryede ad den første dag i ugen, kom Maria Magdalene og den anden Maria for at se til graven. Og se, der.
Amy følte sig ikke rask, da hun gik i skole
En helt normal samtale ved morgenbordet:
KATTE. NY KAT  Du skal kæle med din kat i en time være dag  Og gør den tryg vis den er ny  Og husk at gi den mad og vand.
Historien om Motumbo. Der var en gang en sort afrikaner som hed Motumbo. Han rejste til London for at søge lykke og rigdom. Og så var der Mary, en typisk.
”…stil jer til rådighed for Gud… som redskaber for retfærdighed!”
Tid til ”jordbunds- undersøgelse”
Gud trøster dem, der venter med forventning.
Han vil gerne fortælle om gulerødder i historien.
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Historien bag EU Vi har om EUs historie. Så vi vil gerne fortælle og vise jer noget om Maastricht-traktaten. Vi fortæller også om hvem og hvilke lande.
HISTORIEN OM DEN SØDE TAND OG DEN RÅ BØRSTE
Hvem vil være lys? Der hvor der er brug for det?.
Bespisningen af de fem tusind Da apostlene vendte tilbage, fortalte de Jesus om alt det, de havde gjort. Han tog dem så med og trak sig tilbage til en.
»En mand havde to sønner
Historien begynder for lang tid siden, da en mand straffer sin 5 årige datter, fordi hun har tabt en værdifuld genstand. Dengang havde de ikke mange penge.
Klik for næste billede eller vent 30 sek.. Tiden går og det er snart længe siden at jeg kom til mine to-benede i Herlev. Jeg vokser og vokser, og lysten.
Den barmhjertige samaritaner Da rejste en lovkyndig sig og ville sætte Jesus på prøve og spurgte ham: »Mester, hvad skal jeg gøre for at arve evigt liv?«
Den gældbundne tjener Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere. Da han begyndte på regnskaberne, blev en, der skyldte ti tusind.
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Rollespil om 2. verdenskrig
Himmeriget ligner en konge, der ville gøre regnskab med sine tjenere
Middelalder Stratego.
Innovative elever løser virksomhedsproblemer Se Roslev Frugts reklamespot.
Kampen om troen, kap.6.. Daniel 6:1-6 Dareios besluttede at indsætte satrapper over kongeriget, hundrede og tyve fordelt over hele riget, og over dem.
Den barmhjertige samaritaner
Samson Og Dalila.
Historien om Jesus’ fødsel
Anskue praktik fra SCF - lægger en plan og holder den - deterministisk verdensbillede CRP - involverer og udvikler undervejs - i denne sammenhæng skubber.
Enhed. Klynge/ Netværk Vidnefortælling (anvendes på Område- og BUF-niveau) En fortælling om de ledelsesmæssige faglige overvejelser og nye handlingsperspektiver.
Dommen og Evangeliet …………….. 1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem.
Reformation.
Reformation.
Jellingestenen.
Landbruget for godt 100 år siden. Landbruget krævede meget arbejdskraft. De fleste maskiner, vi kender fra landbruget i dag, var endnu ikke opfundet.
Jellingestenen blev sat op ca år 965. Den er meget vigtig fordi den viser hvordan Danmark blev kristen. Jellingestenen er over 1000 år gammel. Man kaldte.
Halleluja dødens magt er brugt 1, S1
John. 20:31 Men dette er skrevet, for at I skal tro, at Jesus er Kristus, Guds søn, og for at I, når I tror, skal have liv i hans navn.
Præsentationens transcript:

Æbler har været populære i mange tusind år. Her er et æbletræ Æbler har været populære i mange tusind år. Jeg hedder F. R. Ugtglad, og jeg vil fortælle æblets historie.

Gode æbletræer med sure skovæbler fik altid lov at blive stående. I Bondestenalderen, det er for ca. 6000 år siden, fældede de træer for at gøre plads til marker. Gode æbletræer med sure skovæbler fik altid lov at blive stående.

Her er en grav fra bronzealderen Barnet, der er begravet, har fået æbler med. Æbler har altså være vigtige for dem. Ellers ville man ikke begrave dem sammen med den døde

Tørrede æbler holder sig bedre end friske Fund fra jernalderen tyder på, at de tørrede æbler i ildstedet.

Vikingerne lavede æblevin. Det kunne de blive godt fulde af. Vikingerne har måske også oplevet søde æbler på deres rejser. Herhjemme havde man stadig kun sure vildæbler.

De spiste af Gudinden Yduns Æbler, og det var det, som holdt dem unge. I jernalderen og vikingetiden troede man på Odin, Tor, Freja og alle de andre nordiske guder. De spiste af Gudinden Yduns Æbler, og det var det, som holdt dem unge.

I Middelalderen bragte munke de søde æbler til Danmark

Her er Dronning Margrete I Hun regerede som dronning i Danmark fra 1375-1412. Hun lavede en lov om at alle skulle dyrke æbler, fordi de var sunde. Men der var ikke særlig mange, der gjorde, som hun sagde.

Bønderne ville stadig ikke dyrke æbler! Mange hundrede år efter Margrete I’s lov var der stadig ikke mange bønder, der dyrkede æbler. Præsterne og degnene (lærerne) blev sat til at fortælle bønderne om, hvor sunde æblerne var. Bønderne ville stadig ikke dyrke æbler!

I midten af 1800-tallet skete der endeligt noget… Bønderne ejede nu deres egen jord, og de var også begyndt at gå i skole for at lære om landbrug. Nu ville de gerne plante æbler.