Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Menneskets fald og genoprejsning

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Menneskets fald og genoprejsning"— Præsentationens transcript:

1 Menneskets fald og genoprejsning
…………… . Tema: Gud Skaber Titel: Menneskets fald og genoprejsning Tekst: 1.Mos.2:16-17; 3:1-13 med 1.Joh.1:8-9 Formål: At forklare syndefaldets årsag og kraft, samt Guds løsning til det. Mål: Ondskabens døre beskrevet. Fristelsens kraft afsløret. Menneskets eneste udvej. 1Mos.1-11 lægger grunden til resten af Bibelen. Grundlæggende information og principper giver os forklaringen på den verden vi lever i. Fortæller os fortrinsvis FAKTA og HVORFOR ikke HVORDAN. (teologi : videnskab) Et højt menneskesyn, der forklarer hvordan vi skal leve – derfor godt at udforske Formidlet på en enkel uteknisk måde, relevant for alle mennesker igennem alle tider.

2 1.Mosebog 2:16-17; 3:1 Gud Herren tog mennesket og satte ham i Edens have, for at han skulle dyrke og vogte den. Men Gud Herren gav mennesket den befaling: ”Du må spise af alle træerne i haven. Men træet til kundskab om godt og ondt må du ikke spise af, for den dag du spiser af det, skal du dø!” Slangen var det snedigste af alle de vilde dyr, Gud Herren havde skabt, og den spurgte kvinden…

3 Ondskabens døre …………… .

4 1.Mosebog 3:1-5 Slangen spurgte kvinden: ”Har Gud virkelig sagt, at I ikke må spise af træerne i haven?” Kvinden svarede slangen: ”Vi må gerne spise af frugten på træerne i haven, men frugten på det træ, der står midt i haven, har Gud sagt, at vi ikke må spise af og ikke røre ved, for ellers skal vi dø.” Men slangen sagde til kvinden: ”Vist skal I ikke dø! Men Gud ved, at den dag I spiser af den, bliver jeres øjne åbnet, så I bliver som Gud og kan kende godt og ondt.”

5 1.Mosebog 3:6-7 Kvinden så, at træet var godt at spise af og tiltrækkende at se på, og at det også var godt at få indsigt af, og hun tog af frugten og spiste. Hun gav den også til sin mand, der var hos hende, og han spiste. Da åbnedes deres øjne, og de opdagede de var nøgne. Derfor syede de figenblade sammen og bandt dem om livet.

6 Ondskabens kraft …………… .

7 1. Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven
1.Mosebog 3:8-13 Ved aftenstid hørte de Gud Herren gå rundt i haven. Da gemte Adam og hans hustru sig for Gud Herren mellem havens træer. Gud Herren kaldte på Adam: ”Hvor er du?” og han svarede: ”jeg hørte dig i haven og blev bange, fordi jeg er nøgen, og så gemte jeg mig.” Gud spurgte: ”Hvem har fortalt dig, at du er nøgen? Har du spist af det træ, jeg forbød dig at spise af? Adam svarede: ”Kvinden, du satte hos mig, gav mig af træet, og så spiste jeg”. Gud Herren spurgte så kvinden: ”Hvad er det, du har gjort?” Hun svarede: ”Slangen forledte mig til at spise.”

8 ”Adam, hvor er du?” …………… .

9 1.Johannes 1:8-10 Hvis vi siger, at vi ikke har synd, fører vi os på vildspor, og sandheden er ikke i os. Hvis vi bekender vores synder, er han trofast og retfærdig, så han tilgiver os vore synder og renser os for al uretfærdighed. Hvis vi siger, at vi ikke har syndet, gør vi Ham til en løgner, og Hans ord er ikke i os.

10 Bibelsk bekendelse Fristelse Fald

11 O m T v r e o n d Bibelsk bekendelse Erkend Følg Jesus Bekend Erkend
Tag imod tilgivelse Stå op Bekend Slip Tag imod tilgivelse Slip Stå op Følg Jesus


Download ppt "Menneskets fald og genoprejsning"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google