Menu teori.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Advertisements

Husk også, at du kan være med i konkurrencen om fede KU-hoodies
Information om Nøglehullet 2011
Slagterkurvens sensorik
”Spis mindre kød. Produktion af kød er en af de landbrugsvarer, der udleder mest CO2. Oksekød mest, dernæst svinekød og så fjerkræ”. Kilde:
Supper & Saucer: Af Thomas Buhelt..
Tilberednings - metoderne.
Mad og vin – det lykkelige ægteskab
Økomad i daginstitutioner
SUPERSUND SALATER Kartoffelsalat og Laks med avocadosalat med ærter & spinat. Sidstnævnte salat er fra den nye ”Supersund - Salater” bogen – dog med mine.
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Det er over 20% af vores totale udledning af drivhusgasser
Marianne Mollerup KBH Madhus
Information om Nøglehullet 2011
Mad til mennesker.
Perlehønebryst Frisk blomme
Supper Purésuppe Veloutésuppe Cremesuppe Consommé Kolde supper
Nem planlægning af børnemad
Næringsstoffernes køkkentekniske egenskaber
OPGAVE Lav en opskrift til 5 personer: Kødsovs med pasta
Mad til unge på høj- og efterskoler
Fonder Grundsupper Grundsky.
L’Histoire de la Cuisine Française
Kantineordning. KANTINEORDNING - ET TVÆRSNIT AF EN PLAN.
Dansk – fransk Menulære
Sanser, oplevelse og beskrivelse
Virksomhedens profil Restauranten ”Det gamle mejeri” ligger på godset Vilhelmsborg syd for Århus. I særprægede lokaler serveres mad af højeste kvalitet,
Menuteori ved Jesper Rye - hvordan man planlægger en menu til selskab.
Silke og støj. Saftig BlødSprød Denne figur er bygget op om de 3 grundlæggende konsistenser – blød, sprød og saftig. Inde i trekanten står de varme ting,
Kap. 5 Opbevaring I køleskab: • porrer • forårsløg • gulerødder
Menuteori - hvordan man planlægger en menu
Fastfood Oksekødsrulle og Hakkebøf med sweet potato fritter og cashewpesto Sidstnævnte er fra Fastfood bogen – dog med mine egne ændringer.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
Arbejdslørdag d.15 september Børnehaveklassen får en omgang med malerpenslen. 4 klasse bliver også frisket op.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
Den Sensoriske rejse igennem et måltid
Sund og velsmagende mad til voksne ”Velsmag”.
4 retters menu for kun kr. 295,-
Velkommen til uge 8 Ugens emner: Søvn – får du nok? Sult – mærk efter
Frugt og grønt. 600 g om dagen 2 ▪
1 Dias 1 – kompasset udfoldet for frugt og grønt
Tamfjerkræ vi anvender i køkkenet
Session 7 – Livsstil Undervisere:
Forslag til dagskost for en kvinde med lav fysisk aktivitet
Anbefalet saltindtag Kvinder 6 g Mænd 7 g På længere sigt er målet 5-6 g Nedre grænse for indtag 1,5 g salt Kilde: Nordiske Næringsstofanbefalinger 2004.
Målgruppe 6 – 13 år (skoleelever) Drenge og piger Fra 5 MJ til 9 MJ. 13-årig dreng på 9 MJ. Der er ekstra behov for jern da de er i voksealderen. Hvis.
Mad og sundhed på Flakkebjerg Efterskole 142 elever 6 linier à 2 hold 9-12 elever pr hold 2 køkkenuger pr. år.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Dette valgfag indeholder følgende emner: - ernæring
Unge fra 14 – 17 år ( Efterskole )
Klimavenlig mad Rasmus Fredslund.
Bouilloner Okse consomme, kogning af oksekød
Gastronomi & videnskab
Mild champignon- suppe
Mild champignon- suppe
2 sp.s. barbecuekrydderi el. lign.
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Gammeldags stegt kyllingelår
Mild champignon- suppe
Aftenmenu Frederiksberg hospital Velbekomme!
Mild champignon- suppe
Gammeldags stegt kyllingelår
Sæsonbetonet Menuplanlægning
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Menu teori.
I uge 5 tilbyder køkkenet
Dato: _______/_____ Kl: ___________________________
Præsentationens transcript:

Menu teori

Opbygning af en menu Suppe  Fisk Varmmellemret Koldmellemret Sorbet Horsd’oeuvre/appetit vækker Suppe    Fisk Varmmellemret                                    Koldmellemret                                     Sorbet    Stegen(1) Grønsagsmellemret                                    Ostemellemret    Dessert                                Frugt

Regler for menu sammensætning sæsonaktualitet tilberedningsformer garniture og saucer anretning  undgå gentagelser fedt indholdet krydderier prisen forventningen portionering.   

Opbygning af et menukort. Frokost – A la carte Sild/ Kold fisk først den billigste og så dyrere Salater Koldt kød - lyst kød - så mørkere kød Supper Varme retter først den billigste og så dyrere - fisk først - så lyst kød Ost Dessert - først kolde - så varme Forretter først den billigste og så dyrere - først kolde - så varme - fisk først - så lyst kød - så mørkere kød Supper Hovedretter først den billigste og så dyrere Ost Dessert - først kolde - så varme

Menu kort tekst En menu kort tekst er en kort forklaring på hvad retten på kortet indeholder hvilken tilberedning hvilken råvare hvilken sauce hvilken garniture

And Bigarade a la Maison Menukort tekst And Bigarade a la Maison   Helstegt and serveret med en mild rødvinsauce, afrundet med appelsin. Dertil serveres en stegt kartoffel og en sauté af haricots verts, tomat concassé, rødløg og mandelfileter. Stegt gråand med appelsinskal, trancheret ved deres bord. Dertil en pikant sur/sødlig appelsin/rødvinssauce. Der serveres til dette dug friske grønsager a la sæson og små stegte kartofler. Frisk økologisk majsfodret and, stegt i gammeldags ovn med solskins modne appelsiner. Dertil serveres en pikant velpasset appelsinsauce der er tilsmagt med en 1. klasses slotsaftappet rødvin. Som garniture har vi et udvalg af hjemmedyrkede økologiske grønsager, der bliver plukket samme dag og kærlig tilberedt af vores danske kok. Kartoflerne er hånd plukke, kogt og let ristet gyldne i hjemme kværnet smør Stegt and med appelsin sauce, stegte kartofler og dampede grønsager a la sæson