Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Dansk – fransk Menulære

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Dansk – fransk Menulære"— Præsentationens transcript:

1 Dansk – fransk Menulære

2 Alsace I et lille hjørne af Frankrig, i læ af Vogeserbjergene og nabo til Rhinen og Tyskland, ligger Alsace. Et grænseområde, hvor der tales og forstås både tysk og fransk.  Byer i Alsace, det alsaciske køkken Her ligger de smukke vinbyer, som en perlerække langs den berømte vinrute "Route du vin", der strækker sig gennem det meste af regionen, gennem hele 118 små vinbyer fra Marlenheim i nord til Thann i syd.  Alsace har jo det hele. Vinene er utrolige og priserne er moderate. Maden er et kapitel for sig. Foie gras, Choucroute, (surkål med flæsk og pølser), Coq au Riesling, Quiche Lorraine, Paté og Münsterost med kommen er blot nogle eksempler.   Køkken: Køkkenet i Alsace hører til Frankrigs bedste . Eksempler på det Alsaciske køkken kan være: Foie gras -  fedtlever fra and eller gås Choucroute - surkål kogt med enebær i Riesling. Serveres med pølse, svinekød og kartofler. Baekeoffe - En ovnret med forskellige stykker kød i hvidvin samt kartofler. Coq au Riesling - hanekylling tilberedt i Riesling hvidvin Quiche Lorraine - tærte med løg og røget flæsk Münsterost - lagret halvblød ost med en kraftig duft - drysses med kommen Kougelhopf - gærkage med rosiner og nødder, bagt i form og paté ikke at forglemme.

3 Alsace Råvarer, retter fra Alsace.

4 Champagne Der sælges ca. 333 millioner flasker Champagne på verdensplan

5 Champagne Råvarer, retter fra Champagne.

6 Bretagne - Normandiet Den yderste del af Bretagne går under navnet ”Verdens ende” Og du føler virkelig, at du er nået til verdens ende, når du rejser rundt i den vestligste del af Frankrig, som er omgivet af Atlanterhavet til hele tre sider.

7 Bretagne - Normandiet Råvarer, retter fra Bretagne – Normandiet.

8 Bourgogne Fra vinmarkerne i Chablis-området til det vidtrækkende Bresse og til det solbeskinnede Val de Loire…, Bourgogne er smuk og naturlig i alle sæsoner. Fra vinmarkerne i Chablis-området til den regionale naturpark Morvans mystiske skove, fra det vidtrækkende Bresse og til det solbeskinnede Val de Loire…, Bourgogne er smuk og naturlig i alle sæsoner. Cluny, Cîteaux, Vézelay, La Charité-sur-Loire…, så mange bygningsværker, der vidner om områdets åndelige udstråling. Lamartine, Madame de Sévigné, Vauban… så mange kendte navne, som stadigvæk giver genklang i Bourgognes slotte. Dijon med dets historiske centrum, Beaune, den iøjnefaldende vinhovedstad, Auxerre med dens havnekajer, Nevers og dens fajance, Mâcon med dens snert af sydlandsk stemning og et hav af andre små byer … som skal opleves – og hvorfor ikke – med flodbåd på kanalerne. Findes der en bedre måde at opdage de pittoreske landsbyer og deres vinmarker end på cykel?! Bourgogne er en region, hvor man kender kunsten og glæden ved at leve, Bourgogne forener en smuk kulturarv og en enestående natur med fortræffelige vine og udsøgt gastronomi.  

9 Bourgogne Dijon-hovedby i Bourgogne Baune er hovedvinby

10 Provence Med fødderne i Middelhavet og hovedet i Alperne, har denne region en bred palet af farverige landskaber at byde på.

11 Provence

12 Gascogne Gascogne i Frankrigs sydvestlige hjørne er de tre Musketerers land. Det er et smukt område, der byder på gastronomiske højdepunkter. Idyllisk region i Sydvestfrankrig, som siges at have et særligt stolt folk -hvem husker ikke hedsporen d'Artagnan i "De tre Musketerer". Lokale viser gerne det slot frem, hvor han siges at være født.

13 Gascogne

14 Korsika Er man til sol, vand og middelhavskultur, har Korsika alt.

15 Korsika

16 Auvergne Auvergnes landskab er formet af vulkanudbrud, der fandt sted for 30 millioner år siden. Dette landskab er lutter grønne bjerge og vilde kløfter.

17 Auvergne

18 Menukort Menukort skal indeholde:
Forret: supper, fisk, fjerkræ, grønsager Mellemretter: Hovedretter: Lyst kød og mørkt kød. Forskellige oste med gæsteforklaring. Desserter.

19 Hvad skal gøres ? I skal arbejde i teams af 3 pers.
I hver team skal i arbejde med et område i Frankrig. I skal udfærdige et menukort over dette område med de specialiteter de har. Skrive menuerne på Dansk og Fransk. I skal undersøge de historier der er lige for dette område. Sammenligne det med Dansk gastronomi, hvilken indflydelse har fransk madkultur på den danske madkultur. I kan tage udgangspunkt i menukort i kan finde fra velrenommerede restauranter i Danmark. De fagudtryk I anvender, skal I oversætte til fransk.

20 Fisk og skaldyr/ bløddyr
Fisk spiller en væsentlig rolle i det franske køkken. Bouillabaisse. Homard Thermidor Moules marinière

21 Fjerkræ Coq au vin. Poulet chasseur Canard aux framboises
Canard à `l orange. Confit de canard

22 Kød Boeuf bourguignon Steak au poivre Steak Bèarnaise
Entrecòtes a la Bordelaise.

23 Ost

24 Desserter Mousse au chocolat Soufflè au chocolat. Crème caramel
Crème brùlèe Glace Pàtisserie

25 Oliver Olivier vil hjælpe Jer i med grammatik og oversætte Jeres menukort til fransk

26 Køkken lektion I køkkenet skal I fremstille de retter I har bestilt varer til. Arbejdsplanlægning. I har 200 kr. pr. gruppe.

27 Fremlæggelse I skal fremlægge jeres menukort og den historie der er fra den egn i har valgt Fremlæggelsen skal ske på projektor


Download ppt "Dansk – fransk Menulære"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google