Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Danehofskolens værdigrundlag
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Læringsstile og ambitiøs it-anvendelse i undervisningen
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Lærerprofessionen.
Kids n’ Tweens, Leg og læring
Tryllefløjten tilbyder børnene kulturelle oplevelser indenfor drama, kunst, kulturhistorie og musik i børnehøjde i tæt samarbejde med kulturinstitutioner.
Inklusion i Børneinstitution Højme
Hvad render vi rundt og laver?
Vejledningsforløb med læringskontrakt
Læringsstile i Friskolen Surfer…. Læringsstile i Friskolen Program: Oplæg om Læringsstile i friskolen Workshop Workshop.
Byggesten til en (mere) inkluderende skole (2) DPU, Aarhus Universitet
Orienteringsaften børnehaveklasser 13/14
- Hvad kan I forvente som forældre?
Alle børn er alles ansvar
Introduktion til nyansatte – krop i læring
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Læring og inklusion i skolen
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Den inkluderende skole
Specialefterskoler … i et inklusionsperspektiv:
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Hvilke lærere vil jeg have på mit lærerværelse i morgen ?
Udviklingsprojekt - Drømmeskole Skoleår 2011/2012 og 2012/2013 En fælles rejse.
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
Erfaringer i arbejdet med social arv, udsatte børn i en daginstitution. Præsentation af mig og institutionen.
Et fagligt løft af folkeskolen.
Pædagogisk forår i København
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Det Inddragende Netværksmøde
Målet er … En længere skoledag med mere tid til undervisning Nye og mere varierede undervisningsformer Mere fokus på faglighed Mere fokus på trivsel Og.
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Velkommen til Regnbuen Her finder du kort fortalt lidt om institutionen.
Det pædagogisk upåagtede og dets inklusionsmuligheder
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
Relations kompetencer
KVALITET I SAMSPIL OG LÆREPROCESSER I DAGTILBUD Oplæg v/ Maybritt Larsson Institutionsleder Barnets Hus-Amerikavej.
Fra måske egnet til egnet Eud-Start Træningsbanen til en erhvervsuddannelse.
F REMTIDIGE OPGAVER FOR PÆDAGOGISKE KONSULENTER PÅ DAGINSTITUTIONSOMRÅDET Faggruppeudvalget for pædagogiske konsulenter i FOA FOA - Pædagogiske konsulenter.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Strategi for inklusion x. Hvorfor en inklusionsstrategi? For at: Binde inklusionsarbejdet sammen på tværs af dagtilbud, skole, fritidstilbud og det specialiserede.
KIE OG L ÆRINGSSTILE - Innovative metoder i fagene 2009.
Tekstslide med bullets Brug ‘Forøge / Formindske indryk’ for at skifte mellem de forskellige niveauer Undervisning/vejledning - Hvordan kan man gøre? 1.
Sammenhæng mellem indsatsområder på Dagtilbud v/Birgit Lindberg Arbejdsmøde for Dagtilbud den 18. august 2015.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
Den pædagogiske læreplan
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Bevægelse, læring og trivsel - TLY
Kvalitet i folkeoplysningen
Målformuleringer i et børneperspektiv
Strategiske pejlemærker
Vision Børn og unge oplever glæden ved at deltage i fællesskaber   Værdigrundlag Fællesskaber er en styrke – Forskellighed er et potentiale Målsætning.
Barnesyn og børneperspektiv
Gruppeudviklingssamtale Trin 1-2-3
Præsentationens transcript:

Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis Butterfly Et systematisk værktøj til Udvikling af Pædagogisk praksis

Baggrund og historik ISF analysen – de særlige fritidshjem 2004 – 2005 Butterfly udvikles i en dialogisk produktudviklingsproces. Er fortløbende blevet justeret og sidst revideret i foråret 2011. I dag viser erfaringerne, at redskabet kan bruges indenfor almen pædagogikken i både skole, dagtilbud og FU området.

Mål for arbejdet med Butterfly At udvikle den professionelles faglige bevidsthed og refleksion til at udvikle den pædagogiske indsats omkring en ung med sin egen ageren og professionelle handlekompetence, som omdrejningspunkt. At producere viden om den unge og dermed sikre tydelige mål, indikatorer og handleplaner og til fortløbende evaluering af samme.

Mål for arbejdet med Butterfly 3. At fungere som et dokumentations- og dialogisk værktøj i samarbejdet med kollegaer, forældre og eksterne samarbejdspartner.

Værdigrundlag og tænkning Butterfly bygger på et grundlæggende ressourcesyn. Det samme som Børn og Unge politikken bygger på. Anerkendende/inkluderende pædagogik System teori – det dobbelte læringsprincip Læringsstile (Dunn og Dunn) De mange intelligenser (Howard Gardner) Nærmeste udviklingszone (Vygotsky)

Værdigrundlag og tænkning Et paradigmeskifte der går fra ´problemfinder´ kultur til ressourcetænkning. Medfører ændrede forventninger til den pædagogisk praksis, både i forhold til metoder og indhold.

Værdigrundlag og tænkning Anderkendede/inkluderende pædagogik: Indebærer at den professionelle er nysgerrig på den unges færdigheder, erfaringer, viden, lyst og behov og tager udgangspunkt i sin viden og arbejder med inddragelse i fællesskaber.

Det dobbelte læringsprincip

Læringsstile Primære læringskanaler – udvikles forskelligt viden om den unges primær læringsstil og dermed tilgang til læringspotentialet. At røre (taktil) At gøre (kinæstetisk) At se (synet) At høre (Auditiv)

De mange intelligenser Ord klog Tal klog Musisk intelligent Natur klog Interpersonel intelligent Intrapersonel intelligent Rumlig intelligent Kinæstetisk intelligens

Zonen for nærmeste udvikling Zonen for nærmeste udvikling (ZPD): Optimal læring, ligger indenfor zonen af det en person allerede mestre og det personen næsten kan – med hjælp eller støtte fra en anden eller andre.

Zonen for nærmeste udvikling Zonen for free movement (ZFM): Zonen for fri bevægelse er kendetegnet af personens egen aktive handlen og udforskning. Personens egen handlen er imidlertid indlejret i strukturer der baserer sig på de gældende meningsstrukturer. De kan bl. A. aflæses i indretning af det fysiske rum og i brug af artefakter.

Zonen for nærmeste udvikling Zonen for Promotet aktion (ZPA): Konstitueres ved den måde, det lærende stof eller aktivitet formidles og afspejles konkret i måde hvorpå der ageres og kommunikeres i samspillet med den anden/ gruppen Valsiner (1984,1997)

Zonen for nærmeste udvikling Zonen for nærmeste udvikling skal ses i et dialektisk samspil mellem ZPD, ZFM og ZPA. Heri indgår såvel, hvordan og hvilke aktiviteter der pædagogisk vælges. Indretning af det fysiske rum. Valg af materialer og hvordan der professionelt handles, kommunikeres og formidles.

Butterfly Metodiske tilgange Indsamling af konkret viden – systematik Iagttagelse Arbejdshypoteser Video til udvikling af praksis Handleplaner