Hvor godt kender du Europa?. Hvem kan bruge Aktive Unge? Unge mellem 13-30 år Aktive inden for ungdomsarbejde Vil du gerne lære dine europæiske naboer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
PR KAMPAGNE.
Advertisements

+ Informationsmøde Dansk ICYE Mandag den 11. Marts 2013.
Oplæg v Stine Liv Johansen, ph.d., Aarhus Universitet Opstartsdag i Skanderborg Lørdag den 22. januar 2011.
Optagelse på kandidatuddannelse - ansøgning
MEDIEKULTUR OG SKOLEKULTUR
Energi- & Vandværkstedet
Hjælp til det elektroniske ansøgningsskema 2012
Hvor står vi nu, og hvor er vi på vej hen? Timbuktufonden
Lederudvikling.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Læringscentret og nye vejledningsformer
Fundraising Jakob Ugelvig Christiansen
Godmorgen og velkomment til Fælles idéudviklings- workshop Kulturfestival BØLGEN.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Regionale kulturaftaler En frivillig aftale, der indgås mellem Kulturministeriet og en række kommuner; en ’kulturregion’
Introduktion til Sprogpakken
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Internationalisering UNDERVISNINGSPLAN. Navigation BAGGRUND Folkeskoleloven og Fælles Mål MÅL – og vision RAMMERUNDERVISNINGSPLAN Eleverne - aktive deltagere.
Hjælp til det elektroniske ansøgningsskema 2012
”Fokus på e-læring” mandag den 19. april 2004 Introduktion til EU-programmerne eTEN & e-Learning v/EU-konsulent Birgitte Brange, EuroCenter.
Landlivs seminar den 24.november 2012 Hvad er der brug for på landet: Nytænkning af landdistrikter? Alt det praktiske v. Mona Hvid
FN’s standardregler Modul 1 Historie •Verdenshandlingsprogrammet 1982 •FN’s handicap-tiår •Midtvejsmøde i Stockholm 1987 •Forslag til konvention.
ETwinning - skolepartnerskaber i Europa Spring Day og ”Internationalt” på EMU Sønderborg 30 januar 2008 Ebbe Schultze Chefkonsulent UNI-C
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
UDGANGSPUNKT 7. Maj UDGANGSPUNKT •It som begreb er forældet og favner ikke udviklingen •Brug for et nyt udsigtspunkt og ny begrebsbrug •Fokus på.
Plan 2015 Vision: Y`s Men International Region Danmark er i 2015 en bevægelse, som lokalt, nationalt, internationalt og organisatorisk er klar til at engagere.
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
ETwinning GRÆNSEOVERSKRIDENDE DATING sådan og derfor Den lovmæssige baggrund for internationalisering i skolen SkoleIntra Kolding
9 steps på vejen – frem til i dag?. Siden 2010 = 6 årlige kalendere på 5 regioner. Del af kommunikationsstrategien = se på, om det er en bedre løsning?
Sådan skaber vi et kampagnekorps Baggrund Foreningen skal bruge flere frivillige til centrale og lokale events For fortsat at sikre midler til foreningens.
Ungdomsudvekslinger med ”Aktive unge”
Tove Heidemann CVU-Sønderjylland Det globale udsyn – hvordan fremmer vi det i skolen ? Sønderjylland i Verden 3. oktober 2006 Tove.
Velkommen til Projekt Frivillig Infomøde og workshop d. 23. maj 2013 Maj 2013 | Projekt Frivillig | Foreninger i Aarhus Kommune.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
- Hvad kan I forvente som forældre?
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Hvad siger medarbejderne?
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Folkeskolereformen – Hvordan udnytter I mulighederne?
KULTUR FOR ALLE. Hovedbudskaber I: ”Ikke brug for flere kulturinstitutioner!”
Potentialerne i den (nye) åbne skole
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Digital post Generel information og tiden frem mod d. 1. nov Bibliotekernes landsmøde den 4. oktober.
Velkommen til inspirationsdag Kompetencestrategi – hvordan?
Udviklingspuljen for folke- og skolebiblioteker Workshop Roskilde 29.august 2013 Jonna Holmgaard Larsen chefkonsulent.
Fundraising Hvor svært kan det være? Temadag: Fundraising og biblioteksudvikling – europæiske perspektiver Vejle 11. november 2014 København 12. november.
Fra model til effekt Metodisk kompetence- udvikling i det nye bibliotek 31.August 2012.
Højskolernes Internationale og Europæiske arbejde Resultater fra undersøgelse forår 2006 På baggrund af besvarelser fra 74 ud af 79 højskoler.
Uddannelse til elever med særlige kompetencer - en perspektivering set ”udefra” Slutkonference i Projekt ”Kan og Vil” 21. september 2009, Vartov, København.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
The Friends of Scouting in Europe. Hvem er Friends of Scouting (FOSE) i Europa? Flere end 400 enkeltpersoner, fra hele verden, som har givet en økonomisk.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Office 2003 kampagne Gitte Casparij, Marketing Manager.
Stormøde for økonomi på AU
Lokaldrevet udvikling. Strategi Et Vendsyssel - i balance. LAG Nords væsentligste opgave er at sikre bosætning i hele aktionsgruppens område. Det er derfor.
Kom godt i gang med dit EU- projekt. Step 1: Lav en projektskitse Step 2: Undersøg støttemulighederne Step 3: Læs program-dokumenterne +tidl. støttede.
Familieiværksætterne Et sammenhængende forløb om fødsels og forældre- forberedelse for førstegangsforældre Information, vejledning og dialog om de udfordringer.
Styrelsen for Universiteter og Internationalisering International vejledning Efterskolernes Vejlederkonference september 2012 Birtha Theut, Euroguidance.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Tilskud til ansattes efteruddannelse i Europa
Nye retningslinjer for Handicappuljen
Efterskoleforeningens initiativer
Strategi 2022 Stærkere Firmaidræt – Mere kollegamotion.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Styrk foreningen Ledelse og udvikling – opgrader foreningen.
OPLEVELSER MED MENING BREDT ERHVERVS- NETVÆRK
Danske Handicaporganisationer
Præsentationens transcript:

Hvor godt kender du Europa?

Hvem kan bruge Aktive Unge? Unge mellem år Aktive inden for ungdomsarbejde Vil du gerne lære dine europæiske naboer bedre at kende? Er du parat til at yde en indsats og samarbejde på tværs af kulturelle grænser?

Aktive Unges formål Programmet fremmer mobilitet inden for og uden for EU’s grænser, ikke-formel læring og interkulturel dialog og integration af alle unge uanset deres uddannelsesmæssige, sociale og kulturelle baggrund

Europæisk medborgerskab Unges deltagelse i samfundslivet Kulturel mangfoldighed Inddragelse af unge med særlige behov Permanente indsatsområder

Ungdomsledighed Projekter der fremmer unge lediges aktive deltagelse i samfundet og i Aktive Unge, samt projekter som forsøger at finde løsninger på eksisterende problemer og barrierer, der begrænser unges adgang til arbejdsmarkedet. Inklusiv vækst Projekter der beskæftiger sig med unge, som er berørt af problemer med fattigdom og marginalisering, og stimulerer unges bevidsthed om og vilje til selv at yde en indsats for at gøre samfundet mere rummeligt. Kreativitet og iværksætterkultur Fremmer projekter - især ungdomsinitiativer - som understøtter unges initiativ, deres evner til at tænke fantasifuldt og innovativt, deres risikovillighed og opfindsomhed for at opnå økonomiske, politiske, sociale eller miljømæssige mål Prioriteter for 2012

Et aktivt ungdomsliv Projekter der fremmer sund levestil og sports- og udendørsaktiviteter, som et værktøj til at promovere sund levestil, social inklusion og unges aktive deltagelse i samfundet. Globale miljøudfordringer og klimaforandringer Globale miljøudfordringer og klimaforandringer Fremmer projekter, der sigter mod at øge unges bevidsthed i spørgsmål om globale miljøudfordringer og klimaændringer, samt projekter der fremmer udviklingen af ”grønne" kompetencer og adfærd blandt unge og ungdomsledere 2012 Prioriteter for 2012

Digitalekompetencer Innovation og kreativitet Nationale prioriteter

Digitale kompetencer Prioriteten Prioriteten skal fremme projekter, der har til formål at udvikle unges digitale kompetencer på andre områder end spil og sociale medier. Ligeledes skal prioriteten fremme projekter projekter, der udvikler idéer og metoder digitale kompetencer til, hvordan digitale kompetencer, kan indgå i et ikke-formelt læringsmiljø og gerne også i en jobrelateret kontekst.

Aktionerne i Aktive Unge Aktion 1 – Ungdom for Europa Aktion 2 – Europa-frivillig (Europæisk Volontørtjeneste) Aktion 3 – Unge i verden Aktion 4 – Tilskud til aktører på ungdomsområdet Aktion 5 – støtte til europæisk samarbejde på ungdomsområdet

Hvem kan vi samarbejde med ?

Ungdomsudvekslinger Hvem kan søge? • En uformel gruppe af unge i alderen år • En forening eller en offentlig myndighed Betingelser • Udvekslingen skal have 2 eller flere partnere • Alle udvekslinger skal involvere mindst to forskellige programlande • Minimum 16 og max 60 unge • 6-21 dage Udvekslingen Aktiviteterne skal være tilrettelagt omkring et eller flere temaer med en klar europæisk dimension

De unge står selv for indholdet…. En ungdomsudveksling med fokus på læring Hensigten med dette års udveksling var at give unge mulighed for at reflektere over, hvad der virker på tværs af kultur og skolesystemer og derefter konfrontere lærere, lokalpolitikere og forvaltningsfolk i Gentofte Kommune med deres konklusioner. ”Det er jo altid os voksne, der snakker om de unges læring. Om læringsstile, mange intelligenser, class room management osv. Men de unge er jo professionelle ’lærere’, de har faktisk ikke lavet andet end at lære, siden de blev født, så ingen er vel egentlig nærmere til at vide, hvad god læring er?”

Unge i verden Aktion 3 Unge i verden. Samarbejde med EU’s nabolande Delaktion 3.1 Denne aktion yder tilskud til ungdomsudvekslinger og lærings- og netværksaktiviteter på ungdomsområdet med nabopartnerlande.

Hvilke lande er nabopartnerlande? Sydøsteuropa Albanien, Bosnien-Hercegovina, Kroatien, Den Tidligere Jugoslaviske Republik Makedonien, Kosovo, Montenegro, Serbien Østeuropa og Kaukasus Armenien, Aserbajdsjan, Belarus, Georgien, Moldova, Rusland, Ukraine Middelhavspartnerlande Algeriet, Egypten, Israel, Jordan, Libanon, Marokko, Den Palæstinensiske Selvstyremyndighed for Vestbredden og Gazastriben, Syren, Tunesien

Ungdomsudvekslinger med nabopartnerlande Hvem kan deltage? Unge mellem 13 og 25 år fra programlande og nabopartnerlande kan deltage i ungdomsudveksling. Projektet Der gælder stort set de samme betingelser som for udvekslinger under aktion 1.1. dog med enkelte forskelle hvad angår partnere og temaer.

Inspiration og viden Delaktion 4.3. Uddannelse af personer, der er aktive inden for ungdomsarbejde og ungdomsorganisationer, og oprettelse af netværk.

Inspiration og øget kvalitet Aktiviteter der styrker kvaliteten i det nationale og transnationale ungdomsarbejde Følordning (jobshadowing) Forberedendebesøg Evalueringsmøde Studiebesøg Kontaktseminar Seminar Træningskurser Netværk Savner du nye græsgange?

Lær dine partnere at kende før I begynder… Et forberedende besøg kan bruges til at møde sine partnere og afprøve samarbejdet i praksis. Derudover har man mulighed for at planlægge sit projekt og udvikle sine ideer. Hvis det er første gang man søger, er det en rigtig god idé at benytte sig af denne mulighed.

Projektet Ungdomsinitiativer er projekter, hvor ide, planlægning og gennemførelse ligger hos de unge selv. Projekterne kan beskæftige sig med mange forskellige emner, fx kunst og kultur, miljø etc. Betingelser En gruppe af unge skal bestå af mindst 4 personer. Desuden skal projektet vare mindst 3 og højst 18 måneder inklusiv forberedelse, udførelse af planlagte aktiviteter, evaluering og opfølgende aktiviteter Hvem kan søge? • Grupper af unge i alderen år, i særlige tilfælde unge helt ned til 16 år • Foreninger og NGOer. •Men ikke offentlige institutioner Projekttyper Der gives tilskud til to former for projekter: • Nationale ungdomsinitiativer • Transnationale ungdomsinitiativer Ungdomsinitiativer

Europafrivillig GIV EN HJÆLPENDE HÅND! Europæiske Volontørtjeneste (EVS) finansierer unges deltagelse i forskellige former for frivilligt arbejde, både inden og uden for EU.

Er det besværligt at søge midler? Nej det eneste du skal gøre er: 1.Hent det elektroniske ansøgningsskema fra vores hjemmeside 2.Læs udvalgte dele af ansøgervejledningen

Hvordan kommer jeg i gang? Det starter med en god idé… Find partnere Overvej et internationalt kursus… Eller et kontaktseminar… Kig forbi vores hjemmeside og find ansøgningsskemaet Tænk kreativt men realistisk! Får du brug for hjælp undervejs så ring!

Hjælp til at komme i gang - Tag på et internationalt kursus eller et kontaktseminar Ungdom: Kontaktseminar i Ukraine Det nationale kontor for programmet Aktive Unge i Storbritannien arrangerer kontaktseminaret "Play Your East II". Seminaret foregår i Odessa, Ukraine den september Ansøgningsfrist. 16 juli 2012

Brug projektkortet! Hvor kan jeg finde eksempler på hvilke aktiviteter, man kan lave med tilskud fra Aktive Unge? Du finder alle tidligere projekter i projektkortet på

Projektkortet

Hvordan finder jeg en projektpartner? Du kan søge i den europæiske partnerdatabase Vi videreformidler alle henvendelser om partnerskaber på vores hjemmeside Send os en mail med en beskrivelse af jeres projekt og ønsker til mulige partnere

2012 NYE ANSØGNINGSFRISTER Projektstart Ansøgningsfrist Projektstart 1. februar1. maj og 31. oktober 1. maj 1. august og 31. januar 1. oktober 1. januar og 30. juni HUSK AT ET PROJEKT KAN TIDLIGST STARTE 3 MÅNEDER EFTER ANSØGNINGFRISTEN!!!

Husk at tilmelde dig vores nyhedsbrev på og find os på Facebook Styrelsens Nyhedsbrev Så bliver du automatisk informeret om aktiviteter, nyheder, ændringer

Har du spørgsmål Kan du kontakte os på: Eller direkte på: