Praksiskoordinator Brian Errebo Jensen, Ribe Amt,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
v/ afdelingsledelsen VELKOMMEN!
Advertisements

Rullende indskoling på Skovbyskolen.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Nye sundhedsfremmende strategier for et aktivt ældreliv – erfaringer og ideer Landsmøde for Ældre Råd 7. maj 2009.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Rehabilitering i hjemmet gør en forskel
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
DEMOKRATISERING : SFUs Martstræf 2011 : Gry Poulsen.
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Netværk af forebyggende sygehuse
Tillid Temadag for AMIR
Geriatri og geriatrisk sygepleje i et vadested
Regionale Kontaktfora på handicapområdet Møde med repræsentanter fra DH Stig Langvad, formand, DH.
Kommunalreformen VEU som brobygger
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Ledelse på tværs i VEST. Gødstrup Nye patienter i akutmodtagelsen Neurologi.
Proces for sundhedsaftaler med 19 kommuner
22. september 2008 i Landstingssalen, Christiansborg Direktør Bjarne Hastrup Ældre Sagen Den gode genoptræning.
Sundhedsstyrelsen - specialeplanlægning
Geriatri med fokus på funktionsevne
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Kommuner og regioners perspektiv på revision af SOSU uddannelsen
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
I skyggen af Amanda? Er noget gået galt? Og i så fald hvad?
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
Sundhedsstyrelsens opgaver Det Medicinske Patientforløb Konference – Christiansborg, 18. Januar 2006 Jens Kr. Gøtrik Medicinaldirektør.
Samarbejde om VF patienterne Perspektiver, roller og udfordringer i samarbejdet mellem praksissektor og kommunerne.
6. maj Henning Nilausen, vicekommunaldirektør, Gribskov Kommune Kommunernes rolle og udfordringer i forhold til sygehus- og specialeplanlægning.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Søren Kofoed Weeke Rambøll Management A A R H U S U N I V E R S I T E T Den administrative forandringsproces Justering af programmet På styregruppemøde.
Sundhedsøkonomi og sårbehandling Hvilke tanker gør man sig i KL? v./ chefkonsulent Tina Jørgensen.
Indhold, indsatser, implementering
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Århus Universitetshospital Århus Sygehus Centernavn Afdeling Kompetenceudvikling Århus Sygehus.
KL´s visioner for kroniske patienter
Fremtidens rehabilitering i kommunerne Rehabilitering består af en koordineret, sammenhængende og vidensbaseret indsats med det formål at give borgere,
Etablering af Sundhedscenter – et afklaringsprojekt September 2006
Hospitalsenheden Vest Velkommen til Hospitalsenheden Vest Afsnit for patienter med hoftenære brud – mulighed for ”fast-track forløb”? Oplæg af: Marianne.
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
3 g sundhedsaftaler Sundheds IT og digitale arbejdsgange
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Århus Kommune Magistratens 3. Afdeling Sundhedsaftaler Økonomi og Myndighed Sundhedsaftaler mellem Århus Amt og Århus Kommune – inspiration til de fremtidige.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
1 ▪ Sundhedsaftaler og forventninger til det fremtidige samarbejde  Sundhedsaftalerner er indberettet til Sundhedsstyrelsen.
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
KR Rådgivning Det gode genoptræningsforløb Afsluttende konference den 29. oktober, 2007 Region Syddanmark.
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Afklaringskatalog på Hjælpemiddelområdet
Navn (Sidehoved/fod)Titel/beskrivelse (Sidehoved/fod) Patientoplevet Kvalitet - Fra måling til konkret handling i ambulatoriet Afdelingschef Morten Freil.
Processen omkring sundhedsaftalen – en kommunal synsvinkel Lang proces – har strakt sig over ca. ¾ år – men det har været en fordel Den organisatoriske.
Jens Bejer Damgaard, kontorchef, kommunesamarbejde og sundhedsaftaler
Jørgen Feldbæk Nielsen Professor, overlæge dr.med
FORSIDEVARIANT 2 1 DEN PRÆSHOPITALE INDSATS KREDS MIDTJYLLAND - 7. APRIL 2015 GRETE CHRISTENSEN.
Region Hovedstaden Temadag for Udviklingsgruppen vedrørende IT og informationsudveksling den 10. juni 2013 Michel Kjeldsen. Praktiserende Læge og Praksiskoordinator.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
SAM:BO Samarbejde om borgerforløb Den regionale samarbejdsaftale om tværsektorielle borger/patientforløb.
Velkommen til femte møde i Sundhedsbrugerrådet Mødelokale 2, Regionshuset 13. oktober 2010 kl ca. kl. 15.
PRINCIPPER FOR PROJEKTLEDELSE IT PROJEKTLEDELSE 14. marts 2014.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Overenskomst-forhandlinger 2018
Ved Arnfred Bjerg og Søren Knudsen
Kommunernes økonomistyring
MTV af Demens: Organisation
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Præsentation af SOF-SVS
Baggrundsinformation
Præsentationens transcript:

Praksiskoordinator Brian Errebo Jensen, Ribe Amt, Det fremtidige samarbejde mellem regionen og kommunerne

Det fremtidige samarbejde mellem regionen og kommunerne Top-down beslutning >< medarbejdernes forståelse og opbakning realistiske politiske mål (ting tager tid) nødvendig implementeringstid genoptræning et lavt prioriteret område

”Vi arbejdede hårdt, men hver gang det begyndte at fungere, blev nye planer om organisering iværksat. Jeg lærte mig senere i livet, at vi er tilbøjelige til at møde hver ny situation gennem omorganisering, og jeg lærte også, hvilken vidunderlig metode dette er til at skabe illusion om fremgang, mens det i virkeligheden forårsager kaos, ineffektivitet og demoralisering”. Citat fra romanen ”Satirae” skrevet af Cajus Petronius, der døde år 66 e.kr. efter et liv som embedsmand hos den romerske kejser Nero.

Hvad er det der har virket hidtil i samarbejdet om genoptræning mellem sektorerne? 2003; Institut for Pensions- og Ældrepolitik vedr. ”Samarbejde mellem amt og kommune – om genoptræning af ældre”: Vilje til at indgå et formaliseret samarbejde fra begge myndigheders side, samt enighed om formålet med etablering af samarbejde Der skal være et formelt styrende organ med repræsentanter fra begge sider - beslutningsdygtigt - ansvar for den overordnede styring af samarbejdet En klar aftale om finansieringen i samarbejdet - desuden skal begge parter investere ressourcer i både udvikling og drift af samarbejdet

”Genoptræning – fra problem til princip” Mandagmorgen 2004 ”Genoptræning – fra problem til princip” et bedre samarbejde er eneste vej frem at skabe en langt bredere genoptrænings- og rehabiliteringskultur

”Patientens vej gennem systemet” To ting har virket: ”Patientens vej gennem systemet” En samarbejdsaftale om genoptræning – med en klokkeklar aftale om økonomi

Det kommende Region Syd Statusrapport med problemfelter: Manglende fælles begrebsverden ml. amt og kommuner Genoptræning er et væsentligt delelement i den samlede rehabiliteringsindsats Genoptræning skal indgå i de kommende sundhedsaftaler mellem region og kommuner Behov for kontinuerlig opkvalificering og uddannelse af medarbejdere, samt udvikling på genoptræningsområdet

Udfordringer: At de kommende sundhedsaftaler sikrer dialogen mellem region og kommuner Holde politisk fokus på området over en årrække for at sikre et udviklingsforløb Sundhedsaftalerne sikrer fortsat udvikling og en kontinuerlig, faseopdelt overgang af opgaver til kommunerne Sikre levedygtighed på sygehusene? Medarbejderne i kommunerne skal kvalificeres så de kan varetage de nye opgaver – vigtigt med nødvendige økonomiske ressourcer Hvordan bevarer vi de gode aftaler, erfaringer og samarbejdsrelationer fra de forskellige amter?

Centerkoordinator Edtvar Krogh Læringscenter for Sundhedsfremme Rehabilitering som en del af indholdet i sundhedsaftalerne

Magt Metoder Management

Ministeriet Styrelsen Kommuner EU Region Magt Metode Management Sygehus Praksissektor

Sammenhængende patientforløb Timing For tidlig eller for sent: spild af tid/penge Kontinuitet Det er i overgangene det går galt Koordinering Parralelle forløb kan give interferens og ressoucespil

Teknologiske behov Identifikation Monitorering Kontakt Aftaler

Specialiseret rehab Generel rehab

Specialiseret rehab Generel rehab

Specialiseret rehab Generel rehab patientskoler sundhedsskoler