Mind:lab Patrik Gustavsson Culture Manager. mind:lab Økonomi og Erhvervsministeriets kreative væksthus for afprøvning og udvikling af nye ideer Projekthotel.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Hvem er jeg? Hvor bor jeg? Hvem bestemmer over mig?
Danehofskolens værdigrundlag
Hvilken forskel gør spørgsmål?
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
1 November 2002 Skanska Danmark A/S Ledelse af innovation - Entreprenøren Udviklingschef Niels Falk.
Hvilken forskel skaber mest værdi for brugerne?
Energi- & Vandværkstedet
Arendalkonferancen Arendal 21.juni 2011
Introduktion til kriterium 4 Partnerskab og ressourcer Excellence netværk 2004 Jørgen Kjærgaard.
Lærerprofessionen.
Iværksætteri: Af Thomas Buhelt..
Kompetencebeskrivelser for ledelsesteamet Skolerne i Ullerslev
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Bedre offentlige løsninger – motivation med borgeren i centrum
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Input FMEA Output Shit in = Shit out FMEA
Fagdidaktisk kursus i religion
Ballerup Kommune Det Gode Liv. Baggrund og set-up Ideen bag – hvorfor nu det her? fra undersøgelse til co-creation fra kontrol til tillid at drive og.
Baggrund Mål Fremtidsperspektiver Lidt historie ApEx – Center for anvendt oplevelsesøkonomi – Dansk videncenter for oplevelsesøkonomi.
Ungdomsbyen i samarbejde med Benedicte Kommunikation
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
MedTech Innovation Center – effektiv kommercialisering af innovationer.
Virksomhedsspil 1. Oplægget… ”…skabe såvel fysiske som virtuelle læringsrum, der kan øge vort repertoire …. …tilbyde flere læringsstile til de studerende….
Lærermiddelkultur(er)?
Kick-off: Hele Ledelser
Talent udvikling! SkSke herrens vilje! Christian den 3. Men lad os samarbejde om danske erhvervsuddannelser, der udvikler talenter!
Konkurrenceudsættelse – organisering, produktivitet, effekt FOPS arrangement , v. Henning Nilausen Indlægget kommer ind.
Igangsætter Landsforeningen af Væresteder Medarbejderuddannelse 10. februar 2010 Marika Sabroe Vejle Misbrugscenter, Værestedsafdeling.
Værdigrundlag Vision og mission Værdier og mål Oktober Version 2.1.
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
Oplæg i Væksthus Hovedstaden 28. November 2007 Jacob Holm
E-learning – individ og fællesskab Perspektiver på uddannelse, vidensdeling og vidensudvikling som fælles praksis i CSCL-former. Asger Hasle Harlung Konference.
Henning Boddum Mobil tlf Kordegnenes Årsmøde Velkommen til Strategi og Social kapital.
Barndommen er fremtiden Fremtidens institutioner 2015
Barrierer i og for forbedringsprojekter Udenom, indenom, henover eller igennem barriererne Hvilken vej vil du? 12. oktober C2E netværk.
Illustrationer til undervisningsbrug
Den lærende organisation
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
Perspektivkort Bruges til at udvikle en ide! Idégenerer ud fra fremtidsscenariet eller perspektivet. Vurder hvorledes perspektivet kunne forbedre, tilføje.
Oplevet Organisatorisk Klinisk Videnskab TeknologiProfession Patient.
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Ledelsesrum Oplæg til refleksion
Digitalisering af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Ved vicedirektør Betina Hagerup.
Partnerskaber -Hvordan finder vi potentialerne? Musikzonens Vækstråd 5/9/11 Jakob Schjørring, MindLab.
Fornyelsesfase: Visionsudvikling Finn Kensing. Fornyelsesfasen: Visionsudvikling Udgangspunkt: Vi kender ledelsens mål og brugernes behov Formål: –PG:
Kreativitet i DR Af: Steffen Pedersen Anina Kjær Rasmus Petrussen Kristine Madsen Løkke Engraf.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Ledelses- og Styringsgrundlag. Oplæg v. Bo Johansen – 20. aug
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Strategisk kompetenceudvikling - konteksten
Af: Steffen Pedersen Anina Kjær Rasmus Petrussen Kristine Madsen Løkke Engraf Kreativitet i DR.
Forundersøgelse Fornyelsesfasen: Visionsudvikling.
At gøre virksomhedens ambitioner synlige
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
AT Problemformulering, problemstillinger og innovation.
INNOVATIV KIRKE Et forløb for menigheder, der ønsker at være mere kreative og nyskabende.
Hvorfor deltage i projektet? Velværdsområdernes udfordring med stigende forventninger og knappe ressourcer. NPM trenden med fokus.
SUF - gevinstrealisering
Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?
Leveregler Ledelsen skal være helhedspræget for at sikre bæredygtige resultater Resultatmål og forventninger baseres på fakta og dialog Synliggørelse af.
It i folkeskolens matematikundervisning
20. Strategisk intention.
forretnings-modeller
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Barnesyn og børneperspektiv
Et rum er ikke blot et rum:
Præsentationens transcript:

mind:lab Patrik Gustavsson Culture Manager

mind:lab Økonomi og Erhvervsministeriets kreative væksthus for afprøvning og udvikling af nye ideer Projekthotel Katalysator Rejsehold Vi sikrer gode resultater og en effektiv arbejdsproces gennem at udløse den kreative potentiale!

kreativitet Nysgerrighed Forandring Læring Vision Leg

innovation Måden vi som individer eller gruppe realiserer vores vision

hindringer for kreativitet MENTAL BLOKERING ”Jeg har ikke tid, vi er jo kreative, vi har prøvet det før...” ROLLEMØNSTER ”Hvis man ikke har samme faglighed/status som vi har så kan man vel ikke bidrage med noget konstruktivt til os” FYSISK MILJØ ”First we shape the buildings, then they shape us!” MANGEL PÅ REALISERING ”God ide, men det bliver jo aldrig til noget alligevel!”

hvad gør vi? At med enkle redskaber og metoder, udforske og udløse de kreative ressourcer vi besidder! At skabe et rum som kan give plads til dette, At systematisere og raffinere måden vi arbejder kreativt på, og, At ruste vores kunder for at realisere deres visioner på en effektiv og god måde!

10 DKR eller DKR? idefaseudviklinggennemførelse Gennem systematisk ideudvikling kan produktets kvalitet højes! kvalitet I II III

mennesker Ideerne er med og skaber liftet for selve produktet Innovationsevnen er afgørende for hvorvidt ideerne kan realiseres Et fungerende team, med fælles mål og visioner er en forudsætning for at realisere noget som helst!

konklusion god ide = ok god ide + innovationsevne = godt god ide + innovationsevne + godt team = rigtigt godt

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces Det er i denne fase selve opgaven bliver defineret. Møder afholdes med rekvirent og projektgruppe for at afklare forventninger og indhold. Roller og ansvarsområder bliver defineret og et projektførløb bliver designet og forankret hos rekvirenten. OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM Forståelse handler om at sætte sig ind i den kontekst som en mulig bruger befinder sig i. Vi hjælper projektgruppen med at kortlægge politiske, økonomiske og teknologiske faktorer som kan ha indflydelse på det færdige produkt.

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM Det er her vi arbejder systematisk med kreativitet for at udvikle nye ideer. Vi bruger bl.a. metoder såsom storytelling, fremtidsscenarier, modellering og 3D visualisering for at opnå maksimal effekt og antal ideer.

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM Her forfiner vi ideerne, og udvikler dem til bæredygtige projekter. Ideerne testes og afprøves mod den aktuelle kontekst og en projektplan produceres som muliggør en effektiv realisering.

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM Her ruster vi projekt eller arbejdsgruppen indfor den forestående realisering. Vi hjælper teamet at afklare vision, mål, mission, spilleregler og de værdier som produktet skal baseres på.

FORSTÅ OPGAVE UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM kreere innovere mind:labs ide og innovationsproces OPGAVE FORSTÅ UDVIKLE RAFFINERE REALISERE TEAM Her arbejder projektgruppen med at realisere produktet. MindLab tilbyder sig at undervejs gå ind og coacha i det videre førløb. Det kan være en midtvejsevaluering, en timeout eller en teambuildingseance med formål at få ind mere energi i gruppen igen.

kontakt os mind:lab Økonomi- og Erhvervsministeriet Slotsholmsgade København K