Talking Mats er en low-tech kommunikationsværktøj med billeder eller symboler. Det oprindelige udviklet i Skotland i Sterling Universitet for at støtte.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sprogpakkens 6-dages kursus
Advertisements

©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne beskriver og italesætter ofte sig selv med de ord, som voksne brugte om dem, da de var børn. Mange.
Den 16.august 2010 Regionsgården
Ørestad Skoles værdier
Den Danske KvalitetsModel i institutionskøkkener
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Forøg din indflydelse i jobsituationen
Kompetenceudvikling gennem SPIDO-konceptet
Kontaktfænomener opstår i relation, og kan kun forstås i den kontekst.
Læge Poul Lundgaard Bak Århus Universitet
Understøttende sprogstrategier & Samtaler i hverdagen
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Ved psykolog Lena Højgård Isager Psykologhuset Kognitivt Fokus
Lektor Rasmus Fink Lorentzen
Præsentationen starter automatisk. Som du synes. Slå højttalerne til.
Introduktion til Sprogpakken
I det efterfølgende ses på tre forskellige indgangsvinkler i kommunikationen med medarbejderne De tre temaer er Samtalen Synlig ledelse og gennemslagskraft.
Henriette Lungholt Uge Kreative metoder.
Anonym Digital Rådgivning
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Cerebral parese og de nødvendige forudsætninger i forhold til arbejdsmarkedets krav.
Darum skole 4. november 2013.
Kvantitative metoder
Det gode klasserådsarbejde
?.
Inquiry based science education
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Ledelse i fremtiden Konstruktionisme Relationelt lederskab
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
1 Social Networks En kommunikationsoversigt til mennesker med komplekse kommunikationsbehov og deres kommunikationspartnere Sarah W. Blackston, Ph.D Mary.
To modsatrettede Opfattelser Organisation, Trojka, 4. udgave, 2007
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Dansen omkring handicapbegrebet
- Gør jeg det godt nok som leder. - Gør mine ledere det godt nok
Intern kommunikation PR og presse
Tema 5: Relationer og kommunikation Psykoedukation til patienter med emotionelt ustabil personlighedsstruktur.
Seksualpolitik.
PRAKTIKFASTHOLDELSE I FRISØR – OG KOSMETIKERUDDANNELSERNE Hold Fast.
Idé-generering. Idéudvikling En fast økonomisk ramme En fast tidsmæssig ramme Et fast eksamenskrav En fast dramaturgi Nytænkning – et konkurrenceparameter.
Den anerkendende interviewform
Psykoterapeutisk Center Stolpegård Klinik for Spiseforstyrrelser Flerfamilieeftermiddage II PC Stolpegård 1.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004
TESTERROLLEN OG SPØRGSMÅLSTYPER. Testerrollen  Testeren bør Tilpasse taletempo, ordvalg og struktur til niveauet for det givne modul Tilpasse spørgsmål.
Tema 5 Hverdagsliv i familien
Dialogisk læsning Fokuseret indsats.
Børn og pædagoger i en digital verden
Politik i teori og praksis 1
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
Forbedringsprojekt om målinger - SCKK 2004 Måleovervejelser Overvejelser inden I beslutter jer for en måletype Præsentation af hovedmåletyper Oplæg til.
Velkommen Inddragelse af barnets udtalelse i analysen.
Hvad vil det sige, at man har ADHD? Det vil sige, at man har problemer med at: være opmærksom opfatte fortolke huske planlægge orientere sig kunne styre.
Gruppevejledning på tæt hold
KVIK erfa-dag 22. Maj 2006 Hvorfor gør det en forskel at blive ved med at selvevaluere?
SCA-øvelse: IND Instruktion: Fortæl om en eller flere konkrete opgaver hjemmefra, der er løst (fx plænen er slået/der er lukket for vandet i sommerhuset).
Mærsk Nielsen HR At stille gode spørgsmål til vurdering af kompetencer EPOS - IKV-workshop 22. august 2008 Lizzie Mærsk Nielsen.
Børns udvikling og samspil med ”de andre” Minileder 2 kursus august 2015.
Patientundervisning 6. Session Unipolar depression Håndtering af kognitive vanskeligheder.
Program for eftermiddagen 29/ Mindfulness (psykolog) og intro til Sokratisk Dialog (Vibeke) Kort Sokratisk Dialog i grupper.
Isbjergmodellen. Isbjergmodellen Sociale og følelsesmæssige kompetencer: at anerkende sig selv og andre at kende følelser og forstå egne reaktioner at.
Spørgsmålstyper og Interviewspørgsmålenes Sværhedsgrad
Modul 2.1 – Go’dag til Cura og Fælles Sprog III
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
UDVIKLINGSKATALOG - A Lavt “D” kan udvikle sig ved at:
Evalueringsspørgsmålene fra udgivelsen: Styrk jeres realkompetencevurderinger - En guide til selvevaluering.
Læringsuge 2017/18 De 17 verdensmål
SUCCES MED SALG 1.
Lektion 7 Formål med denne lektion er at arbejde videre med klassekulturen, følge op på surveyen og at afrunde lektionsforløbet i Netwerk. Alle rettigheder.
Meningsskabelse som relationskompetence
3-timersmødet 2018.
Føj gerne andre emner til, hvis de synes mere relevante for dig.
Præsentationens transcript:

Talking Mats er en low-tech kommunikationsværktøj med billeder eller symboler. Det oprindelige udviklet i Skotland i Sterling Universitet for at støtte mennesker med kommunikationsvanskeligheder • Den er lavet af en måtte med symboler sat fast med velcro

Talking Mats Talking Mats er lavet for at hjælpe mennesker med kommunikationsvanskeligheder til at tænke over emner, der er vil blive drøftet, ligesom det giver dem et redskab til at udtrykke deres synspunkter med. • Talking Mats kan hjælpe mennesker med at træffe valg, at præsentere muligheder og oplysninger i små enheder, støttet med grafiske symboler. • Dette giver den person mulighed for at reflektere

Talking Mats   Talking Mats er originalt udviklet af Joan Murphy som et forskningsprojekt i 1998 • Det anvendes i mange lande verden over, såsom: Indien, USA australske, Sydafrika, Brasilien, Sverige, Danmark a. o. • Ofte bruges PCS fra Mayer-Johnson på måtten.

Talking Mats Hvem kan drage fordel af Talking Mats? Mennesker med cerebral parese Mennesker med afasi Mennesker med neurologiske sygdomme Mennesker med udviklingshæmning Mennesker med demens Børn

Talking Mats Andre aspekter at tage hensyn til Synet og perception Forståelse af symboler Udvælgelse metode (direkte eller auditiv scanning) Konsistens i holdninger og tanker

Talking Mats   Betydning af forståelse, for at kunne drage fordel af Talking Mats Et forskningsprojekt foretaget i 2004 viser, at mennesker med kognitive vanskeligheder, som er i stand til at forstå mere end tre nøgle-ord i en sætninger vil nyde godt af Talking Mats som et effektiv og validt kommunikationsværktøj. For mennesker der kun forstår ét nøgle-ord, er resultatet usikker, men det henlede deres opmærksomhed og øge deres interaktion Talking Mats er ikke løsningen på alle kommunikationsproblemer

Talking Mats Hvad kan Talking Mats bruges til? Til at udtrykke meninger At komme til at lære hinanden Planlægge livssituationer Måle personlige værdier At gøre ting målbare At evaluere ……………….. …………….