Hvad er interessant for brødindustrien

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
”Omkring en tredjedel af al verdens mad bliver produceret direkte til skraldespanden”.
Advertisements

Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Information om Nøglehullet 2011
Lars Ovesen Sundhedschef Hjerteforeningen
Anbefalinger for sund frokost i daginstitutioner v/ Maria Haukrogh
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Surdej til rugbrød.
Jarnes A/S Ud af krisen Hvem er Jarnes A/S? • Start: Palle Jarne Clausen 1961 • Nu: 50% Morten Jarne Clausen & 50% Gitte Clausen Bruun Jarnes A/S.
Kost og træning.
Hvorfor et Nøglehul på spisesteder?
Mærkninger  kemien i din hverdag..
Større mejetærsker eller tørring!
FØDEVAREANPRISNINGER
Fremtidens danske fødevareklynge
Information om Nøglehullet 2011
Trafiksikkerheden på spil - mulighederne for at udnytte spilmediet…. Rådet for Større Færdselssikkerheds årsmøde 2009 Simon Egenfeldt-Nielsen, PhD, Cand.
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Arbejdsglæde eller sygefravær
Varighed 5½ minut Støtter Varighed 5½ minutter. Oktober 2012 Bag for en sag 3 skønne dage med: -hjemmekværnet mel, -brød der ikke hæver -rødbedefarvede.
Dansk Selskab for Medicinsk Prioritering, 6-7 maj 2009 Privathospitalerne i fremtidens sygehusvæsen ved Nis Alstrup, formand for Brancheforeningen for.
Med kunden som Sparringspartner Arla case
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
Cerealia Mills, Danmark Cerealia Mills - en del af Lantmännen.
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Lantmännen Schulstad QlikView på Movex data Climber
Her ser du de fire slags korn, der er vigtigst i Danmark.
Kommende mærkningsregler og GDA
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
træningsprincipper og træningsforbedringer
3.1. Hvor meget skal du spise om dagen (10 MJ) 3.2.
Varedeklaration Optagelse af mad Madens funktion Kulhydrat
DLF–TRIFOLIUM Græsfrøkonferencen 2008 Søren Halbye; Salgs- og marketingdirektør.
Nedsætter fedtindholdet
Fysisk aktivitet Fysisk aktivitet har en lang række gavnlige virkninger på helbredet Musklerne og skelettet bliver styrkede Motorikken forbedres Immunforsvaret.
Individuel refleksion - 30 sek. Skriv det første ord, der falder dig ind, når jeg siger…
A A R H U S U N I V E R S I T E T Det Jordbrugsvidenskabelige Fakultet.
Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
Hvor etablerer landmænd sig primært i udlandet?
Derfor tegner vi kontrakter Direktør Mogens Frederiksen Dansk Landbrugs Grovvareselskab a.m.b.a.
Høstvarslingsprogram til økologisk brødkorn
1. Vælger du det sunde brød? Tjek næringsdeklarationen, så kan du se, om det brød, du spiser, er sundt. Brødet er sundt, når det indeholder mange kostfibre.
Diabetes Diabetes Mellitus. Hvad er diabetes? Forhøjet blodsukker pga. ingen eller relativ insulinmangel.
Fredsholm’s sukkerpolitik 2011-? Yvonne N Mourad, mor til Emma og Sebastian - på vegne af forældrebestyrelsen.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Skole Camp Sund og Sjov De 8 kostråd Anbefalinger Kulhydrat E % - heraf max 10 % fra sukker Protein E % Fedt25 – 35 E % For fedt.
Velkommen. Dagens program Indledning og præsentation Pause Egen virksomhed.
Reduktion af saltindtaget i DK ved Else Molander, Fødevarestyrelsen 3. oktober 2011.
Lokale fødevarer i dit supermarked - Har vi brug for et madmanifest?
Fra Muld til Mund.
Sådan skaber vi Fuldkornsfordele sammen
Seks veje til din sundhed
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
Hvad er fuldkorn og hvorfor fuldkorn?
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
Mel og kornets opbygning
Madspild i virksomheder
Meltyper.
FULDKORNS SUNDHEDSGAVNLIGE EFFEKTER
Hvordan kan jeg arbejde med fuldkorn på mit fagområde?
Fremtidens sundhedsvæsen i et erhvervsmæssigt perspektiv
Historie og organisation
HØSTVARSLING Kjeld Forsom LHN
Fremtidens sundhedsvæsen i et erhvervsmæssigt perspektiv
Hvem har magten over brugen og efterspørgslen?
Præsentationens transcript:

Hvad er interessant for brødindustrien Workshop om dansk konsumkorn Hvad er interessant for brødindustrien v. Tina Lindeløv, udviklingschef, Lantmännen Schulstad

Disposition Hvem er Lantmännen Hvordan udvikler vi hos Schulstad Case: Hvid Hvede

Det her er Lantmännen

Lantmännen Lantmännen er Sveriges største levnedsmiddelproducent Omsætning: 30 milliarder kroner 12 000 ansatte i 16 lande Ejes af cirka 50 000 svenske landbrugere

Lantmännen har mange velkendte varemærker

Lantmännens organisation Styrelse Forskning & Utveckling Ekonomi & Finans Information & Kommunikation Ägarrelationer & Juridik Human Resources Vd och koncernchef Svalöf Weibull Lantmännen Granngården Lantmännen Lantbruk Lantmännen Axa Lantmännen Kronfågel Lantmännen Entreprenad- och Lantbruksmaskiner Lantmännen Energi Lantmännen Mills Lantmännen Unibake Lantmännen Invest

Lantmännen Axa Virksomhedsområdet Lantmännen Axa samler hovedparten af koncernens varemærker indenfor mel, morgenmadsprodukter, mel-mix, brød, pasta og færdige måltidskoncepter, inkl. vegetariske retter. Virksomheden består af flere enheder og omfatter hele kæden, fra produktudvikling og produktion til markedsføring og salg. Stærke varemærker er kernen med en unik konsument-styret markedsorganisation, hvor konsumenternes handlinger og attituder er udgangspunktet. Lantmännen Axa findes i Sverige, Danmark, Norge, Letland, Ukraine, Estland, Finland og Polen. Kendte varemærker er Kungsörnen, Axa, Start, Bageri Skogaholm, Schulstad och GoGreen.

Udviklingsrammerne Megatrends Egenværdier Sundhed Convenience Kvalitet Rammerne for at udvikle godt brød som forbrugerne efterspørger er at følge de megatrends som markedet byder på, i dag er markedet fokuseret omkring sundhed og convenience. Derudover er det vigtigt, at produkterne kan leve op til Lantmännen axas egenværdier som bygger på Kvalitet, respekt og innovation. Respekt Egenværdier Innovation

Landmanden  Overholde kvalitetskrav - Proteinindhold (Gluten) - Vandindhold - Faldtal  Overholde dyrkningskrav - Uden stråforkorter - Uden Glyphosat/Roundup - Uden GMO Hele grundlaget for at bage godt brød er gode råvarer. Det hele starter ude hos landmanden, som skal overholde nogle helt specifikke krav for at kunne få lov til at levere korn til Cerealia. Både proteinindhold og kvalitet, vandindholdet, samt stivelsens nedbrydningshastighed er vigtig for melets og dermed brødets kvalitet. Desuden stiller Cerealia krav om, at kornet er dyrket uden brug af stråforkorter, glyphosat, roundup og er GMO frit.

Produktkarakteristika Smag Konsistens Krummestruktur Skorpe Ernæringsprofil Ingredienser Holdbarhed Pris Inden udviklingen af et nyt brød påbegyndes, kortlægges følgende produktkarakteristika, dette er et samarbejde mellem udvikling og marketing, for at opnå et produkt der lever op til det forbrugerne ønsker.

Case: Hvid Hvede Debat i medierne omkring fuldkorn og sundhed. Amerikanernes nye kostråd inkluderer anbefalinger for fuldkorn Fuldkorn opfattes af forbrugerne som gammeldags, tørt og sandet Rugbrød er i mange tilfælde fuldkorn, men salget er faldende Der er behov for udvikling af smagfulde fuldkornsprodukter indenfor hvidt brød

Fuldkorn – hvid hvede Fylder godt i maven Mæthed Trækker kalorier med ud Forebygger hjerte-kar sygdomme Mindsker kræft risikoen Fremmer fordøjelsen Giver stabilt blodsukker Forebygger sukkersyge

Krav til fuldkornshvedebrød Mild smag Saftig og blød konsistens Lys farve Kendt hvedebrødsform Min. 50 % af melet er fuldkorn Overholde levebrødskriterierne – max. 2 % fedt og min. 8 gram kostfibre

Hvid Hvede En helt ny hvedesort i Danmark, der er er lys i farven og mild i smagen. Et fuldkornsmel, malet af hele kornet. Samme næringsindhold som alm. rød hvede Giver brød der smager som almindeligt hvedebrød - men er sundere. Dyrket uden brug af stråforkorter. Kontrolleret dyrkning der opfylder Schulstads krav

Rugbrødsindtaget halveret Indtaget af rugbrød er faldet med ca. 50 % gennem de sidste 20 år En ny rapport fra fødevareministeriet viser, at rugbrødsindtaget er halveret gennem de sidste 20 år, dette kan påvirke folkesundheden da rugbrød er rig på fuldkorn, kostfibre, vitaminer og mineraler. Som førende brødproducent var udfordringen nu, at lave nogle nye rugbrød, der kunne få rugbrødsindtaget op igen. Innovation indenfor nye rugbrødstyper

Tak for opmærksomheden