Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Madspild i virksomheder

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Madspild i virksomheder"— Præsentationens transcript:

1 Madspild i virksomheder

2 Hvad er madspild Hvad er madspild Hvordan opstår madspild Hvilke implikationer har madspild Kan madspild undgås Hvor meget udgør madspild i danmark

3 Data Servicesektoren (virksomheder) smider tons madaffald ud om året Supermarkeder og købmænd alene smider tons madaffald ud om året Dette er 3000 indkøbsvogne mad om dagen Husholdninger smider tons madaffald ud om året Alt i alt bliver der smidt omkring tons madaffald ud hvert år

4 Nordisk Madspild Madspild fra høst til forbruger i pct
Nordisk Madspild Madspild fra høst til forbruger i pct. af den samlede produktion. - Danmark 3,1% - Sverige 2,0% - Norge 0,8% - Finland 0,4%

5 Årsager til madspild Producenter Detaillister
Interne produktionsprocesser Kvalitetsopfattelse Manglende økonomiske gevinster Brudt kølekæde Forkert håndtering af varerne Over- og fejlproduktion Forkert varedisponering For store kollistørrelser For bredt sortiment Størrelse af produkter Manglende uddannelse Krav fra forbrugerne Sæsonafhængige produktkategorier Forbrugernes kvalitetskrav En dårlig vare kan medføre kassation af helt parti Forkert datomærkning

6 Hvem gør noget for madspild i virksomheder?
Organisationer - forbrugerbevægelsen ”stop spild af mad” - Toogoodtogo - app Miljø og fødevarer ministeriet

7 Hvad kan vi gøre for at mindske madspild ?
Sælg varer tæt på udløbsdato til nedsat pris Forlæng holdbarheden af fødevarer ved tekniske løsninger Begræns eller afskaf mængderabat Sælg frugt og grønt efter vægt frem for styk pris Sænkning af affaldsafgifter, omsætning af madspild til biogas


Download ppt "Madspild i virksomheder"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google