Udnyttelse af miljøgodkendelser

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Anvendelse af slam på.
Advertisements

VALG TIL SKOLEBESTYRELSEN VELKOMMENtil Orienteringsmøde, den 26. Januar 2006.
Bilag 3 · Bekendtgørelse om fiskeres hviletid Bekendtgørelse om fiskeres hviletid 1) I medfør af § 4, stk. 3, § 57 og § 70 i sømandsloven, jf. lovbekendtgørelse.
Pligt til uddannelse for unge under 25 år Ved lovændring pr. 1/4-06 er der indført en pligt til uddannelse for unge under 25 år, der modtager kontanthjælp.
Industrial Emissions Directive – Lovforslag
FORÆLDELSE Danske Byggeøkonomer 25. Maj 2009 ADVOKAT HANS LYKKE HANSEN
Kommunernes tilsynspligt Hvad er de forpligtet til?
Digitale pantebreve Hvad er nyt?.
Dansk lov om luftfartskvoter  I løbet af 12 måneder fra ikrafttrædelse af direktivet.  Direktiv om luftfartskvoter er et ændringsdirektiv til det gældende.
AB 92 Aftalegrundlaget Aftale mellem to parter, køber/sælger – bygherre/entreprenør Kan fraviges efter tydelig aftale Fastsætter sprog, lovvalg og værneting.
Ikrafttræden 1. juli 2010 Klager, der er indbragt for KLFU inden den 1. juli 2010, færdigbehandles efter de hidtil gældende regler. KLFU er obligatorisk.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Poul Kirkegaard Byggeri & Teknik Mobil
Kursus for jobpakkeambassadører
DDS Dokumenteret Drikkevands Sikkerhed i Odense Kommune
Er kommuner blevet underkendt i nævnet ift. vilkår stillet med baggrund i landskabelige hensyn? Ja, se: NMK af 11/12-13 Nyere afgørelser hvor.
26.2 Kapacitetsomkostninger
Lovkrav Bekendtgørelse nr. 100 af 9. februar 2011, Bekendtgørelse om ændring af bekendtgørelse om husdyrbrug og dyrehold for mere end 3 dyreenheder, husdyrgødning,
Arbejdsmarkedsforhold – Hvad der er godt at vide for fiskere om organisationer, beskæftigelse, regler og rettigheder.
Beskæftigelseskravet
Nyt ansvar og frit valg af anlæg for genanvendeligt erhvervsaffald Dialogmøde velkommen til Miljøstyrelsen.
Regionens rolle og samspil med kommunerne Jord-ERFA-Midt
Naturvurdering i forbindelse med revurdering af husdyrbrug Thomas Løkkebø Landbrugssagsbehandler v. Esbjerg Kommune Kolding d. 16. maj 2013.
Biocidmidler og behandlede artikler. Godkendelsesordningen for biocider Aktivstofferne vurderes og godkendes/eller ikke godkendes på EU niveau Biocidmidlerne.
Udbetaling af tilskud. Hvad er proceduren og hvad skal man huske Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Samarbejdet mellem kommuner og politi om miljøsager (landbrug)
Oplæg om sygedagpengereformen d. 1. oktober 2014 for Viborg kommune
Forventede ændringer i ordninger efter nyt Landdistriktprogram Louise Ilum Sørensen NaturErhvervstyrelsen.
Kloakering i den spredte bebyggelse
Revurderinger i Esbjerg kommune. Generelt Hovedformål med revurderingen er at sikre, at husdyrbrugets indretning og drift fortsat er baseret på BAT. Udgangspunktet.
30 oktober Kursus i miljøvurdering Screening af projekter - baseret på forudsætninger Ulf Kjellerup, COWI.
Sted og dato (Indsæt --> Diasnummer) Dias 1 Dokumentation og ankesager Jannie Dyring Ph.-d.-stipendiat.
Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent Carl Åge Pedersen. Landsformandsmødet i Vissenbjerg den 3. april 2014 v/ Chefkonsulent.
Affaldsdatamodel høringsmøde - Organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Tilsyn Christina Petersen 12. Juni Inden tilsynet Varsel af tilsynet Gennemgang af det seneste tilsyn Gennemgang af evt. andre tilladelser eller.
1ATV-møde – Jord i råstofgrave. 2  ” Tilførsel af såvel forurenet som uforurenet jord til råstofgrave og tidligere råstofgrave er forbudt i  henhold.
Regler for gylleseparering og afbrænding af husdyrgødning
Tirsdag d. 12. juni 2012 kl – mødelokale 360, Rådhusannekset Sønderborg Rådhus Informationsmøde om miljøtilsyn.
Miljøbeskyttelseslovens § 19 og § 33
Kvalitetsstyring i kommunerne på jordforureningsområdet
Plantekongres 2006 kontorchef Hanne Kristensen,
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
Farum 26. november 2014 Stenløse 8. januar Bekendtgørelse om kvalitetssikring på almene vandforsyningsanlæg § 2. Et alment vandforsyningsanlæg skal.
Temadag den 26. januar 2010 ATV Jord og Grundvand v/Lene Juul Nielsen Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke – juridisk/administrativ.
Dias 1 Seminar om videnskabelig redelighed på studierne Martin Stampe Noer Studiechef.
Vejledning om undersøgelse og oprensning af forurening fra villaolietanke ATV møde nr. 56, 26. januar 2010, Schæffergården Hvordan kommer vejledningen.
Dansk Landbrugsrådgivning Måling af pesticider i svensk vandløb Måling i vandløb, der afvander ca. 900 ha i Skåne. 95 % af areal dyrket med korn, roer.
A A R H U S U N I V E R S I T E T STUDIEFORVALTNINGEN Optagelse på kandidatuddannelser Aarhus Universitet Studieforvaltningen 16. november 2007.
Ændring af projekter Reglerne Ansøgning Hvad kan ændres Hvad kan ikke ændres.
Sven G. Sommer Aarhus Universitet
Plantekongres 2007 Ny miljøgodkendelse af husdyrbrug
Standardregulativer Høringsmøde - organisering 10. november 2008 velkommen til Miljøstyrelsen.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Kan økologiregler sikre dyrevelfærd?
ETV i praksis Hvem gavner ETV? - Eksempler fra landbrugssektoren Præsenteret på DANETV ekspertgruppemøde i Taastrup, 3. marts 2009 Thorkild Q Frandsen,
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
23. september 2016 Side 1 Midlertidige opholdssteder til flygtninge og asylansøgere.
Natur- og Miljøklagenævnet. Nævnet er den centrale klageinstans på hele natur-, plan- og miljøområdet. Vi har til opgave at tage hensyn til borgernes.
Tilsyn og håndhævelse Lynkursus ENVINA Fredericia 24. november og 3. december 2015 Susanne Mieth Andersen Natur- og Miljøklagenævnet.
Nyregistrering og forespørgselsordning v. Rikke Rørby Graversen.
Indsæt nyt billede: Format: B 254 x 190,5 mm Efter indsættelse, højreklik på billedet og placér det bagerst. Delete det gamle foto Dokumentationskrav ved.
Emner Fremlejereglerne Lejefastsættelse ved fuldstændig fremleje
§ 12 Kommunalbestyrelsen skal virke for kommuneplanens gennemførelse
Kapitel 20 Ophør af fordringer.
Midlertidige opholdssteder til flygtninge
Kontakt til deltagerne
Lf. nr. 123 af 23/ om ændring af (…) virksomhedsskatteloven (…) - med seneste ændringer Anders Lützhøft.
Tilslutningspligt via lokalplan eller projektforslag
Undgå unødige sprøjterester og minimer affaldsmængden.
Erfaring med flueklager Håndtering og håndhævelse
Præsentationens transcript:

Udnyttelse af miljøgodkendelser Kontinuitetsbrud Tilsyn på ejendomme med miljøgodkendelser Lene Alnor Agronom

Udnyttelse af miljøgodkendelser Godkendelser og tilladelser efter § 10, 11 og 12 1486 af 04/12 2009 Lov om miljøgodk. m.v. af husdyrbrug §33. I tilladelser efter §10 og godkendelser efter §11 eller §12 skal der fastsættes en frist for udnyttelse af disse. Tilladelsen eller godkendelsen bortfalder, hvis den ikke er udnyttet inden udløbet af denne frist. Fristen bør normalt ikke fastsættes til senere end 2 år fra meddelelsens dato Stk. 2.Hvis en godkendelse omfatter planlagte udvidelser eller ændringer, jf. § 14, bør fristen til at udnytte denne del af godkendelsen ikke overstige 5 år fra godkendelsens meddelelse. Evt. 3 år eller længere, hvis der skal bruges egne avlsdyr Der skal foreligge beregninger for hver etape, hvis godkendelsen skal være etapeopdelt Lugt Ammoniak Kapacitet Beregninger for arealer

Udnyttelse af miljøgodkendelser Tilladelsen eller godkendelsen anses for udnyttet ved iværksættelse af bygge- og anlægsarbejder Hvis der ikke bygges, anses godkendelsen for at være udnyttet ved udvidelse/ændring i dyreholdet Husk at søge om fristforlængelse inden godkendelsen udløber Delvis udnyttelse af godkendelser Udnyttelsesfristen løber fra den dag kommunen træffer afgørelsen. Hvis sagen er påklaget, er det fra afgørelsen i NMKN Byggeriet skal foregå løbende og skal normalt afsluttes inden for et år. Godkendelsen anses for udnyttet, hvis én af bygningerne er påbegyndt (der er lavet en aftale med en entreprenør) og de øvrige bygninger uden ugrundet ophold færdiggøres herefter. Fristforlængelse: Afgørelse fra NMKN siger, at fristforlængelse IKKE kan foretages efter udløb (men dermed ikke sagt at det kan foretages inden) Delvis udnyttelse af godkendelser: fx hvis dyreholdet er udvidet i eksisterende bygninger uden at eventuelle ansøgte bygninger ikke er etableres – så skal det til enhver tid kunne dokumenteres at ammoniakemissionsniveauet er overholdt for den del af godkendelsen som er udnyttet.

Godkendelser og tilladelser efter § 10, 11 og 12 Kontinuitetsbrud Godkendelser og tilladelser efter § 10, 11 og 12 1486 af 04/12 2009 Lov om miljøgodk. m.v. af husdyrbrug § 33. stk. 3. Hvis en tilladelse eller godkendelse meddelt efter denne lov ikke har været helt eller delvist udnyttet i 3 på hinanden følgende år, bortfalder den del af godkendelsen, der ikke har været udnyttet i de seneste 3 år. Her menes større fravigelser eller ophør af udnyttelse af en tilladelse eller godkendelse § 33 omfatter således ikke fravigelser, der kan henføres til almindelige produktionsudsving. Kontinuitetsbrud: af hensyn til naboer og andre, der i en længere periode har været vandt til mindre lugt, støj osv.

Men hvad med alle de andre?? Kontinuitetsbrud De ”gamle” kapitel 5 godkendelser (§33 i Miljøbeskyttelsesloven) meddelt inden 2007: § 78 b: Hvis en godkendelse efter lovens § 33 til husdyrbrug ikke har været helt eller delvis udnyttet i 3 på hinanden følgende år, bortfalder den del af godkendelsen, der ikke har været udnyttet i de 3 år. Men hvad med alle de andre?? Der havde været så meget usikkerhed om dette så Ombudsmanden i 05 henstiller til, at der bliver indsat regler i lovgivningen om kontinuitetsbrud. Dette medfører, at der i 2008 bliver indsat en ny § i miljøbeskyttelsesloven

Landbrug uden tilladelse/godkendelse efter Husdyrloven: Kontinuitetsbrud Landbrug uden tilladelse/godkendelse efter Husdyrloven: Fuldstændigt ophør: 879 af 26/06 2010 Miljøbeskyttelsesloven § 78a stk. 1.: En tilladelse, godkendelse eller dispensation efter loven eller efter regler, der er udstedt i medfør af denne lov (husdyrgødningsbekendtgørelsen), bortfalder, hvis den ikke har været udnyttet i 3 på hinanden følgende år Indsat i 2008. der er således ikke noget, i loven, der hedder delvis kontinuitetsbrud for ikke-godkendte landbrug.

Før 2008 var der ikke noget i loven om kontinuitetsbrud Nedskrivninger i dyrehold er foretaget med udgangspunkt i ”Kontinuitetsbrudsprincippet” jf. notat fra Skov og Naturstyrelsen Hvis der ikke er foretaget en nedskrivning før 2008 med udgangspunkt i kontinuitetsbrudsprincippet gældende før 2008, er produktionsretten som udgangspunkt stadig intakt Fortabelsen af produktionsretten via kontinuitetsbrud, som reglerne er udformet i dag, kan kun ske ved den fuldstændige ikke-udnyttelse i 3 år jf. MBL § 78a. Der havde været så meget usikkerhed om dette så Ombudsmanden i 05 henstiller til, at der bliver indsat regler i lovgivningen om kontinuitetsbrud. Dette medfører, at der i 2008 bliver indsat en ny § i miljøbeskyttelsesloven

Kontinuitetsbrud Eksempel 1: Tilladelse fra 2002 til 100 DE svin og 100 DE kvæg. Kvægproduktionen er stoppet i 2004. Tilladelsen gælder således kun de 100 DE svin. Eksempel 2: Tilladelse fra 2002 til 200 DE svin. Ved tilsyn i 2006 konstateres, at dyreholdet kun er 100 DE svin. Dyreholdet nedskrives til 100 DE – ok. Eksempel 3: Tilladelse fra 2006 til 200 DE svin. Ved tilsyn i 2009 konstateres, at dyreholdet kun er 100 DE svin. Dyreholdet nedskrives til 100 DE – IKKE ok, da § 78 a indført i 2008 i mellemtiden overtrumfer princippet.

Tilsyn på ejendomme med miljøgodkendelser/tilladelser - anlæg Den generelle opbygning af en miljøgodkendelse/-tilladelse: Afgørelse og gyldighed Beskrivelser og vurderinger Klagevejledning Vilkår Bilag Omfang: 50-150 sider, afhængig af kompleksitet 50-100 vilkår Vigtigt at læse og være klar over betydningen af vilkårene!

Tilsyn på ejendomme med miljøgodkendelser/tilladelser - anlæg Typiske vilkår der kontrolleres ved første tilsyn: Eks. 1: Der skal installeres gyllekøling i staldafnit 4 og 7 Eks. 2: Der skal være delvis spaltegulv 25-49 % fast gulv i staldafsnit 1 og 2 Eks. 3: Den eksisterende kostald skal være en sengestald med fast gulv, 2 % hældning og skrabning hver 2. time Eks. 4: den nye gyllebeholder på 3.000 m3 skal etableres med fast overdækning Eks. 5: Der skal etableres et trerækket hegn langs med stald 19 mod syd og vest i forlængelse af det eksisterende hegn. Eks. 6: De nye haller skal opføres med mørkegrå tage Vi er først ved at lære at lave kontrollerbare vilkår. Derfor vil der være vilkår i gamle godkendelser, som er vanskelige at kontrollere.

Tilsyn på ejendomme med miljøgodkendelser/tilladelser - anlæg Eksempler på vilkår der kontrolleres ved hvert tilsyn: Foderkorrektionsvilkår Dyreholdets størrelse Egenkontrolvilkår til fx: Gyllekøling Forsuring/Luftrensning Dokumentation for fx: Vand, el-, diesel- og fyringsolieforbrug Indkøb og forbrug af foder Rengøring af ventilation Affaldshåndtering Opdateret beredskabsplan Det er tilstrækkeligt at have dokumentationen tilgængelig i fx regnskabet, eller i form af faste procedurer. Det behøver ikke nødvendigvis foreligge i én samlet mappe