Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for klasse.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Skolens profil Den lille skole er et trygt og udfordrende læringsmiljø for elever 0 til 9 klasse, hvor den faglige og sociale læring er forankret i en.
Advertisements

Læselyst Et læsetiltag på mellemtrinnet på Randersgades Skole, hvor eleverne læser 20 min. hver dag over en periode på to måneder. Randersgades Skole Randersgade.
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Blogs i undervisningen mellemtrin
Mellemtrin EMU.
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Skolen år 2016 * Mark Prensky Digitale indfødte * Digitale indvandrere
Læringsstile og lektier
We make your teaching go digital
De pædagogiske læreplaner i dagplejen.
Læsning..
Sæt lyd og billeder på din sprogundervisning
Undervisning med Storyjumper
Opgaver og svarark – til individuel brug
LæseUdviklingsSkemaet
Almen studieforberedelse
Studieretningsprojektet Styringsgruppen september 2007.
1. Individuel start 3.1 Det bør være muligt at starte på kursus, når man har behov, uden at skulle vente til næste opstart.
Årshjul for 5. klasse August September Oktober November December
Billedbøger.
Projektopgave klasse.
Trinmålene henvender sig til elevernes kunnen efter 6. klassetrin
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
- fortsat midt i en flekstid?
Mobiltelefoner i mellemtrinnets danskundervisning
Den nationale faggruppe Fagmoduler Matematik, 4. – 10. klassetrin.
Dansk 1. klasse.
Engelbert H – og den sidste chance
Skriv titel Synlig læring med it Agerbæk Skole og Starup Skole 2013
Børnelitteraturen – genrer og æstetik
SPROGFAG – DIDAKTIK OG METODE
Spansk Hvad skal eleverne lære? Faglige mål Eleverne skal kunne: – forstå et tydeligt talt spansk – tale et klart og nogenlunde flydende spansk,

Brædstrup skole Skolens handleplan for læsning
Regionalmøder i dansk – sept Indhold:
IT – som en integreret del af danskfaget Workshop på FKF-dagen /01/14Anna-Marie Hansen1.
Læseforståelses-pædagogik i et dsa-perspektiv
Bekendtgørelse om den afsluttende evaluering i folkeskolen
Meningsfuld stavning Fag Niveauer Mål Software Beskrivelse Dansk 3.-4.kl. og indskolingen Projektet behandler en af danskfaget absolutte kerneområder ved.
Faglig overgang – Næstved Gymnasium og HF Dansk. Formål Primært at løfte det faglige niveau for alle elever, og herunder også at bidrage til at udligne.
1 Evaluering af faget grønlandsk I forhold til Forordningen nr. 8, 2002 Bygdeskoleledermøder Qaasuitsup Kommunia Ilulissat 2011 Institut for.
UGE PLAN Mandag 07/10 Tirsdag 08/10 Onsdag 09/10 Torsdag 10/10
En kogebog Synopseprøven i dansk.
Dannelse og kompetencer
Praktikvejleder træf Tirsdag den 28/
Skriftlighed i biologi
ved læsevejleder Dorthe Clausen
Den nationale faggruppe Fagmoduler til yngste. Faggruppens overvejelser og principper Arbejdet blev som sagt skudt i gang ultimo november 14. december.
Nye bøger på PLC Sammensat Materiale Musik. Nye bøger på PLC Musik Indskoling Bog + CD.
Før vi begynder: Rød tråd Affaldstema –Parallelt med erfaringer Hvad skal vores produkt være? Hvad forventer du at få ud af dette forløb? –Noget du særligt.
Jo mere man læser, jo tidligere bliver man en hurtig og sikker læser.
Anne Mette Rosendahl Rasmussen
Læsning.
Udvikling af fiktionskompetence
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
Jagten på den gode børnebog
Sprogbaseret læring i naturfag
 Engelsk er et valgfag – det strækker sig fortrinsvis over sammenlagt 10 dage fordelt over de første to skoleperioder  Det betyder, at du har mulighed.
Nyt dansksystem til mellemtrinnet. d’dansk er et system til hele danskfaget alle danskfagets områder indgår i en meningsfuld og konsekvent pædagogisk.
FILUR Nyt materiale til børnehavebørn med udgangspunkt i dialogisk læsning.
PHOTO STORY I 2.KLASSE FORTÆLLING I DANSK. FORTÆLLING I DANSK Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at fortælle og udtrykke sig i både.
FORTÆL I POWERPOINT - FANTASTISKE FABLER. FORTÆL I POWERPOINT Går du med tanker om, hvordan du kan få dine elever til at lave fortællinger med tekst,
Formidling i Madkundskab Connie Greffel Frerks UC Syd/ Læreruddannelsen, Esbjerg.
FILUR Nyt materiale til børnehavebørn med udgangspunkt i dialogisk læsning.
Nabosprogsundervisning samt Lyrik og billeder Oplæg til: lørdag den 14. april uge (individuelle overvejelser vedr. nabosprogsundervisning)
SSO - Større skriftlig opgave
SSO - Større skriftlig opgave
v. Heidi Funder, Lars Henriksen og Lasse Taagaard Jensen
Hvorfor dansk på GF1?.
Hvem bestemmer dine valg? Tobaksforebyggelse i Sønderborg Kommune
Præsentationens transcript:

Tid Til Dansk Tid Til Dansk er et komplet dansksystem for 1.-6. klasse. (Jeg har valgt at koncentrere mig om 3./4. klasse – fortrinsvis 3. klasse).

Systemet består af læsebog (med litteratur- og genrelære), sprogbog (sprog- og genrelære) samt lærervejledning til læsebog og sprogbog. Desuden stavemateriale bestående af 2 elevbøger og en lærervejledning. Der er ingen engangshæfter. Der kan bruges kladdehæfte til arbejdet med læsebogen. Ifølge forfatterne er materialet tilrettelagt således at bøgerne kan bruges hver for sig, evt. i kombination med andre danskmaterialer.

Yderligere findes ”Tid til norsk og svensk”, som er et supplerende materiale til mellemtrinet der gør den obligatoriske undervisning i norsk og svensk målrettet, let tilgængelig og sjov. Tid til norsk og svensk indeholder både klassiske og moderne tekster i flere forskellige genrer – korte, humoristiske og appellerende til målgruppen. Lærervejledningens cd giver mulighed for at tage udgangspunkt i talt norsk og svensk, og i bogens tekster møder eleverne det skrevne sprog og erfarer forskelle og ligheder mellem dansk, norsk og svensk.

Endelig kan man supplere med ”Gi' en historie!

Det mundtlige og skriftlige vægtes højt Det mundtlige og skriftlige vægtes højt. Tekstvalget er skønlitterære genrer. Formidling af litteratur og billeder i en pædagogisk sammenhæng vægtes ligeledes højt. Dette må i høj grad siges at leve op til ”Fælles Mål” da eleverne i 3. og 4. klasse netop skal have konsolideret deres læsning ved at læse mange og varierede teksttyper med differentierede læseopgaver, hvor ”læsestoffet hentes fra et alsidigt udbud af fiktive og ikke-fiktive tekster skrevet for aldersgruppen”. (Fælles Mål, Faghæfte 1, Dansk, s. 58).

Derudover skal eleverne arbejde med at ”undersøge genre, handlingsforløb, person- og miljøskildring i tekster og andre udtryksformer”. (Fælles Mål, Faghæfte 1, Dansk, s. 60). Forfatterne ønsker at eleverne skal skrive og beskrive med sanserne ifb. med de mange billeder, der indgår i systemet. ” At arbejde med sanserne bliver på den måde også til sprogstimulering.” (Lærervejledning 3. S. 116)

Ligeledes lægges op til diverse udtryksformer i forbindelse med arbejdet med litteratur: ”små rollespil, drama, brevskrivning, interviews, lydmontager, billeder, illustrationer og dagbogsskrivning”. (Lærervejledning 3. S. 18), hvilket går fint i tråd med Fælles Måls læseplan for 2. forløb (3.-4. klassetrin), hvad angår det talte sprog. (Fælles Mål, s. 58).

Sprogbogen indeholder tekster og opgaver til sprogarbejdet Sprogbogen indeholder tekster og opgaver til sprogarbejdet. Sprogbogen beskæftiger sig bl.a. med fortællinger, digte og sagprosa. Der arbejdes både gruppe-, parvis og alene. (Da systemet er udarbejdet i slutningen af 90’erne er det ikke relevant at kommentere, hvorvidt der forekommer Kanon-tekster).

Samlet vurdering (3. klasse) Inspirerer og vækker lysten til at kigge nærmere i bøgerne. Layoutet er børnevenligt og med masser af tegninger og illustrationer, som fint komplementerer teksten, som er let læselig med en skrifttype af tilpas størrelse. Der er fin overensstemmelse mellem teori og praksis og der er masser af materiale at arbejde med. Måske kunne man savne film-mediet for på den måde at komme hele spektret rundt. Men alt i alt virker systemet som noget, der vil være anvendeligt og som giver mulighed for at opfylde kravene i Fælles Mål.