Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver,

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Psykisk arbejdsmiljø.
Set i forældreperspektiv
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Ved egen kraft Marte Meo En udviklingsstøttende metode
Nye samarbejdspartnere – nye udfordringer
Samskabelse af velfærdsservice: Ledelse og rammesætning
Nye krav og besparelser – hvordan sikrer vi kvaliteten v/ Dorte Bloch
1 OECD efterlyser en indsats for fremtiden Overordnede problemstillinger: • Hovedstadsregionen er en lille metropol i et internationalt perspektiv • Vi.
Noemi Katznelson, Vejen mod de 95 pct. – en erfaringsopsamling fra projektet Ungdomsuddannelse til alle DEL I – Omhandler det landspolitiske.
Kredsarbejdet fremadrettet Opsamling fra 2-dages bestyrelsesmødet i juni 2012 vedrørende det lokale arbejde •Bestyrelsen bør være mere præcis og klart.
Præsentation af den nye folkeoplysningspolitik-guide Trine Bendix Knudsen Sekretariatsleder Dansk Folkeoplysnings Samråd (DFS)
Hierarki for styringsredskaber
VISION FOR ORDRUPSKOLE2010 Sammenfatningsarbejde.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Arbejdspladsudvikling
Kladde til informationsdias
Leise Passer Jensen Version EK Netværk Iværksætter og selvstændig - et forum for iværksætterkvinder i EK, der ønsker at imødekomme nogle.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Værdiregelsæt… Ørslev Skole… Klik dig frem vha. musen / piletasterne.
SSP-Samrådet Værdier, mission og visioner
Målsætning og værdigrundlag for Sølvgades Skole Målet er, at eleverne på Sølvgades Skole bevarer lysten til at lære, at være nysgerrige, selvstændige og.
Internationalisering i og udenfor Danmark: Udover studieretningsfagene samfundsfag, matematik og psykologi inddrages andre fag, så oplagte tværfaglige.
Projektlederens rolle(r)
Workshop om læringsmiljø – Hvad, hvorfor og hvordan?
Vision Daloon er den moderne forbrugers foretrukne leverandør af etniske conveniencefødevarer.
Enhed i arbejderbevægelsen - Det handler om magt.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Procesværktøjer.
Inklusion med læring Hvilke navne??.
Omgangstone og kollegialitet
Hvad gør vi nu? Oplæg til gruppearbejde. Dette er det 5. LAG Stormøde… 2002 (Nyborg Strand): Erfaringer fra LEADER II og LEADER nøglebegreberne 2003 (Pinenhus):
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Køb af processer Dialog med kaospiloterne hold september 2004 Lisbet Thyge Frandsen, adm.dir. BDO ScanRevision.
Boligsocialt arbejde hos Boligkontoret Danmarks medlemmer Et kig på de største udfordringer Katja Lindblad, udviklingschef
UDDANNELSER I UDVIKLING – side 1 Skolebiblioteket som læringscenter Rikke Schultz
Problemorienteret projektarbejde
v. Lise Amholt, Københavns kommune
På Filstedvejens Skole er vi klar over, at mobning forekommer og vil forekomme, men vi vil med dette sikre os ansvar, viden og engagement i arbejdet mod.
Mobilitetsplanlægning i en dansk sammenhæng Johan Nielsen Danske Regioner GATE marts 2010.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Skolebestyrelses seminar 19/ Hvad vil vi med denne dag ? Sikre fælles kendskab og accept af vores udgangspunkt Nuværende situation og værdigrundlag.
Udfordringer i sundhedsopgaven i den enkelte kommune - temaer fra interviewrunde strategiseminar januar 2015.
Hvad ser BKF som de vigtigste indsatsområder i den nærmeste fremtid på børne- og ungekultur området? Flemming Olsen, Børne- og Kulturdirektør Herlev Kommune.
Introduktion af forløbet. Forløbet sættes i gang gennem kickstart. Kickstart arbejder med de to første faser. De sidste to faser arbejder hver enkelt.
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
1 Baggrundsinformationer ”Politiets kontakt med lokalsamfundet skal styrkes via lokalpolitiet på de enkelte politistationer, ved etablering af kredsråd.
Bibliotekerne Michel Steen-Hansen "Ud-af-huset" biblioteket "Hvad kræver det af biblioteket?"
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Hvordan samarbejder vi om kulturen?
Præsentation af egen institution En forudsætning for en konstruktiv erfaringsudveksling og sparring indenfor netværket er, at kendskabet til hinanden er.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Præsentation Annette Langhoff Innovationskonsulent i Velfærdsudvikling
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Vision mission værdier handleplaner
SKI – Indkøbs ABC Hvorfor stå alene, når der findes fællesskaber?
Fællesskabernes Fællesskab Indledning til LØS’s efterårsseminar 2015 af Henrik og Niels.
1 Rehabiliteringsteam – består af: Jobcenteret: 2 beskæftigelsesmedarbejdere 5 deler posterne imellem sig og går på skift Tilstræber, at den ene er repræsenteret.
Den Danske Naturfond Status og perspektiver. Fondens etablering  Natur- og Landbrugskommissionen – april 2013  Principaftale – nov  Finanslovsaftale.
Mentors rolle og mentoropgaver. En mentor er... …en personlig sparringspartner, der stiller sig selv og sin viden, indsigt og erfaring til rådighed for.
Værdigrundlag for Haarby Skole. Fællesskab Hvad betyder fællesskab for os: At alle bidrager og har værdi for gruppen. At der er en samhørighed på skolen.
De syv fortællinger - hvad var det, vi ville, og hvad gjorde vi?
Lokale eksempler på tiltag der skaber positive forventninger.
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Centralforeningen for Stampersonel
Velkommen til fagligt samspil
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Præsentationens transcript:

Trin 1: Fællesmøder og høringsrunder Vigtigheden af at etablere mødet, for det finder ikke sted af sig selv. Vi tror vi ved hvad hinanden går og laver, men man skal mødes for at opdage mangfoldigheden i hinandens arbejde og kompetencer. Mødet giver respekt. Udvælgelse af emne. Etablere en fælles viden om emnet evt gennem en høringsrunde. Etablere en fælles viden om hvad vi hver især arbejder med indenfor emnet.

Trin 2: Strategiplan: At omsætte den erhvervede viden, de afdækkede behov og ønsker til konkrete planer og tiltag. Hvilke opgaver skal /kan bibliotekerne løse? Hvem er det naturligt at arbejde sammen med? Er det en opgave for folke- eller skolebiblioteker eller en opgave man bedst løfter i fællesskab? Planerne beskriver og samordner de forskellige aktørers indsats, fastlægger arbejdsformer og sætter nye initiativer i gang. En vigtig del er perspektiveringen. Er det bare en enkelt event eller er det del af en plan? Hvad er fortsættelsen? Et centralt punkt er aftaler – gælder både trin 1 og 2.

Trin 3. Blåstempling af strategiplaner Når der er planlagt tiltag, så skal det blåstemples. Vi må have vores forskellige tiltag ind i vores egne institutioners planer – og de må ind i planerne hos dem vi samarbejder med. En blåstempling skal sikre at et område ikke bliver glemt, at det indgår i værdigrundlag og strategier. At det bliver taget seriøst.

”Arbejdsgruppen i Viborg har arbejdet med vigtigheden af at kende hinanden, finde sin placering og sine roller i den kommunale verden, få disse roller formaliseret og anerkendt og arbejde på fælles tiltag, hvor det er muligt og frugtbart. Tiltag som man lægger vægt på indgår i den samlede strategi og planlægning både i institutionen selv og hos eventuelle samarbejdspartnere. Arbejdsgruppen medgiver det lyder banalt, men det er spørgsmål, som er centrale for deres arbejde og som kun meget få steder er fastlagt.”