Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2009 under FS K&T

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Diætbehandling af type 2 diabetes i Region Midt
Advertisements

Transplantations koordinator Sine Rasmussen Hæmatologisk Afdeling
Strategi-dage for redaktion, kursusudvalg, webmaster og bestyrelsen Kolding torsdag og fredag den 13/ Fagforum for Børnefysioterapi som specialebærende.
12. marts 2013Årsmøde Orientering fra udvalg - facebook Gammel gruppe nedlagt Spritny gruppe oprettet 1. marts Lokalafdelingnordfyn Mål: levende,
FORSTÅ DIN NABO! VI ER FORSKELLIGE.
DK-GBC medlemsmøde Februar DK-GBC har i dag 137 medlemmer heraf 40 styregruppemedlemmer I januar 2012 var medlemsantallet 90, det betyder at DK-GBC.
Center for Kliniske Retningslinjer - en ny spiller i sygeplejen
direktør for Ældre- og Handicapforvaltningen, Aalborg kommune
Forslag til Strategi for sygeplejens bidrag til udvikling og forskning ved de somatiske sygehuse i Vejle Amt År
De Aktive Kultur Samvær Fitness Netværk De Aktive Generalforsamling 16. maj 2012.
Foreningen for Ataksi / HSP Generalforsamling 2014
Egebjergnettet Stiftende Generalforsamling for den midlertidige forening 24 oktober 2005.
Velkommen.
Date :31 1.
Klinisk sygeplejespecialist med en ph.d. i bagagen
1 ▪ Møde for danske partnere Viborg 25. januar 2011.
Sygeplejerske Lone Woelders
SIG EKKO  2 forlængede weekender i private sommer huse  2 kick off møder i forbindelse med andre aktiviteter Mødeaktivitet.
Temaaftener for patienter med Mb
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Planlægning af patruljemøder 23. september 2011 T OP ræning.
Årsrapport 2013 SIG Ernæring Margaret Ann Jørgensen, Formand SIG-Ernæring FS K&T.
Generalforsamling 3. november 2011 Hotel Nyborg Strand
Januar Indledning Vi har i skolebestyrelsen udarbejdet et årshjul som viser de faste aktiviteter og emner, vi skal arbejde med i løbet af skoleåret.
Beslutningsreferat fra 2. smagning 08 maj 2009: Formanden bød velkommen og gennemgik referatet fra sidste generalforsamling (stiftende) Ses herunder: Navnet.
Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2008 under FS K&T.
Risø National Laboratory, OFD Generalforsamling for DFS den 23. juni 2010 kl – på Nyborg Strand 1) Valg af dirigent 2) Formandens beretning.
Kompetent til at støtte livet med kræft
Hvordan bygge bro mellom klinik og forskningsmiljø?
Behandling af nedsat hjertefunktion med T3 – LIHFA studiet
Højskoleforeningen, Vartov 1. april 2014 Jakob Clausager Jensen Konsulent for internationale aktiviteter Efterskoleforeningen.
Omsorgsetik i klinisk sygepleje - den gode, kloge og rigtige sygepleje
Frank Paulsen.
5. februar 2008Idrætsrådet1 Medlemstilskud  Til folkeoplysende foreninger (aktiviteter for kontingentbetalende børn og unge.  Alle medlemmer til og med.
SRF’s Generalforsamling 23. maj 2012 Landsformand Leo Holm Landsformandens beretning SRF Skattefaglig Forening 1.
DGNB Denmark konference Ålborg den 21. august 2012 Mette Qvist Sekretariatschef, Green Building Council Denmark.
Anne-Mette Sørensen, Allerød Kommune
Det Folkelige Forum Brugerundersøgelse. Hvem er jeg? Studerende på Syddansk Universitet i Odense Studentermedhjælper i Horsens Sund By fra september 2009.
Integration af undervisning om kliniske retningslinjer i professionsbacheloruddannelsen - ideer og tanker Lea D. Nielsen, Cand. Cur, Adjunkt, UC Syddanmark,
SIG-lipid Landskursus 2014, nyborg.
Temadag distrikt 3, Ældre Sagen, d
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
Hjerteforeningen ♥ Hjerteforeningen er en af Danmarks største private sygdomsbekæmpende organisationer med  medlemmer. Vi arbejder med forskning.
Kan hjertemedicinske patienter indlægges i eget hjem
Lægefaglig prioritering og driftsøkonomiske hensyn
til implementering af retningslinjer i almen praksis
Velkommen til Temadag for Gerontologiske og Geriatriske sygeplejersker
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
AG Christiansborg  Flere og flere lever i mange år med én eller flere kroniske sygdomme  Gå fra et system, indrettet til at behandle akutte.
Regions Midtjyllands elektroniske patientjournal
Kliniske retningslinjer, patientforløb og daglig klinisk praksis
FS SASMO kongres 2012/AM Sygepleje-ambulatorium Sygeplejerske Anne Mørch Plastikkirurgisk operationsafsnit ZO Odense Universitets Hospital.
Teknisk Råd Region Nord
SUS Sygehus Lillebælt Helle Adolfsen Strategi for Udvikling af Sygeplejen 2009 – 2012 Sygehus Lillebælt Årsberetning 2012 Øre, næse.
Rehabilitering af patienter med kronisk hjerteinsufficiens
FTF FTF er danskere − FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. − FTF har 81 medlemsorganisationer. − FTF er.
Forebyggelsesafdelingen v/Morten Ørsted Rasmussen, Forebyggelseschef
Samarbejdet med sundhedsvæsnet i relation til rehabiliteringsteamet Lisbeth Jeritslev Souschef November 2013.
2016 En værdig død Sundhedsstyrelsens satspuljeprojekt.
Årskursus i Hjertemotion
Levnedsmiddelselskabet
Evaluering af skoleåret og planlægning af skoleåret
FS Sasmo Temadag for operations- og ambulatoriesygeplejersker Tirsdag den 27 Maj 2014 Uddannelseskonsulent Annette Kolding Rørvik, Center for HR, Region.
Hvem er jeg 1980 Flyttede til Vordingborg
Nye identiteter for patienter og sundhedspersonale
Varmt arbejde – Nordisk møde 2010
VIS 2012 – Videndeling Inden for Sygepleje
FTF FTF er danskere FTF er hovedorganisation for offentligt og privat ansatte. Medlemstallet er steget med i løbet af.
VIS 2010 – Videndeling Inden for Sygepleje
Januar Februar Marts April Maj Juni Juli August September Oktober
Præsentationens transcript:

Formandsberetning for SIG-hjerteinsufficiens 2009 under FS K&T

SIG-hjerteinsufficiens formål At højne kvaliteten af sygeplejen til hjerteinsufficienspatienter. At tage aktivt del i at udvikle sygeplejen til hjerteinsufficienspatienter på landsplan. At skabe interesse/ekspertgrupper indenfor sygeplejen til hjerteinsufficienspatienter. At studere, udvikle og udveksle informationer, erfaringer og idéer nationalt og internationalt, som kan forbedre sygeplejen til hjerteinsufficienspatienter.

Status på medlemmerne Gruppen startede året med at være 10 medlemmer. Tre medlemmer har forladt gruppen i løbet af året. Derfor søger vi tre nye medlemmer så gruppen igen kan komme på 10 medlemmer.

Gruppens status Gruppen består af medlemmer der er fordelt udover landet både fra hjertesvigtsklinikker, kardiologiske sengeafdelinger og privat praksis. Repræsenteret er : Aalborg sygehus, Århus sygehus, Århus universitets hospital Skejby, Odense universitets hospital, Gentofte hospital, Hillerød og Hvidovre hospital.

Status over medlemmernes andre poster Inge Schjødt er formand for den sygeplejefaglige del af NIP hjerteinsufficiens samt medlem af bestyrelsen for FS K&T. Camilla Thomassen er medlem af bestyrelsen for netværk af hjertesvigtklinikker. Jane Hvidberg er medlem af styregruppen for hjertenet.øst. Vivi Nielsen er medlem af CCNAP (Council on cardiovascular nursing and allied professions). 5

Status på møde aktivitet Vi har afholdt et endagsmøde i Odense den 24. marts og et internatmøde i København den 24. og 25. september. Vi har nedsat to arbejdsgrupper som har mødtes flere gange hen over året efter behov. Den ene arbejde med kursus og den anden med træthed. 6

Status på økonomien Vi har ikke modtaget sponsor støtte i år. Vi satser på at få engangsbeløb til at afholde møder hvor vi har et firma ind over som gæsteunderviser. 7

Gennemførte aktiviteter i 2009 Vi fik gennemført det planlagte kursus i januar for erfarne sygeplejersker som arbejder på hjertesvigtsklinikker/sengeafdelinger med patienter med hjerteinsufficiens. pga tilslutningen til kurset måtte vi oprette endnu et kursus i april. Begge kurser fik gode evalueringer fra kursisterne. Der arbejdes fortsat på træthed hos patienter med hjerteinsufficiens. Hensigten med vores arbejde vil være at tilvejebringe den viden, der eksisterer vedr. træthed ved hjerteinsufficiens ud fra et sygeplejefagligt perspektiv og ud fra et patientperspektiv. Session her på landkurset om træthed til patienter med hjerteinsufficiens af Inge Schjødt og Irene Sommer. Stand på landskurset. Irene Sommer lavede boganmeldelse af ”Hjertesvigt i klinisk praksis” af Per Hildebrandt og Finn Gustafsson til medlemsbladet for FS K&T. Vivi Lindeborg Nielsen har leveret referat af Spring Meeting 2008 til medlemsbladet som blev overset og i stedet trykt i en let revideret udgave. I næste nummer kommer beskrivelsen af Ålborg hjertesvigtskliniks projekt og dets resultatet. Hanne Rasmussen indsendte referat om vores hjerteinsufficienskurser til medlemsbladet. 8

Planlagte aktiviteter i 2010 Vi vil gentage succesen igen fra i år nemlig at lave endnu et kursus for erfarne sygeplejersker som arbejder på hjertesvigtsklinikker/sengeafdelinger med patienter med hjerteinsufficiens. Det afholdes den 20. til den 22. januar 2010. To indlæg til FS K&T medlemsblad. Fortsætte det igangværende arbejde med træthed som er relevant for sygeplejersker som arbejder med patienter med hjerteinsufficiens. Planlægge en temadag for sygeplejerske der arbejder med patienter med hjerteinsufficiens. Vi har ikke emnet endnu. Vi regner med at afholde det i efteråret. 9

Møde aktiviteter for 2010 Hjerteinsufficienskursus den 20. til den 22. januar i Hillerød. Internatmøde den 22. til 23. marts. Internatmøde i september (datoen er ikke fastlagt endnu). Temadag i efteråret Landskurset. Mødeaktivitet i de nedsatte arbejdes grupper efter behov. 10

Visioner At udbrede kendskabet til SIG hjerteinsufficiens og vore aktiviteter.