Jord-ERFA-Midt 23. Oktober 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
8. december 2010 på Egegård Skole
12. marts 2013Årsmøde Orientering fra udvalg - facebook Gammel gruppe nedlagt Spritny gruppe oprettet 1. marts Lokalafdelingnordfyn Mål: levende,
22. juni 2014 Status på projektet ’Kvalitetssikret IKV – et bidrag til løft fra ufaglært til faglært’
Hvordan vil Region Midtjylland engagere sig i indsatsen?
Udfordringer ved implementeringen af SAP hos Region Midtjylland
DK-GBC medlemsmøde Februar DK-GBC har i dag 137 medlemmer heraf 40 styregruppemedlemmer I januar 2012 var medlemsantallet 90, det betyder at DK-GBC.
Status IT. Vognparken Computerlokaler: 39A: 24 computere fra : 21 computere fra 2005 og 6 computere fra 2007 Biblioteket: 2 computere fra 2005.
Mainstreaming af Handicappolitikken Mogens Wiederholt Centerleder, Center for Ligebehandling af Handicappede Randers, 23. oktober 2008.
Envina Årsmøde 2013 Emne : Asbest i jorden: store og små sager
Kerneårsagsanalyse - kort beskrivelse af metoden
Jordhåndtering i forbindelse med sporrenovering - Sagsbehandling og samarbejde med Banedanmark Jord-ERFA-Midt, v/ Jannie K. Pedersen For di.
New Insight - Noter til præsentation
Biogasgylle på landbrugsjord
Praktikpladsdialog Formål 1.At øge effektiviteten af det lokale opsøgende praktikpladsarbejde over for virksomheder med ubesatte praktikpladser gennem.
Carbon20 projektet i Green Cities Kommunerne. CARBON 20 | 28. FEBRUAR | 2011 | INDLÆG | DEN GRØNNE DAG Carbon20 projektet har til formål: - at udbygge.
Landboforeningens fagpolitiske arbejde
Jordflytning - områdeklassificering
Ny regional logistikstruktur
Almen praksis rolle i det nære sundhedsvæsen
Forurenet jord hvad, hvorfor og hvordan
Århus Kommune Borgmesterens Afdeling Borgmesteren Af Louise Gade ATG-konference 2005 Vækstvisioner og samarbejde i den nye region Louise Gade Borgmester.
Morten Steen - Jord-Erfa-Midt
Lean Netværk AAU.
Strålebehandlingkapacitet i RM
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Socialtilsyn Midt Dialogforum Midtjylland mandag den 16. september 2013.
HR Løn og Personale Jørn Mørup
Oplæg v./ Karin Gaardsted, 1. viceborgmester, Viborg Kommune
Betaling og matchning Temadag om takstberegning Tirsdag d. 27 feb Danhostel, Herning.
Fælles EPJ til hospitalerne i Region Midtjylland
Organisering af sundhedsberedskabet og forberedelserne vedr. influenzapandemi Orienteringsmøde vedr. influenza-situationen 18.
JordERFAmidt 12. december 2012 Retningslinjer for karakterisering af overskudsjord fra vej- og kloakprojekter Intro til problematik Prøvetagning før opgravning.
Midtjyske virksomheder om Udviklingsaktiviteter Resultater fra Det midtjyske Vækstlag August 2009.
De Jyske kommuner i Region Syddanmark
Trafikselskab i Region Midtjylland Udvalg for regional kollektiv trafik og infrastruktur 15. Marts 2006.
Projektgruppemøde 30. maj Velkommen Albertslundruten ·Indvielsen den 14. april ·Evaluering af kampagnen ·Målinger Ruteplanlægger for Cykelsuperstierne.
Efter konsensus. Det er spild af tid at gennemføre en selvevaluering uden at følge den op med klare forbedringsprojekter! Prioritering Alle forbedringsområderne.
▪ Dansk kvalitetsmodel på det sociale område Forberedende møder august 2008.
Kloakering af Vejlby og Vrist sommerhusområder… Harboøreland
Hospitalsenhed Midt Viborg, Silkeborg, Hammel, Skive Fra Synkron Via til EPiSERVER.
Brugerseminar 2013 Hvordan skaber fælles miljødata værdi for mennesker og miljø?
Kompetencearket IKV i FørFasen Tradium & Mercantec, virksomhedsgruppen v. Lars Bach Mortensen, Mercantec. Silkeborg d
ATV Vintermøde /03-09 Gode og mindre gode erfaringer med de nye regler. Eksempler fra den virkelige verden v/ Anne Krag, COWI A/S
Implementering af Fælles Medicinkort i kommunerne
Evaluering af den systematiske V1-kortlægning i Region Midt jordERFAmidt-møde, 10. maj 2012.
Hvad er DMP for en størrelse?
Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer Projekt Forskerspirer giver deltagerne mulighed for at fordybe sig i et emne og udarbejde forslag.
Indsats overfor overfladevand §8….. hvornår og hvordan? Anja Melvej, Miljø Jord-Erfa Midt 11. december 2014.
Status for akutuddannelsestiltag til FAM-personale i Region Nordjylland v/ projektleder Dan Fanøe Nilsson, PKA 6. november 2009, Konferencecenteret Koldkærgård,
Jord-ERFA-Midt Den 11. december 2014
Politisk forlig om akutberedskabet i Region Midtjylland Pressemøde den 25. september 2007.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Natur og overfladevand Regionernes indsats Helle Larson, Miljø Jord-erfa midt 23. oktober 2013.
Overfladevand og natur Planlægning af opgaven? Morten Bondgaard, Miljø Jord-erfa midt 23. oktober 2013.
Fagligt selskab i fremtiden Oktober e Afrunding af seminar: Tak til alle oplægsholdere, der har beriget os med deres perspektiver på temaet – I.
SPEJDERNES LEJR 2012 Ildsjæle - rundt om lejren. Spejdernes Lejr 2012 HVEM OG HVOR MANGE Hvem: De spejderkorps i Danmark Forventet deltagere på lejren.
Formålet med dagen Styrke Handicaprådenes samarbejde og indflydelse i kommunerne Ny viden, erfaringsudveksling og inspiration til det fremtidige arbejde.
Den praktiske erfaring med Triple Aim.
Temadag om sygefravær - på offentlige arbejdspladser Viborg d. 28 oktober 2009.
Urban Lab. 8 kommuner Favrskov, Herning, Holstebro, Horsens, Randers, Silkeborg, Viborg og Aarhus. Baggrund i Aarhus 2017’s kortlægning af Region Midtjyllands.
Kvantitativ profil af ledige i matchgruppe 4 og 5 i Region Midtjylland.
Det tværsektorielle netværk for utilsigtede hændelser i sektorovergange (TSN) Møde den 10. november 2011, Viborg.
Workshop Dansk Byggeris arbejdsmiljøkonference 16/3 2017
Møde i Det Grønne Råd den 7. december 2016
Plan for det videre arbejde med uddannelsesprogrammer
Tidsplan for det administrative arbejde med rammeaftalen
Tids- og procesplan 8.okt 15: Drøftelse på Lederforum i forhold til modeller og proces Nedsættelse af arbejdsgruppe, der skal udfolde modeller 29.okt.
Velkommen til dialogmøde Region Nord og Region Midtjylland
Præsentationens transcript:

Jord-ERFA-Midt 23. Oktober 2013 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder Annette og jeg vil nu afrunde dagen med at fortælle lidt om arbejdet i og resultatet af en arbejdsgruppe i Region Midt regi, som har arbejdet med at udarbejde retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Annette Gerlif, Viborg Kommune Jannie Kragelund Pedersen, Herning Kommune

Disposition Baggrund Arbejdsgruppen Formål Arbejdsprocessen Resultat JFB contra ”Forslag til administrationspraksis…” ”Gruppearbejde” Jannie Annette Vi har valgt at dele det op, så at jeg starter med at fortælle jer om baggrunden for arbejdsgruppen, hvem deltog i arbejdsgruppen, hvad var formålet og arbejdsprocessen. Annette vil så tage over og fortælle om resultatet samt de fortolkningsmuligheder, som er i Jordflytningsbekendtgørelsen contra det forslag til administrationspraksis i forbindelse med analysekrav til jord, som blevet i udarbejdet i Region Midt regi i 2008. Til sidst vil vi slutte af med lidt gruppearbejde. April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Baggrund Viborg Kommunes indlæg på sidste Jord-ERFA-Midt den 12. dec. 2012 om håndtering af overskudsjord fra vej- og kloakprojekter Prøvetagning før opgravning – besparelse af både tid og omkostninger for bygherre - men er det godt nok!? Typisk håndtering af overskudsjord fra vej- og kloakprojekter: Klassificering af vej- og kloakjord i forbindelse med den geotekniske undersøgelse (miljøprøver udtaget som nedstik – måske sammenblandet fra forskellige dybder) Bygherre ønsker at genindbygge en del af jorden Overskudsjorden ønskes anvist direkte til jordmodtager på baggrund af klassificeringen Baggrund for arbejdsgruppen var et indlæg på sidste Jord-ERFA-Midt møde, hvor Annette fra Viborg Kommune ønskede en drøftelse af - om den måde overskudsjord fra vej- og kloakprojektet håndteres på i dag var godt nok. Kunne det gøres bedre? April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Arbejdsgruppen Viborg Kommune Annette Gerlif Skive Kommune Michael Gramkow Holstebro Kommune Helle Cummings Westh Herning Kommune Jannie Kragelund Pedersen Silkeborg Kommune Hanne Bach Lorentzen Region Midtjylland Abelone Christensen Arbejdsgruppen endte med at bestå af Viborg, Skive, Holstebro, Herning og Silkeborg Kommuner. Abelone fra Region Midt deltog i det første møde. Personligt valgt jeg selv at gå med i arbejdsgruppen for de problemstillingen lød spændende og relevant og fordi det var en god anledning til at øge graden af samarbejde med mine ”jordflytningskollegaer”. April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Formål Skabe mere ensartet sagsbehandling på tværs af kommunegrænsen Skabe et sæt retningslinjer til gavn for jordflytningsmedarbej-deren i kommunen samt forsyningsselskaber og entreprenører, der lejlighedsvis foretager jordflytninger fra vej- og ledningsprojekter Formålet med arbejdsgruppen var at skabe en mere ensartet sagsbehandlingen på tværs af kommunegrænsen til gavn for os selv og entreprenørerne, som vi samarbejder med. Formålet var også at få skabt et sæt retningslinjer, som vi kan tage frem af skuffen, når vi får en sag som omhandler håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder. Det har ligeledes været en del af formålet, at retningslinjerne skulle kunne benyttes af forsyningsselskaber og entreprenører, som skal i gang med et nyt projekt, for at sikre at sagen er fuldt oplyst, så håndteringen af overskudsjorden bliver en win-win situation for alle parter. April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Arbejdsprocessen Erfaringsudveksling/drøftelse af hvordan de enkelte kommuner i arbejdsgruppen gør i dag – og hvad ønsker vi fremadrettet! Afholdt 4 møder Afsæt i: Jordflytningsbekendtgørelsen 1479 af 12/12 2007 Forslag til administrationspraksis i forbindelse med analysekrav til jord i RM, 2008 Strategi og retningslinjer for håndtering af vejjord i Vestsjællands Amt, Februar 2005 Praktiske erfaringer! Arbejdsprocessen i forbindelse med udarbejdelse af retningslinjerne bestod af en klassisk mødeform, hvor vi startede med en drøftelse af hvad vi gør i dag og hvilke ønsker vi havde til et sæt retningslinjer. Især vores praktiske erfaringer med afsluttede og igangværende jordhåndteringsplaner var nyttige inspirationskilder til at drøfte, hvad der var skidt og hvad der var godt for der er stor forskel på det materiale, som vi får indsendt. April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Resultat ”Formålet med udarbejdelse af retningslinjerne for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder er bl.a. at udarbejde et værktøj til ”bygherre” til at sikre, at jordhåndteringsplanen i forbindelse med vej- og ledningsprojektet er fuldt oplyst ved indsendelse til kommunen” April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Resultat Følgende minimumsoplysninger ønskes indsendt til Kommunen: Projektbeskrivelse Miljøoplysninger Jordhåndteringsplan Antal miljøprøver April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

JFB contra ”Forslag til administrationspraksis….” Jordflytningsbekendtgørelse 1479 af 12/12, 2007* ”Forslag til administrationspraksis…., 2008” *Prøvehyppigheden kan lempes ved udarbejdelse af jordhåndteringsplan! April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

”Gruppearbejde” Drøftelse af JFB contra ”Forslag til administrationspraksis…” i grupper på 4-6 personer Hvilke krav (prøvehyppighed) stiller jeres Kommune til håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder? Kategori 1 jord til grusgrav Kategori 2 jord til godkendt modtager (fx Randers Havn) Til sidst vil vi gerne, at I sætter jer sammen i grupper af 4-6 personer og i 5 minutter drøfter hvilken prøvehyppighed jeres kommune stiller til håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder specielt med fokus på kategori 1 jord til grusgrave og kategori 2 jord til godkendte modtagere. April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder

Opsamling og spørgsmål April 3, 2017 Retningslinjer for håndtering af overskudsjord fra vej- og ledningsarbejder