Besparelser og effektivisering 2013

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

Løn •Generelle lønstigninger i 2013: 0,70 % •Generelle lønstigninger i 2014: 1,21 % •Forbedringer af overenskomsterne pr. 1. januar 2014: 0,25 % •Reguleringsordningen.
De øvrige kommunale samarbejdsmuligheder ….
Døgninstitutioner i et forvaltningsmæssigt perspektiv
8. december 2010 på Egegård Skole
Egedals byudviklingsområder skal være eftertragtede for deres fokus på klima, energi og sundhed – kombineret med spændende arkitektur, inviterende byrum.
Skolereformen - mål Ambitiøst løft af folkeskolen: •Børnenes læring og faglige niveau skal styrkes •De unge skal have de bedste muligheder for at tage.
Informationsmøde for koordinatorer i de faglige netværk – rammeaftalen for det specialiserede socialområde Konsulent Ann Kühnel Liljenberg, Sekretariat.
Økonomien i det boligsociale arbejde Bo Andersen Konsulent Boligsocial Funktion.
Folkeskole-reformen August 2014.
20. august Arbejdsmarkedskommissionens anbefalinger Velfærd kræver arbejde.
Økonomi Budget 2008 & Budgetlægning Budget opfølgning pr •Tilbagemeldingerne fra aftaleholderne om forventet årsresultat, viser.
SOLRØD KOMMUNE | BYRÅDETS TEMAMØDE DEN 29. MAJ 2007 Budgetprioriteringer Elektronisk Borgerpanel undersøgelse i perioden april 2007.
Beboermøde
Økonomien > - giv mig sindsro til at acceptere de ting
Hvordan bliver en boligsocial helhedsplan til ?
Regionsældrerådet – om regionens budget 2010 og andre ting • Den 16. september 2009.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Budget og regnskab Stenmagle skole
Serviceloven Serviceloven er en rammelov
VELKOMMEN TIL DOFT´S ROADSHOW 2013
Profilskole og styrket social indsats i Høje Gladsaxe skoles skoledistrikt og i Værebro Gladsaxe kommune deltager i Socialministeriets projekt Styrket.
Helle Ulrichsen Screening i et organisatorisk perspektiv Hvad er konsekvenserne af indførelse af screeningsprogrammer?
Mandag 3. marts januar Borgmester Jannich Petersen, V Udbud og partnerskaber i Gribskov Kommune.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Tjek-ud konference Projekt styrket genoptræning og rehabilitering af personer med erhvervet hjerneskade 22. September 2014 Velkommen.
Temamøde Thyholm og Struer 14. december Temamøde – Thyholm og Struer 1. Svarskrivelse til Indenrigs- og Sundhedsmin. 2. Projekt- og procesorganisation.
2-01.
Borgermøde Torsdag den 16. juni Proces: Der er gennemført et anlægsseminar i marts og et seminar i maj, hvor fokus var på driftsbudgettet. Der er.
Budgetorientering 2015 Juni Budgetprocedure & tidsplan Maj & juni 2014:Fagudvalg og økonomivalg orienteres om og drøfter budgetsituationen for 2015.
1 Borgerpanelet i Silkeborg Kommune.
Nyt Fælles Bibliotekssystem
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Fritidspas på det kommunale budget Merete Scheelsbeck Formand for Fritids- og Kulturudvalget Høje-Taastrup Kommune (HTK)
Bestyrelsesmøde den 9. april. Ændringer på specialområdet 1. Nye vilkår 2. Personalesituationen 3. Status på Enghaveskolen 21. marts 4. Stillingsbehov.
Bevar Andkær Skole Møde den Det vi ved om lukning af Andkær: Økonomi udvalget har den 7. april vedtaget en budgetstrategi, som skal føre frem.
MTHSU d. 16. November 2006 Puljer i budget 2007: –Overførsler (mellem årene) –Puljer i det hele taget.
Ekstraordinær Generalforsamling i Støtteforeningen for Kulturstedet Lindegaarden 1.Valg af dirigent og referent (Mikael) 2.Orientering om Fonden ”Den selvejende.
1 Budgetorientering 13. oktober 2010 v. Borgmester Flemming Eskildsen Kulturcenter Limfjord.
Orientering om fremtidig struktur i skolen
Grunde til at jeg elsker dig
DEN ØKONOMISKE STRATEGI: RÅD TIL UDVIKLING MØDE MED SKOLERNES MED-UDVALG TORSDAG DEN 10. APRIL 2014.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen Forandringsprogrammet/Organisationsudvikling 9. Maj 2007 Bilag 2 BUF’s strategiske grundlag.
Strategier, udfordringer og udvikling Visitatorernes årsmøde 2011.
Resultatet af økonomiaftalen Per Grønbech
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
Inklusionsboliger Bolignetværksmøde den 24. februar 2016.
TR/ledermøde Nørrebrohallen 25. september ’09. Faktaark København AnlægDrift Fordeling af midler i Budget 2010 – efter udvalg.
Overenskomst 2011 – etårig overenskomst Orientering om væsentligste elementer i OK-forliget mellem DANSKE ARK, ARKITEKTFORBUNDET, Konstruktørforeningen.
Strategi til nedbringelse af udgifterne til: -Segregerede undervisningstilbud -Foranstaltninger, jf. serviceloven.
Socialforvaltningen Magistratsafdelingen for Sociale Forhold og Beskæftigelse Aarhus Kommune Ændring i serviceniveau ved budgetfald fra 2011 – 2012 Familier,
Mørdrupskolens ønsker til ”de 122 millioner” Udredning vedr. folkeskolen (forbedring af læringsmiljøet på folkeskoleområdet). I forbindelse med vedtagelsen.
1. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
KØBENHAVNS KOMMUNE Børne- og Ungdomsforvaltningen 21. Januar 2010 Budget 2010 Dagtilbud til Børn & Unge.
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Strukturreformen i Danmark
Budget 2017 – 2020 Sundhed, Omsorg og Arbejdsmarked
Introduktionsmøde for nye byrådskandidater
Aftale om regionernes økonomi for 2010
ADMINISTRATIV STRUKTUR Pr. 1. oktober 2017 Kommunaldirektør
Rehabilitering og hjemmehjælp
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Orientering omkring Budget
Uddannelse, Børn og Familie
OK18 Det kommunale og regionale forlig
Foretræde for Folketingets Børne- og Undervisningsudvalg
Administrativ organisering
Høring af forslag til Budget
Konference Rådet for bedre Hygiejne september 2019
Præsentationens transcript:

Besparelser og effektivisering 2013

Bruttokatalog til besparelser 2013

Teknik & Miljø, Beredskab, Sundhed & Ældre, Social & Familie og Jobcenter

Teknik, Miljø og Beredskab

Teknik, Miljø og Beredskab (I) Reduceret budget til central bygningsvedligeholdelse. Besparelsen vil medføre at der kun kan udføres mindre reparationer, og at vedligeholdelsesarbejder derfor må indgå i prioriteringen af de anlægsbeløb som er afsat til bygningsvedligeholdelse. Reduceret budget til Danmarks Miljøportal. Udgiften er mindre end budgetteret og derfor kan budgettet reduceres uden konsekvenser. Reduceret budget til asfalt og slidlag. Besparelsen kan også søges opnået ved indgåelse af en længerevarende kontrakt med en leverandør af asfaltarbejde. Reduceret driftsbudget til broer, tunneller og autoværn: driftsbudget til området reduceres. Der vil blive indført restriktioner for trafikken på en del bygværker i den nærmeste årrække. Det vil ske i form af nedsættelse af tilladt akseltryk.

Teknik, Miljø og Beredskab (II) Reduceret driftsbudget til mindre vejreguleringer: driftsbudget til området reduceres, så vejreguleringer i højere grad skal finansieres via anlægsbevillinger. Byrådet har tidligere besluttet at iværksætte en analyse af Vej, park og Natur-området med henblik på konkurrenceudsættelse af området. Besparelsen er beregningsteknisk opgjort til 3,5 mio. kr. Der udarbejdes en analyse af serviceniveauet og tilrettelæggelsen af Nyborg Kommunes beredskab, som beregningsteknisk forudsættes at give en årlig besparelse på beredskabet på 1,0 mio. kr.

Sundhed og Ældre

Sundhed og Ældre (I) Ophør af den forebyggende indsats vedr. mundhygiejne på skoler: indsatsen vil fremover i stedet intensiveres, når barnets tandstatus og mundhygiejne vurderes ved de regelmæssige undersøgelser. Da stillingen som leder af sundhedsplejen er vakant pr. 1.september 2012 er det administrativt besluttet, at sundhedsplejen og tandplejen fremover ledes af overtandlægen. Reduktion i befordringsrammen til genoptræning efter endt behandling på sygehus, da forbruget i de senere år har været mindre end budgettet.

Sundhed og Ældre (II) Strukturrapporten på ældreområdet "Klar til fremtiden” foreslår at etablere et Rehabiliteringscenter med rehabilitering, akutstuer, specialenhed for demente og turnusborgere i det nuværende Plejecenter Jernbanebo. Som en følge heraf skal Højvangen lukke. Det foreslås nu at fremrykke planerne for etablering af Rehabiliteringscenteret til medio 2013. Yderligere sker der ingen udbygning med 28 pladser i Ullerslev og Vindinge som forslået i analysen, og der lukkes 10 pladser på Rosengården.

Sundhed og Ældre (III) Ny plejecenterstruktur resulterer i mindreindtægt på køkkenområdet. Ny plejecenterstruktur medfører udgifter til deponering, da kommunen overtager 25 lejemål på Jernbanebo. Der er ved ansøgning om midler fra Økonomi- og Indenrigsministeriets lånepuljer søgt om fritagelse fra deponering. Nedsættelse af rengøring, hvor forslaget går ud på at nedsætte visitationstid med 10 minutter fra 45 til 35 og fra 30 til 20 minutter hver 14. dag.

Sundhed og Ældre (IV) Rengøring hver 3. uge eller hver 4. uge. Til ydelsen rengøring visiteres der individuelt efter borgerens funktionsniveau, dog max. 45 eller 30 minutter hver 14. dag. Dette foreslås ændret til hver 3. eller 4. uge. Ændring i visitationspraksis til bad. Der er i alt 163 borger i Nyborg Kommune der får mere end et bad om ugen. Hovedparten af dem, 109 borgere får 2 bad om ugen, 32 får 3 bad om ugen, 15 borgere får 5 bad om ugen og 7 borgere får 7 bad om ugen. Der foreslås ændring i visitationspraksis, således at borgere kan blive visiteret til morgen toilette hver dag og i sammenhæng hertil til et bad om ugen. Harmonisering af teknisk servicemedarbejderne til en mere ensartet standard på plejecentrene.

Social & Familie og Jobcenter

Social & Familie Forebyggelse af anbringelser: budgettet til anbringelser af børn og unge reduceres med 2 mio. kr., hvoraf 1 mio. kr. anvendes til ansættelse af 2 administrative sagsbehandlere, således der arbejdes endnu mere forebyggende end i dag. Ændret organisering af udsatteområdet: ledelsen af socialpsykiatrien, behandlingscenteret og alkoholbehandlingen samles under 1 leder, hvilket giver en mere helhedsorienteret indsats. Nedlæggelse af 2 § 99 kontaktpersonsstillinger indenfor psykiatrien: Stillingerne nedlægges på grund af arbejdsmangel inden for dette område. Den ene stilling anvendes til myndighedsområdet for de udsatte voksne, da der her er øget behov for arbejdskraft. Der er i dag enkeltmandsprojekter, der med økonomisk fordel kan samles i en bygning i Nyborg Kommune. Konsekvenserne ved at samle 3 borgere med særlige behov på samme matrikel, vil være at der kan ske en øget faglig sparring mellem personalet til gavn for de enkelte borgere, og såfremt borgerne ønsker det, kunne der være socialt samvær.

Jobcenter Rettidighedskravet er suspenderet i 2 år med mulighed for forlængelse, jf. økonomiaftalen. Den skønnede besparelse udgør kommunens udgift i 2011.

Skole & Dagtilbud, Kultur & Fritid

Skole & Dagtilbud og Kultur

Skole & Dagtilbud (I) Lærernes undervisningsfaktor er opgjort og aftalt til 2,21 i den nugældende læretids-aftale. Der indledes forhandling med lærerkredsen med det formål at søge faktoren ændret til 2,15, hvorved lærerne yder flere undervisningstimer. Ændringen svarer til ca. 20 yderligere undervisningstimer pr. lærer pr. år. Forældrebetalingen i SFO er fastlagt for 2012. Taksterne fremskrives årligt. For 2013 foreslås en øget stigning i forældrebetalingen, så stigningen udgør 14 %. Stigningen medfører øgede indtægter for 1,000 mio. kr. Tiltagene vedrørende kompetenceudvikling for personalerne på skoleområdet, som er finansieret af puljen ”Kvalitet i undervisningen” (7 mio. kr.) reduceres, Tilbuddet om SFO ophører for 3. klasse.

Skole & Dagtilbud (II) Fritidsklubberne, som er eftermiddagsklubberne under Ungdomsskolen lukkes. Klubben i Nyborg, Hyrdegyden, fortsætter dog i en reduceret udgave (20 børn) til de børn, der visiteres dertil jf. serviceloven. For almindelige børn er der således ikke længere klubtilbud. Ressourcetildelingen til specialundervisning på Rævebakkeskolen reduceres. Tidlig overgang fra daginstitution til SFO/skole: daginstitutionsbørnene starter i skole/sfo pr. 1. april. Ressourcetildelingen til daginstitutionerne reduceres, og ressourcetildelingen til skole/sfo øges.

Kultur & Fritid Der indføres gebyr for benyttelse af haller, klubhuse/ klublokaler, fodboldbaner mv. Følgende gebyrer er indregnet: Haller: gebyr pr. time på 50 kr. Gymnastiksale: gebyr pr. time på 30 kr. Lokaler: Gebyr pr. time 25 kr. Klubhuse: Gebyr pr. m2 50 kr. årligt Fodboldbaner: Gebyr pr. time 40 kr. Som alternativ til indførelse af gebyrer kan de tilskud, som ydes fra Kultur- og Fritidsudvalget, reduceres.

Erhvervs- og Udviklingsudvalget

Erhvervs- og Udviklingsudvalget

Økonomiudvalget

Økonomiudvalget (I)

Økonomiudvalget (II)

Økonomiudvalget (I) Personale/HR: Besparelsen opnås ved reduktion af lønbudget og budget til øvrig drift. Økonomiafdeling: Nedlæggelse af 2 konsulentstillinger. IT-afdeling: Visse leasingkontrakter ophører. Sekretariat: Rammebesparelse Teknik og Miljøafdeling: Gruppelederstilling genopslås ikke. Socialafdeling: Rammebesparelse Pleje og Omsorgsafdeling: Rammebesparelse Jobcenter: Analyse af ydelser og administration i jobcenteret forventes at medføre effektiviseringer. Sundhedsafdeling: Opsigelse af medlemskab af Sund By netværket

Økonomiudvalget (II) Borgerservice: Nedlæggelse af en lederstilling og ændring af ledelsesstrukturen i Borgerservice i forbindelse med at opgaver overgår til Udbetaling Danmark. Skole- og Kulturafdeling: Rammebesparelse. Børneafdeling: Rammebesparelse. Digitalisering: Det forudsættes i økonomiaftalen at kommunerne gennemføre effektiviseringer ved øget anvendelse af digitalisering og omlægning af arbejdsgange. Budgettet på selvstyrende områder reduceres med årligt 0,21% på alle selvstyrende områder svarende til samlet 1,5 mio. kr. Indkøbsbesparelse: Det forudsættes i økonomiaftalen at kommunerne gennemføre effektiviseringer ved optimering af indkøb og øget anvendelse af fælles indkøbsaftaler. Budgettet på selvstyrende områder reduceres med årligt 0,30% på alle selvstyrende områder svarende til samlet 2,1 mio. kr.

Tværgående (I) Bortfald af pulje til styrkelse af kvalitet i dagpasning (er tilført området tidligere). Teknisk tilretning af DUT-pulje fra tidligere år. Den tekniske tilretning af DUT-puljen vedrører ikke DUT-midler i forhold til nyt lov- og cirkulæreprogram for 2013. Nedbringelse af sygefravær og vikarforbrug: Det forudsættes, at der vil kunne opnås en årlig besparelse på mindst 2 mio. kr. ved yderligere nedsættelse af sygefraværet på visse områder og en reduktion af vikarforbruget samt  udbetaling af ekstratimer/merarbejde.

Tværgående (II) Gennemførelsen af besparelser og budgetforbedringer vil betyde en reduktion i grundlaget for opkrævning af forældrebetaling og takster m.v. Som følge heraf afsættes en pulje på 3,000 mio. til nedsættelse af indtægtsbudgetterne, tekniske korrektioner m.v. Der gennemføres en rammebesparelse ved bortfald af pris- og lønfremskrivning af lønninger og varekøb. Dette indebærer samtidig, at der ikke foretages en PL-fremskrivning af ressourcetildelingsmodeller indenfor bl.a. skoler, dagsinstitutioner, socialområdet og ældreområdet. Besparelsen svarer til 1,4 % af budgettet til løn og varekøb og udgør 0,7 % af samlede driftsbudget ex. renter.