AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne”

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Et metodeudviklingsprojekt i UU DANMARK UU Vestsjælland
Advertisements

Tilføj hjælpelinier: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg ’Gitter og Hjælpelinier...’ 3.Tilvælg ’Vis hjælpelinier på skærm’
Dialog og samarbejde om uddannelsesparathed
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Ungepakke.
NUVÆRENDE PRAKSIS PÅ UCV: - Anvendelse af almindelige vejledningsmetoder. - Sporadisk intensiveret vejledning (iværksat på baggrund af akut behov). -
Deltagere Cirkelledere Cirkel I – målgruppe: normalklasser
KOMPETENCEBEVISET udenfor produktionsskolen
Fleksuddannelsen – fra vision til ?. Fleksuddannelse ” Til unge, der ikke har forudsætninger for at gennemføre en almindelig ungdomsuddannelse, skal der.
Sammen kan vi mere – ny brobygning til erhvervsuddannelser og erhvervsliv Velkommen! UU Vestsjælland
Et væksthus for børn og voksne
Bedre faglig læsning med aktionslæring
S AMMEN KAN VI MERE – N Y BROBYGNING TIL ERHVERVSUDDANNELSE OG ERHVERVSLIV UU Vestsjælland v. Helle Jacobsen Overordnet fokus: Implementering af brugbare.
Vælg layout på masteren: Højreklik på siden / Layout / Vælg mellem ”Fastholdelseskaravenen” eller ”Brug for unge” Overskrift MAX 2 linjer Underoverskrift.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Anvendt og aktiv UEA! Hanne Frøslev og Merete Juul
”Sammenhængskraft som dynamo i klasserummet” August 2010 – September 2012.
Formål at give udsatte unge uddannelse og kompetencer, samt netværk unge i projektperiode Fokus på at metodeudvikle ungdomsuddannelsernes parathed.
’Afklaring om valg af erhvervsuddannelse via frivillig brobygning’
Mentorgruppen Baggrund for mentorgruppens arbejde
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Facilitatorordningen i almen praksis Eva Branner
”Vi når målet – men hvordan?”
- Hvad kan I forvente som forældre?
Projekt Uddannelsesstart Aabenraa Kommune. Projekt Uddannelsesstart Sammenhæng mellem uddannelse, uddannelsesplaner og uddannelsespålæg Samarbejdspartner:
Midtvejsevaluering af Uddannelsesparathed. Om evalueringen  Del af den samlede evaluering af initiativerne under Ungepakke 2  Midtvejsevaluering – status.
Alle elever skal udfordres på deres uddannelsesvalg og vælge den uddannelse, som de er bedst egnet til!
Kvalitet i Skolepraktikken - kick-off-møde 13.marts 2012 Projekttitel : ”Virksomhedspartnere i skolepraktikken” Baggrund : a)Tab af ca. 700 ordinære praktikpladser.
Potentialevurdering.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på Bekymringsmærker og kontaktvejleder.
Kompetencevurdering og grundforløbspakker Rørvigseminaet Tirsdag den 26. august 2008 Elsebeth Pedersen Undervisningsministeriet.
Max 3 forsøg på eud.
1 Erhvervsgrunduddannelsen (egu). 2 Erhvervsrettede ungdomsuddannelser Uddannelsesbilledet Grundforløb (eud) Hovedforløb (eud) Grundskole – (introduktionsforløb)
Vejledning Alle skal have en uddannelse (95 %) Flere elever skal vælge erhvervsuddannelse Mål med udskoling: Eleverne klar til at træffe valg Ansvar:
Uddannelsesafklarende samtaler
Informationsformidling Brian Kjær Andreasen Hovedaktivitet 4. [ Viborg]
VIRKSOMHEDSCENTER Skolestyret erhvervsuddannelse Herningsholm Erhvervsskole i samarbejde med Skovskolen og Erhvervsskolerne i Års.
Fælleskommunal arbejdsgruppe nedsat af UUVs styregruppe 4 møder i alt = beskrivelse af indhold og forslag til organisation UUVs styregruppe tager den endelige.
Regeringens globaliseringsudspil
Aftale om bedre og mere attraktive erhvervsuddannelser
Bo Ravn Kommunernes indsats En samlet, strategisk indsats i kommunen En tidlig og differentieret indsats i grundskolen (overgang til ungdomsuddannelse)
Nye mål – Regeringsgrundlag 2005 Danmark skal have en globaliseringsstrategi, der styrker konkurrenceevne og sammenhængskraft: Danmark som førende vidensamfund.
Forandringsteori for Lektiehjælpscafeer under Red Barnet Ungdom
Målstyret læringsreform
Tilføj hjælpelinjer: 1.Højreklik et sted i det grå område rundt om dette dias 2.Vælg "Gitter og hjælpelinjer" 3.Vælg "Vis hjælpelinjer på skærm" Erhvervsuddannelser.
LÆSNING OG SKRIVNING PÅ PRODUKTIONSSKOLEN – VEJE TIL STYRKELSE AF FAGLÆRERENS DIDAKTISKE KOMPETENCER Under programmet ”Bedre faglig læsning og skrivning”
Sundhedspædagogisk tværfagligt samarbejde
Pulje: udbredelse af erfaringer fra forsøg med fritidspas
MODUL 3B KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Tværfagligt samarbejde.
95%- målsætningen og kommunerne Konference for vejlederne på erhvervsskolerne d. 8. maj i Odense v/ Per B. Christensen, Børne- og Kulturdirektør i Næstved.
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
Vejlederportfolio – en arbejdsform til udvikling af vejlederpraksis. Nu med praksiseksempler Efterskolernes vejledertræf 2011 Olav Nielsen, Margrethe Brunsbjerg,
Glostrup §17.4 / UU ansvar:Uddannelsesvejledning og information Foretage endelig uddannelsesparathedsvurdering Formidling af intro, brobyg praktik.
Landsorganisationen i Danmark Bedre erhvervsuddannelser til unge og voksne Ejner K. Holst LO sekretær.
TILBUD TIL STÆRKE ELEVER PÅ ERHVERVSUDDANNELSERNE Resultater fra spørgeskemaundersøgelse blandt uddannelsesledere.
UU Aarhus og Samsø – læs mere på UU som indgangen til det kommunale system - bekymringsmærker og kontaktvejlederfunktion.
Systemet til Synlig KompetenceVurdering 0. Hvad er en produktionsskole for noget 1.Det samlede system til Synlig KompetenceVurdering 2.Det mest synlige,
Regionsprojekt på Campus Køge
Den ny social- og sundhedsassistentuddannelse
Skabelon til samarbejdserklæring
Præsentation af projektet Udviklingsprojekt vedr
Virksomhedssamarbejde
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 6. september 2018
Perspektiver i ungepakken Per Bredholt Frederiksen
Læringskonsulenter Erhvervsuddannelserne
LO’s udspil ”Bedre overgange fra grundskole til ungdomsuddannelse”
[klik og indsæt kommunenavn]
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Fra Videoklip med intro til modulet – pædagoguddannelsen
Undervisningsmateriale til introduktionskurset den 5. september 2019
Præsentationens transcript:

AT TRÆDE I DE BEDSTE FODSPOR – FRA PRODUKTIONSSKOLE TIL ERHVERVSUDDANNELSE Under programmet ”Bedre overgang til og fastholdelse i erhvervsuddannelserne” - Undervisningsministeriet

Målgruppe for projektet 1. Udsatte og marginaliserede unge karakteriseret ved lavt selvværd og lav selvtillid, stor usikkerhed, indadvendthed, ”at være stille”, ensomhed og isolation, oplevelse af social marginalisering, negative skoleerfaringer og faglig utilstrækkelighedsfølelse 2. Professionelle fra produktions- og erhvervsskoler ledere, vejledere, lærere m.v.

Involverede, aktiviteter og produkter

Tilsigtede effekter Metoder Konkrete bud på nye samarbejdsformer i forhold til overgang og fastholdelse 100% af deltagerne for afklaret uddannelsesvalg og 80% fastholdes i uddannelse 70% af de professionelle oplever at få kvalificeret deres arbejde med et fokus på bedre overgang og fastholdelse • Kortlægningen gennemføres gennem kvalitativ interview af unge med bevægelse mellem/i PS og EUD • Forløbet har sit grundlæggende udgangspunkt i: Et fokus på ressourcer og udvikling Intensive vejledningsforsøg Forløbets resultater vurderes gennem RKA, tilbagemelding fra EUD og interview af de unge • Temadage organiseres gennem aktionslæring og evalueres gennem online survey

Forankring af resultater Nuværende praksis ved overgang På baggrund af en vurdering af aktiviteternes potentiale for at bedre overgangen til og fastholdelse i EUD: • Udarbejdes en implementeringsplan, som sigter mod implementering af understøttende aktiviteter inden for gældende budgetramme • Indgår resultaterne som omdrejningspunkt på tema- og pædagogiske dage Individuelt men i 50% af tilfældene tager FPS kontakt til EUD Eleven tager selv til formøde og tilmelder sig EUD Eleven gør intet indledende men tilmelder sig EUD I 33% af tilfældene tager FPS med til formøde og overbringer viden