At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Har VIP’ere en formidlingsforpligtelse – og hvor langt rækker den i givet fald? Praksisudvalgets konference 23/ om forskningsformidling Oplæg ved.
Advertisements

Hjalleseskolen – Fremtidens 7. klasser
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
På jagt efter køn i børnehøjde
24. november 2006 Lærerseminar Disposition •Soldaten i centrum •Vigtigt om læring •Din rolle i undervisningen •”Hvad vil jeg som skolechef tilbyde?”
Innovation - viden i spilved Kirsten Lauta og Dorte Fensteen
Samtaler i hverdagen & Understøttende sprogstrategier
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
En ultra kort og praksisnær introduktion til mentaltræning
John.M.Nielsen Metode & Co.
Kreativitet og innovation i ALT
Hvad er VIP for noget? Projekt-VIP (Viden- og InnovationsPartnerskaber) handler om at skabe tværprofessionelle partnerskaber, der baner vejen for udvikling.
Fra service til policy innovation: Lokalpolitikernes rolle i innovationsskabelse Eva Sørensen Roskilde Universitet og Universitetet i Nordland.
Lærerprofessionen.
Orientering om om CBT (Cognitive behavior therapy) © John Winston Bush, PhD. All rights reserved.
Målet med projekt Entreprenørskab på kryds & tværs er:
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Fra idé til virkelighed Den innovative Skole 2007 I V Æ R K S Æ T T E R.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Historier fra et demonstrationsprojekt
Art Carrier App til Linked In • Man er ikke kun sit cv men også sine innovative tanker og ideer. • Linked In kan se bagud, det er dokumentation af, hvad.
Problemløsningsheuristik I.1 Hvordan besvarer man sin problemstilling? I.Forstå problemstillingen 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved.
Pædagoguddannelsen VIA Ikast.
Mad, Måltider og Pædagogik
Innovation – et mindset hos ledere og medarbejdere Tina Lambrecht Danske Fysioterapeuter.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Dialogmøde tirsdag den 17. juni 2014
Ledelse i Praksis Domstolene i det sydlige Jylland 5. Lektion 3. Februar 2014.
BackIIBasic En undervisningscase i entrepreneurship
Partnerscreening. Find og screen partnere Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse, Syddansk Universitet Ann Højbjerg Clarke, Majbritt Rostgaard.
Vækstgruppen Vordingborg Erhverskonference 30. maj 2013 Vordingborg – Herning.
Tværfaglighed – en ny måde at skabe innovative hygiejneresultater på
Procesværktøjer.
Revitalisering af ”Odsherred Ungdomsskole ” UTA strategien nødvendighed problematisk ry lavt besøgstal små klubtilbud knallertkøreskole.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kodeks for offentlig topledelse
Værdisæt Hylleholt Skole Respekt Faglighed og udvikling Engagement
Agenda Lærerprofession Professionsidealet Lovgivning
Lærer Mig og min uddannelse Lærerprofessionen Sundhedsfremmende
Innovation i AT/SO.
Kildekritik Niveau 3 for MVU. Om nødvendigheden af kildekritik.
DIGITAL DANNELSE I BØRNEHØJDE HELLE SKOVBJERG KAROFF, ADJUNKT, PH.D. AALBORG UNIVERSITET/KØBENHAVN.
4. Lektion: Ligestilling med økonomiske briller 4.lektion i undervisningsforløbet ”Samfundet og samfundsfagets fagområder” baseret på kapitel 1 i bogen.
1 & 2 lektion: Samfundet og samfundsfag – hvad er det?
TRIK TM Dagen godt begyndt! Seniorkonference. Helsingør kommune Cand phil Kirstine Andersen, Kompashuset.
Jesper Lundh1 Implementering Det at bringe ny viden og færdigheder tilbage til praksis.
1.lektion: Samfundsfag – hvad er det?
Dansk ledelsesstil og tillid som global konkurrencestyrke
Service Action Helene Brøndholt Nielsen, Tekstformidling på Internet, Forår 2004 ”Servicejournalistikkens opgave er at levere livshjælp til det moderne.
Kodeord: Praksis - og ’merværdi’ igennem udadvendt anvendelseorientering Nye videnskombinationer = flere fag i spil Dristigt og eksperimenterende arbejde.
RÅDGIVNINGS- OG KONSULENTOPGAVER I SKOLER OG DAGINSTITUTIONER KAREN WISTOFT, PH.D. POST DOC. DPU Konsulentfunktionen - pædagogiske kompetencer.
Sociale og kulturelle forhold. Socialisering, kultur og identitet
Samfundsfag Frisholm. Indhold Økonomi Sociologi Politik.
De seks bedste billeder fra gruppen
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Problemløsningsheuristik A.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Symposium, Ministeriet for Børn og Undervisning, 5. november 2012
Workshop: At arbejde med myter og holdninger blandt personale v/ projektmedarbejder Tine Gomard.
Pædagogens univers Fra vugge til krukke… En generalist uddannelse – Børn og unge – Mennesker med sociale problemer – Mennesker med nedsat funktionsevne.
Bulbjerg.
Globaliseringsredegørelse 21.mar. 11 Globaliseringsredegørelsen 2011 Kapitel 4 - Virkelyst og iværksætteri.
Erhvervsrettet innovation - elektrikeruddannelsen Uge 26 – Aalborg Dag 2 1.
Allindelille skoles værdigrundlag og profil Udarbejdet i marts 2009.
Jan Christiansen SOSU Fyn
DANMARKS PÆDAGOGISKE UNIVERSITETSSKOLE AARHUS UNIVERSITET Karrierevejledning til personer med handicap Modul 1.3 – Ressourcer i et læringsperspektiv Anders.
Lederrollen Hvad betyder mest? Hvad er hjælpsomt? Hvor er der barrierer? Dig selv og din lederrolle Din egen leder Dit netværk Dem du leder Dine leder.
- Med fokus på konkrete eksempler fra arbejdet i FU
Målgrupper: Private opholdssteder Alle døgninstitutioner
Hvad er det, og hvorfor er det vigtigt?
Barnesyn og børneperspektiv
Præsentationens transcript:

At tænke iværksætteri under sin uddannelse Dette kapitel er inddelt i 5 underafsnit. 1.På pædagogstudiet •Hvad betyder Heidis forestilling om at have sit eget for hendes indgang til pædagoguddannelsen? •Gå du med tanker om at blive iværksætter og hvordan har det betydning for din uddannelse? •Bliver du inspireret til at blive iværksætter gennem din uddannelse? •Er det en god idé at tænke på at blive iværksætter allerede i studietiden? •Hvordan kan man fremme en iværksætter kultur på uddannelsen? •Hvad tænker du om Heidis måde at forholde sig til teori og metoder på? •Inspirerer det dig til at tænke teori og metoder ind i nye sammenhænge?

At tænke iværksætteri under sin uddannelse 2. Opbygning af virksomhedsplan •Hvordan bruger Heidi undervisningen i forhold til at udvikle sin virksomhedsplan? •Hvilke idéer har du til din institutions/virksomheds virksomhedsplan? •Hvilke værdier vil være vigtige at udvikle i din virksomhed

At tænke iværksætteri under sin uddannelse 3. Politisk debat •Hvad mener du, det er vigtigt at vide om politik og samfund for at starte sin egen virksomhed? •Hvilken lovgivning er det nødvendig at kende for at kunne begynde egen virksomhed? •Interesserer politik og samfund dig?

At tænke iværksætteri under sin uddannelse 4. Fagets skoling og traditioner •Hvornår har du sidst brudt med uddannelses traditioner og normer? •Hvad kan inspirere dig til at skabe noget nyt •Hvordan er du med til at skabe en innovativ kultur? •I hvilke sammenhænge og sammen med hvem er du mest kreativ? •Hvad skal der til på uddannelsen for at du tænker og handler mere innovativt

At tænke iværksætteri under sin uddannelse 5. Begrænsning og barrierer •Hvilke barrierer taler Heidi om? •Hvilke muligheder og redskaber er vigtige med henblik på at skabe sin egen institution/virksomhed? •Har du i løbet af uddannelsen selv mødt barrierer i forhold til at være kreativ, innovativ og iværksætterorienteret?

”Onkel og Tante” – en privat børnehave Undervisningscase i Entreprenørskab Udarbejdet af: Dorthe Christiane Iversen, Seminarielektor UC Syd, Pædagog- uddannelsen i Kolding i samarbejde med Jesper Piihl, lektor, Ph.D, Institut for Entreprenørskab og Relationsledelse Videoproduktion: Govisual, Kolding Finansieret af: IDEA