Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Flashcard-spil Kost - kostråd
Advertisements

Dias 1 – kompasset udfoldet for variation og bevarelse af normalvægten
- en lille lektie i det rigtige
Dorte Færgemann Master i sundhedspædagogik
Ernæring sund & rigtig kost
SMUT PAKKE 3 VIDEN OM KOST.
Balance i energiregnskabet
Kært barn har mange navne -
Fedtstoffer Hvad er fedt?
Måltidssammensætning
Kost og træning.
Oksekød kan vi ikke spise længere - Kogalskab!. Kyllinger kan vi ikke spise længere - Fugleinfluenza!
Mad til unge på høj- og efterskoler
Et lynkursus i det gode, det onde og det virkelig grusomme
Livsstil og sundhed Ind i biologien 9. klasse.
Energiomsætning hos mennesket
ENERGI Energiformer Mekanisk energi Elektrisk energi Magnetisk energi
Kost i hverdagen Poula Patursson Klinisk diætist, Rigshospitalet
Opgave – mål maden Gå ind på
SUND LIVSSTIL DER BETALER SIG!
Tar´ sukkerstoffer livet af dig?
Kost og sygdom - Et velfærds-problem.
- en lille lektie i de gode ting for kroppen
Mette Riis, fitness.dk 4. december 2007
Linjeuge fedme Hvad skal vi spise i dag?
Kabystjeneste Sundhed, ernæring og proviantering
KOSTPROGRAM 2013.
De 8 kostråd Et sundt liv hænger ikke kun sammen med det, du spiser, men også med, hvor meget du bevæger dig – og med din livsstil i øvrigt. Samspillet.
Kostråd og sundhed.
Det afgørende er derfor , hvordan du spiser hver dag.
6.1. Nøglehullet – et sundere valg 6.2 Fødevaregrupper og variation Spis noget fra alle fødevaregrupper hver dag og varier de produkter du spiser inden.
VITAMINER OG MINERALER
Anatomi & Fysiologi XIX Stofskiftet, vitaminer og mineraler I
PROTEIN Af Leif D. Hansen.
Biologiske nicher Februar 2008 © Tommy Rasmussen.
Sund og velsmagende mad Ernæringslære.
Kostberegning.
1. Undlad eller skrab fedtstof på brødet 2 Så meget fedt bliver det til på en uge 3.
Oksekød kan vi ikke spise længere -
En lille fjer For sundheden. Være gavmild Smile.
-kroppens største organ
KOST & TRÆNING.  CV  57 år, gift, 1 barn på 22 år.  Uddannet Børnehavepædagog og idrætslærer  Dyrket eliteidræt i 10 år, specielt 800 – 1500m  Uddannet.
Ninne Jacobsen Kostvejleder Exerzice Fitness Din krop er kostbar - Sæt dig selv i fokus.
Indtaget af kød og kødprodukter i gennemsnit pr. dag Piger 4-9 år 76 g Piger år 79 g Drenge 4-9 år 90 g Drenge år 119 g Kvinder år 82.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod SUND MED KØD Mørt ikke tørt – stegning.
HVORDAN FÅR JEG MINE BØRN TIL AT SPISE SUNDT? -GIV DINE BØRN SUNDE KOSTVANER Kristoffer Schou Klinisk Diætist.
Hvor kommer jern fra? Kilde: Danskernes kostvaner Landbrug & Fødevarer *tallene giver ikke præcis 100% pga. afrunding.
Frokost Hvor kommer protein fra? Skummetmælk 7 g Bolle 6 g Røget laks 4 g Resten < 0,5 g I alt 28 g protein 40 g råt kyllingebryst, 25 g salat, 50 g peberfrugt,
Retten på tallerkenen indeholder 19 g fedt 2820 kJ = 670 kcal, hvis der bruges 1 spsk olie ved tilberedning Retten på tallerkenen indeholder 9 g fedt 2440.
Stegt 3 g fedt Rå 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN MEDALJON AF SVINEFILET Landbrug & Fødevarer.
Energi 1 g fedt giver 37 kJ = 9 kcal
Stegt 15 g fedt Rå 15 g fedt Uden fedtkant 8 g fedt FEDTINDHOLD I EN SVINEKOTELET Landbrug & Fødevarer.
Stegt 8 g fedt Rå 11 g fedt Uden fedtkant 4 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE FLÆSKESTEG Landbrug & Fødevarer.
Protein Protein betyder: ”At have førsteplads” (græsk) Det er pga. proteiner indgår i hver eneste celle i kroppen. Opbygning: Kulstof -C Ilt -O Brint-HAminosyre.
Overskrift her Indsæt Præsentationens titel her Indsæt Dato / Organisation / Afsender her Indsæt > sidehoved / sidefod KØD OG HYGIEJNE Mørt ikke tørt –
FEDTINDHOLD I EN FRIKADELLE Fedtindhold i hakket svinekød 6% 10% 18% Fedtindhold i en stegt frikadelle 3 g fedt 4 g fedt 7 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Aftensmad Hvor kommer protein fra? Kartofler 5 g Skummetmælk 2 g Oksekød 26 g I alt 35,4 g protein 125 g oksekød 9 % fedt, 250 g kartofler, 50 g skummetmælk,
Morgenmad Hvor kommer protein fra? Skinke 3 g Ost 9 g Rugbrød 1 g Peberfrugt - g Agurk - g Kiwi 0,6 g I alt 30,7 g protein 30 g havregryn, 200 g skummetmælk,
10% fedt 6% fedt 18% fedt FEDTINDHOLD I HAKKET SVINEKØD Landbrug & Fødevarer.
Stegt 2 g fedt FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE Rå 9 g fedt Landbrug & Fødevarer.
Så skal der trænes! Hvordan Hvor meget Hvornår Hvorfor
Næringsstoffer Fedt & Protein.
Morgenmad Hvor kommer protein fra? I alt 29,4 g protein
FEDTINDHOLD I EN SKINKESCHNITZEL
VIDSTE DU, AT… 1420 kJ = 340 kcal 1420 kJ = 340 kcal
Seks veje til din sundhed
FEDTINDHOLD I EN SKIVE BACON
Møde m. 1. Hovedforløb 2015 kost og sundhed på skemaet
FEDTINDHOLD I EN SKIVE SVINEBRYST, STEGESTYKKE
Faglig regning Kostberegning.
Præsentationens transcript:

Hvilke hygiejneregler kender i? Snak sammen to og to!

Køkkenhygiejneregler clean eller klam skyl frugt og grønt s.59 2

Håndhygiejne Du skal vaske hænder: Før du begynder at lave mad Efter toiletbesøg Når du har hostet, nyst eller pillet næse Når du har rørt ved æg, råt kød, fjerkræ, fisk og grøntsager med jord på Når du har rørt ved dyr Har du rifter på hænderne skal du bruge handsker, når du laver mad der er tis på din telefon der er snot på dine hænder sandwich 3

Hvad er energi? Kroppens brændstof – lagres i muskler og fedt Energien i maden måles i kilojoule (kJ) eller kalorier (Kcal) Hvilke næringsstoffer får vi energi fra? Kulhydrat 17kj Fedt 38 kj Protein 17 kj Alkohol 30 kj Hvad bruger vi energien til? Holde organer i gang Vækst og reparation af celler Kunne holde varmen muskelbevægelse

Energi og energibehov Hvem har brug for mest energi?

Energiomsætning Vores energibehov er afhængig af: Alder Køn Kropsbygning Stofskifte Fysisk aktivitet Graviditet Amning Hvis vi spiser mere end vi har brug for tager vi på Hvis vi spiser mindre end vi har brug for taber vi os Hvis vi spiser nøjagtigt det vi har brug for holder vi vægten