Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Hvorfor denne opgave Fordi erfaring og forskning viser, hvad der duer
Advertisements

Sprogvurdering & Sprogindsatser
Den Danske Kvalitetsmodel
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Børns udvikling – et fokus på børn og sprog
Gode råd og eksempler på faldgruber
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en mappe med materiale.
Sprogvurderinger af 3-årige
Indledning I forbindelse med den pædagogiske indsats for at skabe øget sammenhæng i overgangen fra SFO til klub, er der udarbejdet en overgangsmappe med.
Introduktion til Sprogpakken
Hvordan er jeg blevet til dén, jeg er?
Kan daginstitutioner gøre en forskel. v
Faglig kvalitet i socialpædagogisk arbejde
Sprogpakken At fastholde ændringer - i det nære samarbejde.
Kick-off KIS Kvalitet I Skolerne Keep It Simple!.
Samarbejde bibliotek og uddannelse – et bud på hvordan
Selvevaluering ’It i folkeskolen’
Sammenhæng: Reduktion af det daglige energiforbrug. Energiforbruget i den enkelte kontraktstyrede enhed skal nedbringes med 2% om året. Mål: Aktiviteter.
Opfølgning på TULE xxx Koncern HR
Relationer – børn imellem
Veje til kvalitet En lille historie om Emilie og EVA - v/Agi Csonka Direktør, EVA EVA’s jubilæumskonference 15. september 2009.
Læringsmiljøvurdering - dynamisk udvikling af pædagogiske læringsmiljøer Svendborg den 14. marts 2013.
Læring og inklusion i skolen
Tema 3 Samarbejde om indsatsen for barnet Udgivet af Socialstyrelsen februar 2014.
Evaluering af dagtilbud Oplæg til DLO’s konference København 25. april 2007 Anne Kjær Olsen og Pia Vinther Dyrby konsulenter på Danmarks Evalueringsinstitut.
Reflekteret praksis og kvalitetsudvikling i Blå Kors - hvad er det lige, vi skal med en Forskningsafdeling?
Evaluering - metoder og værktøjer -
Præsentation af projekt ”Metode- og kvalitetsudvikling i Ungdomsskolernes HU” 31. januar 2013 Line Andersen.
Samarbejdet mellem medarbejderne i skolen. Petersmindeskolen
LÆRING, LEG & BEVÆGELSE.
Målstyret læringsreform
Skolen og den sociale arv
KVIK Kvalitet og evaluering Centre selvevaulerer Dec. inst. i gang Centre forbedrer Øget fokus på resultater og dokumentation Centre selvevaulerer.
Evaluering på dagtilbuds- og skoleområdet BKF Regionsformandsmøde 23. Maj 08.
Specialisering 271 UMD.
Introduktion til KVIK KvalitetsVærkøj til udvikling af Innovation og Kompetence Standardoplæg til hele organisationen.
Dagtilbudskonference i Bella Center d. 13. september Tale ved Per B. Christensen, formand for Børne- og Kulturchefforeningen Kommunale udfordringer på.
Faglige kvalitets- oplysninger 15. januar Faglige kvalitetsoplysninger - formål At udvikle og afprøve et katalog af syv redskaber for at Understøtte.
Fælles møde med Børne- og Ungeudvalget og strategiudvalget 18. august 2008.
Introduktion til KVIK Modellen Tovholderens rolle og opgaver
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Statens Center for Kompetence- og Kvalitetsudvikling SCKK Introduktion til KVIK Selvevaluering fra start til slut 27. september 2007 SCKK temadag.
1 Faglige udfordringer og kommende initiativer på dagtilbudsområdet Ny Dagtilbudslov Læring, udvikling, omsorg og dannelse Pædagogiske læreplaner Krav.
Fælles Mål Landsforeningen af 10. Klasseskoler. Læringsmål.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
GODT I GANG MED TEGN PÅ LÆRING At evaluere læring.
Kan man evaluere leg? Anne Kjær Olsen Områdechef, EVA Pædagogiske Konsulenters Landskonference 2012 Nyborg, 18. april 2012.
Hvad gør det gode godt? Konference for dag- og fritidsinstitutioner Opsamling – og tilbageblik på dagens udbytte Den 19. november 2007 Kulturhuset i Farum.
Alternative pasningsformer Børn og Unge-udvalget 21. november 2012.
Indsæt foto: Klik på det lille fotoikon og vælg det ønskede foto i dialogboksen. Skift eksisterende foto: Klik på foto og brug derefter slettetasten til.
Kvalitet i Dagplejen Christina Barfoed-Høj, specialkonsulent, Socialministeriet. 18. maj 2010.
BKF Børne- og Kulturchefforeningen Dagplejen – en central brik i kommunernes dagtilbud -BKF-synspunkter om omstilling på dagtilbudsområdet på FOA- konference.
Bente Jensen, LANDSKONFERENCE 2006 Udsatte børn i dagtilbud Hvad ved vi, hvad gør vi - og hvordan kan kvalitet fremmes? Oplæg på FOA Landskonference,
Inklusion i Åkanden Pædagogisk grundlag Åkandens pædagogik tager udgangspunkt i den anerkendende tilgang. Anerkendelse er en ligeværdig relation mellem.
Måleredskaber i dagtilbud En guide til at vurdere og vælge redskaber til måling af læringsmiljøkvalitet i dagtilbud Juni 2017 Måleredskaber i dagtilbud.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
Forebyggelsesarbejdet i dagtilbud DB DB Topmøde 15. april 2016
Viden kan være erfaringsbaseret eller forskningsbaseret
Aktionslæring og forløbsskema – ligheder og forskelle
GLADSAXE KOMMUNE dagtilbudsområdet.
VELKOMMEN TIL HALVÅRSMØDET DEN 16. NOVEMBER 2016
- Kom tættere på dit barns skolegang
Gruppearbejde 1 Formål:
Præsentation af Socialstyrelsens Praksiskonsulent-korps
SMTTE-Modellen Sammenhæng Evaluering Mål Tiltag Tegn Hvad vil vi?
Udkast til principper for forældresamarbejde Et stærkt samarbejde mellem forældre og personale skal styrke vores fælles indsats for børn og unges trivsel.
Godt du kom - et Fælles Ansvar Udviklingsindsatser
Implementering af den styrkede pædagogiske læreplan på PAU
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Program Kort introduktion til hovedområder i den nye dagtilbudslov
Præsentationens transcript:

Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut Evaluering med mening Agi Csonka, direktør Danmarks Evalueringsinstitut

Evaluering er spild af tid fordi… ”vi er der fordi vi interesserer os for børn – ikke for at skrive rapporter” ”det handler om at fokusere på det vigtige og ikke al muligt udenoms” ”hjertevarme, omsorg og nærvær kan man ikke sådan lige evaluere”. Det er der ikke noget entydigt svar på: Er det noget man er ”Udsat for” – eller noget man gør Er det et produkt der skal skrives til en deadline, eller er det en arbejdsform der er integreret i det daglige

Hvornår giver evaluering mening?

Evaluering er at skabe viden om eget arbejde Hvad gør vi? Hvorfor gør vi det? Virker det vi gør som vi tror? Hvordan ved vi at vi gør det vi siger vi gør?

Evaluering giver mening Når den tid der går til evaluering, kommer godt tilbage Når evaluering hjælper til at fastholde det man gerne vil opnå Når evaluering giver mulighed for at se om mekanismer virker eller ikke virker i hverdagen – og dermed mulighed for at lave dem om Når evaluering bliver et fælles sprog for udvikling af vores arbejde.

Evaluering er en arbejdsform Undersøgende og spørgende Fastholde og bruge erfaringer Bruge dokumentation til at få ny viden

For at kunne evaluere kræver det at man har tydelige og handlingsrettede mål at man kan redegøre for hvilke aktiviteter der fører til målet at man kan identificere tydelige tegn på om man kommer tættere på målene at man systematisk skaffer sig oplysninger for at se om disse tegn har indfundet sig.

Hvad kan EVA hjælpe med? Udvikle modeller, kompetencer og arbejdsmåder til dokumentation og evaluering i samarbejde med daginstitutioner Indsamle og formidle erfaringer og viden på dagtilbudsområdet En meget væsentlig del af EVAs opgave handler om at understøtte dette – meningsfulde - arbejde med evaluering i institutionerne Hvordan kan EVA så hjælpe jer/institutionerne med denne opgave? arbejde sammen med jer om at udvikle modeller og arbejdsmåder der er håndterlige og givende i hverdagen at hjælpe med at skabe overblik over eksisterende viden og erfaringer og formidle dem til dagtilbuddene at skabe mulighed for nye møder mellem praksisviden, forskningsviden og lovgivningsarbejde og politikformulering

EVA mellem ”policy”, praksis og forskning Lovgivning (policy) EVA Evaluerer praksis Udvikler og formidler viden om kvalitet Praksis Forskning

EVA’s to funktioner på dagtilbudsområdet - overordnet set At bidrage til kvalitetsudvikling direkte i daginstitutionerne At bidrage til at skabe nationalt overblik over udviklingen (kvaliteten) i sektoren overblik over hvordan sektoren udvikler sig -> informere det centrale niveau og sørge for at viden fra både praksis og forskning også indgår her tematiske undersøgelser og evalueringer om aktuelle emner (jf fx sprogvurderinger) her vil de enkelte dagtilbud der evt. indgår, fungere som cases – det er altså ikke det enkelte dagtilbud vi går ud og evaluerer evalueringer af hvad der kommer ud af udviklingsmidler (jf. aktuel evaluering af udviklingsprojekter)

EVAs trosbekendelse Vi tror på tre-enigheden evaluering, dialog og opfølgning Vi forsager meningsløs dokumentation, som ikke bliver brugt Vi evaluerer processer og indsatser - og ikke børnene Evaluering skal vise hvad der virker - hvordan og i hvilken sammenhæng

Omkring årsskiftet kommer vi med… Viden og inspiration til arbejdet med sprogvurderinger - vurderinger af forskellige sprogtest - organiseringsmodeller på kommunalt niveau - samarbejdsformer mellem forvaltning, dagtilbud og forældre - indsatser for børn der har behov for støtte i sprogudviklingen - forskervinkler på køn, tosprogethed og skolestart.

”Tegn på læring” – redskaber til - at sætte mål for børnenes læring - at gøre den pædagogiske læreplan til noget der ’kan leves’ - at evaluere for at blive klogere på egen praksis. En årsrapport, der skaber overblik over området - både i forskningen og i praksis, - både nationalt og internationalt, - og som giver viden og inspiration til nye udviklingsveje.