Prioritering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Kompetenceudvikling og innovation i yderområder
Advertisements

Hvilken forskel gør spørgsmål?
Måske er I gode venner i et år,
Værdigrundlaget i Greve
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Social kapital – rig på relationer
DE FIRE KUFFERTER Umødte behov Tabte selv Overlevelsesstrategier Imago
Forandring, forankring og fælles fokus
Modul 1 - Processer.
©Jenny Bohr – Til underviserne At arbejde med mål kan være udfordrende for voksne med ADHD, og selvom du tilrettelægger arbejdet med vægt.
Udviklende Læringsforløb for Lægesekretærer og øvrigt Administrativt personale med tæt kontakt til patientforløb ULLA Sektion for Rekruttering og beskæftigelsesfremme.
Arbejdspladsudvikling
Inklusion af personer med psykosocialt handicap - Det er logik Stig Langvad, Formand for DH 2. oktober 2010.
Vi gennemførte en række interview ifm
Analyse- og udviklingsmodel
Jespersen & Laursen Erhvervs- og organisationspsykologer Spørgsmål du kan overveje  Hvordan bliver du inspireret i dit arbejde?
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Grænser for rummelighed
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Anerkendende APV.
Stress og ledelse.
Kredsens udviklingsplan del 2
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
ØBRO FRI SKOLE Visioner 2020 Øbro Fri Visioner 2020 København den 7. marts 2013 Vores visioner Øbro Fri 2020 Er vores visioner stadig de rigtige? og hvordan.
...Slap af... HJGHK. Hvis du er rigtig træt af af den daglige stress som du skal til at gå igennem..
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Projektlederens rolle(r)
©Jenny Bohr – Til underviserne Voksne med ADHD har ofte mange negative erfaringer med sig. Mange har fået megen skæld ud som børn, og de.
Værdistrøms-analyse (Vejledning)
Workshop om trivselsmålinger SSID – årskonference Rita Jensen Personalestyrelse 29. April 2009.
Den anerkendende interviewform
Omgangstone og kollegialitet
Hvad vej skal vi?. Unge Med Anden Etnisk Baggrund End Dansk UMAEBED.
Karl Tomms Spørgsmålstyper Coaching øvelse Frokost
MÅL, PLANLÆGNING OG OPFØLGNING
Køb det fulde sæt til 299 kr + moms
KREDSEN I CENTRUM Ambitioner. HØJE OG SYNLIGE AMBITIONER Hvad er godt FDF hos os? FDF skal være sjovt – både for børn og voksne Ambitioner tager ofte.
Brainstorm Et værktøj til ideskabelse
Forudsætninger for en god samtale
Kredsens udviklingsplan Del 2. Strategi og manøvrer - Er vejen til nye initiativer i din kreds, og ikke mindst: Til succes!
Hvordan spørger man anerkendende?
Akutafdelingen På vej mod DNV Oplæg til gruppearbejde: Hvad gør vi først? Hvad gør vi siden?
Hvis du ønsker at opnå fremragende
12 Serviceydelser Oversigt
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
CFK  Folkesundhed og Kvalitetsudvikling Høskovkollegiet 2014 Høskovkollegiet 2014 opgørelse Dataindsamlingen er foretaget i perioden fra.
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Arbejdsglæde Alexander Kjerulf. Chief Happiness Officer. Cand. scient. i datateknologi, Odense Universitet, Medstifter af IT-firmaet Enterprise.
TEMA 2014: KOMPETENCEVURDERING Målbeskrivelserne er ved at blive/er reviderede i alle specialer Der lægges større vægt på kompetencevurdering Der lægges.
Pædagogisk Rådsmøde F olkeskolereform 6. Februar 2014.
Værktøj 3: Personlige og kollektive strategier Vi forebygger stress sammen.
1 Social kapital – én mulighed… Det handler om de skjulte velfærdsreserver.
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven Vi forebygger stress sammen.
Kunsten at give god feedback
NÆRVÆR i arbejdet. Nærvær i arbejdet Region Midt og Region Hovedstaden 18 arbejdspladser og 2000 medarbejdere  8 somatiske afdelinger  3 psykiatriske.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
MUS samtale Kære Du indkaldes til den årlige udviklingssamtale.
12 Serviceydelser Oversigt
Den værdifulde arbejdsplads
Værktøj 2: Kan og skal krav - fokus på kerneopgaven
MEDvirk NU - en digital tjekliste til at nå i mål med arbejdsmiljøet
3-timersmødet 2017.
Stresshåndteringsgruppe
Personalemøde – opfølgning på MTU
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Vi ønsker god ledelse – og derigennem attraktive arbejdspladser.
Sæt dit aftryk – udvikling af ideer
Et organisatorisk koncept til udvikling og prioritering
Værktøj 5: Lederens opgaver med stress - stressforebyggende lederstil
Værktøj 7: Det gode personalemøde og arbejdspladskulturen
Præsentationens transcript:

Prioritering

Den anerkendende tilgang Se på det, der virker på arbejdspladsen – og lade sig inspirere af det. Undersøge vores succeser – hvad er vi stolte af? Hvordan kan vi få mere ud af det? Lave positive fremtidsbilleder ud fra vore drømme – og omsætte drømmene til konkrete mål

Formålet med værktøjet At blive enige om hvad kerneydelsen er i vores arbejde. Så kan vi prioritere kerneydelsen og have fokus på det, vi når og ikke på det, vi ikke når.

Diskussion og afklaring Metoden skal sikre, at vi diskuterer og afklarer: Er vi enige om, hvad vi skal prioritere højest? Bruger vi tiden på det, vi prioriterer højest? Er vores mål realistiske?

To forskellige former for ydelser Det er vigtige at få adskilt de to former: Der er noget, vi skal gøre. Der er noget, vi kan gøre, hvis vi har tid.

Skal- og kan-krav ”Skal-krav” = kerneydelsen, det vi fagligt og professionelt skal nå. ”Kan-krav” = det ekstra, det vi kan gøre, hvis der er tid (ofte det, vi som medarbejdere synes er mest udviklende).

Hvad giver stress Når mange ”kan-krav” bliver til ”skal-krav”. Når fokus er på de ”kan-krav”, vi ikke nåede. Når vi glemmer at være tilfredse med at klare ”skal-krav”.

Gør de ting, der giver energi Det handler ikke kun om at gøre tingene rigtigt – det handler om at gøre de rigtige ting.

Metoder i anerkendende tilgang Værdsæt dig selv og andre mennesker. Anvend din viden om, hvad der virker. Provoker din og andres fantasi – hvis alt er muligt? Samarbejd – del din viden og succes og værdsæt andres viden og succes.

Processen Det følgende beskriver den proces, vi skal i gennem i dag.

Gruppearbejde Det vi er glade for og stolte af. I skal arbejde i grupper på fire med følgende spørgsmål: Hvad er vi mest stolte af ved måden, vi udfører arbejdet på i dag? Hvad er vi mest stolte af ved vores arbejdsplads? Hvad er vi specielt dygtige til på vores arbejdsplads? Hvad ønsker vi at være kendt for på vores arbejdsplads om to år?

Første plenum Præsentation af resultater fra grupperne

Pause Lederen, sikkerhedsrepræsentanten og tillidsrepræsentanten udarbejder arbejds- pladsens vision, mens alle andre holder pause.

Gruppearbejde 2 Hvad er drømmen i forhold til visionen? I arbejder i nye grupper af fire personer med følgende spørgsmål: Hvis alt kunne lade sig gøre, hvordan ville vi så arbejde for at kunne leve op til visionen? Hvis alt kunne lade sig gøre for at leve op til visionen, hvilke krav vil så være vigtigst at leve op til i dagligdagen?

Andet plenum Tag udgangspunkt i det foregående gruppearbejde. Del kravene op i to og prioritér: Hvad er de 10 vigtigste ”ska-krav” i arbejdet? Hvad er de 10 vigtigste ”kan-krav” i arbejdet? Hvis I er flere faggrupper, skal hver faggruppe udarbejde deres egne ”skal” og ”kan” krav.

Tredje plenum Brainstorm: Når visionen har været på arbejde. Om et år, når vi har arbejdet efter denne vision og disse ”skal- krav” og ”kan-krav”, hvad er så muligt, som ikke er muligt i dag?

Hjemmeopgave For den enkelte: For konsulentgruppen (SIR, TR og leder) Hav fokus på ”skal-kravene” og vær tilfreds med at leve op til dem. Husk at ”kan-krav” er et positivt tilvalg. Gå tilfreds hjem fra arbejde. For konsulentgruppen (SIR, TR og leder) Lav en stor grafisk oversigt over ”skal-” og ”kan-krav”, så de er synlige for personalet Hold fortsat gang i processen.