En utålelig sandhed Byrådsflertallet: Vi lukker dørene

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Lovlig sagsbehandling
Advertisements

Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Diverse spørgsmål vedr. Digital Post
AT opgave 2014 Mad og Mennesker
Set i forældreperspektiv
Proces – trin for trin Leder afsøger alternativer til udpegning
Hvem er vi? Martin Dahl Karin Dam Nielsen
Kundebetjening Opgave med salgstrappen.
Hvad synopsen skal indeholde fremgår på de
James Bond går tur i en park...
AT og faget Engelsk På de følgende dias får du nogle gode tips til, hvordan faget engelsk mest hensigtsmæssigt indgår i AT-eksamen.
Ytringsfrihed og sygeplejersker
Perspektiv på den faglige indsats blandt borgere med Diabetes Type 2 - et bidrag til udvikling af kronikerprogram for diabetes.
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
Goddag, det er TV-Avisen Almene Boligdage, lørdag den 3. september 2011 Presse- og informationsafdelingen BL – Danmarks Almene Boliger.
DTaF’s Lovmappe Afsnit 2 DTaF’s Lovmappe Undervisning DAN-fortræning.
Vold - et fælles anliggende
Tavshedspligt.
De københavnske Ældreråd Organisationen. § 30. Kommunalbestyrelsen nedsætter et ældreråd. Ældrerådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål.
Skolebestyrelsen  7 forældrerepræsentanter  2 medarbejderrepræsentanter  Alle skal udfylde en tavshedserklæring  2 elevrepræsentanter  Alle har stemmeret.
3-timers møder Aarhus Universitetshospital 2014
Spørgsmål og holdninger som ambassadørerne kan blive mødt med 1. Fra medarbejderne 2. Fra ledelse og personale- ansvarlige.
Kapitel 6 – nogle citater og overvejelser.
Procedurelle krav Krav om at følge en bestemt procedure, indsamle bestemte oplysninger og/eller nedfælde dem på en bestemt måde i det dokument, som er.
Status på reform af patientklagesystemet Erfaringsudvekslingsmøde for DH-udpegede medlemmer af Patientklagenævnet og Patientskadeankenævnet torsdag den.
PROGRAM Præsentation. Sager. Sagsbehandlingen. Retsgrundlaget.
Forbrugsgenetik - Etiske aspekter Mickey Gjerris Lektor, Ph.d. Medlem af Det Etiske Råd.
Den teoretiske undervisning og teoriprøven
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Seksualpolitik.
Procesværktøjer.
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
Circle of change Benægtelse Reaktion Accept Handling
Bacheloropgavens mundtlige dimension torsdag d. 19/1-12 Mål med mødet: 1.At etablere et forum for refleksion over opgavens mundtlige del. 2.At I efterfølgende.
Blog kommentar Åben arkivet ved at trykke på den lille sorte trekant der peger ind på et årstal (næste billede)
......der møder han en rigtig Bond-pige og stopper op....
Møde med skolebestyrelsen, Østbirk Skole,
Håndtering af en møgsag
Bacheloropgavens mundtlige dimension onsdag d. 4/5-11
2.lektion:Demokrati 2.Lektion i undervisningsforløbet ”Det politiske system i Danmark” baseret på kapitel 6 i bogen Luk Samfundet Op! af Brøndum & Hansen,
Skolebestyrelsen Forælder specialklasse Medarbejder Elev Leder Ekstern repræsentant?
Skanderborg Kommune Valgmøde 3. marts 2014 Baggrundsviden for at kunne varetage skolebestyrelsesarbejdet.
Sundhedsaftaler og sundhedskoordinationsudvalg Specialkonsulent Andreas Jull Sørensen Indenrigs- og Sundhedsministeriet.
”Det Nære Sundhedsvæsen” Jan Trøjborg KKR Syddanmark, Januar 2012.
Problemløsningsheuristik I.1 1.Hvad er det (i min problemstilling) som jeg ikke ved endnu? Dvs. hvad leder jeg efter (og hvorfor er det vigtigt/interessant.
Oprettelse af tabeller (Access, del 2)
Ti bud på det gode menighedsrådsmøde Inspirationsdag for menighedsrådsmedlemmer, præster og medarbejdere ved kirkerne i Fyens Stift Odense 18. april 2015.
Herning Kommunes Handicapråd Høringer Nyborg Strand d. 9. juni 2008.
SKABELON.
Varm luft og vrede medier Espergærde Gymnasium den 20.4 v/Heidi Jønch-Clausen.
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
1 Vejledning om anmeldelse af voldssager til politiet. Vold og trusler Vold er når en person angriber en anden person, f.eks. med slag og spark. Lette.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Kontakt mellem borgere med handicap og den kommunale forvaltning GAP-analyse af Det Centrale Handicapråd.
Drives af LOKK (landsorganisationen af kvindekrisecentre) Rådgivning for unge, fagfolk og forældre – alle kan være anonyme Oplæg og undervisning Hotline.
Brønderslev Kommune Den 14. juni 2016 Tema: Forældre der går fra hinanden i relation til daginstitution og skole. Ved Lotte Bjerring Jurist, advokat, ekstern.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video med Anders Bondo Christensen om formålet med mødet
Læring gennem registrering og indberetning
Persondata – kortlægning af skolens behandling
Private opholdssteder Alle typer døgninstitutioner
Udkast til justering af KS
Rammeaftale 2018 – Baggrund og opstart
Naturfag.
Medlemsmøde om GDPR Bestyrelsesreferater mv. og fotos
Kontakt til deltagerne
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Skolestart på Hillerød Vest Skolen
Sikker adfærd er vigtig Som lærere arbejder vi med væsentlige og ofte fortrolige eller følsomme informationer, og dem skal vi passe godt på Sikkerhedspakken.
Skrivedag 7: Resumé, konklusion og henvisninger
Præsentationens transcript:

En utålelig sandhed Byrådsflertallet: Vi lukker dørene Dørlukningen i ordblindesagen En utålelig sandhed Byrådsflertallet: Vi lukker dørene

Baggrund: Høje Taastrup og ordblinde-sagen Det handler om diagnostik og specifik træning for ordblinde. Hvis vores kommune havde givet læsetræning til ordblinde som svarende til landsgennemsnittet, skulle over 125 i folkeskolealderen have været tilbudt hjælp. Kommunen hjælper pt. omkring 10 ordblinde. Da SF forstod den sammenhæng, tog vi sagen op. Men byrådsflertallet lukkede dørene fordi de påstod, at situationen for ordblinde ikke kunne drøftes, uden at konkrete personsager eller ansættelsesforhold omkring embedsmænd, der havde udtalt sig til pressen, ville blive drøftet. SF opfatter den manglende lyst til at behandle sagen for åbne døre som et forsøg på at skjule en utålelig sandhed. Derfor har vi klaget til Statsforvaltningen (tidligere tilsynsrådet) . Byrådet behandler sit svar til Statsforvaltningen på sit åbne møde i morgen.

Et spørgsmål om åbenhed Udgangspunkter et, at Byrådets møder skal være åbne. Der skal en solid og saglig grund til at beslutte lukkede døre.

”En vis plausibilitet” ”Der skal være en vis margin, men man kan ikke bare på skrømt bruge risikoen for, at der fremkommer fortrolige oplysninger til at lukke mødet

Sagen fra Struer Statsforvaltning Midtjylland afgjorde i 2007, at byrådets beslutning om at lukke dørene, fordi der blev behandlet persondata, var ulovlig. Personens navn var kendt i forvejen i forbindelse med sagen, og der var derfor ingen grund til at beskytte ham mod, at hans navn kom frem. Afgørelsen kan læses på www.sfht.dk

Fra SFs dagsorden 1: Citater fra SFs materiale til dagsordenen: ” I dagbladet Politiken 1. maj fortæller en familie fra Høje-Taastrup, at de ikke kan få deres barn testet for ordblindhed, fordi kommunen ikke anerkender ordblindhed. Det har betydet, at deres dreng i dag ikke kan læse og stave tilstrækkeligt, fordi kommunen ikke har givet de tilbud, som er væsentlige for at få læseudviklingen sat i gang” Spørgsmål til Conny Trøjborg: ”Fremdrog du på det lukkede møde henvisninger til konkrete navngivne personer under sagens behandling. Jeg mener, det er jo lagt op som principspørgsmål?

Fra SFs tekst 2: ” Kommunens chefpsykolog har i et svar til SF fortalt, at der testes for ordblindhed i Høje-Taastrup kommune, fordi der på alle skoler i Høje-Taastrup er ansat en læsevejleder, som kan afdække hvorvidt en elev har læseproblemer og vejlede lærerne om dette.” .  Conny Trøjborg: Er chefpsykologens udtalelse omfattet af tavshedspligt på nogen måde, eller handler det bare om omfanget af test af ordblinde?

Fra SFs tekst 3: Måske fordi kommunens læsekonsulent mener, det er et ekskluderende tilbud, og (Citat fra Politiken) ”at vi ikke har behov for at klistre en etikette på eleverne,” men politisk er der aldrig taget stilling til, om anvendelse af hurtig læseindsats på hold eller brug af Ordblindeinstituttet er tilbud, som er ekskluderende, eller er tilbud som bør anvendes for at sikre vores overordnede læsepolitik. Conny Trøjborg: Igen må vi spørge: Har det nogen karakter af en personalesag, det her, eller handler det bare om test af ordblinde?

Fra Økonomiudvalgets indstilling i sagen (1) ”Byrådet bemærker, at et byrådsmedlem ikke har noget krav på, at en sag optaget på udkastet til dagsordenen … realitetsbehandles i byrådet” Kommentar: Hvis byrådet bare ville have afvist sagens behandling, hvorfor så lukke døre først?

Fra økonomiudvalgets indstilling i sagen (2) ” … et flertal af byrådets medlemmer fandt, at sag nummer 3 var formuleret med udspring i enkeltpersoners forhold, og at forslagets individfokus ikke umiddelbart lod sig adskille fra forslagets mere almene problemstillinger.” SF-kommentar: Flertallet mener tilsyneladende, at da det er konkrete forhold, der ligger til grund for den principielle debat, skulle begrunde dørlukningen.

Fra økonomiudvalgets indstilling (3) ”Der var klare tilkendegivelser fra et flertal af medlemmerne i Byrådet om, at forslaget ikke ville kunne drøftes og afgøres uden en inddragelse af ansattes embedsførelse og uden, at der blev røbet forhold vedrørende privatlivet.” Dette er kardinalpunktet: Byrådsflertallet postulerer, at man ikke i lyset af offentligt tilgængelige presseartikler og embedsmandsudtalelser kan fokusere på test og læsetræning for ordblinde, uden at man går ind i personsager eller drøfter embedsmænd på en måde, så der derved optræder en fortrolighedsforpligtelse Da der altid foreligger mennesker og menneskeliv i baggrunden af de fleste sager, byrådet behandler, afviser SF denne opfattelse.

Fra Økonomiudvalgets indstilling i sagen (4) ”det blev dels begrundet i ansættelsesmæssige hensyn og dels af hensyn til en konkret elevs personlige forhold.” Conny Trøjborg: 1: Var der antydning af personalesag i det her? 2: Fremdrog du på det lukkede møde oplysninger om en konkret elevs personlige forhold, og fandt du, der ville være nogen saglig grund til det?

Fra Økonomiudvalgets indstilling (5) ”Det blev samtidig pointeret, at sagen derved kunne blive opdelt således, at delen med personhenførbare oplysninger kunne behandles under iagttagelse af nødvendige fortrolighedshensyn, og at sagens øvrige vigtige temaer efterfølgende kunne blive behandlet åbent” Men byrådsflertallet vedtog at sende hele sagen til behandling på lukket møde

Fra svarudkastet: (6) ”Af bilag D [fortroligt] fremgår, at Byrådets medlemmer, som forventet diskuterede de nævnte fortrolige forhold” Conny Trøjborg kan bekræfte, at et byrådsmedlem fra flertallet fandt på at henvise til en konkret personsag i drøftelserne på det lukkede møde. Men det var ikke hende og ikke på hendes initiativ. Det var efter SFs opfattelse slet ikke nødvendigt for at kunne drøfte sagens centrale emne: diagnostik og læsetræning for ordblinde, snarere en slags alibi.

Spørgsmål: