Interaktiv kommunikation - strømninger indenfor kommunikation

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Oplæg om den nye offentlighedslov – set fra ombudsmandens stol v/Folketingets Ombudsmand Jørgen Steen Sørensen Seminar, Kammeradvokaten, 20. november 2013.
Advertisements

Måske er I gode venner i et år,
Hvordan bidrager litteratursiden
Skabelon for udarbejdelse af en strategi for den perfekte storm
Dagens program Hvad er frivillig.dk Hvordan er frivillig.dk bygget op
Flere bekendte, lige så mange venner, men mere tid alene… - Nogle få perspektiver på ungdoms- og foreningsliv i en ”synes godt om”-kultur København 3.decemberr.
John.M.Nielsen Metode & Co.
Intern kommunikation – hvordan arbejder vi mere bevidst med den?
E-Læring Gruppe #3. Definition af E-læring Udgangspunktet med E-læring er, at læringsprocessen bliver individuel og der bliver taget højde for den enkeltes.
Frie informationer og kampen for demokrati Biblioteker og demokratisk dannelse.
MEDIEPÆDAGOGISKE VEJLEDNINGSVÆRKTØJER
Advisory board-møde, MDI, den 17. april 2013, Mathilde Hjerrild Carlsen, Holger Højlund Oplevelser fra felten.
AM 2006 Birgit Lübker AM 2006 Hvem har magten i arbejdsmiljøarbejdet? Seniorkonsulent Birgit Lübker Teknologisk Institut - Center for Arbejdsliv.
Samarbejde med eller uden Service Level Agreement (SLA)
v/Kate Bøgh Socialdirektør, Middelfart Kommune
Udfordringer set fra en kommunikatørs vinkel Lars Elmsted Formand for K-Gruppen i Dansk Journalistsforbund.
Måske er I bedste venner i et år,
– Sådan virker det! Dit elektroniske postsystem Ved Arne Crown Rasmussen
Trådløst net. Trådløst netværk i hele huset • Det nytter ikke at købe internetudbyderens hurtigste forbindelse, hvis den trådløse netværksrouter er.
MODERNE MEDIER – et 6 ugers kursus for lærere august-oktober 2012 Foto fra rapporten: Digitale medier i folkeskolen.
Idrættens Hus torsdag 26. april 2012 Forbindelse: WWKkMA Password: OkuJ4F Idrætsforeninger og Facebook.
Kommunikationsstrategi - et strategisk ledelsesværktøj
EUP - End User Payment EUP kræver hverken investering i hardware/software, ej heller ressourcer til administration eller systemintegration. Med Mobitech’s.
Synlig ledelse i krisetid
LSP - Laboratorium for forskningsbaseret skoleudvikling og pædagogisk praksis, Institut for Læring og Filosofi, AAU og UCN,
Sådan skaber du værdi som leder i din virksomhed
Elevernes digitale dannelse
UDGANGSPUNKT 6. Februar Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Digitalisering og medialisering
Interessenter og interessentanalyse
Tjekliste Er din myndighed klar til Digital Post? Kan din myndighed modtage og besvare digital post? Test om det virker Sørg for at teste, om myndigheden.
IS-Strategi.
Din kontakt med det offentlige starter på nettet [kommune, logo, dato]
Hjælp mig med at finde den !!! En stor belønning til dem, der SER bedst! Præsenterer Klik her for at starte JEG HARMISTET MIN MIS !! Red Bulls.
Titeldias (uden baggrundsfarve) Husk at vælge korrekt layout for hvert dias: Klik med højre musetast på dias i ruden til venstre i skærmbilledet og vælg.
E-dag 2 Netikette Persondatalov
Den gode, den onde og den grusomme - om digital selvbetjening SnitkerGroup 6. September 2011 af Usability Specialist Thomas Visby Snitker.
Det handler om at følges med nogen og skabe resultater.
Virksomheder - definition
Medialisering og organisationsudvikling Taarnby,
To modsatrettede Opfattelser Organisation, Trojka, 4. udgave, 2007
1 Elektroniske hjælpemidler i DN. 2 Den uhyggelige virkelighed: –DN Nettet bliver nedlagt! –Kommunernes afgørelser skal vi måske selv lede efter Begrænsninger.
1 Kursus i BL: Beboerinformation – medievalg og kanaler oktober 2010 Paul R. Metelmann Havdrupvej 114b, 2720 Vanløse
Hvad er forandring?.
BYOD - Løjtegårdsskolen ”It har meget lille betydning for forandringer på kort sigt. Men på lang er it medvirkende til store forandringer i vores måde.
De nye kommunikationspolitikker - hvad skal de indeholde?
Øjenstyringscomputer – og hva’ så? Familieweekenden d september 2014 Center for Rett Syndrom.
Brugstedet.dk Eksempelsamling ”Geodata skaber værdi” Nils Bo Wille-Jørgensen Grontmij.
Kodeks for offentlig topledelse
Vejlederens kommunikation
Henriette Lungholt Formidling og metode – uge 47, efterår 08 Mundtlig kommunikation.
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
 Intro  Historien – starten på det hele  Formålet  Hjernerne bag  Bomben bruges  Verden synker – Internettet stiger  På nettet kan vi alt  Effekter.
Snak med din sidemand om dette et par min.
Dagens program Præsentation af os Præsentation af kurset samt praktisk info (herunder hjemmeside, køb af kompendium, eksamen m.m.) Præsentation.
For at få en postkasse på borger.dk, så du kan kommunikere digitalt med det offentlige, skal du være logget på med din digitale signatur. Du klikker nu.
Hvad kan borgerne på sundhed.dk?
Case Året er 2031 og staten er i gang med centraliseringen og nu er det blevet skolernes tur. Der skal spares penge på både lærere og undervisningsmaterialer.
Digital Signatur Hvad er Digital Signatur?
Digital Forvaltning (44405) Introduktion til Digital Forvaltning1 Digital Forvaltning ”Bedre service..” ”Lavere omkostninger…”
Kommunalreformens kommunikationsmæssige udfordringer.
Introduktion til databaser (databaser, del 1)
Temadag om undervisning af borgere Fra forsøg til udvikling af konceptet - erfaringer og ideer.
Web didaktik 2.0 Utraditionelle veje - it som omdrejningspunkt for vækst og et redskab til ny udvikling i uddannelserne.
Læreren som læringsleder
Biblioteket Hvem er jeg? Michel Steen-Hansen –Direktør i Danmarks Biblioteksforening –Tidligere bibliotekschef i Slagelse og Ringsted –Fortidsforsker.
Skab dit eget kommunikationsværktøj. Dette er et værktøj til dig, som vil Have orden i og styr på din kommunikation Være mere effektiv i brugen af dine.
Undgå falske beskeder Hackerne beder om dine personlige oplysninger i en mail eller sms. Det ville pengeinstitutter, virksomheder eller myndigheder aldrig.
Jan Christiansen Inspiration systime.dk
Sikker adfærd er vigtig I det offentlige arbejder vi ofte med personoplysninger, som er følsomme eller skal behandles fortroligt Sikkerhedspakken.
Præsentationens transcript:

Interaktiv kommunikation - strømninger indenfor kommunikation

En klassisk intro! LADEGAARD A/S – interaktiv kommunikation og læring på nettet – e-learning. Cand.comm. fra RUC. Skrevet to bøger Arbejdet med interaktiv kommunikation på nettet siden 1996. Bachelor og studentermedhjælp på DFH. Husk www.thomasladegaard.dk under ”Foredrag”

New media afgjorde valget i USA

... og bliver måske afgørende igen nu

Ser vi fremvæksten af ’ny’ politik?

Flere strømninger på én gang

Kan man kontrollere informationen? Jason Blair

Indgangsbønnen: God, effektiv og direkte kommunikation til de rigtige mennesker går ALDRIG af mode!

Et eksploderende mediebillede

Lokale medier stormer frem

Interaktive tjenester og kommunikation er på den offentlige dagsorden som aldrig før

Taskforces og reformer

Lille opgave fra din verden Eksempel på god kommunikation Hvad var godt? Hvad var effekten? Eksempel på dårlig kommunikation Hvad var skidt? Hvad kan man lære af det? – 10 min. to og to

Kommunikationssituationen er fundamentalt forandret Tre påstande Kommunikationssituationen er fundamentalt forandret Interaktive medier giver nye måder at kommunikere Samfundsforandringer har med kommunikation at gøre

Lars Qvortrup om forandringen: ”Dem vi er ’i samfund’ med er dem, som er kommunikativt tilgængelige for os. Det betyder, at det i realiteten ikke er de nye teknologier der kan begrunde det såkaldte “informationssamfund”. Det der i sociologisk forstand kan begrunde det er, at de nye informations- og kommunikationsteknologier radikalt udvider vores kommunikative horisont. De forøger eksponentielt vores kommunikative rækkevidde og dermed antallet af mennesker som vi er ’i samfund’ med. Dette er altså for mig det nye, og det der kan begrunde at vi taler om en ny fase der er forskellig fra det gamle såkaldte “industrisamfund”. At det samfund der er på vej potentielt set er et verdenssamfund, fordi hele verden er kommunikativt tilgængelig.” Lars Qvortrup: “Det hyperkomplekse samfund - 14 fortællinger om informationssamfundet”, side 28.

Konklusioner Forandringen er ikke kun teknologisk begrundet Kommunikation som begreb er omdrejningspunktet Vi må tænke helt nyt om begrebet kommunikation

Transportmodellen Modtager Afsender Budskab

Den udvidede model med analyse af målgruppen Modtager Afsender Budskab

Faglig formidling, PR etc. Afsender Formidler Modtager Let tilgængeligt budskab Svært tilgængeligt budskab

Start: Fra transport til selektion Modtager Afsender

Hvordan selektere?

Hvordan validere?

Fra én-vejs til to-vejs kommunikation Strømningerne Fra massekommunikation til individuel selektion (tænk blot på tv-programmet) Fra én-vejs til to-vejs kommunikation Kommunikation som størrelse er forandret for altid

Konsekvens for dig som leder Gøre viden tilgængelig Gøre dialog mulig Skabe rum for to-vejs kommunikation og dialog med interessenter Give mulighed for at borgerne selv kan evaluere og bedømme Give slip på kontrollen

Internet – version 1.0 Publicering Dynamiske data Dialog Integreret digital kommunikation 1995 2000- Den digitale brochure Det digitale visitkort Prisliste Bestilling af materialer Log-in 1:1 Kommunikation Individualiseret E-kommunikation E-government E-learning E-business

Internet – version 2.0 – Det sociale net Hipperne fik måske ret i sidste ende!

Offentlighed på en ny måde

Bjarne, Helsingør

Tine, Beredskabsstyrelsen

Tomas, Kommunernes Landsforening

Kirsten, Sygeplejeskolen i Århus

Connie, Region Sjælland

Nanna, Økonomistyrelsen

Informationsteknologi Web – herunder intranet og ekstranet Mail og nyhedsbreve Streaming video WAP SMS 3G Konvergens og tilgængelighed

Interessenter i din kommunikation som leder Borgere Brugere Medarbejdere Potentielle medarbejdere Leverandører Politisk bagland, nævn m.v. Omverdenen, medierne Andre myndigheder

Eksempel: E-government i Teknisk Forvaltning Som borger kan du søge om byggetilladelse hos kommunens tekniske e-forvaltning. På kommunens web-site finder du oplysninger om procedure, regler og elektroniske skemaer. Under sagsbehandlingen kan du følge forvaltningens behandling af sagen på nettet.