Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Sundhed menneske og samfund
Advertisements

Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland Workshop D Konference den 24. maj 2012.
Proces på sundhedsområdet Det nære sundhedsvæsen
Vores krav til økonomiforhandlingerne v/Palle Simonsen, Det Sociale Netværk.
Sundhedsaftalen fra ord til handling
Diabetes – en sygdom i vækst
Hvordan kan resultaterne bruges i en kommunal sundhedspolitik
Introduktion til NY SUNDHEDSPOLITIK 28. Februar 2012 kl –
v/ Professor Lars Ehlers, Aalborg Universitet
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
EU-indsaten for administrative lettelser1 Indsatsen for at lette byrderne i EU Anders Bering Erhvervs- og Selskabsstyrelsen Center for Kvalitet i ErhvervsRegulering.
Sådan står det til med sundheden i Nordjylland - hvad kan sundhedsprofiler bruges til? - hvad er social kapital? Tine Curtis Forskningsleder.
Sundhedsaftale om det regionale samarbejde om infektionshygiejne, herunder MRSA Regionssundhedsplejerske Anita Fogh, og formand for arbejdsgruppen.
Temadag om forebyggelse og sundhedsfremme for personer med handicap
Mission - Vision – Strategi Udkast for Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center Centerledelsen - Herning 6. marts 2007.
“Fra sygefravær til arbejdsevne”
Aarhus Kommunes Røgfri Arbejdstid
Sven Erik Bukholt Center for Primær Sundhed og Forebyggelse
Session 16: Hvad forstår vi ved sundhed Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse.
Sundhedsaftaler De endelig rammer for arbejdet med den kommende sundhedsaftale kendes endnu ikke Udkast til ny bekendtgørelse og vejledning er sendt i.
Indsæt – Billede – Fra fil… her En fælles national satsning - den generiske model og forløbsprogrammerne Adm. direktør Else Smith 28. september 2011.
1 National konference d. 21. november Workshop III Systematisk rekruttering til telefonrådgivning – et eksempel.
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014 v. Conni Christiansen Sundhedsaftale 2015 – 2018.
Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden
Det Sociale Kapitel
Sygefravær som indsats i Region Hovedstaden Kan ledelse kurere sygdom…?
Elementer i ”Forebyggelsespakken om Tobak”, der i særlig grad kan løfte kommunernes indsats Tobakstemagruppemøde i Sund By Netværket 17. juni 2013 Chefkonsulent.
af den ældre medicinske patient
Et godt liv for alle borgere Christina Krog, tlf. Om Sund By Netværkets strategiske satsninger og arbejdsmetode.
Den nye overenskomst for praktiserende læger. Nye muligheder og udfordringer Regionsældreråd. Hovedstaden.
Koncern Plan & Udvikling Sundhedsaftale V/ Torben Hyllegaard, Region Hovedstaden Oplæg til møde i Regionsældrerådet den 9. marts 2011.
DSKB’s Generalforsamling Vision og strategi 24. Maj 2011.
KICK OFF – Broen til bedre sundhed - oplæg v. udvalgsformand Flemming Stenild.
Den nye sundhedsaftale 2015 – 2018
Hvor skal vi sammen bringe DKT hen? Hvem er vi? Hvordan er dette oplæg struktureret? - Hvilke uløste tandplejeproblemer er der? - Visioner og senarier?
Hvad kan den nye sundhedsaftale give, hvor stiller den især krav til kommunerne og hvad skal vi hver især have fokus på, for at få det fulde.
sammen om sundhed Sundhedsforum
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Orientering vedr. praksisplan Sundhedspolitisk dialogforum, KKR Nordjylland, 20. maj Rådmand Mads Duedahl, Sundheds- og Kulturforvaltningen, Aalborg.
Behandling og pleje Formål: at alle borgere med behov herfor tilbydes sammenhængende behandlings- og plejeforløb af høj kvalitet.
Patientrettet forebyggelse Kommunerne i Region Sjælland
Sygeplejersken Vi er modul 5 studerende og går på Via University College i Silkeborg. I vores klasse er vi 40 piger og 2 drenge.
UNIK 16. maj 2011 Shared care-platform for kronisk syge Chefkonsulent Tove Lehrmann, Region Syddanmark.
KL´s visioner for kroniske patienter
Sundhedspolitisk Dialogforum D. 20. maj Dagens program: Fælles frokost Velkomst v. Anders Broholm Status vedr. Politisk Sundhedsaftale.
Grundaftale for hjælpemidler i et overordnet perspektiv
Ældre- og Handicapforvaltningen Seminar for tillidsrepræsentanter og Kredsbestyrelse i DSR Kreds Nordjylland Mandag den 3. juni 2013 Sundhedsaftaler i.
1 Sigtelinjer for arbejdet På baggrund af budgetmaterialet (inkl. bagvedliggende notater og viden i øvrigt): Udarbejde formuleringer til sigtelinjer for.
Hospitalsenheden Silkeborg – fremtidens udfordringer i arbejde med sundhed v/Hospitalsdirektør Lisbeth Holsteen Jessen.
Region Midtjyllands sundhedsplan set i et regionalt psykiatrisk perspektiv. Chefsygeplejerske Claus Graversen, Psykiatrien Henrik.
Navn (Sidehoved/fod)Bispebjerg og Frederiksberg Hospitaler FAS’ Års- og medlemsmøde, 3. oktober 2014 Ane Friis Bendix Vicedirektør, dr.med. Sammenhæng.
1 Sygehuset som en helhed I formiddagens program har der været fokus på fælles akut- modtagelser (FAM). Det, at der ændres på, hvordan de akutte patienter.
Den gode overlevering og samarbejde på tværs
1 Temamøde om Social Ulighed i Sundhed Erfaringer med at sætte social ulighed i sundhed (SUS) på dagsordenen i Københavns Kommune Disposition: - Begreber.
Mental sundhed et anliggende for folkesundheden? Sigurd Lauridsen Ph.d. Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet Projektleder DEA.
Det Tværgående Gravidsamarbejde ved Inge Olga Ibsen, Overlæge og leder af Familieambulatorierne, Region Syddanmark og Region Hovedstaden Carina Blomholt,
Temamøde om social ulighed i sundhed
Sundhed, forebyggelse og sundhedsfremme
Er din klinik klar til surveyorbesøg?
E-læring på patientens præmisser
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Mere MOST - mindre fravær
E-læring på patientens præmisser
Fremtidens sundhedsvæsen – nyeste udspil fra Danske Regioner
Sundhedsaftale
Social ulighed i sundhed i Københavns Kommune
Oplæg på samordningsudvalgsmøde d. 27. februar 2014
Ældre i et sundhedsvæsen - set fra almen praksis
Præsentationens transcript:

Hvordan kan resultaterne fra Sundhedsprofil 2010 bruges i den regionale folkesundhedsstrategi? Bente Lauridsen Regionsrådets 1. næstformand og medlem af sundhedskoordinationsudvalget

Har Region Nordjylland en folkesundhedsstrategi? JA det har vi – en strategi som blev vedtaget i 2009 Regionens strategi omhandler folkesundhed på 5 arenaer: Samarbejde med kommunerne Almen praksis Sygehusene Regionens egne arbejdspladser Regional udvikling

3. Samarbejde med kommunerne – er aftalt i de lovpligtige sundhedsaftaler. Region Nordjylland og de nordjyske kommuner har aftalt: Børn og unge sundhed skal have særlig fokus Den sociale ulighed i sundhed skal i fokus, og der skal udvikles differentierede tilbud At indsatsen for kronisk syge er højt prioriteret At sikre det sammenhængende patientforløb At forebyggelse er en integreret del af behandlingen uanset hvilket sygehus man behandles på, hvilken læge man har og hvilken kommune man bor i. Sundhedsprofilen skal bruges til at identificere målgrupper der har brug for tværsektorielle indsatser.

2. Almen praksis 86 % af borgerne har været i kontakt med egen læge inden for det seneste år. 31 % af borgerne har haft kontakt med egen læge mere end 5 gange det seneste år. De praktiserende læger har dermed en unik kontakt til befolkningen og indgang til at snakke forebyggelse. Sundhedsprofilen viser, at lægens råd betyder noget. Regionen vil gerne samarbejde med lægerne om: mere fokus på social ulighed i sundhed at styrke indsatsen for patienter med kronisk sygdom en målrettet forebyggelsesindsats at sikre sammenhæng i patientforløbet

1. Sygehusene 10 % af nordjyderne over 16 år er årligt indlagt 46 % af nordjyderne har været i ambulant behandling inden for det sidste år. Også sygehusene har en stor berøringsflade med borgerne, så sygehusene skal sørge for rammer der indbyder til sund livsstil Sundhedsprofilen kan bruges til at målrette særlige indsatser som: Mere fokus på social ulighed i sundhed Mere fokus på etnicitet Iværksætte særlige patientforløb til målgrupper med særlige behov

3. Regional udvikling Vækstforum Nordjylland udvikler strategier, planer og tager initiativer, der skal være med til at sikre, at Nordjylland er et godt sted at arbejde, bo, leve og opleve. I Nordjylland skal vi have mere uddannelse til flere, det vil på sigt sikre vækst og udvikling i hele regionen. I Nordjylland er der næsten 85 % af en ungdomsårgang, der afslutter en ungdomsuddannelse. Målet er at komme højere op, således at 95% af en ungdomsårgang skal have en konkret ungdomsuddannelse og 50% en videregående uddannelse. Sundhedsprofilen har understreget vigtigheden af at vi når det mål.

Regionens egne arbejdspladser 14.500 medarbejdere – herunder en stor gruppe kortuddannede, der som profilen viser, er i en særlig risikogruppe. Sundhedsprofilen viser at fysisk og psykisk arbejdsmiljø er vigtig for medarbejdernes sundhed. Herunder bl.a. : indflydelse på arbejdstilrettelæggelse ledelsesmæssig opbakning anerkendelse og tillid Vi kan bruge sundhedsprofilen til at vise, arbejdsmiljøets betydning for sundheden.

Opsummering på hvad sundhedsprofilen kan bruges til Monitorering af sundhedstilstanden over tid Sundhedsplanlægning Sundhedspolitikker Sundhedsprioritering Synliggørelse af udsatte befolkningsgrupper, som vi politisk skal gøre mere for Dialog med befolkningen om sundhedsdilemmaer At vi ikke kun fokuserer på det enkelte individ – men også på struktur, vilkår og rammer.

Vi skal huske på at: Sundhed ikke blot er fravær af sygdom, men også fysisk, psykisk og socialt velvære. Sundhed handler om mere end at holde sig sund og rask - det er også at have ressourcer til at leve det liv, man har lyst til.