Inspirationsdag i FRIK Marts 2014 Gudstjenesteliv liv i gudstjenesten.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Livets Ord November 2008.
Advertisements

Hvordan bruges FLADSKÆRMENE i Brabrand Kirke ???.
Jeg lever, og I skal leve! Vi skal ikke selv stable et nyt liv på benene. Det gør Ånden. Det nye liv skal vi ikke leve for at gøre os fortjent til det.
Paulus en brik i Guds frelsesplan
Johannesevangeliet kap 15,1-11.
Vi er en menighed, som giver evangeliet videre, med det mål at mennesker bliver efterfølgere af Jesus. (Mt. 28:18-20) - Det betyder, at vi i menigheden.
Økonomi og Bøn Søndag den 27. marts Repetition • Vi har lært at: • Gud ejer alt sølv og guld • Han ønsker at søger for os på alle livets områder.
Livets Ord April 2012.
Opstandelsesfest.
Jesus kalder, for at velsigne Søndag den 9. september 2012.
Hvilket hus bygger vi til Gud ?
Hvad vil det sige at leve i tro?
Nøgler til menighedens vækst
Festligt fællesskab med livsglæde som værdi. v25 Men den ældste søn var ude på marken. Da han var på vej hjem og nærmede sig huset, hørte han musik og.
Tag en gave til børnene Et pinse-opgavehæfte fra Danmarks Folkekirkelige Søndagsskoler.
Håbets folk. Møde Jesus igen for første gang Er vi tro mod dét, han var tro imod? Prædiker vi det evangelium, han prædikede? Lever vi evangeliet, som.
Lidelse, sygdom og forbøn.
Løgnen er en åndsmagt Joh 8,42-51  Indledning. Løgnen i vores tid.  Sammenhængen med dagens andre bibellæsninger.
Havde Luther en teologi om Guds rige?
Døbt til discipelskab! Matthæus Evangeliet 28:18.
Å.
”Kaldet til kærlighed”
Tabuer Hvad gør de ved os? Hvad gør vi ved dem?
HISTORIEN OM DE 4 LYS.
Paulus’ brev til de kristne i Efesus
Livets Ord September 2009.
Livets Ord December 2009 “Således skal jeres lys skinne for mennesker, så de ser jeres gode gerninger og priser jeres fader, som er i himlene ” (Mt 5,16)
”Kaldet til kærlighed”
”Men ved Jesu kors”.. Joh.19:25 Hvem blev ved Jesu kors?
Holstebro Frimenighed At være en Jesu discipel. Discipel En der er i lære, men mere end det. Norm for lære og liv Den mundtlige tradition blev overleveret.
5. Mos 6:4-9 Hør, Israel! Herren vor Gud, Herren er én. Derfor skal du elske Herren din Gud af hele dit hjerte og af hele din sjæl og af hele din.
Påskedag 2012 Jesu opstandelse forandrede verden Livs-vandringen mod Emmaus Luk 24.
V5 Han sagde også til dem: »Hvis en af jer har en ven og midt om natten går hen til ham og siger: Kære ven, lån mig tre brød, v6 for en ven af mig er kommet.
En menighed, der søger enhed
At vente på Guds time.
Hvilken slags kirke ønsker vi at være
Kaldelsen til evangeliet Rom. 1, v1 Fra Paulus, Kristi Jesu tjener, kaldet til apostel, udset til at forkynde det evangelium, v2 som Gud forud har lovet.
Vokse gennem venskab!.
Ef 4,1-16: Hvordan fastholder vi Åndens enhed i vor menighed?
Hvordan mærker jeg, at Gud findes?. a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? a. Kommer troen af hvorvidt jeg mærker at Gud findes? Men I,
Venligst dele disse information med din pastor eller din menighed, din familie for dine bønner i udbredelse for Døves og Tunghørendes sjæle rundt i hele.
Livet i Helligånden TEMA: Pinse TEXT: Rom. kap. 8 MÅLGRUPPE: kristne og endnu ikke kristne FORMÅL: At forstå og kalde os til at praktisere fællesskabet.
ÅNDENS OPBYGGELSE! Overskriften over menighedslivet her i foråret: ”Åndens opbyggelse”! I små og mellemstore fællesskaber! Vi fornemmer, at OPBYGGELSE.
Kate-QUIZ-mus.
Rom. 12:2 – Sindet fornyes Og tilpas jer ikke denne verden, men lad jer forvandle, ved at sindet fornyes, så I kan skønne, hvad der er Guds vilje: det.
November 2014 Livets Ord "Hos dig er livets kilde" (Salme 36, 10)
Salme 69:2-3 Frels mig, Gud, for vandet når mig til halsen, jeg er sunket i bundløst dynd og kan ikke få fodfæste. Jeg er kommet ud på det dybe vand, strømmen.
Velkommen til undervisningsdag om
Lydighed v33 Men søg først Guds rige og hans retfærdighed, så skal alt det andet gives jer i tilgift. (Matt 6,33)
Hvor skal vores fokus være? - midt i alt det, der kalder på vores opmærksomhed?
»En mand havde to sønner
Det levende Ord, som forvandler Vi læser ikke først og fremmest Bibelen for at blive informeret, men for at blive transformeret – for at blive forvandlet.
Kristen mystik – den spirituelle gudsopfattelse..
Den fortabte søn »En mand havde to sønner. Den yngste sagde til faderen: Far, giv mig den del af formuen, som tilkommer mig. Så delte han sin ejendom imellem.
Velkommen til et forvandlende fællesskab, der har TRO som værdi!
Guds glæde gennem generøsitet
Forløsende bøn, kap.9.. Daniel 9:1-5 I Dareios’ første regeringsår – han var af medisk herkomst, søn af Ahasverus, og var blevet konge over kaldæernes.
Ap. G. 2:37-47: Da de hørte det, stak det dem i hjertet, og de spurgte Peter og de andre apostle: »Hvad skal vi gøre, brødre?« Peter svarede: »Omvend.
1. Kor. 1:17-2:5 For Kristus sendte mig ikke for at døbe, men for at forkynde evangeliet, dog ikke med talekunstens visdom, for at Kristi kors ikke skal.
Lede til Jesus – leve i Ham
18. Søndag efter Trinitatis Søndag d. 4. oktober 2015 Gudstjeneste kl
Romerbrevet v. Rolf W. Jørgensen De herliges lidelser er nåde Romerbrevet 8,17-39 De herliges lidelser er nåde Søndag, den 9. august 2015 Aalborg Frimenighed.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
‘I skal vandre i kærlighed’ (Ef 5, 2).
Liturgiens evangelium. En god gudstjeneste er som et H.C. Andersens eventyr tematisk - genkendelig - overraskende.
Når Helligånden taler Lektion 1: Helligånden taler gennem Bibelens forfattere Lektion 2: Helligånden taler gennem nulevende mennesker.
Livet i menigheden Ap.G. 4,23-37 Nicolaifællesskabet d. 27/
Oplæg: Samtale: Nådegaver til at helbrede og forbøn for syge
Gud er lys, og der er intet mørke i ham 1. Joh. 1.5
Ap. G. 2:1-4 Da pinsedagen kom, var de alle forsamlet. Og med ét kom der fra himlen en lyd som af et kraftigt vindstød, og den fyldte hele huset, hvor.
Præsentationens transcript:

Inspirationsdag i FRIK Marts 2014 Gudstjenesteliv liv i gudstjenesten

Sendte er vi alle her af Gud Salme af Janne Mark

Inspirationsdag i FRIK Marts 2014 Gudstjenesteliv liv i gudstjenesten

Værkstedet Gudstjenesteliv

Hvad skal vi med sådan et værksted? Det er menighedens gudstjeneste, og målet med gudstjenesten er ikke perfektion, men liv…. Vision for menighederne om tre år: - er glade for deres gudstjenesteliv - frimodigt og åbent arbejder i et forsonet fællesskab, og ikke er en klub af mennesker, der tænker og tror ens - ser forskelligheder som en gave, og lader det komme til udtryk i gudstjenesten - ser sig selv som en fejlbarlig kirke – og kan leve med det - fornemmer, at de i gudstjenesten møder den opstandne Kristus

At sprede det gode i verden Salme af Iben Krogsdal

Hallo, Kirkeminister. Betænkning 1477: Folkekirkens mission som kristen kirke er at forkynde Kristus som hele verdens frelser.

Justins forsvar (ca. 155) ”På den dag, som kaldes ”solens dag” finder en sammenkomst sted, hvor alle som bor i by og på land mødes.”

”Her forelæses apostlenes erindringer eller profeternes skrifter, så længe tiden tillader det.” ”Når forelæseren er færdig, tager forstanderen ordet for at tilskynde og formane til at efterleve alt det gode, vi har hørt.” ” så rejser vi os alle sammen og opsender bønner … for os selv… og for alle andre i den vide verden…. (når vi har afsluttet bønnerne, hilser vi hinanden med et kys) ”så bringer han brød og et bæger med vand og vin”. Det tager han og opsender lov og pris til Altets fader, ved Sønnens og Helligåndens navn – og han fremsiger en lang taksigelse for, at vi er blevet agtet værdige til disse Hans gaver……. Hele folket giver sit bifald til kende med ordet: Amen. .. Brød og vin med vand uddeles til alle tilstedeværende, og bringes også ud til de fraværende…”

Origenes co. Cel. VI 2 Dette er sagt af mig som forsvar mod beskyldningerne fra Kelsos og andre mod Skriftens simple udtryksform, som tilsyneladende kun er en skygge af en prægtigt sammensat tale.

For profeterne hos os, og Jesus og hans apostle, gjorde sig umage med at bruge en stil, som ikke kun skulle rumme sandheden, men som tillige kunne vinde mængderne over, indtil hver enkelt, opmuntret og ført videre, så vidt muligt kunne stige op og opdage de uudsigelige ting, der findes i disse tilsyneladende simple udtryk. For, tillad mig at sige det, kun få har haft nytte – hvis nytte overhovedet – af den smukke og polerede stil hos Platon og andre der har skrevet som ham. Derimod har mange haft udbytte fra dem, der har skrevet og overvejet på en simpel og praktisk måde og med sigte på behovet hos de mange.” (oversættelse 2012, Jesper Hyldahl)

Dybt i sjælen Salme fra det danske material ”Hallo, Luther” (ikke udgivet)

Hva’ så Luther?

”Formula missae et communionis pro ecclesia Vittembergensi” (1523) og ”Deutsche Messe” (1525) ….” men ingen skal mene, at det ikke er tilladt at antage eller bruge nogen anden (liturgi). Ja, vi bønfalder dem af hjertet for Kristi skyld, at hvis noget bedre bliver åbenbaret dem, at de så vil befale os, som først tog til orde, at tie, for at vi i samarbejde kan hjælpe den fælles sag” (forord til Formula Missae) ”Først og fremmest beder jeg…..alle, som ser eller vil følge vores gudstjenesteordning, om, at de endelig ikke gør den til en nødvendig lov,… men at de i overensstemmelse med den kristne frihed, vil bruge den efter behag…..” (forord til ”Deutsche Messe”)

Troværdig fortsættelse af kirkens gamle tradition kræver dynamisk refleksion og mod til fornyelse 0.35

Hvad så, Luther Salme fra det danske materiale ”Hva så Luther?” (ikke udgivet)

Den gode gudstjeneste – ”på papiret…….”? Gudstjenesten er det primære - oplevelse Så kommer eftertanke og samtale – erfaring (Alterbog) Så kommer kritik - ændring

Et gennemsigtigt sted

Min krop og min sjæl jubler Langsomt, langsigtet, lydhørt

Workshop I Min krop og min sjæl jubler Hvornår har jeg i mit almindelige liv oplevet , at her er det godt at være? Her jublede min krop og min sjæl…..

Hvilke værdier ligger under det, I har talt om.

Hvor og på hvilken måde har du oplevet de værdier i gudstjenesten Hvor og på hvilken måde har du oplevet de værdier i gudstjenesten? Fokusér på, hvad der fremmer de gode værdier i gudstjenesten. Undgå at tale om problemer og om, hvad der svækker de gode værdier…….

Tænk, at der er en tid…. salme af Peter Arendt

Menigheden er Kristus’ krop

Den gode samtale Hvad kan hindre den? Hvad fremmer den?

Et hus at komme til…. Salme af Janne Mark

Musikkens rolle Tonerne kappes med de tankesprog, de lever af, om adgang til mig og en ærefuld plads i mit hjerte. Jeg mærker, at vores sind blusser mere inderligt og brændende i fromhedens flamme, når de hellige ord bliver sunget, end hvis de ikke bliver sunget, og at alle vores forskellige sindstilstande finder hver sit udtryk i toner og sang, når de vækkes ved en eller anden skjult lighed.

Når jeg husker mine egne tårer, som jeg udgød over kirkens sang i den første tid efter, at jeg havde genvundet min tro, og når jeg nu bliver bevæget, ikke af sangen, men af det, der bliver sunget, så erkender jeg den store nytte af denne ordning. Men når det hænder for mig selv, at jeg bliver mere bevæget af sangen end af det, der synges, så bekender jeg, at det er en synd, som fortjener straf. Så vil jeg hellere undvære sangen. (Augustin)

Du følger, Herre, al min færd fra Den danske Salmebog, ny melodi

Perfektionsspøgelset

Mod til stilhed og bøn

Dogmer: 1. Det er menighedens gudstjeneste 2. Ingen skal forberede en gudstjeneste alene 3. Gudstjenestens mål er ikke perfektion, men liv.

Børn er nødvendige

Sennepsfrøet

Menighed møder menighed

Gør – det - selv Et færdigt materiale fra 2011 findes i mappe kan downloades

Få besøg af en gudstjenestekonsulent

Hildesheim 14.-18. juni Liturgisk fornyelse – noget vi arbejder frem sammen

Bent Lumholts sømandskirkesalme