Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Set i forældreperspektiv
Advertisements

Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
Særlige ressourcepersoner i folkeskolen
Hvis inklusion er lig retten til deltagelse som forudsætning for udvikling og læring er inklusion principielt grænseløs.
Læringsmiljø – og pædagogisk analyse
Professionsuddannelserne - De studerendes vurdering af studiemiljø, studieformer og motivation for at gennemføre oplæg med fokus på bioanalytikeruddannelsen.
Skolereformen – Skovvangskolen fra 1. august 2014
Anerkendende refleksion
Inklusion – et fælles anliggende Daugaard
Haslebo, relationer i organisationer kap. 14/15
Fra integrerende til inkluderende pædagogisk praksis i skolen
Anvendelsesorienteret undervisning – Pædagogisk It
Introduktion til Sprogpakken
Lærerprofessionen.
Evaluering.
Jørn Nielsen klinisk psykolog ph.d.
LP-MODELLEN LP-modellen Hamar uge Mandag aften
Dannelsens indhold i det senmoderne samfund
Kulturen i forandringsprocesser
Opsamling på gruppearbejde på SIP2. Tema SIP 3: ”At skolerne udvikler deres undervisningspraksis, undervisningsorganisering og årsplanlægning med henblik.
Forældrenetværk Hvad – hvordan – hvilke emner
Midtvejsstatus for pilotprojektet LP-modellen i det kommunale dagtilbud Octavia, Roskilde 14.september 2010 kl Pia Guttorm & Ole Hansen.
18. april 2002Q-udvikling af e-læring Kvalitetsudvikling af e-læring i Videregående Voksenuddannelse v. Centerchef Michael Lund-Larsen Århus
Hvordan afgør vi væsentlighed? Kursus: ‘Væsentlighed’ og miljøvurdering Miljøvurderingsdag 2012.
Læringsmiljø – og pædagogisk analyse www. lp-modellen
LP som skoleudvikling – et perspektiv udefra og ind i modellen
LP-modellens Landskonference 2014 i Horsens
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Forældremøde Herningvej Skole, torsdag den 1
Inspiration til reformarbejdet
- Hvad kan I forvente som forældre?
Velkommen til Kontaktforældremøde 01 NOV Dagsorden Velkomst (RC) Kontaktforældrearbejdet (SHC) Skole-/SFO-hjem samarbejdet, samt fælles forældremøder.
Øget fokus på differen- tierede CL struktureres anvendelighed i forhold til en generel kønsspecifik indlæringsproblematik Nye arbejdsmetoder/nyt værktøj.
Cooperativ learning - også kaldet CL
1 Vejlednings- opgaven v. projektleder Martin Finderup Andersen.
Hvad er LP-modellen? LP-modellen er udviklet af professor Thomas Nordahl 3-årigt forskningsbaseret projekt En model til pædagogisk analyse og handleplaner.
Medborger- skab og uformel læring Overgang og samarbejde mellem skole og klub Inklusion og rummelighed i klubberne Opsøgende og forebyggende arbejde Samarbejde.
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
Lærerprofessionen.
Hva er god klasseledelse ?
Ældre, IT og læring. Ældre tæmmer teknologien..
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Kildeskolen Kildeskolens struktur. Skolens formål skabe et alsidigt og udfordrende læringsmiljø danne grupper af en størrelse som præges af mangfoldighed.
Læringsmiljø og anvendelsesorienteret undervisning
Skolen og den sociale arv
Et kritisk perspektiv på helhedssyn Lars Uggerhøj, Aalborg Universitet
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
Odense tirsdag d. 8. december 2009 Workshop
HELHED på Enghaveskolen Skoleåret HELHED på Enghaveskolen Definition på helhed De bedst mulige betingelser for at fremme det enkelte barns udvikling.
KVIK-modellen KVIK-modellens historie Modelgennemgang
Inklusion og inkluderende processer
- en del af fremtidens skole Skoler fra Århusområdet og Fyn deltager i et forskningsprojekt Kreativ tænkning.
Politiske delmål og Fanefjordskolens indsatsområder.
Tjørnegårdskolen og VUC Roskilde – Fællesskaber - ensomhed: Hvornår er man med i et fællesskab, og hvordan ser man, at nogen er ensom? – Fokus på fællesskab.
Dorthe Carlsen UC Syddanmark og Læremiddel.dk Esbjerg, 22.oktober 2014
Inklusion for alle – Illusion eller virkelighed?
LP-MODELLEN ● FORSKNINGSBASERET VIDEN, DER VIRKER
1 Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige, sociale og personlige.
1 Hvem deltager i Program for læringsledelse ?. 2 Deltagende kommuner med dagtilbud Billund Fredericia Hedensted Kolding Nordfyn Svendborg.
LP på CPH WEST Læringsmiljø – og pædagogisk analyse Symposium for forskere og fagfolk Fastholdelseskaravanen Der er blandt undervisere på erhvervsskoler.
Filmen er tænkt som et debatoplæg og et forsøg på at skabe fokus på om det vi gør faktisk virker! Filmen viser 5 forskellige undervisningssituationer med.
Psykisk arbejdsmiljø med fokus på teamsamarbejdet Temadag for AMR – Gladsaxe Lærerforening.
Fælles pædagogisk og didaktisk grundlag. Ånden, ordet og hjertet Nysgerrighed. Så enkelt kan kimen til vores undervisning siges. Når man først er nysgerrig,
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer er du være med til at sætte rammerne for, at der skabes.
Video club – med fokus på autonomi Motivation i praksis And
Naturfag.
Lektion 2 Formålet med denne lektion er at støtte eleverne i at skabe en god klassekultur. Som lærer kan du være med til at sætte rammerne for, at der.
Lær med Familien - et projekt om forældreinvolvering i folkeskolen
Søndre skoles vision Søndre Skole skal være et sted, hvor elever hver dag bliver udfordret og derved får de bedste betingelser for at tilegne sig faglige,
Præsentationens transcript:

Hvad er LP- modellen? En model til pædagogisk analyse og tiltagsudvikling udviklet ud fra forskningsbaseret viden. Lærerne tager udgangspunkt i udfordringer i skolehverdagen og i egen pædagogisk praksis. Modellen giver mulighed for at forstå elevernes adfærd og læringsstrategier gennem andre tilgange end det traditionelle individperspektiv. Lærerne skal selv vælge strategier og tiltag og gennemføre dette i praksis. Der eksisterer ikke fælles metoder eller tiltag som alle lærere skal anvende. Ingen klasse er ens, og derfor findes der ingen ”vidunderkur”.

Empirisk grundlag Elevernes faglige læringsresultater i skolen forklares ikke bare af elevernes forudsætninger, men også af en række forhold tilknyttet læringsmiljøet og undervisningen i skolen. Adfærdsproblemer i skolen er ikke bare et udtryk for individuelle vanskeligheder hos eleverne, men i mindst lige stor grad et udtryk for forhold som: -dårlig klasseledelse og uklare regler -negative relationer mellem elev og lærer, -konfliktfyldte elevrelationer og dårligt klasse- miljø -manglende struktur i undervisningen

Systemteori som grundlag for LP-modellen Systemteori lægger vægt på, at det enkelte individ er i interaktion med forskellige sociale systemer eller fællesskaber. Kommunikation og fælles handlinger etablerer de mønstre og den struktur som senere påvirker interaktionerne i det sociale fælleskab. Påvirkning fra de sociale systemer vi deltager i, kan ingen unddrage sig. Social påvirkning finder sted enten vi ønsker det eller ikke. Sociale systemer reguleres blandt andet af relationer, roller, normer og ledelse. Der er ikke nødvendigvis nogen modsætning mellem et systemperspektiv og et individperspektiv.

Analysemodellen Formulering af problemstilling og mål Indhentning af information Analyse af opretholdende faktorer -------------------------------------------------------- Udvikling af strategier og tiltag Gennemførsel af valgte tiltag Evaluering

Strategier og tiltag Strategier og tiltag skal iværksættes for at fjerne eller reducere betydningen af de faktorer som opretholder de problemer, vi står overfor. Det er afgørende at iværksætte flere tiltag samtidig, det vil sige at fjerne/reducere flest mulige opretholdende faktorer. De strategier som iværksættes skal i størst mulig grad bygge på kundskab om hvad der virker. Lærere bør drive en kundskabsbaseret praksis. Det er ikke nok at vælge, hvad man selv synes er godt ved valg af tiltag. Tiltagene skal have en faglig forankring.

Arbejd i lærergrupper Alle lærere i skolen skal deltage i en lærergruppe med fra 4 – 6 deltagere. Analysemodellen skal bruges systematisk og loyalt på de udfordringer lærerne skal arbejde med i lærergrupperne. Samarbejdet i lærergrupperne skal foregå efter principper fra kollegabaseret vejledning. Alle lærergrupper har en tovholder som skal administrere og lede arbejdet. Denne tovholder skal ikke have andre lederfunktioner i skolen. Lærergruppen modtager regelmæssig vejledning fra PPR.