Vi står midt i en ny tid!!! Åbenhed, en vilje til at afprøve nye arbejdsformer og styrke til forandring. Jaana Castella Psykiatritopmøde 6. oktober 2012.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Cand. techn. soc. Pia Bille Konsulent i Lepla
Advertisements

National kortlægning og tema om Brugerstyret kontakt
At forholde sig professionelt Anne Skov
3. seminar om afklaring og vurdering af realkompetencer 20.maj 2010 Silkeborg Ulla Nistrup Velkommen.
Projektleder: Klavs Serup Rasmussen Oplæg ved Kirsten Elise Hove
REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE En øvelse for livet. REG LAB EFTERÅRSKONFERENCE 2010.
9. Laboratoriedag - eftermiddag. Fortsat udvikling ”At holde Gejsten Oppe”
Depressionsforenings fødselsdagskonference Odense, onsdag den 23. oktober 2013 Din sygdom er ikke dig – Borgeren i centrum Oplæg ved Poul Nyrup Rasmussen.
Psykoedukation til unge i OPUS
Rehabilitering til borgere med hjertesygdom
Medborgerskab – på sporet
Samarbejde i Odsherred gennem Åben Dialog
Narrativ terapi Bedre Psykiatri, Slagelse 26/ Jacob Mosgaard
De kommende 4 år – udfordringer for samarbejdet • Konference om samarbejde om psykisk syge den 16. juni 2010 Martin Lund – direktør i Region Hovedstadens.
Tværregional konference 30. april 2014 Opgaveflytning i almen praksis – projekt fra Region Sjælland.
Kommunal rehabilitering – hvordan lykkes vi med den
Samlet årsrapport for Sønderparken 2013 SIP-socialpsykiatri
Annette Kamp og Pernille Bottrup Nyborg Strand januar 2011
Psykiatriens Hus i Silkeborg
Psykoedukation til patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Psykiatritopmøde 2009 DE BARSKE KENDSGERNINGER: DET KOMMER IKKE AF SIG SELV Knud Kristensen Landsforeningen SIND De barske kendsgerninger: Det kommer ikke.
Vejledningsforløb med læringskontrakt
En integreret, rehabiliterings- og helhedsorienteret indsats i et dokumentations og evidensperspektiv Konference november 2012 Socialstyrelsen og SFI.
Psykoedukation for patienter med skizofreni
Psykoedukation for patienter med bipolar affektiv sindslidelse
Socialpsykiatrien i ny organisering Velkommen til Dialogmøde i Socialpsykiatrien HTK.
EPJ i Region Nordjylland
Vicedirektør Susanne Poulsen, Bornholms Hospital
Støvring den 11. september 2007
Introkursus Køn og ligestilling i udviklingsarbejdet OPFRISKNING AF BEGREBER FRA DAG 1 August 2011.
Hvordan kan regionerne udfører misbrugsbehandling i praksis
Facilitatorordningen: - Hvordan kan du bedst muligt udvikle kronikeromsorgen i din klinik? Store Praksisdag 3. februar 2011 Facilitatorer Bjarne Jørgensen.
Cooperativ learning - også kaldet CL
En styrket indsats for kronisk sygdom, d. 28. september 2011 Et løft i behandlingen - et kig på succeser og udfordringer.
Social- og sundhedsuddannelsen - et kvalitetsløft til velfærdsområdet Kjeld Martinussen Vicesundhedsdirektør, Region Midtjylland.
Region Midtjyllands tilbud 2013
15. september DASYS Charlotte Rahbek Omsætning af viden – Elektronisk patientdokumentation.
Recovery-mentor projektet
1 Marianne Tewes, Hjertecentret Implementering af en klinisk retningslinje – effekt af et uddannelses- & træningsforløb for erfarne sygeplejersker Dokumentationskonference.
Velkommen til Platangårdens Ungdomscenter
Workshop: Brobygning og integration på praksis og metodeniveau Marianne Melau, tidligere leder af OPUS; ph.d.stud., Psykiatrisk Center København.
Frivillighed på kommando findes ikke
Ledelse i forskellige retninger
At være pårørende – håb og muligheder
Der var engang…………….. Broen til bedre sundhed Preben Cramon, sundhedsfaglig chef, overlæge Region Sjælland.
Recovery - At komme sig Aulum d. 10. oktober 2010
Integreret psykiatri og rehabilitering - en fælles platform Workshop: Det organisatoriske perspektiv Forskningsoverlæge, ph.d. Lene Falgaard Eplov Forskningsenheden.
Velkommen Første seminardag om RKV Den 23. februar 2010 i Silkeborg.
Lederkonferencen 9. juni 2010
Ny teknologi og samarbejde med praksissektoren
Rehabiliteringsbegrebet på Psykiatrisk Center Ballerup
Intro: elever/STUDERENDE CENTER Nord-Vest
Unge og rusmidler - brug eller misbrug? Konference – Unges misbrug Torsdag den 28. januar Ib Hansen Mobil:
Projekt PaRIS Projektgruppemøde d.14.januar 2009 Præsentation af: definition af innovation de foreløbige data fra de kvalitative data Projektleder Mette.
Resultater fra EPOS’ analyse - evaluering af AMU inden for det psykiatriske område Lærerkonference 24. juni 2009 Lizzie Mærsk Nielsen, Mærsk Nielsen HR.
Introduktion Nationale retningslinjer - for rehabilitering til borgere med svære spiseforstyrrelser april 2016.
Personer med psykiatrisk handicap er også en HR-udfordring Stig Langvad, formand 2. oktober 2008 Fastholdelse og integration af handicappede i virksomhederne.
Forandringskompasset. Program 9:00- 9:15Velkommen og formål med dagen 9:15- 10:00Introduktion til kompassets forandringsfaser + mini øvelse 10:00-10:15Pause.
Albertslund Kommune Nordmarks Allé 2620 Albertslund T F Temadrøftelse SUS Sundhedsaftale.
Finn Blickfeldt Juliussen Specialkonsulent, projektleder
Misbrug, psykisk lidelse og recovery
(Hvordan) bringer Peer-støtte recovery ind i organisationerne
Recovery Højskole Psykiatrien møder højskolelivet og sød musik opstår?
Hvad er Recovery? Snak sammen to & to.
MTV af Demens: Organisation
Introduktion til det tværsektorielle samarbejde om kompetenceudvikling
Optakt til samarbejdet om sundhedsaftaler og praksisplan 2014
Flere gode år på arbejdsmarkedet
Metoden brugerstyret behandling
Hvad er recovery og peerstøtte?
Præsentationens transcript:

Vi står midt i en ny tid!!! Åbenhed, en vilje til at afprøve nye arbejdsformer og styrke til forandring. Jaana Castella Psykiatritopmøde 6. oktober 2012

Recovery og Åben Dialog Recovery - at komme sig efter en sindslidelse, og hvor det er muligt at blive i stand til at leve et tilfredsstillende og meningsfyldt liv på trods af de begrænsninger, man bærer med sig. Omfatter hele livet i alle sammenhænge Recovery handler om at have indflydelse i eget liv Åben Dialog En måde at organisere behandlingsarbejdet på indenfor behandlingspsykiatrien En samarbejdsform og tilgang som inkluderer patienten og netværket naturligt En tilgang som kunne anvendes andre steder end blot psykiatrien, hele den offentlig sektor

Åben dialog som en model for organisering af behandlingsindsatsen En arbejdsform som er relations- og netværksfokuseret Inkluderer alle som har en ”aktie” i situationen Forskellige holdninger og overbevisninger kan rummes samtidigt Det drejer sig om en ny form for samarbejde hvor man accepterer at der findes forskellige sandheder samtidigt

Lidt om forskningen: Åben Dialog tilgang sammenlignet med traditionel behandling af psykoser Forskelle mellem udfaldet fem år efter behandling (DSM-III-R) i Vestlapland og i Stockholm Diagnose ODAP Vestlapland 1992-97 (N=71) Skizofreni 59 % Anden form for Ikke affektiv psykose 41 % Gennemsnitsalder (år) Kvinder 26,5 Mænd 27,5 Hospitalsindlæggelse (dage i gennemsnit) 31 Brug af neuroleptisk medicin 29 % Vedvarende medicinering 17 % Førtidspension eller sygeorlov 19 % Stockholm 1991-92 (N=72) 54 % 46 % 30 29 110 93 % 75 % 82 %

Hvorfor er det vanskeligt at implementere Åben Dialog i DK? At ændre eksisterende systemer og rutiner er svært De sundhedsfaglige uddannelser indeholder for lidt viden om dialogisk praksis For lidt helhedsorientering i systemerne Forskellige kulturer i offentlige systemer Forskellige beslutningskompetencer Roller i behandlingskulturer og organisering af det nuværende behandlingsarbejde Dokumentations- og målesystemer

Hvordan kunne man ændre de eksisterende systemer? Anerkendelse af netværks- og relationsbaseret tilgang Afprøvning af Åben Dialog tilgang som et behandlingstilbud Midler til at få erfaringer, dokumentation og forskning i dansk praksis Centralt besluttede projekter: ”Den Gode Psykiatriske Afdeling” og ”Gennembrudsprojektet” Fokus på uddannelse – både nuværende og nye

At stå midt i den nye tid PERSPEKTIVSKIFT SAMARBEJDE TOLERANCE TILLID ÅBENHED SELVKRITIK MEDMENNESKELIGHED DIALOG MOD

Tak for jeres opmærksomhed! Enhed for Brugerstyret psykiatri i Region Sjælland PSY-brugerstyret-psykiatri@regionsjaelland.dk Oversygeplejerske Jaana Castella jsc@regionsjaelland.dk Litteratur: 1.Sociale netværk i dialog, Jaakko Seikkula & Tom Arnkil, Akademisk Forlag, 2008 2.Åben Dialog og netværksarbejde, Gyldendal Akademisk, 2008 3.English; Psychosis, about research in OD http://dx.doi.org/10.1080/17522439.2011.595819