Anna Dalager Fra passivt depot til effektiv magasincirkulering.

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
SU-rådsmøde Den 6. december 2007
Advertisements

Klar til håndtering af fritagelse af borgers fra Digital Post
Den forenklede inkassoproces Lov nr. 450 af
- ”Digitalt medborgerskab” – om bibliotek og borgerservice som kulturkonvergens eller konvergenskultur.
1 © Copyright AK-Samvirke – juni 2013 Aftale om midlertidig arbejdsmarkedsydelse Overblik.
Regler ved job i Sverige
8. december 2010 på Egegård Skole
Teknisk dialogmøde den 14. august 2013 Rengøring.
Hotel- & Restaurantskolen den 15
Ebog.dk – et dansk initiativ Jesper Holm, VD Ebog.dk A/S.
v. Erik Thorlund Jepsen Funktionsleder, Biblioteksudvikling
VELKOMMEN TIL INFORMATIONSMØDE PRØVESTENENS VINDMØLLELAUG.
1 Frit valg af hjælpemidler og boligindretning Af Tina Hansen specialkonsulent 15. september 2010.
Depot / magasin for fem forskningsbiblioteker i Colorado: •The Health Sciences Library, Denver •Norlin Library of Colorado University, Boulder •Auraria.
1 Hvordan gør vi bibliotekerne interessante for andre samarbejdspartnere i forhold til it-svage og it-læring? It for alle – nå ”glemte” grupper gennem.
1 Beboerinformation BL: Budskaber og målgrupper Paul R. Metelmann.
Fjernlån og andre medier
UDBUD.
VERDENS BEDSTE NYHEDER HVAD SIGER DE LAVT HÆNGENDE FRUGTER? Interview med en forældre fra min datters Vesterbro-vuggestue.
Analyse for Ældre Sagen: Trafikundersøgelse: Cykel, cykelhjelm mv Rapport Marts 2010.
DDB Hindsgavl den 26. maj 2011 René Birkemark Olesen
Velkommen til Statsbiblioteket
It-kompetente borgere. Stevns Kommune • indbyggere •En kommune på kanten •Digitaliseringsgrad •Bibliotekerne •3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
Finansiering af behandlingen Møde den 21. juni 2006.
Dialogmøder 2012 De private tilbud og kommunerne - fælles udfordringer og muligheder Geert Jørgensen.
Statsbibliotekets opgaver
Oplæg til temadag om fjernlån i Middelfart den 22. maj 2014
Fjernlånskonference den 26. maj PROFESSIONSHØJSKOLE  Fra 1. januar 2008 er ”professionshøjskole” en fællesbetegnelse for otte af de uddannelses-
Problemløsning Læs opgaven højt Genfortæl opgaven med egne ord
Implementering af brandingstrategi på nettet
OC-Området Temadag om fjernlån november ABC i lånesamarbejdet Temadag om fjernlån Helle Brink DBC og SB, november 2007.
Udsagn 1 (Stillingsændringer) Den faglige organisation: ”Da Gurli Petersen har fået nye arbejdsopgaver fra 15. maj 2007, har hun krav på at få sin løn.
Input til tænketank om Fremtidens biblioteker Danmarks Biblioteksforening, Vartov den 25. april 2012 Biblioteker og biblioteksbrug i tal.
Anbefalinger Udvalget vedr. Kvalitetsmåling,- Måle- og Sigtepunkter (KMSU) Lone Knakkergaard DB’s 2. næstformand.
Samfundslære: Styreformer
Folkebibliotekernes ebogsservice eReolens strategi for e-bøger Danmarks Biblioteksforenings Årsmøde 28. marts 2014.
Folkebiblioteket i folkeskolen Nedslag i gode eksempler….. Se mere på db.dk/folkeskoledb.dk/folkeskole Michel Steen-Hansen db.dkdb.dk Danmarks Biblioteksforening.
Overordnede bemærkninger til høringsudkastet A.Udgifterne til køb af tjenesteydelser og ekstern bistand udgør 41 % af de samlede udgifter – og det er alt.
Indtægtsskabende aktiviteter. Hvad er vores afsæt? Vores hovedformål er at støtte de omkring danskere med sclerose og lette vilkårene for dem,
Biblioteksorientering Lidt om Statsbiblioteket Registrering som låner Søg og bestil bøger Artikler fra tidsskrifter og aviser Dine.
Forhistorie. Indtil Tidligere amtsskole med tilknyttet ”fælles kommunal” SFO. ”fælles kommunal” SFO. 2 adskilte budgetter. Lærerne arbejdede.
Frederiksberg Ældreråd
Hvorfor Digital Post? - og vejen dertil
Natmus.dk. BETA – forever? Organisering Fra ”hjemmeside” til digital tilstedeværelse - Være synlige og ”findbare” på nettet - Møde brugerne og deres.
Ændring af DATO: 1. Vælg ’Vis’ i topmenuen 2. Vælg ’Sidehoved og Sidefod’ 3. Skriv ønsket dato ind i datotekstfeltet med STORE BOGSTAVER 4. Tryk ’anvend.
Nationalbibliotek for mennesker med læsevanskeligheder.
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
1 © Copyright AK-Samvirke – 2014 Diverse nye regler fra 2015.
DIGITALE TRENDS BIBLIOTEKERNES DIGITALE PULS LIGE NU.
Biblioteksservice i landdistrikterne Erfaringer, modeller og perspektiver  Om undersøgelsen  Diskursive kampe  Spørgeskemaundersøgelsen  Perspektiver.
Danskernes Digitale Bibliotek Hvorfor er det en god idé? Børne- og kulturdirektør Flemming Olsen, næstformand i Børne- og Kulturchefforeningen DB SYD –
Indsæt et billede Klik på det lille billedindsættelses ikon, midt på siden og hent et billede Vælg layout 1. Højre-klik uden for dit slide 2. Vælg et passende.
Fakta om efterlønsreformen Fakta om 16. januar Joan Hansen Efterløn og Kurser Tlf.:
It i de gymnasiale uddannelser Udstyr og anvendelse, 2010.
Formidling på GBS. BAGGRUND  Vi er ejet af 19 kommuner med 24 genbrugsstationer og ca. 300 skoler. Vi drifter selv de 9 af genbrugsstationerne.  Vi.
Bundesrepublik Deutschland
It-kompetente borgere. Stevns Kommune indbyggere En kommune på kanten Digitaliseringsgrad Stevns Bibliotekerne 3 biblioteker, 70 ugentlige åbningstimer.
Velkommen Styrk erhvervsklimaet i Viborg 17. marts 2015
Finlands svenske biblioteksforenings årskonference Fredag den 7. september 2007 Erfaringer med Offentligt Privat Partnerskab Mia Bastrup Digital Chef Koldingbibliotekerne.
Lovgivning om håndtering af boligers indeklimaproblemer hidrørende fra jordforurening.
Husstandsmøller / solceller
Biblioteket Sygeplejerskeuddannelsen i Århus Trine Nedergaard Jensen.
Udbud af logistik og servicerelaterede biblioteksydelser til Koldingbibliotekerne Høringsmøde d. 27. maj 2015 Kolding Bibliotek, Slotssøvejen 4 Kl
Sanktioner – manglende medvirken LAS §§ 69 a-69I Fradrag i, nedsættelse af, eller ophør af ressourceforløbsydelsen er betinget af, at kommunen samtidig.
Netværk for lånesamarbejde Preben Aagaard Nielsen Specialkonsulent Biblioteker Indsæt kontaktinfo på sidste slide, hvis du ønsker dette. Slet/tilføj information.
Biblioteket Hvem er jeg? Michel Steen-Hansen –Direktør i Danmarks Biblioteksforening –Tidligere bibliotekschef i Slagelse og Ringsted –Fortidsforsker.
Aleph statistik kursus 19. september Kursusforløb Udlån – Udlån pr. filial/afdeling, titel, eksemplar og intet udlån – Case Lånere og reservationer.
Rehabilitering og hjemmehjælp
Danskernes digitale bibliotek
Danskernes digitale bibliotek
Præsentationens transcript:

Anna Dalager Fra passivt depot til effektiv magasincirkulering

Anna Dalager Historie: I 1960 nedsætter Danmarks Biblioteksforening en rationaliseringskommité og Folkebibliotekernes depotbibliotek ser dagens lys i 1968 som en direkte udløber af komitéens betænkning og biblioteksloven af Rationaliserings komitéen blev nedsat af Danmarks Biblioteksforening i 1960

Anna Dalager  Motivet til oprettelsen sker hovedsageligt for at fremme rationaliseringen i folkebibliotekerne ved at tilbyde et alternativ til deres opbygning af egne magasinbestande og ved at effektivisere deres indbyrdes lån af ældre litteratur. Og sidst men ikke mindst muligheden for at skabe plads til nye materialer, som var i kraftig vækst.

Anna Dalager Formål:  - at modtage, i fornødent omfang at opbevare, udlåne og i øvrigt disponere over bøger og andet materiale der afgives af folkebibliotekernes samlinger. Ejerskabet til materialet overdrages til Depotbiblioteket.

Anna Dalager I 1970, da bogbestanden var nået op på bind åbnede Depotbiblioteket for udlån, til landets biblioteker. Samme år udsender man den første søge/tilbudsliste over overskydende eksemplarer, for Depotbiblioteket fungerede nemlig også som omfordelingscentral mellem både folke- og forskningsbibliotekerne. • (De danske folkebiblioteker )

Anna Dalager I 1981 blev der fra Depotbiblioteket meddelt følgende tal om virksomheden siden dets begyndelse. Der var modtaget i alt materialer bind var sendt retur til genbrug på andre biblioteker, det samme var periodika bind. Desuden havde Statsbiblioteket fået bind. I 1982 fordelte man bind til folke- og forsknings bibliotekerne og man udlånte bind. (De danske folkebiblioteker ) Omfordelingen

Anna Dalager I 1991 er der en debat om forfatternes bibliotekspenge, som udbetales for bøger, der er gemt af vejen i magasiner. Debatten afslører at der stadig er mange depoter rundt om i landet. Depotbiblioteket meddeler at det årlige udlån udgør ud af bind der befinder sig i Ballerup. (Berlingske Tidende )

Anna Dalager Salg af biblioteksbøger  I 1989 får bibliotekerne lov til at sælge de udgåede biblioteksmaterialer, dog først efter at materialerne er tilbudt central- bibliotekerne eller Depotbiblioteket.  Igen foretages et kæmpe arbejde hvor materialerne gennemgås og sendes retur hvis de allerede haves i de ønskede eksemplarer.  (Meddelelser fra Depotbiblioteket nr. 1,1989)

Anna Dalager I Meddelelser fra Depotbiblioteket nr. 2, 1990 kan man finde Kulturministeriets beslutning om at iværksætte en undersøgelse, som skal belyse de ressourcemæssige konsekvenser af at overflytte Depotbibliotekets funktioner til Statsbiblioteket samt Statsbibliotekets svar. I samme nr. byder også Det Kongelige Bibliotek sig til og Statens Bibliotekstjeneste kommer med et forslag om at omdanne Depotbiblioteket til et fælles depotbibliotek for folke- og forskningsbibliotekerne og samtidig overgå til en selvejende institution.

Anna Dalager Folkebibliotekernes Depotbibliotek flyttes ikke  11. marts 1992 udsendte Kulturministeriet en pressemeddeles med denne overskrift.  Hovedargumentet var, at der ikke var et politisk flertal i Kulturudvalget, selvom besparelsen på 2,8 mill. kunne godtgøres.  Pressemeddelelse 11. marts 1992

Anna Dalager Først da Elsebeth Gerner Nielsen sætter sig i ministerstolen bliver sagen taget op igen og det bliver besluttet at depotbibliotek skal overgå til Statsbiblioteket 1. januar 1998.

Anna Dalager Bestanden på ca enheder overgår organisatorisk til Statsbiblioteket, men forbliver i Ballerup. Der er på det tidspunkt ca. 20 årsværk til den samlede håndtering.

Anna Dalager

Anna Dalager

Anna Dalager

Anna Dalager

Anna Dalager

Anna Dalager

Anna Dalager Flytning i bind svarende til godt 10 km flyttes til Aarhus. E-depot klienten udvikles og kassa- tionen flyttes ud på de enkelte biblioteker.

Anna Dalager Tilbudt og modtaget perioden

Anna Dalager Statstik 2012  enheder blev kørt gennem e- depot systemet.  blev modtaget.  er indgået i samlingerne.

Anna Dalager Tilbudt i 2012

Anna Dalager Aktivitet I dag er samlingen integreret i Statsbiblioteks almindelige flow, men de overflyttede eksemplarer er forblevet i en særsamling.

Anna Dalager Udlånet fra den overførte samling var i 2013 på udlån. Det samlede udlån af depotmaterialer i perioden har været enheder.

Anna Dalager Takket være samarbejdet og effektiviseringen er det årlige ressourceforbrug til depotopgaven på Statsbiblioteket skønnet 2 – 3 årsværk.

Anna Dalager Og I kan med god samvittighed sælge de overskydende eksemplarer, uden først at spørge os! 