Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Bundesrepublik Deutschland

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Bundesrepublik Deutschland"— Præsentationens transcript:

1 Bundesrepublik Deutschland
Tyskland Bundesrepublik Deutschland

2 Inbyggerer: 80,200,000 Areal: 357,021 km2

3 Danmark Areal: ,31 km2 Indbyggere:

4 Hovedsteden Berlin Areal: 891,85 km² (14.)
Indbyggertal: (8.)

5 Tysklands historie (Nazi-Tyskland)
Adolf Hitler kunne sætte Weimarrepublikken ud af funktion i 1933 med andre partiers hjælp og med vold og trusler. Efter at NSDAP blev det største parti i begge valg i 1932 (dog uden flertal i Rigsdagen) udnævnte præsident Paul von Hindenburg Hitler til rigskansler den 30. januar 1933. Efter Rigsdagsbranden i februar 1933 blev kommunistpartiet forbudt. Efter valget i marts 1933 fik Hitler stadig ikke flertal i Rigsdagen, men de kommunistiske mandater blev annulleret, og ved hjælp af de øvrige partiers stemmer fik Hitler det to tredjedeles flertal, som var nødvendigt efter forfatningen og gav ham beføjelser til at regere alene.  Da Hindenburg døde i august 1934, begik Hitler statskup og overtog også embedet som præsident. Han undergravede systematisk alle demokratiske institutioner og indførte meget strenge regler for jøder og politiske modstandere; de sidste blev allerede fra 1933 interneret i de nyoprettede KZ-lejre. Polen genopstod efter 1. verdenskrig og havde kunnet udvide sit areal med store områder, hvor der levede et stort tysk mindretal (bl.a. den polske korridor der delte det østlige Tyskland i to). Hitler ønskede derfor at erobre landet. Også for at få livsrum og vise den slaviske races underlegenhed . 1. september 1939 angreb Tyskland Polen fra vest, og den 17. september angreb Sovjetunionen fra øst. Delingen af Polen og Østeuropa var allerede fastlagt i Molotov-Ribbentrop-pagten. England og Frankrig erklærede krig mod Tyskland. Det blev begyndelsen på 2. verdenskrig. I 1940 besatte Tyskland Danmark, Norge, Belgien, Nederlandene, Luxemburg og Frankrig. Sovjetunionen blev angrebet i 1941 samtidigt med Grækenland ogJugoslavien. I forbindelse med Japans angreb på USA i december 1941 erklærede Hitler også krig mod USA. Tyskland og Japan, tabte krigen i 1945. Italien kapitulerede allerede i Store dele af Europa, ikke mindst Tyskland, lå i ruiner. Krigen førte til enorme menneskelige lidelser, en total nedbrydning af Tysklands politiske og økonomiske strukturer og en deling af landet. Tyskland mistede store områder i øst. Den tyske befolkning blev fordrevet igen og erstattet af polakker og sovjetborgere.

6 Natur og Klima (Landskabstyper)Den nordlige tredjedel af Tyskland ligger i det nordeuropæiske lavland og består hovedsageligt af fladt morænelandskab præget af istidens smeltevandsdale, som nogle af Nordeuropas største floder løber igennem. Sudeterbjergerne mod øst vidner om vulkansk aktivitet i fortiden, men er ikke så relevant i nutid. *Eifel: en lav vulkansk bjergkæde vest i Tyskland.(10000år/s) *Hohentwiel: en uddød vulkan i det sydlige Tyskland. (Klima) Tyskland har fastlandsklima med koldere vintre og varmere somre. Landbruget beskæftiger 2-3% og bidrager med 1,5% til BNP. I det nordtyske lavland er blandede brug med en lang række afgrøder og kvæg- og svineavl fremherskende. På overgangen til det mellemtyske bjergland dyrkes på løssjorderne bl.a. hvede, rug, byg, havre, majs, sukker- og foderroer samt kartofler og andre grøntsager. Bortset fra fjerkræavl, som finder sted over hele landet, er der ikke megen husdyrproduktion her.

7 Befolkning Tysk/kristen
I Tyskland er der store forskel mellem rige og fattige , i Vesttyskland vokser hver ottende barn op i fattigdom. Den del af Gerhard Schröders arbejdsmarkedsreform, der kaldes 'Hartz IV', og som trådte i kraft i januar i fjor  er steget fra til 1,7 millioner . Befolkningen er et blandingsfolk  med hovedsagelig germanske, keltiske og slaviske.

8 Transport Jernbaner den første tyske jernbane var den nu nedlagte forstadsbane mellem Nürnberg og Fürth, der blev indviet 7. december 1835. Den første tyske jernbane til at forbinde to byer var strækningen Leipzig-Dresden fra 1837. Det tyske jernbanenet administreres i dag af Deutsche Bahn og omfatter efter en del nedlæggelser ca  km skinner. Der foregår store investeringer i jernbanenettet, der især går til udvidelse og forbedring af de mest befarede strækninger mellem storbyerne. ICE-3 er det hurtigste tyske tog med ca. 250 km i timen, der gør det muligt at køre turen fra Hamborg til Frankfurt am Main på 3 timer og 19 minutter. Veje I romersk tid opstod et vejnet, der siden forfaldt. De første organiserede landeveje blev bygget i det 18. århundrede, men med bilen kom der for alvor gang i vejbyggeriet. Verdens første motorvej blev bygget i det sydvestlige Berlin i I løbet af 1930'erne og især fra 1960 til 1980 blev motorvejsnettet udvidet kraftigt. Det tyske motorvejsnet er i dag kilometer. Tæt trafik med køer af timers varighed på de store rejsedage forekommer, især i området omkring Ruhr-distriktet.


Download ppt "Bundesrepublik Deutschland"

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google