Aleksander Stii Stud.merc.fil. Forskningsassistent CVL, CBS

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
Danehofskolens værdigrundlag
Advertisements

Hvilken forskel gør spørgsmål?
KONFLIKTHÅNDTERING Velkommen! Dias.
Lederkonference Holdbar ledelse – i pædagogisk praksis
Værdiseminar Af Katrine Soelberg, Ousbjerggaard 2012
NÅR INNOVATION GIVER ARBEJDSGLÆDE. Sav nu bare grenen over du sidder på – du bliver alligevel nødt til at finde en anden.
Divergent og Konvergent
Forsøgsskoleprojekt – med inspiration fra John Dewey
Ildsjælekonferencen 2009 v. Gitte Olin Larsen, Landliv a/s.
Workshop almene boligdage
Mesteropgaven - Sådan skriver du den.
Pædagoguddannelsen Professionsbachelor 3½ år Teori – praksis
Kursus den 12. marts Program i dag: Opsamling fra sidst.
Projekt 5 i 12 Laboratorium 9: 26. februar 2013 ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag” ”At holde udviklingsgejsten oppe i en travl hverdag”
UDVIKLINGSKATALOG - A •være mere direkte og krævende overfor andre •påtage sig nye varierede opgaver noget oftere •bruge sin autoritet noget mere •træffe.
Pligtetik.
Sikkerhed i Skyen og andre steder - At regne uden at kigge Ivan Damgård, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.
Humanistisk fagsprog Humanistiske fag – dansk, engelsk, tysk, historie mfl. Udgangspunk i ”tekster” Forståelse og fortolkning er overordnet karakteristisk.
Design – en definition Dyrehaveskolen.
Nyt ansvar.
Social kapital, fair proces og upopulære forandringer
UDGANGSPUNKT 25. April Læringsmål Den studerende • har indsigt i og forståelse af forholdet mellem unges livs- og udviklingsbetingelser • kan reflektere.
Fuld fart frem… anderledes måde.. Hvorfor skal vi være innovative/entreprenante? Den globale udfordring Vi skal konkurrere på produkter og services.
Instruktorforløb i Akademisk Studiekompetence 4. undervisningsgang
Vestegnsprojektet Forebyggelsespuljens temadag 4. oktober 2012
Bedste praksis i vandplanarbejdet Irene Wiborg Projektchef Det siger EU – Guideline nr. 8 om involvering.
Ledelse af frivillige i det kirkelige arbejde v. Dorte Kappelgaard Roskilde d. 5. september 2011.
Velkommen Teknologi historie – 1. Øvelsesgang
Hvad er et produkt i faget teknologi - og hvorfor?
En dansk personlig kommentar til forslag til læreplan i naturfag og til fysikk 1 og 2 Albert Chr. Paulsen, IMFUFA, Roskilde Universitet.
Hvad er det der socialisme og marxisme egentlig
Implementeringsudfordringen Fra projektjungel til koodineret udvikling
Hvem skal være med til at definere kerneopgaven – og hvordan
Problemliste Listen laves vilkårligt – herefter udvælges det problem der har 1. prioritet
Ekspansiv læring – Hvad betyder det?
Kort præsentation af principperne bag SOL (Samarbejde Om Læring)
1 Vejlednings- opgaven Tirsdag aften v. Adjunkt Martin Finderup Andersen.
Humanistisk fagsprog og læringsstile Dagens program
Procesværktøjer.
Notat I et notat vil der normalt optræde følgende elementer: – en problemstilling og baggrunden herfor – forskellige løsningsforslag – en gennemført faglig.
INNOVATIONSFORUM # 3 VIDENSBEARBEJDNING EKSPERIMENTER OG METODER.
Efter- og videreuddannelsen Arbejdsbi eller pædagogisk arkitekt i konsulentrollen?
Hvad fuck kan vi bruge det til ?` Af Bo Goed Watson
Narrativitet i specialpædagogisk skolepraksis
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Fra vejledning til biologi c
Tema 6 Samvær og fælles aktiviteter
Konfliktløsning ”Det er min dystre overbevisning, at mennesker kun kan blive enige om det, der ikke interesserer dem.” Bertrand Russel Ordet betyder sammenstød.
Samskabelse Den 19. februar 2014 blev der afholdt Visionsseminar for Kommunalbestyrelsen i Lemvig Kommune, hvor der på politisk niveau blev drøftet og.
Offentlige ledere i paradigmeskifter
Samarbejde, Læring og Projektstyring MM5: Projektdesign & Vejledning.
LP-MODELLEN Vejlednings-opgaven Tirsdag aften
MODUL 3A KAREN WISTOFT PROFESSOR, INSTITUT FOR LÆRING, ILISIMATUSARFIK LEKTOR, INSTITUT FOR UDDANNELSE OG PÆDAGOGIK, AU Involvering.
1 Kommunikation i og fra gruppen MÅL: At gruppen og dens medlemmer bliver bevidste om deres måde at kommunikere på, samt dens betydning for gruppesamarbejdet.
Den unge projektgeneration - om det lokale guld, deltagelsesstrategier og medborgerskab. KL’s kultur- og fritidskonference Kolding maj 2011 Flemming.
Manuskriptkursus Efterår d mediefag. Et filmmanuskript BegyndelseMidteAfslutning Paradigmet Filmmanuskript 120 sider 1 side pr. minut.
Systematisk problemløsning i kriminalitetsbekæmpende funktioner
Faglige kompetencer I det følgende oplæg, vil jeg først fremhæve særlige aspekter af udviklingen af faglige kompetencer i psykologi og derefter give.
Konference om mundtlige prøver PRØV! Et program til de mundtlige prøver.
Svendborg Sløjfen Barnet I Centrum HVAD ER UDFORDRINGEN. Hvor vil du gerne hen. Udfordringer med et barn – børnegruppe – forældre – kollegaer.
Ka´du klare det? Dialogredskab - Krav i arbejdet HR Arbejdsmiljø, O&P 2015.
GOD HÅNDTERING AF SYGEFRAVÆR OG FASTHOLDELSE Program * Kulturens betydning for sygefravær og forebyggelse * Praktisk etik som kulturredskab * Kort over.
Stress Billedkilde: stress/?lang=da.
SAMMEN GØR VI DIG BEDRE 1 SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling.
Digital præsentation som grundlag for den faglige samtale om projektarbejdet ved eksamen i dramatik.
SIP4 Pædagogisk ledelse i praksis – fra ord til handling
Nye muligheder og potentialer
Værktøj 10: Forandringer og stress - Ledelsen
Netværksdage om sygehusbyggeri 17. september 2019
Præsentationens transcript:

Aleksander Stii Stud.merc.fil. Forskningsassistent CVL, CBS Om laboratoriet Oplæg 01.10.2009 Kreativ Metapol Aleksander Stii Stud.merc.fil. Forskningsassistent CVL, CBS

Hvad kan laboratorieeksperimenter? To måder hvorpå der argumenteres for laboratorier Den eventyrlige position Den realistiske position Forvandle verden, så den er noget væsensmæssigt andet, der stemmer overens med vores idealer (eks.: frøen og prinsen) Skabe praktisk forankret viden, så vi gradvist kan forandre verden til det bedre – også selvom dette måske strider mod vore indledende ideer

Laboratoriets grundprincipper Indholdsprincip: En menneskelig konstruktion / leg Bevægelsesprincip: Kognition / aktion Laboratorium Retningsbestem-mende princip: Virker / virker ikke Stemtheds princip: Åbenhed og vilje til forandring

Åbenhed og vilje til forandring Laboratorium Stemtheds princip: Åbenhed og vilje til forandring

Stemthedsprincippet handler om: hvordan vi som mennesker må forholde os (være stemt) i eksperimentelt arbejde. Ifølge princippet må vi: turde sætte vore egne påstande på spil, lade dem blive udført i praksis og evt. falde, være åbne og imødekommende over for andres situation og deres ideer, og lade andres påstande komme i spil og evt. vinde indpas i vores egen fremtid. Pointen er, at vi reelt ikke ved hvilke løsninger, der virker eller virker bedst, før vi har prøvet dem af.

En af de primære faldgruber for et laboratoriums progression ’The Overadvocacy trap’ - der betyder, at… …når vi vil have et bestemt tiltag gennemført, skaber vi en fælde for os selv, når vi kommer til at argumentere mere for en påstand/et forslag el.l., end vi egentlig ved og kan sige (eks.: politiske reformer). Konsekvensen er, at vi fastlåses i en argumentation for et tiltag, der måske ikke virker; vi lukkes om vores egen påstand, forslag el.l. Vi må gøre os klart, at vi ikke på forhånd kan forudsige en idés praktiske virkning, og derfor må vi forholde os åbne for flere ideer som mulige løsninger.

Tre spørgsmål foranlediget af deltagelse i et møde i Kreativ Metapol Hvornår påbegyndes et eksperiment i det socialvidenskabelige laboratorium? Hvem skal deltage i et eksperiment i laboratoriet? Hvordan er et eksperiments løsningsmodel?

Det hele afhænger af konflikten (problemet, paradokset mv.)… Tre bud på svar: Et laboratoriums aktivitet påbegyndes allerede, når… …personer inviteres til at deltage, da en konflikts kanter tegner sig, og der sker en bevidstgørelse af de mulige standpunkter/ideer mv., som vil blive fremtrædende. Deltagerne må være dem… …som en given konflikt vedrører, og for hvem den har betydning; men der skal også være nogle, der kan facilitere processen og skabe fremdrift.

Et eksperiments løsningsmodel… …kan ikke på forhånd og som noget universelt gives, men afhænger af den konflikt, som den skal løse. Der skal være en åbenhed for at veksle mellem forskellige teoretiske rammer, modeller mv. i bearbejdningen af en konflikt. Laboratoriet er dér, hvori løsninger af konflikter (problemer, paradokser mv.) kan rummes og håndteres.