Præsentation er lastning. Vent venligst

Præsentation er lastning. Vent venligst

Sikkerhed i Skyen og andre steder - At regne uden at kigge Ivan Damgård, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet.

Lignende præsentationer


Præsentationer af emnet: "Sikkerhed i Skyen og andre steder - At regne uden at kigge Ivan Damgård, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet."— Præsentationens transcript:

1 Sikkerhed i Skyen og andre steder - At regne uden at kigge Ivan Damgård, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet

2 Cloud Storage - Data i skyen Amazon, Google, Dropbox, …. De har dine data Hvad sker der med dem? Hvem har adgang?

3 Budskab nr. 1 Beskyttelse af data i skyen er et reelt problem - og ikke paranoia

4 Personfølsomme data, der bestemt ikke må falde i de forkerte hænder ---------------------------- CPR1 patientjournal CPR2 skatteoplysninger … En (del af en) løsning: Kryptering Data kan pakkes ind, så der kun kan åbnes hvis man har den rigtige nøgle.

5 Cloud Storage - Krypterede Data i skyen Amazon, Google, Dropbox, …. De har dine data Men kan ikke gøre andet end at opbevare. Adskillige standarder og tilgængelige løsninger på markedet.

6 Budskab nr. 2 Hvis man bruger ordentlige standarder for kryptering og metoder til opbevaring af nøglen, kan data i skyen beskyttes med et meget højt sikkerhedsniveau.

7 Cloud Computing - Beregninger i skyen Amazon, Google, …. De regner på dine data Regner de rigtigt? Hvem har adgang? Data Forespørgsel Resultat Store potentielle besparelser..

8 Cloud Computing - Hvad hvis data er krypteret? Forespørgsel Resultat:???

9 Personfølsomme data, der bestemt ikke må falde i de forkerte hænder ---------------------------- CPR1 patientjournal CPR2 skatteoplysninger … Det kan godt lade sig gøre alligevel! Data kan krypteres på en særlig måde, pakkes ind, så man kan regne på dem uden at åbne kassen Man kan “stikke hånden ind” og regne uden at kigge på data. Multiparty Computation, Homomorphic Encryption… Sikre Beregninger

10 Med den rigtige form for kryptering kan vi - Sende krypterede data til skyen - Bede dem om at lave en beregning for os - Få resultatet tilbage i en “kasse” - Åbne for resultatet, vi har jo nøglen Teknologien findes allerede, og er på vej til det kommercielle marked. Cybernetica (Estland), Partisia (Danmark), SAP (Tyskland) Sikre beregninger er stadig langsommere end almindelige – men det kommer.. Danmark er på forkant!

11 Budskab nr. 3 Om få år vil vi have teknologi til rådighed der gør det muligt at stille krav til beskyttelse af data i skyen, også selvom andre skal regne på dem for os. Overholdelse af kravene behøver ikke at være afhængig af andre landes lovgivning og/eller leverandørens egne sikkerhedsregler. - fordi styringen af hvem der har adgang stadig kan være forankret hos dem der ejer data.


Download ppt "Sikkerhed i Skyen og andre steder - At regne uden at kigge Ivan Damgård, Institut for Datalogi, Aarhus Universitet."

Lignende præsentationer


Annoncer fra Google