Strategisk fokus Bundlinje Ledelse i partnerdrevne virksomheder

Slides:



Advertisements
Lignende præsentationer
15 OKTOBER 2012 RETHINK BUSINESS 1 Projekt "Rethink business" handler om at styrke din virksomheds forretning. Det kan være i forhold til indkøb af materialer,
Advertisements

Den danske befolknings syn på handicappedes rettigheder
Uddannelsesseminar 25.August 2008 Horesta – 3f DK 1 De lokale uddannelsesudvalgs arbejdsopgaver og kompetencer Bruno Clematide.
Værktøjer/tips og tricks - til implementering af ændringer i egen organisation Hvorfor benchmarking/evaluering Er der nogen, der ved, hvorfor vi laver.
Pionerprojektet i BUF – bedre arbejdsmiljø og mindre sygefravær
Prissætning - hvordan gør man ?.
Lederudvikling.
A&B ANALYSEs Danmarkspanel - Foreningen ”Odinstårnet” -
Dokumentboks og NemSMS Præsentation ved Myndighedsforum 24. juni 2009.
Møde for kontaktpersoner – Høng 10. September 2013.
Kompetenceudvikling i ISS
Udvikling Fyn A/S – en ny vej til vækst på Fyn.
Den glade CEO og iværksætter!
Virksomheders Risk Management i juridisk kontekst
Bolig selskabernes Landsforening– Almene lejeboliger - Maj/Juni Almene lejeboliger - Danmarkspanelet - Maj/Juni 2010.
Vækstfondens medfinansiering af virksomheder
Digitalisering i Praktiken Workshops den 9. februar 2007
Kvalitetsstyring som ledelsesværktøj.
Tele- og dataudbud 6 kommuner i Midt- og Vestjylland
Status på danske patientforeninger
Fuldkommen konkurrence
Tillid Temadag for AMIR
Fremtidens ledelse af en kulturvirksomhed
Virksomheder - definition
Efteruddannelsesindsatsen 2007 Analyse Danmarks undersøgelse januar 2008 Oplæg på Kompetencerådets møde den v./ Merete.
NYBORG KOMMUNE POTENTIALEVEVURDERING - DIGITALISERING, KANALSTRATEGI MV.
Præsentation af resultaterne fra erfaringsopsamlingen om ny klassedannelse LIM den 5. januar 2012.
Microsoft / Multidimensionel marketing til Small Business Fra multidimensionel segmentering til multidimensionel marketing - En analyse af SME markedet.
Introduktion til Microsoft CRM Christian Cletus Bjørn Eilertsen.
1 Ambulant genoptræning i Region Midtjylland: 2007 Sundhedskoordinationsudvalgsmøde 18. maj 2009 v/ senior projektleder Susanne Reindahl Rasmussen, Ph.d.,
Brugerne i centrum for træfsikre løsninger
SMALL BUSINESS er BIG BUSINESS Small Business Specialist Community Partner Development Manager Lotte Rahbek.
Informationsmøde om Kvalitet i MUS - Et projekt i Udviklings- og Omstillingsfonden.
Jobrådgivernes Brancheforening Brugertilfredshed hos ”anden aktør” København 30. november 2011.
Østjysk rapport om udligning og tilskud Seminar om udligning den 26. April 2010 Job og Økonomidirektør Asbjørn Friis Jensen, Favrskov.
Formulering af strategi ud fra analyse og ”Scenarier”
Struktur og processer I alle studier af innovationssucceser og fiaskoer er det konstateret, at de største årsager til manglende succes er: 1.Manglende.
SSID årskonference 2008 Gør storrummet til en succes… 23. april 2008 Ole Nielsen COWI A/S.
UDVIKLINGSFORLØB FOR LEDERE Kriminalforsorgen Midt- og Nordjylland Modul 1 Ved brug af materialet og yderligere information kontakt: Jens Linder, Chefkonsulent,
Pleje og Sundhed Gennemførte719 Inviterede895 Svarprocent80% FREDERICIA KOMMUNE MTU og Psykisk APV 2012 Rapportspecifikationer.
Opsummering af strategiske mål fra analysearbejdet Noter alle de strategiske mål, du/I er nået frem til i analysearbejdet Prioriter, sorter, saml og tilføj.
dinbundlinje.nu Din bundlinje nu! Nr. 1 Velkommen til Arbejdsgruppen Kampagne 2010 Hvad gør vi i Sønderjysk Landboforening?
PBJ Consult A/S – Mere end et systemhus HR i øjenhøjde
Trivselsundersøgelse og ledelsesevaluering Anæstesiologisk Afdeling Flere ledere
Udvikling i GODS Transporten Sammenfatningsrapport maj 2010.
The KaosPilots August Arne Kleven og & friends Opgaven Introduktion til analysen Praktisk gennemførsel - personlig tilbagemelding.
Mulighed for øget produktivitet i det offentlige.
HR i Nice Topledelsens krav til HR ! V/ Gert R. Jonassen - Arbejdernes Landsbank den
Stedet som indgang til digital forvaltning
STABILITET I EN FORANDERLIG VERDEN Hvordan skal itSMF udvikle sig fremadrettet Michael Imhoff Nielsen
”Vigtigheden af bæredygtig HR på tværs af landegrænser” Set og oplevet udfra skandinaviske virksomheders synspunkt.
Innovationsnetværket Livsstil - Bolig & Beklædning Birk Centerpark 40 DK Herning
Nytænkning, konkurrence og mest kvalitet for pengene Temamøde Regionsrådet, 14. marts 2007.
Dinbundlinje.nu Tilbud om Kampagne Kick-off på jeres center.
Omkostningsstyring og valg af mekanisering?
Det autentiske menneske Autentisk lederskab © Udviklings- & Kompetencegivende coachingforløb.
1 Ledelse i partnerdrevne virksomheder Omsætning pr. medarbejder Indtjening pr. medarbejder Overskud pr. Partner Sygefravær Indtjening pr. time Antal sekretærer.
Velkommen til EBIT ledelse FSR – danske revisorer | Dagsorden: Baggrund De 4 hovedområder Nøgletallene Rapporten.
Lokale lønanalyser - lønudvikling Hvad er lønudvikling?
Velkommen til EBIT ledelse FSR – danske revisorer | Dagsorden: Baggrund De 4 hovedområder Nøgletallene Rapporten.
Hvordan vil du sikre dansk konkurrenceevne i fremtiden? Højere BNP. Offentlige investeringer, da det er staten der køber aktiver. Skabe højere BNP. Mere.
InnoBooster. Vi investerer i innovative og flyvedygtige ideer …
Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser Styrelsen for Forskning og Innovation Videnpilotordningen
2. budgetopfølgning 2015 for det specialiserede socialområde for voksne.
Psykisk arbejdsmiljø – en styrket indsats
Hvad er benchmarking Benchmarking betegner et forbillede, som udgør udgangspunktet for bedømmelsen af en præstation i en eller anden henseende. Benchmarking.
Firmamøde Firmanavn.
Præsentation af forretningsplan
Firmamødets titel Oplægsholder.
Statens HR – Implementeringskoncept
Præsentationens transcript:

Strategisk fokus Bundlinje Ledelse i partnerdrevne virksomheder Antal sekretærer pr. Partner Overskud pr. Partner Udvikling i indtjening pr. medarbejder Omsætning pr. medarbejder Gennemsnitlig udfaktureret timepris Strategisk fokus Indtjening pr. medarbejder Personaleomsætning Indtjening pr. time Administrative lønomkostninger Sygefravær Bundlinje

EBIT Ledelse - Ny service til Danske Advokaters medlemmer Denne præsentation er en beskrivelse af en ny unik service til Danske Advokaters medlemsvirksomheder Advokatbranchen har længe savnet en mulighed for at måle egen performance med sammenlignelige virksomheder Få svar på hvorfor, at vi som din brancheforeningen tilbyder jer et helt unikt ledelsesredskab EBIT Ledelse bygger på strategiske nøgletal, der vil sætte jer i stand til at udnytte et lønsomhedspotentiale!

Hvad er EBIT Ledelse? En ny service til medlemsvirksomheder af Danske Advokater En benchmark af egne nøgletal med relevante kollegaer med fokus på indtjeningspotentialet (målt som EBIT) En Benchmark giver jer viden om, hvordan I økonomisk ligger i forhold til a) Gennemsnittet og b) Den bedste i gruppen EBIT Ledelse sætter ledelsen og ejerne i stand til at diskutere egne tilvalg og fravalg EBIT Ledelse fortæller, hvor lønsomme I er, i forhold til sammenlignelige kollegaer i branchen

Hvorfor EBIT ledelse? Fordi EBIT Ledelse er: Strategiske nøgletal Fordi EBIT Ledelse er: Et strategisk styringsredskab til Partnergruppen En unik branchemæssig benchmark Produktet er testet og videreudviklet i advokatbranchen i samarbejde med Danske Advokater Benchmark. Hvor veldrevet og lønsom er vi? Beslutninger. Beviste ledelsesmæssige tilvalg og fravalg

Hvad får jeg med EBIT ledelse? Det første naturlige trin på vej i mod en sund økonomi, fordi du måler på resultaterne af egne beslutninger Et beslutningsgrundlag ud fra en sammenligning med markedet, hvor analysen konkret – i kroner og øre – beskriver potentialet for henholdsvis besparelser og vækst Estimater og dokumenteret finansiel effekt af at iværksætte ledelses- og organisationsmæssige tiltag Basis for ledelse, indehavere og Partnere, for at diskutere egne fravalg og tilvalg Det, der bliver målt bliver gjort…, men det der bliver belønnet, bliver gjort først!

En stærk mærkesag Desto flere medlemsvirksomheder der deltager, desto stærkere redskab og analyse kan vi tilbyde jer som vores medlemmer I takt med puljen af deltagende virksomheder vokser, vil flere og flere typer af benchmark kunne tilbydes Antallet af virksomheder afgør segmenteringen I første omgang er den primære segmentering på virksomhedens størrelse (antal ansatte) og sekundært geografi (de største byer og landsdele). 1 2 3 4 1-9 ansatte 10-30 ansatte 31-75 ansatte 75-130 ansatte > 131 ansatte Vi har fulgt ”anvisningerne” fra den første præsentation. Hvis vi skal følge kontrakten skal København, Odense, Århus og Ålborg måske markeres.

Direktør Anders Thorup, Hjulmand & Kaptain Testimonials ”Hjulmand & Kaptain valgte at gå ind i pilotprojektet vedr. EBIT Ledelse for at lære. Vi mener selv, at vi har godt styr på vores økonomi, men vi vil samtidig gerne bekræftes, der hvor vi gør det godt eller inspireres til forandringer på områder, hvor andre i branchen gør det bedre end os. Pilotprojektet vedr. EBIT Ledelse har været interessant at deltage i, og vi tror på, at der med nogle justeringer af tallenes forudsætninger (som jo skal være helt ens på tværs af deltagende virksomheder) er skabt de nødvendige forudsætninger for, at mange flere virksomheder kan deltage. Kun gennem manges deltagelse kan det rette datagrundlag skabes, hvorved sammenligning af tallene bliver værdifulde. Man kan sagtens deltage uden at afsløre forretningshemmeligheder …”      Direktør Anders Thorup, Hjulmand & Kaptain

Testimonials ”Deltagelse i virksomhedens nøgletal har bidraget med ny viden om vores drift, der giver os et bedre og mere kvalificeret beslutningsgrundlag. Benchmark, overfor andre kontorer af samme størrelse, har givet os mulighed for at placere os endnu bedre i konkurrencen om de bedste kandidater og den videre forretningsudvikling ” Business Manager Jesper-Max Larsen, Philip

Danske Advokater & HR SUCCES Danske Advokater har indgået et strategisk samarbejde med konsulenthuset HR SUCCES, som har udviklet produktet EBIT Ledelse Aftalen sikrer: Fuld anonymitet for den enkelte virksomhed Compliance med konkurrencemyndighederne Danske Advokater ejer data I takt med flere og flere medlemmer leverer data, vil Danske Advokater benytte disse i en summarisk rapport til glæde for medlemsvirksomhederne, hvor ”arketyper” af advokatvirksomheder beskrives Ydelsen gennemfaktureres af Danske Advokater uden nogen form for tillæg

EBIT Ledelse - Produktbeskrivelse God ledelse = højere indtjening Rapport over strategiske nøgletal Organisatoriske Finansielle Strategiske Effektivitet Nøgletal benchmarkes mod gennemsnit og ”bedst i klassen” Nøgletal præsenteres som mulig forbedring på egen bundlinje (= EBIT potentiale) Der konkluderes på mulige forbedringstiltag, som kan anvendes internt i ledergruppen 1 times gennemgang af rapport

Konkret eksempel på en benchmark Noter: Benchmark, viser sammenlignelige virksomheder baseret på størrelse målt som antal ansatte og antal partnere. Verifikation er den % del af det samlede antal timer der er til rådighed og som virksomhed kan redegøre for Benchmark, foretaget af Danske Advokater med tilladelse fra udvalgte medlemsvirksomheder, juni 2010

Konkret eksempel på en benchmark Benchmark, foretaget af Danske Advokater med tilladelse fra udvalgte medlemsvirksomheder, juni 2010 Samlet indtjening per partner omfatter løn, bonus og overskudsandel inkl. efter opsparret udbytte.

Eksempel på EBIT Ledelse Område: Finansielle nøgletal Indeholder 5 overordnede nøgletal, der tilsammen kortlægger virksomhedens konkurrenceevne. Nøgletallene er centreret omkring omsætning og indtjening (EBIT). Analysen afdækker seneste regnskabsår, såvel som udviklingen i forhold til forrige år.   Eksempel på delkonklusioner: Markedsperformance (virksomhedens vækst sammenlignet med markedet) ligger lidt under gennemsnit. Omsætning pr. medarbejder følger gennemsnittet men med et udviklingspotentiale i forhold til Best Practice svarende til et EBIT på 642.577 dkr. Indtjening pr. medarbejder er bedre end gennemsnittet. Trods relativ høj indtjening pr. medarbejder er udviklingen i forhold til sidste år negativ. Virksomheden finansielle nøgletal for året 2009 er generelt tilfredsstillende. Men særlig bør den negativ vækst følges. Best Practise Gennemsnit Virksomhed 1 2 3 4 Område Egen virksomhed Egen virksomheds bundlinje- potentiale i forhold til henholdsvis: Gennemsnit (Potentielt forbedret EBIT) Best Practice Omsætningsudvikling i forhold til markedet 6% 153.626 454.784 Omsætning pr. medarbejder i seneste regnskabsår 769.368 10.823 642.577 Indtjening pr. medarbejder i seneste regnskabsår 178.629 -1.192.959 730.269 Udvikling i omsætning pr. medarbejder ifht. forrige år -3% 190.513 465.712 Udvikling i indtjening pr. medarbejder ifht. forrige år -4% 1.268.961 2.710.829 Sliden viser først det pædagogiske radardiagram. Dernæst radardiagrammet i eksemplet. Fokus bør være på at tiltrods for positiv indtjning og omsætning i indeværende år, så vokser man ikke med samme hastighed som markedet. Hverken i forhold til omsætning eller i forhold til udvikling i omsætning eller indtjening.

Eksempel på EBIT Ledelse Område: Organisationens nøgletal Afdækker løn, sygefravær og personaleomsætning. I tilgift har vi også undersøgt omstændighederne omkring kompetenceudvikling. Vi ved at medarbejd-ertilfredshed bl.a. er afhængig af såvel faglig som personlig udvikling og at denne igen har indflydelse på evnen til at opnå kundeloyalitet.   Eksempel på delkonklusioner: Personaleomsætningen på henholdsvis 20% og 36% (fratrådte og tiltrådte) ligger i den dårligere halvdel. Vores undersøgelser viser at de, der klarer sig bedst har en udskiftningsgrad svarende til mellem 9-13%. Virksomheder med en samlet udskiftningsgrad på mindre end 5%, eller højere end 16% klarer sig generelt dårligere end de bedste. Lønniveauet følger er højere end både gennemsnit og dermed også Best Practice. Det rejser spørgsmålet om man bør tilpasse sig markedet bedre et cetera paribus. Besparelsespotentiale svarer til DKK 656.539 sammenlignet med gennemsnittet og i forhold til Best Practice, kan EBIT forbedres med DKK 4.172.691 Eksemplet er med fokus på: Sygefravær, der er det dårligste i gruppen Personaleomsætning og Rekrutteringer af nye medarbejdere er fejlslagen ”Gennemsnitsløn, alle ekskl. Partnere” er dårligere end både Best Practice og gennemsnit

Eksempel på EBIT Ledelse Område: Organisationens nøgletal Område Egen virksomhed Egen virksomheds bundlinje- potentiale i forhold til henholdsvis: Gennemsnit (Potentielt forbedret EBIT) Best Practice Gennemsnitsløn, alle ekskl. Partnere kr. 465.620 479.306 5.094.272 Investeringer i kompetenceudvikling i procent af samlede lønomkostninger 2,79 -199.746 291.288 Personaleomsætning (fratrådte) antal medarb. 20,00 190.402 927.298 Andel af nyansatte, der forlader virksomheden indenfor det første år i % 27 44.329 130.374 Sygefravær i % af samlede arbejdstid 4,2 688.088 1.140.661 Antal medarbejder pr. partner 5,0 -1.240.455 1.472.727 Antal advokater/jurister pr. partner 1,0 -740.576 685.714 Område Egen Virksomhed Beløb i kr. Egen virksomheds bundlinje- potentiale i forhold til henholdsvis: Gennemsnit (Potentielt forbedret EBIT) Best Practice Gennemsnitsløn advokater / jurister 828.100 1.046.468 3.082.933 Gennemsnitsløn fuldmægtige 382.167 -647.931 114.500 Gennemsnitsløn sekretærer 321.800 -1.021.788 236.766 Gennemsnitsløn for adm/support 497.250 1.102.557 1.660.073 Gennemsnitsløn, alle ekskl. partnere 465.620 479.306 5.094.272 Lønniveauet er brudt ned på diverse grupper Løn for administration og support er tydeligvis et område, der kan fokuseres på

Eksempel på EBIT Ledelse Område: Effektivitet Baseret på indberetninger om antal timer er der foretaget en analyse af virksomhedens væsentligste faktor i relation til bundlinje; tid. Område Enhed Egen virksomhed Sammenligningstal for henholdsvis: Gennemsnit Best Practice (Baseret på EBIT pr. time) Gennemsnitlig udfaktureret timepris DKK 1.585 1.413 2.130 Produktionsomkostning pr solgt time (løn) -884 -552 -565 Administrative lønomk. pr time -48 -190 -344 Administrations omk/afskrivninger pr time -476 -466 -802 EBIT pr time 177 205 419 EBIT pr. totale timer tilrådighed 44 60 142 Forudsætninger Enhed Egen virksomhed Sammenligningstal for henholdsvis: Gennemsnit Best Practice Samlet gennemsnitlig resultatandele pr partner TDKK 1.118 1.224 2.061 Delkonklusion: Til trods for en gennemsnitlig udfaktureret timepris (DKK 1.585), der er højere end gennemsnittet på DKK 1.413, ligger den samlede EBIT pr. produktiv time (DKK 171) under gennemsnit og langt fra Best Practice. Det generelle omkostningsniveau synes for højt og der er basis for at se nærmere på om besparelser kan findes eller om produktiviteten kan øges tilsvarende.

Prissætning EBIT Ledelse Pris/stk Samlet Rabat 1 rapport 25.000 - 2 rapport, bestilling max 12 mdr. efter 19.000 44.000 6.000 12% 3 rapport, bestilling max 12 mdr. efter 13.000 57.000 18.000 24% Om prissætningen Målsætningen er genkøb, som sikrer historiske data og forløb Medlemsvirksomhed får udviklingsforløb og dermed resultaterne af egne beslutninger og indsatser Rapport 2 eller 3 kan frit bestilles (senest 12 måneder efter forrige, hvis rabat skal opnås) når tidspunkt passer eksempelvis efter Endt årsregnskab Som input til budgetplanlægning (simulering af forandringer) Overvejelser i forbindelser med opkøb, kontorsammenlægning mv. Prisen gennemfaktureres af Danske Advokater uden nogen form for tillæg Der skal muligvis rettes i denne slide i relation kombinationer

Om HR SUCCES HR SUCCES er et konsulenthus med særlige kompetencer indenfor Strategiimplementering Trivselsundersøgelser Organisation & ledelse og sammenhængen mellem adfærd og lønsomhed, med andre ord målbar ledelse EBIT Ledelse anvendes bl.a. som målrettet faktabaseret værktøj i forbindelse med strategiimplementering HR SUCCES har mere en 15 års erfaring i undersøgelses- metoder, der understøtter virksomheders udvikling og har siden 2007 udviklet og implementeret EBIT ledelse for bl.a. læger, revisorer og advokater

EBIT Ledelse – en strategisk benchmark af nøgletal! Kontakt forretningsudviklingschef Øyvind Fagerstrand på ofa@danskeadvokater.dk eller på tlf. 33 43 70 00 hvis du ønsker at bestille denne ydelse eller høre mere! Danske Advokater - fordi viden forpligter